HWSW Informatikai Kerekasztal: LCD-TV Ami monitornak is használható - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (105 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

LCD-TV Ami monitornak is használható Ki mit tesztelt nézett már meg :) Értékeld a témát: -----

#1521 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 03. 02. 21:21

Idézet: Eperkutyus - Dátum: 2008. márc. 2., vasárnap - 21:08

Plazma, nem LCD.

Natív vagy sem, PC-re alkalmatlan (szerintem nagyon szar volt a képe).

Nekem PC-re kellene. Natív módban, text-re is, minden. EGyetlen felbontás mindenre. 1920x1080. És ne szaggasson.

szia ez sajnos nehéz lesz, teljesen más elvek alapján tervezik/optimálják a TVnek és a monitornak való kijelzőket. a szaggatás azmeg mindig fellép, ha a monitor/tv frissítési gyakorisága nem egész számú többszöröse a film pergési sebességének. minél nagyobb a kép mérete és imnél érzékenyebb valaki erre annál inkább észreveszi. A PC meg defaultból 60Hz-cel szeret hajtani a moncsit is meg a TVt is. nézd meg, hogy esetleg, nem lehet-e a rendszeredet a powerstrip segítségével hangolni.
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#1522 Felhasználó inaktív   Eperkutyus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 03. 23:25

hmm. :think: kipróbálom. nagy köszönet a segítségért. :respect:
Om mani peme hung.

#1523 Felhasználó inaktív   BaluC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 04. 15:12

Sziasztok mindenki :D

Nagyon köszi a rengeteg infót amit itt találtam!
Visszaolvastam az előző 10 oldalt mielőtt kérdeztem volna, és meg is lett sok válasz, így nem kérdezek csak fele annyi marhaságot :D

A Konfig: 6850-es Intel, Gigabyte P35-DS4, Ati 3870, 2Giga ram.  Tippelem / remélem, hogy ez elég, hogy a HD-Ready -t kihasználjam pár HDTV-s adással.

Szóval:
Egy idióta (megszálott, kocka) WoW-os vagyok, és a 19" -os moncsi már nem elég :D
Szeretnék valami nagyobbon játszani. A Használat a tervek szerint 80% Game, 10% Netezés, 10% filmek (sorozatok főleg). Az egész mókára van 200k Huf-om.

Nem nézegettem még élőben, csak a neten, és olvasgattam is, de azért megkérdezem a "szakértőket" :D itt hogy:

1, Plazma vagy  LCD tv-t nézzek?
A PC-s használat miatt tippelem, hogy ti is az LCD-t javasoljátok, de megkérdezem, mert ehhez nem értek, ti viszont igen :)

2, ~ 1,5méterről fogom használni. Melyik méretet javasolnátok? 32" Vs. 37" Vs. 42"(néztem a grafikont, és olvastam a magyarázatokat is, de a megalomán mindenemet :p)

3, Melyik gyártmányt / gyártót mondanátok, hogy megbízható?
Az  LG  és a Samsung amit LCD-ben javasolnak sok helyen, de mivel nagyon kritikus / érzékeny a szemem, így a megjelenített kép minősége nagyon fontos.
(Priviben jöhet egy linkhalmaz is, nem akarok dolgozni ezen a héten :D)
Az ajánlottak alapján már bátrabban választok (remélem)

Előre NAGY  :respect:  a válaszokért!

BaluC
WoW: Arathor (PvE)
Zsebibaba   (Lvl 70) - NE Female Rogue - Mining,BS,FirstAid,Cooking,Riding -> 375
Captainb     (Lvl 62) - Human Female Paladin - Skinning, Mining
Csámpás     (Lvl 60) - Drenai Male Warrior - Mining, BS
Twisting Nether (PvP)
Süti             (Lvl 70) - Human Female Paladin - Mining, Skinning
Nyanya       (lvl 68) - Human Femail Mage

#1524 Felhasználó inaktív   NewmanHD 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 03. 05. 23:40

Én hülye szerencsétlen a TFT monitorok topicba írtam be, amit ide kellett volna :omg: nem csoda h nem kaptam rá érdemben választ, szerencse, h nem b.....tak ki onnan. :o  :D Beírom ide, amit ide kellett volna. Remélem itt kapok rá érdemben választ. :)

Kép

Létezik már 32"-os Full HD (1920x1200) LCD TV (Sharp LC-32X20E). 290 körül van az ára. Mondjuk ha olcsóbban beszerezhető, akkor már jobban megéri, ha azt vesszük, h a Dell 24"-os Full HD monitora 160 ezer ft.

Kép

A képre azért nyomtam egy quote-t, mert ebből ki lehet számolni, h kb mennyire bazi nagyok lennének a pixelközök és LCD TV-k között nincs kisebb Full HD-s TV. Ez miatt ez mennyire lenne gáz elsősorban PC-s felhasználásra? Már ha ez így rossz.
Az egyik kérdés pedig úgy szól, h ez mennyire lenne használható főleg netezésre és mi lehet az a minimum távolság, aminél közelebbről nem lehet nézni egy ilyet. A lényeg, h minnél közelebb tudjak hozzá ülni, de ne legyen kényelmetlenül túl közel. Mi ez a távolság?

Annyival még kiegészíteném a dolgot, h aki PC-ről akar filmet nézni (kizárólag HD, mostanában főleg 720p, de ahogy elterjed és érdemes lesz, akkor 1080) és ezt még megtolja egy PS3-al is, mert 1920-ban PC game-ket nyomni az olyan videókártyát jelent, mint az egész PS3 ára. :Đ Folytatva, még TV nézésre is használná az ember. Akkor már 3 olyan dolgot megold egy dolgon, ami erre van kitalálva. Szóval a lényeges kérdés az lenne, h mennyire lehetne netezni egy ilyenen és mi az a minimum távolság, amennyiről lehetne nézni egy ilyen szépséget (82cm, 1920x1200). Lényeg, h minnél közelebb lehessen ülni, de az ne legyen hosszú távon se fárasztó. Ugyebár nem lehet olyan íróasztal elé leülni, aminek a mélysége 2 méter... :confused:

Szerkesztette: NewmanHD 2008. 03. 05. 23:43 -kor

#1525 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 05. 23:58

A tv az 16:9-es, a felbontása 1920x1080. Nem?
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#1526 Felhasználó inaktív   NewmanHD 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 03. 06. 00:28

Idézet: JonesC - Dátum: 2008. márc. 5., szerda - 23:58

A tv az 16:9-es, a felbontása 1920x1080. Nem?

Igen. Kétszer is elírtam. :reklamacio: Köszi! Szóval a helyes 1920x1080. :up:

#1527 Felhasználó inaktív   BaluC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 03. 06. 12:44

:rolleyes:  Köszi a bő és kimerítő válaszokat :D

Hosszas keresgélés után, kinéztem pár típust. Ezekről szeretném megkérdezni a véleményeteket, ÉS ha valaki tudja hogy mi a konkrét külömbség köztük, és ezt el is árulná nekem azért rettentő hálás lennék, mert egy csomó helyen írnak egy rakat adatot, de vagy holt mást írkálnak, vagy ellentmondanak egymásnak :(

Samsung LE-32R84B 
Samsung LE-32R86B
Samsung LE-32R87BD
Samsung LE-32R88BD

Az R84B a jelenleg a favorit, mert gyönyörű a képe, DE nem fix, hogy van benne "1 analóg tuner és 1 DVB-T tuner". A neten ÉS a boltban is mást mondtak  :confused:

Tényleg érdekelne a véleményetek. Köszönöm!

BaluC
Zsebibaba   (Lvl 70) - NE Female Rogue - Mining,BS,FirstAid,Cooking,Riding -> 375
Twisting Nether (PvP)

#1528 Felhasználó inaktív   NewmanHD 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 03. 06. 12:57

Nézd meg a samsung.hu specifikációkat ill. pdf manuált. Az nem hazudik. :)

#1529 Felhasználó inaktív   BaluC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 03. 06. 13:26

Idézet: NewmanHD - Dátum: 2008. márc. 6., csütörtök - 13:57

Nézd meg a samsung.hu specifikációkat ill. pdf manuált. Az nem hazudik. :)

:omg: mekkora :lama: vagyok... csak ott nem néztem még meg :idea:

De attol még érdekelnek a vélemények / tapasztalatok :D

Szerk:
A .COM -ot azért megnéztem.. de a .hu tényleg kimaradt :(

Szerkesztette: BaluC 2008. 03. 06. 13:28 -kor

Twisting Nether (PvP)

#1530 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 06. 13:34

A négy általad felsorolt Samsung csak a kinézetükben különbözik. A 84-ben pedig nincs DVB-T tuner, csak a 86, 87, 88 és 89 típusokban. Minden másban ugyan az! Egyébként ezt már írtam a régebben.

Szerkesztette: Csokis 2008. 03. 06. 13:39 -kor

Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#1531 Felhasználó inaktív   BaluC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 07. 08:44

Idézet: Csokis - Dátum: 2008. márc. 6., csütörtök - 14:34

A négy általad felsorolt Samsung csak a kinézetükben különbözik. A 84-ben pedig nincs DVB-T tuner, csak a 86, 87, 88 és 89 típusokban. Minden másban ugyan az! Egyébként ezt már írtam a régebben.

Nagyon köszi az infót :)  (bár csak most olvasom, de én is ráleltem az infóra)

A vége az lett, hogy a Samsung LE-32R87BD -t elmentem megnézni... Direkt ven vittem elég pénzt, hogy nehogy kisértésbe essek... aztán szaladtam egy ATM-hez, és telefonáltam fuvarért :D

Azért lett ez mert ebbeb nincs az a kék / fehér led amire itt panaszkodtak páran :D

Egyenlőre csak a PC megy rajta. A WoW az szuper, a HDTV-s  és HD DVDs filmek csodálatosak, és a DivX-es családimozik is jól néznek ki rajta :D

Alap gyári beálításokon megy (egyelőre csak élvezkedtem, még nem tekergettem semmit) és csak kis mértékű vibrálás volt (az ikinok mellett volt zavaró nagyon), de tekergettem a VGA karin és szinte teljesen megszünk...  már csak elenyésző mértékű, amit csak 20-50 cm-ről lehet észlelni.

Eddig elégedett vagyok :D
Twisting Nether (PvP)

#1532 Felhasználó inaktív   Biopon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 08. 06:27

Idézet: BaluC - Dátum: 2008. márc. 7., péntek - 7:44

Azért lett ez mert ebbeb nincs az a kék / fehér led amire itt panaszkodtak páran :D

izé... Mire is panaszkodtak a kék leddel kapcsolatban?

Izlések és pofonok, de én pont emiatt választottam az R81-est, nekem bejön ez a led. Igaz, ált ki van kapcsolva, de nagyon vagány akkor is.
Elcserélném használt zoknimat szintén használtra, de tisztára...

#1533 Felhasználó inaktív   Matykó 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 08. 18:53

Sziasztok!

4 Samsung LCD TV-t néztem ki (ezek közül kell választanom)

LE32R72B
LE32S71B
LE32R84B
LE32R32

Lehet hogy az első 3 nem volt jól beállítva amikor néztem, de az R32-nek volt a legjobb képe.

Kérdés aki ismeri őket (akár az egyiket) melyik lehet a legjobb vétel
(ugyanannyiért tudnám őket megvenni)?

#1534 Felhasználó inaktív   dani83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 10. 11:29

aki lcd-tv-t akar venni kukkantson be ide   :)
Sírva születtél, körülötted mindenki nevetett.Igyekezz úgy élni, hogy nevetve távozz, és körülötted mindenki sírjon!

#1535 Felhasználó inaktív   dani83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 10. 11:31

Idézet: Matykó - Dátum: 2008. márc. 8., szombat - 18:53

Sziasztok!

szia! nekem le32s62-m van, maximálissan meg vagyok vele elégedve, hibátlan ( monitortként megy )  :)
Sírva születtél, körülötted mindenki nevetett.Igyekezz úgy élni, hogy nevetve távozz, és körülötted mindenki sírjon!

#1536 Felhasználó inaktív   Selleck 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 12. 19:31

Sziasztok!

Samsung lcd-k közül szeretnék venni 40"-osok közül valamilyet, csak nem tudom milyen panellal kéne...például az R szériások közül; mert ugye van r84, r86, r88 stb.Elvileg ugye ezek közül a 88-as a legújabb, mégis olcsóbb mint mondjuk egy korábbi modell, pl. r84.Ez miért van így?Illetve van-e egyáltalán különbség közöttük?

A segítséget előre is köszi!

#1537 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 13. 08:31

Idézet: Selleck - Dátum: 2008. márc. 12., szerda - 19:31

Sziasztok!

Samsung lcd-k közül szeretnék venni 40"-osok közül valamilyet, csak nem tudom milyen panellal kéne...például az R szériások közül; mert ugye van r84, r86, r88 stb.Elvileg ugye ezek közül a 88-as a legújabb, mégis olcsóbb mint mondjuk egy korábbi modell, pl. r84.Ez miért van így?Illetve van-e egyáltalán különbség közöttük?

A segítséget előre is köszi!

Előző oldal, utolsó hozzászólása általam!
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#1538 Felhasználó inaktív   Selleck 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 13. 14:03

Köszi, valóban lusta voltam visszaolvasni...sorree
De azért az érdekelne, hogy BaluC miért írja, a 84-esnek jobb a képe?

#1539 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 13. 14:48

Idézet: Selleck - Dátum: 2008. márc. 13., csütörtök - 14:03

Köszi, valóban lusta voltam visszaolvasni...sorree
De azért az érdekelne, hogy BaluC miért írja, a 84-esnek jobb a képe?

Eltérő beállítás, stb. lehet a következménye, ha üzletben látta őket, illetve az eltérő paneltípus miatt! Bizony, nem mindegyikben Samsung S-PVA panel van! Előfordul CMO és AUO panellel szerelt is köztük, amit a rajtuk lévő cimkéről lehet megkülönböztetni. Talán a dobozon is rajta van, amibe csomagolják, de ez nem biztos. :think:

Szerkesztette: Csokis 2008. 03. 13. 14:50 -kor

#1540 Felhasználó inaktív   carr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 13. 15:14

Nocsak.... Miről lehet felismerni a Samu paneleseket? :smoker:  :respect:

Téma megosztása:

• (105 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 75
  • 76