HWSW Informatikai Kerekasztal: LCD-TV Ami monitornak is használható - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (105 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

LCD-TV Ami monitornak is használható Ki mit tesztelt nézett már meg :) Értékeld a témát: -----

#1801 Felhasználó inaktív   Taki0019 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 09. 20. 17:47

Császtok

LCD TV kérdésem lenne van 1 samsung LE32A330J1.
És a tv menüjébe van PIP-opció,a könyvébe is.
De a menübe nem enged "rámenni". :think:
Légyszi segítsetek.THX
:respect:  :respect:  :respect:

#1802 Felhasználó inaktív   Thusor 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 09. 21. 11:48

Szerintetek mennyire jó ez az LCD TV: Philips 22" LCD TV ?

#1803 Felhasználó inaktív   Finix 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 23. 14:12

Idézet: Taki0019 - Dátum: 2008. szept. 20., szombat - 17:47

Császtok

LCD TV kérdésem lenne van 1 samsung LE32A330J1.
És a tv menüjébe van PIP-opció,a könyvébe is.
De a menübe nem enged "rámenni". :think:
Légyszi segítsetek.THX
:respect:  :respect:  :respect:

Tv nézés közben akarod előhozni? Mert ha igen, akkor valószínüleg csak pc/hdmi módban támogatja a tv ezt a módot...

#1804 Felhasználó inaktív   krycek 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 09. 26. 14:08

Üdv!
LCD tévénél mekkora/milyen jelentősége van a képernyő frissítésnek? Egyáltalán mi az optimális? Samsung LE26R8 készülékem 60hz-t tud. Úgy tapasztalom, hogy jobban fárasztja a szemem mint az előző monitorom ami szintén lcd volt, de 75hz-t ment.
Asus P5KPL/1600 | C2D E7300 @ 3000mhz | Galaxy 9600GT OC 512mb ddr3  | 2x2gb kingmax 800mhz | 500gb Hitachi sataII 16mb cache | 500gb Samsung sataII 16mb cache | Audigy 2 ZS | Chieftec 450W | Samsung 26" |

#1805 Felhasználó inaktív   Finix 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 28. 14:01

Idézet: krycek - Dátum: 2008. szept. 26., péntek - 14:08

Üdv!
LCD tévénél mekkora/milyen jelentősége van a képernyő frissítésnek? Egyáltalán mi az optimális? Samsung LE26R8 készülékem 60hz-t tud. Úgy tapasztalom, hogy jobban fárasztja a szemem mint az előző monitorom ami szintén lcd volt, de 75hz-t ment.

Az lcd tévéknél vannak olyan típusuak, amiknél a 60 hz az alap, de vannak 100 hz-esek is. Talán egy olyanra kellene váltanod, mert nekem nem bántja annyira a 60 hz-es, de lehet, hogy a te szemed érzékenyebb.

Szerkesztette: Finix 2008. 09. 28. 14:02 -kor

#1806 Felhasználó inaktív   Papa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 28. 17:32

Ha 40 colos full hd tv-t veszek samsungból, akkor a nagyobb képméret miatt feltünőbbek lesznek a pixelek pc-s hasznalat mellett? Monitorként használnám, kizárólag.
Ha viszont csúnya, akkor veszek kisebbet.
Nem a kenyér kicsi, hanem a pofátok nagy.

#1807 Felhasználó inaktív   vers 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2008. 09. 29. 10:47

Idézet: Papa - Dátum: 2008. szept. 28., vasárnap - 16:32

Ha 40 colos full hd tv-t veszek samsungból, akkor a nagyobb képméret miatt feltünőbbek lesznek a pixelek pc-s hasznalat mellett? Monitorként használnám, kizárólag.
Ha viszont csúnya, akkor veszek kisebbet.

ha 2 méterröl nézed elmegy szodával
néhány tv-n elmosodnak a betük,nagy a frissitési idö, sok a latency, ha nincs nagy igényed  akkor jo
M-12 technology

www.m12technology.com

I'm CEO bitch

#1808 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 29. 10:58

FullHD 40-es?
Szerintem 1-ről sem lesz zavaró a pixelméret...

#1809 Felhasználó inaktív   Papa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 29. 21:17

Idézet: vers - Dátum: 2008. szept. 29., hétfő - 11:47

Ha nincs nagy igényed  akkor jo

Majdnem 3 kilós tévénél igenis nagy igényeim vannak!  :reklamacio:
Nem a kenyér kicsi, hanem a pofátok nagy.

#1810 Felhasználó inaktív   Taki0019 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 30. 18:41

Idézet: Finix - Dátum: 2008. szept. 23., kedd - 14:12

Tv nézés közben akarod előhozni? Mert ha igen, akkor valószínüleg csak pc/hdmi módban támogatja a tv ezt a módot...

Kösz
:D
Kicsit lekéstem
:D

#1811 Felhasználó inaktív   Dzsano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 03. 17:06

72 colos Full HD szabad szemmel nézhető 3D képernyő72 colos full HD 3D képernyő
Kezdjetek spórolni. ;)
Asztalravissza!

#1812 Felhasználó inaktív   Dzsano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 04. 16:35

Most világosítottak fel: ha veszek egy digitális tuneres monitort akkor sem valószínű, hogy használni tudom majd, ha lesz földfelszíni digitális sugárzás, mert az adás MPEG4-ben fog jönni, a mostani monitor+TV-k pedig MPEG2-ben működnek, ami jó "nyugaton" de ott is át fognak állni az MPEG4-re hamarosan.
Tehát ne vegyünk ilyet mert nem lesz jó?
Amúgy is nagy kavarás van DVB-T, földi, a DVB-C kábeles és a DVB-S műhód (3 féle?!) körül.
Megvesszük a drága kütyüt, oszt nézhetjük a semmit.

Szerkesztette: Dzsano 2008. 10. 04. 16:44 -kor

Asztalravissza!

#1813 Felhasználó inaktív   GoLAN 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 05. 10:13

Idézet: Dzsano - Dátum: 2008. okt. 4., szombat - 17:35

Most világosítottak fel: ha veszek egy digitális tuneres monitort akkor sem valószínű, hogy használni tudom majd, ha lesz földfelszíni digitális sugárzás, mert az adás MPEG4-ben fog jönni, a mostani monitor+TV-k pedig MPEG2-ben működnek, ami jó "nyugaton" de ott is át fognak állni az MPEG4-re hamarosan.
Tehát ne vegyünk ilyet mert nem lesz jó?
Amúgy is nagy kavarás van DVB-T, földi, a DVB-C kábeles és a DVB-S műhód (3 féle?!) körül.
Megvesszük a drága kütyüt, oszt nézhetjük a semmit.

Van MPEG4-es beépített tunerrrel TV, pld a Sony kínálatában. De nem elég az MPEG4-re figyelned, mert DVB-T-nél is lesznek kódolt csomagok, amihez beépített CI csatlakozó kell, hogy egy CAM modulba be tudd rakni a kódkártyát. A DVB-S megint csak felejtős, mert a mai szabványokhoz DVB-S2 kell. Mondjuk a hiba ott van, hogy DVB-C (pld. UPC Digital), vagy DVB-S2 (pld. HelloHD) nem adja ki a kódkártyát, a vétel csak a saját dekóderükkel lehetséges. Szóval Metz tévéket hiába kérheted akár DVB-C tunerrel, maximum a váci kábeltévére tudod csatlakoztatni.

#1814 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 05. 10:18

Idézet: Papa - Dátum: 2008. szept. 29., hétfő - 22:17

Majdnem 3 kilós tévénél igenis nagy igényeim vannak!  :reklamacio:

Inkabb amiatt kellene aggodni, hogy nem artalmas-e a szemnek 1 meterrol bamulni egy ekkora dogot. Ha csak monitornak akarod, abbol az arbol miert nem veszel inkabb egy 27es Dell-t?
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#1815 Felhasználó inaktív   Dzsano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 05. 10:26

Idézet: GoLAN - Dátum: 2008. okt. 5., vasárnap - 9:13

Van MPEG4-es beépített tunerrrel TV, pld a Sony kínálatában. De nem elég az MPEG4-re figyelned, mert DVB-T-nél is lesznek kódolt csomagok, amihez beépített CI csatlakozó kell, hogy egy CAM modulba be tudd rakni a kódkártyát. A DVB-S megint csak felejtős, mert a mai szabványokhoz DVB-S2 kell. Mondjuk a hiba ott van, hogy DVB-C (pld. UPC Digital), vagy DVB-S2 (pld. HelloHD) nem adja ki a kódkártyát, a vétel csak a saját dekóderükkel lehetséges. Szóval Metz tévéket hiába kérheted akár DVB-C tunerrel, maximum a váci kábeltévére tudod csatlakoztatni.

Én itt ezzel ott sz*ptam, hogy Monitort szerettem volna TV tunerrel. Elsődleges felhasználás a monitor, másodlagosan gondoltam arra, hogy legalább lesz egy másik TV-m.  Ezek szerint nem lesz, vagyis lesz, de elég egy normális monitort venni, amihez hozzá tudom kötni a settopboxot oszt' kész. Csak akkor 2 dobozt kell előfizetni, és éppen ezt akartam kihagyni.
Asztalravissza!

#1816 Felhasználó inaktív   GoLAN 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 05. 12:16

Idézet: Dzsano - Dátum: 2008. okt. 5., vasárnap - 11:26

Én itt ezzel ott sz*ptam, hogy Monitort szerettem volna TV tunerrel. Elsődleges felhasználás a monitor, másodlagosan gondoltam arra, hogy legalább lesz egy másik TV-m.  Ezek szerint nem lesz, vagyis lesz, de elég egy normális monitort venni, amihez hozzá tudom kötni a settopboxot oszt' kész. Csak akkor 2 dobozt kell előfizetni, és éppen ezt akartam kihagyni.

Ha csak DVB-T-t akarsz nézni, és nem TV-t keresel, hanem monitort, akkor ott az összes számítógépes megoldás, csak a gép bírja a dekódolást.

#1817 Felhasználó inaktív   Dzsano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 05. 14:13

Idézet: GoLAN - Dátum: 2008. okt. 5., vasárnap - 11:16

Ha csak DVB-T-t akarsz nézni, és nem TV-t keresel, hanem monitort, akkor ott az összes számítógépes megoldás, csak a gép bírja a dekódolást.

Bocs, de nem értem.
Igen, tulajdonképpen egy jó monitort keresek, amivel tudok DVB-T-t is nézni. A mondatod második részét nem értem. Felvilágosítanál?
Köszi.
Asztalravissza!

#1818 Felhasználó inaktív   GoLAN 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 05. 19:29

Idézet: Dzsano - Dátum: 2008. okt. 5., vasárnap - 15:13

Bocs, de nem értem.
Igen, tulajdonképpen egy jó monitort keresek, amivel tudok DVB-T-t is nézni. A mondatod második részét nem értem. Felvilágosítanál?
Köszi.

Azt nem értem, hogy ha elsősorban monitor, akkor mi előnye van a beépített tunernek. Akár kártyát, akár usb vevőt tudsz rakni a gépedbe, és ott nincs jelentősége MPEG2/4-nek, mivel szoftveres a dekódolás. Egyébként tv-tuneres monitort mit néztél, a Samsung 24"-osát? Mekkora kép jó neked maximum?

#1819 Felhasználó inaktív   Dzsano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 07. 07:42

Idézet: GoLAN - Dátum: 2008. okt. 5., vasárnap - 18:29

Azt nem értem, hogy ha elsősorban monitor, akkor mi előnye van a beépített tunernek. Akár kártyát, akár usb vevőt tudsz rakni a gépedbe, és ott nincs jelentősége MPEG2/4-nek, mivel szoftveres a dekódolás. Egyébként tv-tuneres monitort mit néztél, a Samsung 24"-osát? Mekkora kép jó neked maximum?

A Samu T220HD-t nézegettem. Szép kis készülék (az is fontos) és van benne tuner. A monitor elsősorban monitorként lenne felhasználva, kb. 10%-ban Tv nézésre. Esetleg a T240HD.
De most úgy gondolom, hogy spórolok, és inkább később veszek egy Dell 2408WFP-t vagy hasonló monitort, amit utána össze tudok kötni egy settopbox-al, vagy mi a még egyszerűbb megoldás, ha Tv műsort (ha lehetséges ingyen) tudjak rajta nézni. A Dell mellett a sokféle bemenet és a sokkal jobb panel szól, ellen az ára...

Szerkesztette: Dzsano 2008. 10. 07. 07:43 -kor

Asztalravissza!

#1820 Felhasználó inaktív   joenet 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 10. 07. 13:21

Idézet: Csokis - Dátum: 2008. márc. 13., csütörtök - 16:53

No, megtaláltam a dobozon is! Elvileg így a boltban, kicsomagolás nélkül is meg lehet állapítani a panel típusát! A bekarikázott rész az érdekes, ebből lehet megtudni, hogy milyen panellel szerelt.

Dobozon szereplő matrica/felirat:
Kép

1. - SP0* => Samsung S-PVA
2. - AM0* => AUO A-MVA
3. - CR0* => CMO S-MVA
4. - CM0* => CMO MVA

Szerk.: Még annyi, hogy a Service menűből is meg lehet állapítani, de ez már nem olyan fontos.

Szerk2.: Utolsó megjegyzés. A Samsung és AUO panelek közel azonos szintűek (hajszálnyit gyengébb az AUO), de mindkettő jó vétel. Ellenben a CMO-t kerüljétek! Külföldi fórumokon sokan panszkodnak rá. :(

Samsung LE40-A656-os készüléket szeretnék vásárolni a következő hetekben, és meg szeretnék bizonyosodni róla, hogy biztosan S-PVA panellal van szerelve, és nem valami vacakabbal, ha már ugyanannyi pénzt fizetnék érte. Ezen hozzászólás alapján próbáltam beazonosítani, de a dobozon egyáltalán nincs rajta a szürke matrica, csak a TV oldalán (!) amivel ugye alapjáraton sem megyek sokra, mert sehol sem engedik felbontani a dobozt, csak ha már kicsengettem a pénzt. Egy kiállított készüléket néztem, annak oldalán az előbb említett szürke matricán a Version-nél az AA01 kód szerepelt. A fenti hozzászólás alapján ez számomra értelmezhetetlen. Nagyon megköszönném, ha valaki írna bármi érdemlegeset, mert egy 250.000 Ft-ot tévénél nem szeretnék zsákbamacskát, hogy egy másik helyen esetleg ugyanennyiért jobb minőségűt kapnék.
Előre is köszönöm a segítséget!

Szerkesztette: joenet 2008. 10. 07. 13:27 -kor

Téma megosztása:

• (105 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • Utolsó »