HWSW Informatikai Kerekasztal: LCD-TV Ami monitornak is használható - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (105 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

LCD-TV Ami monitornak is használható Ki mit tesztelt nézett már meg :) Értékeld a témát: -----

#1881 Felhasználó inaktív   melon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 11. 28. 14:23

Köszönöm a tippet, hirtelen felindulásból vettem is egyet, elvileg nemsoká kihozzák, majd beszámolok a tapasztalatokról. Már ha érdekel valakit :)

#1882 Felhasználó inaktív   abraham 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 29. 07:09

Sziasztok

keresgéltem, meg vissza is olvastam de nem igazán találtam választ a kérdésemre :confused:

samsung le32a330 kezeli dvi-hdmi átalakítóval a pc jelet? vagy csak d-sub?

előre is köszi a választ!

abraham
"A komputeren hibátlanul muködik a Q 3. De az utobi idöben utána kutattam jobban az Aptivák után és rájöttem hogy nem anyira szivesen vánék meg etöl az utólsó darabtól.
"  - Pokeas

\\GigabyteP35-DS3L\C2D.E6420@3.2@AC Freezer 7 Pro\4GB_DDR2\Gigabyte 260 GTX OC SP 216\\

COD MW2 in game:[HWSW]EBI

#1883 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 29. 08:11

Idézet: abraham - Dátum: 2008. nov. 29., szombat - 7:09

samsung le32a330 kezeli dvi-hdmi átalakítóval a pc jelet? vagy csak d-sub?

Kezeli!

melon: Persze, jöhet a beszámoló.
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#1884 Felhasználó inaktív   abraham 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 29. 09:28

Idézet: Csokis - Dátum: 2008. nov. 29., szombat - 9:11

Kezeli!

melon: Persze, jöhet a beszámoló.

Nagyon köszönöm! :respect:
"A komputeren hibátlanul muködik a Q 3. De az utobi idöben utána kutattam jobban az Aptivák után és rájöttem hogy nem anyira szivesen vánék meg etöl az utólsó darabtól.
"  - Pokeas

\\GigabyteP35-DS3L\C2D.E6420@3.2@AC Freezer 7 Pro\4GB_DDR2\Gigabyte 260 GTX OC SP 216\\

COD MW2 in game:[HWSW]EBI

#1885 Felhasználó inaktív   Garvi 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 11. 30. 11:06

Abban kérnék segítséget, hogy szeretnék vásárolni 1 82-es lcd tv-t amit összekötnék pc-vel is. Jelenleg csak analóg jelet fogok, de szeretném ma    ha digitálishoz is jólenne. Milyet válasszak?

#1886 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 03. 08:52

Idézet: vipisrac - Dátum: 2008. nov. 20., csütörtök - 20:10

Mire kell? TV, film, pc game?

Hi

TV és film.
Eddig úgy néz ki cimborámnak a sony tetszik.
Azért remélem ha később PC szempont lesz arra is beválik.

Üdv
szabi
az internet vajon mi!? # Mire jó az ipad! # Mass Effect 2 vége
BF2 / Kép / BF3
1103hrs / 1042hrs / 66hrs

#1887 Felhasználó inaktív   zetor87 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 12. 03. 20:08

sziasztok!

Valószínű hogy hozzájutok egy Sony KDL-20B4030 as lcd tvhez karácsonykor. Kérdés az hogy ezt összetudom-e kötni PC vel úgy h a monitort helyettesítse? Vagy egy notebookot hogy csak filmet nézzek rajta. A notesz csak 1280x800 at tud maximum. Lehet rajta normálisan filmet lesni vagy torzítani fog a kép nagyon?

üdv Z

#1888 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 07. 14:52

Az itt említett toshiba, valaki vett egyet, ugye? Minden gond nélkül használható monitornak is?

Majd benézek a teszkóba, van-e. Van ennek hosszabb garija, mint az egy év?
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#1889 Felhasználó inaktív   Vertigo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 07. 15:18

Amit kiprobaltunk fullHD, es notirol meghajtva 1920x1080-ban gyonyoruen ment 50Hz-en. (60nal mar nem jol pozicionalta  kepet... errol jut eszembe pl. a fullHD-s samukat/lg-ket hany Hz-en lehet meghajtani 1920-ban hdmi-n?)

A kisebb felbontasuak 1366x768-asok nem mennek nativban.

#1890 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 07. 16:11

Ezt ismeri valaki: LE32A431T2
Vélemény?

#1891 Felhasználó inaktív   melon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 07. 19:16

Idézet: JonesC - Dátum: 2008. dec. 7., vasárnap - 14:52

Az itt említett toshiba, valaki vett egyet, ugye? Minden gond nélkül használható monitornak is?

Majd benézek a teszkóba, van-e. Van ennek hosszabb garija, mint az egy év?

Én vettem, de még mindig nem volt alkalmam monitorként kipróbálni, nincs kábelem :/
Egyelőre csak egy felkonvertálni képes dvd játékossal, meg Wii-vel próbáltam, nekem tetszik, árához képest jó.
Garit nem hiszem, hogy lehet 1 évnél többet, nekem úgy tűnik, hogy alternatív forrásból származik, nem hivatalos disztribúciótól.

#1892 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 07. 19:42

Melyik gyártó ad a vásárlás helyétől függetlenül (természetesen Magyarországon lenne) 3 év garit?

Samsung, LG?

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#1893 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 07. 19:47

Idézet: JonesC - Dátum: 2008. dec. 7., vasárnap - 19:42

Melyik gyártó ad a vásárlás helyétől függetlenül (természetesen Magyarországon lenne) 3 év garit?

Samsung, LG?

A Samsung 2+1 év garanciát ad, KATT!

Idézet

3 év SAMSUNG jótállás: 2 év teljes körű jótállás és a 3.évben a fő alkatrészek ingyenes javítása és cseréje

Szerkesztette: Csokis 2008. 12. 07. 19:47 -kor

Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#1894 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 07. 20:51

Jól hangzik. Ráadásul ithhon gyártják, ha minden igaz. :)

Valami kis ismeretanyag, 82 centisben gondolkodok főleg, melyik fajtát lenne érdemes venni? Tudom, hogy volt már erről szó itt a topikan, csak akkor nem érdekelt, most meg melóban vagyok, és nem nagyon van időm keresgélni.

Idézet

#1895 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 07. 21:40

Idézet: JonesC - Dátum: 2008. dec. 7., vasárnap - 20:51

Jól hangzik. Ráadásul ithhon gyártják, ha minden igaz. :)

Valami kis ismeretanyag, 82 centisben gondolkodok főleg, melyik fajtát lenne érdemes venni? Tudom, hogy volt már erről szó itt a topikan, csak akkor nem érdekelt, most meg melóban vagyok, és nem nagyon van időm keresgélni.

Sorozat alapján érdemes választani, de abból is sok van a Samsungnál, nemhogy egyes modellekből. :)
3-4-5-6-os sorozat. Sőt van már 7-8 ledes is, de 32-esben nem biztos.

3-4 HD Ready, 4-esben talán jobb a panel. Ja és bizonyos típusaiban van mpeg4 tuner.
5-6 Full HD, Movie+, bizonyos típusokban szintén mpeg4 tuner. Ha jól rémlik, akkor 100Hz viszont egyikben sincs. (A 37-40"-esekben úgy emlékszem van a 6-os sorozatban.)

Mik az igények? :)

Szerkesztette: vipisrac 2008. 12. 07. 21:41 -kor

#1896 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 07. 21:43

Az nem kell. Mármint százherc.

Alapvetően sima tv ként lenne használva, elég a hd ready okosság. Digitális tuner se muszáj. Akkor 4-es széria felé kellene mozogni ezexerint.

Idézet

#1897 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 08. 12:54

Idézet: JonesC - Dátum: 2008. dec. 7., vasárnap - 21:43

Az nem kell. Mármint százherc.

Alapvetően sima tv ként lenne használva, elég a hd ready okosság. Digitális tuner se muszáj. Akkor 4-es széria felé kellene mozogni ezexerint.

Akkor elég a 4-es.
32"-re a Full HD szerintem is felesleges.
Mpeg4 tuner olyan szempontból nem rossz, hogy elindult a DVB-T. Persze a mostani felkonvertált HD M1, M2, Duna TV, TV2, RTL-Klub nem sokra jó. De később hátha lesz rajta HD műsor is (M1-en talán most is szokott lenni foci.  :think: ) Szóval ha van minimális felárral mpeg4 tuneres változat akkor talán érdemes azt választani. LE46x-ekben van azt hiszem.

#1898 Felhasználó inaktív   kempf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 08. 13:22

Az igény eredetileg úgy fogalmazódott meg, hogy valami nagyobbacska tv-t szeretnék venni karácsonyra. Ez idővel konkretizálódott 32"-ra (amiről kiderült, hogy igazából kis tv-nek számít). Illetve 150e körül szánnék rá (max. 180e).

A tv jellemzően (90% felett) tv-nézésre lenne használva.
Fontos szempont, hogy nem akarom két év múlva lecserélni egy újabbra, szebbre, jobbra, hanem legalább 5 évre tervezem.

Olvasgattam, nézelődtem, és sikerült szűkítenem a szóba jöhető készülékek listáját. Jelenleg ezek között gondolkozom:

Sony 32W4000
Samsung 32A656A

Egy rövid ideig azt hittem, hogy a Samsung lesz a tökéletes tv, de aztán rájöttem, hogy a nagyobb testvérei tudják a 100Hz-et, de ő nem. Ez alapján a Samsung 37A656A tűnik nekem az ideális választásnak, de az már 200 felett van.

Ráadásul tegnap nézelődtem az egyik nagy áruházunkban, ahol ki volt állítva külön állványon a 37-es Samsung, és nagyon tetszetős volt. És az egyik alsó polcon a sarokban ki volt téve a 32-es is, de valahogy kis bénának tűnt a többi hasonszőrű tv között. Nem voltak jók a színei, nem volt jó a képe.

Kérdések:
- érdemes-e a full hd-ra hajtani (figyelembe véve az 5 éves tervet is)?
- érdemes-e a 100Hz-re hajtani?
- lehet-e a 32-es Samsung sokkal csúnyább, mint a 37-es, vagy csak rosszul volt beállítva a kicsi (vagyis a 100Hz-től eltekintve van-e köztük valami különbség)?
- a fentiek közül melyiket ajánljátok, és ha egyiket se, akkor mit?
Dell Latitude E5420

while (!sleep) sheep++;

#1899 Felhasználó inaktív   Vertigo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 08. 14:02

Szep kep, termeszetes szinek szempontjabol en a toshiba, lg, sharp triot ajanlanam (sajna eddig nem talalkoztam olyan samsunggal amibol ki lehetett volna gyilkolni a termeszetellenesen sarga borszint, a teve kep zajszurese meg inkabb csak maszatolas, olcso 26/32es moncsinak szodaval jo)

Amennyiben hdready-t szeretnel "csak", es nativ felbontasban gond nelkul meg akarod nehanapjan hajtani szgeprol, akkor lg, vagy samu...

Esetleg erdemes megnezni a jvc-ket is ha a kep szamit, de ott a PCrol valo meghajtas problemas...

Szoval ha szep teve kep kell (jelerosito+faroudja), es geprol is meg akarod hajtani, en fullHD toshibat ajanlanam (a hdready, nem hajthato nativba pcrol, de ha hosszutavon gondolkozol elore, nem art az a fullHD)

Hosszu tavon minden esetre szamits arra, hogy az ido teltevel a hattervilagitas egyre egyenletlenebb lesz (habar manapsag mar olyan foltos 0km-es teveket is latok, hogy csak na)

u.i.
hasonlo tipusu de mas meretu teveknel soxor az okoz latvany beli kulonbseget, hogy mas panellel vannak szerelve (regen 37->32-nel volt divatos ez a hatar, most mar jellemzoen inkabb 32->26-osoknal), altalaba korabbi generacioju, avagy esetleg TN panellel (jellmzoen 26os samuk, jvck)

mas!
mit tudtok az rgbLED (pixelenkent vezerelt fenyereju-re fajtajura gondolok, csak mert sok vacakra rairjak mar, es nem ilyen) hattervilagitasu cuccokrol, hogy allnak manapsag, 2-3 even belul lesz beloluk "jo aron" nagy (40"+) teve?

Szerkesztette: Vertigo 2008. 12. 08. 14:07 -kor

#1900 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 08. 15:30

100Hz: Szerintem nem olyan fontos. Ha csak 50-60Hz-s TV-t veszel, de van benne mozgáskompenzáció (Samsung: Movie+, Sony: MotionFlow, Philips: Natural Motion), akkor szerintem az is folyamatos érzést ad. Afölött a 100Hz már nem sok plusszt nyújt szerintem.

FullHD: Alapvetően jobb, ha azt nézzük, hogy a FullHD TV adások is 1080i-ben sugároznak, fognak sugározni. Ha FullHD a V-d, akkor nincs átskálázás, így minőségromlás sem. Viszont ezt csak nagyobb 37-40”-nál érdemes figyleni, 32”-on szerintem az 1366x768-ra átskálázott és kisebb felbontású képen sem veszel észre minőségromlást. (Hacsak nem nézed mondjuk 1.5m-en belülről.)

TV adásra: A Sony W4000 SD TV adásra elég jó, azt írják, viszont a deinterlacer-ével gondok vannak. ha jól emlékszem, akkor SD-nél talán kevésbé. HD forrásnál jön elő. :(
Samsungtról változóak a vélemények, van aki SD TV-hez nem ajánlja, van aki igen. Szerintem a belépő szint felett lévő 5-6-os modellek már bőven jók.
Toshiba: Amit boltban láttam, az nem volt túl meggyőző számomra.
LG-nek szintén nem szokták dícsérni a TV tuner részét.

Ami viszont általános TV-ként jó lehet: Philips és Panasonic. Utóbbiról Csokis tud nyilatkozni. Most nézegettem én is őket, egy 100Hz-s mozgáskompenzációs 32”-os Pana elég olcsó és igen jó választás TV-nek. Állítólag a Philipsek is. Ott nem feltétlen kell a 100Hz sem mert léteznek az 50Hz-es modellek is Natural Motionnel.

PC-re kötésnél a Sony, Samsung, LG jó.
Philips, Pana kevésbé. Előbbi a natív felbontásokkal azért már megbírkózik, a régebbi Panák tudtommal nem. Plussz nagy az input lag, amit filmnézésnél még ki lehet kerülni, de játéknál nem.

Szerkesztette: vipisrac 2008. 12. 08. 15:30 -kor

Téma megosztása:

• (105 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.