HWSW Informatikai Kerekasztal: LCD-TV Ami monitornak is használható - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (105 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

LCD-TV Ami monitornak is használható Ki mit tesztelt nézett már meg :) Értékeld a témát: -----

#731 Felhasználó inaktív   Teaway 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 09. 18. 17:52

Idézet: --== SzaboZE ==-- - Dátum: 2006. szept. 18., hétfő - 7:06

Valaki írta korábban talán itt, hogy a Samsung garancia nem úgy 3 év ahogy azt elvárná az ember. Valahogy 3 részből van összerakva, hogy 1 év teljeskörű, aztán valami ingyenes javítás egy évig, majd az utolsó évben csak fődarabok cseréje ingyenes... Ez nem 100%, de érdemes utánanézni.

SzaboZE

1 év teljeskörű, 1 év ingyenes javítás, 1 év szavatosság  [link]

Szerkesztette: Teaway 2006. 09. 18. 17:52 -kor

<b><span style='color:blue'>Teaway: </span><span style='color:gray'>CD325/775i65g/2x512DDR/RadeonHD3850/Seagate80+Hitachi160/ ASUS1608P/DiamondSI/Samsung970P/HP6122/</span><a href='http://www.hardwareoc.hu/index.php/p/articles/cid/3/y/122/z/5.html' target='_blank'><span style='color:gray'><u>Nexus®400W</u></span></a></b>

#732 Felhasználó inaktív   Harcos26 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 09. 18. 19:45

Sziasztok!

LCD TV vásárlásán töröm a fejem - milyen meglepő. :)))

Max br. 250-et szánok rá (jobb ha alatta van). Olyan kéne, ami tényleg tartósan és minden monitorfunkcióra megfelelő, mert nem lenne melette más, csak ez lenne a gépre kötve. Elsősorban nem játékra kéne, hanem netezni, szövegszerkesztés stb....  (tehát fontos, hogy a betük jól olvashatóak legyenek)

Két modell között vacilálok (mint a kettő kb 240):
LG 32LC2R   
Samsung LE-26R72 

LG-sek, mik a tapasztalatok? A Samura tudom, hogy nagyon jó a képe - de az LG meg nagyobb.....

Légyszi segítsetek! Előre is köszi!

#733 Felhasználó inaktív   szab.tam 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 09. 19. 01:53

Idézet: Harcos26 - Dátum: 2006. szept. 18., hétfő - 19:45

Sziasztok!

LCD TV vásárlásán töröm a fejem - milyen meglepő. :)))

Max br. 250-et szánok rá (jobb ha alatta van). Olyan kéne, ami tényleg tartósan és minden monitorfunkcióra megfelelő, mert nem lenne melette más, csak ez lenne a gépre kötve. Elsősorban nem játékra kéne, hanem netezni, szövegszerkesztés stb....  (tehát fontos, hogy a betük jól olvashatóak legyenek)

Két modell között vacilálok (mint a kettő kb 240):
LG 32LC2R   
Samsung LE-26R72 

LG-sek, mik a tapasztalatok? A Samura tudom, hogy nagyon jó a képe - de az LG meg nagyobb.....

Légyszi segítsetek! Előre is köszi!

Képminőségre mindkettő jó, szép. Az lg-n nincs fejhallgató kimenet. Viszont az lg-k pipje sokkal jobban használható a Samsungénál. Átméretezhető, áttetszőség fokozatosan állítható. A Samsungnak viszont sokkal jobb a zoomja, és ha pc monitorként használod, közben pip-ben tv-zel, ki tudod választanai a pip hangját. Én tuti samut vennék.

#734 Felhasználó inaktív   Joe_Muad_Dib 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 09. 21. 15:53

Sziasztok!

Akkor most már én is kerdezek:
Ajánljátok a köv. tévét: Panasonic tx-26lx500. A PIP nekem fontos. Inkább tévézésre használnám mint monitornak, bár egy-két filmnél előfordulna. Tudtok jobbat ajánlani helytte ami nem drágább és esetleg jobb a képe vagy a PIPje. Ez most bruttó 240000 alatt van.  :think:

#735 Felhasználó inaktív   szab.tam 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 09. 24. 12:48

Végre itt van az országban a FullHD-s Samsung LE-40f71b! 
Igaz még 720 az ára. A 46''-os majd egy milka. De megy ez még lejjebb is... És úgy értelmezem, hogy támogatja a pc-t natív (1920x1080, 60Hz) felbontásban analógon.

#736 Felhasználó inaktív   --== SzaboZE ==-- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 28. 19:19

Én beruháztam végülis egy LG 32LB1R-re, DSUBon megy egyelőre 1360x768-on és nagyon elégedett vagyok vele :) A HDMI teszt még arrébb van, szervízmenü is működik rendesen. Ha kérdés van, szívesen válaszolok.

SzaboZE

Szerkesztette: --== SzaboZE ==-- 2006. 09. 28. 19:21 -kor

#737 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 28. 22:07

Hol vetted?

#738 Felhasználó inaktív   szab.tam 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 09. 28. 23:47

Idézet: --== SzaboZE ==-- - Dátum: 2006. szept. 28., csütörtök - 19:19

Én beruháztam végülis egy LG 32LB1R-re, DSUBon megy egyelőre 1360x768-on és nagyon elégedett vagyok vele :) A HDMI teszt még arrébb van, szervízmenü is működik rendesen. Ha kérdés van, szívesen válaszolok.

SzaboZE

Ja, máshol is láttlak már  ;)  , de nem mondtad, hogy mennyiért jutottál hozá?

#739 Felhasználó inaktív   aor 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 09. 28. 23:56

Sziasztok
Én is egy Lcd tv vásárlásán gondolkodom még az idén. 82 cm-est szeretnék venni, mindenképp HD-t, X-Box360-hoz és tévénézéshez, PC mellé monitornak nem használnám. A tapasztalataitokra lennék kíváncsi, hogy tv nézéshez milyen ezeknek a képe. Digi TV-t használok műsorforrásnak, jelen pillanatban sima CRT tv-n (72cm) is látok néha pixeleket. Azért kérdem, mert a család többi tagja nem játszik konzolon, őket a tv adások érdeklik, gyereknek a mese, asszonynak a Barátok Közt, meg ilyenek. Szóval ők nem örülnének ha én beruháznék egy ilyenre, tök jó lenne az X360-hoz, ők pedig panaszkodnának hogy rossz a kép. Tulajdonképp vennék én plazmát is, csak nem találtam sehol 82cm-es modellt, 92-est is csak HD felbontás nélkül. A nagyáruházakban mindenhol DVD-t kötnek rá, az egy dolog hogy jól mutat, de milyen a mezei tv adással? írjátok le hogy ez ügyben személyesen miket láttatok, tapasztaltatok.
Köszönöm

#740 Felhasználó inaktív   Uchimata 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 29. 06:31

Én előtte egy 72 cm-es ITT-Nokia CRT-n TV-ztem, és hát... A hangján és a távirányítóján kívül semmi se hiányzik. Most egy Samu LE27T51B TV-n randalírozok ;), és nagyon bejött.

#741 Felhasználó inaktív   --== SzaboZE ==-- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 29. 20:00

Idézet: Sipi- - Dátum: 2006. szept. 28., csütörtök - 23:07

Hol vetted?

Nagykerből vettem, mivel elég egyedi a kedvezményem, ezért nem publikálom az árat :) Szerencsére sikerült olyan 20-30%-al listaár alatt vásárolnom.

#742 Felhasználó inaktív   --== SzaboZE ==-- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 29. 20:04

Idézet: aor - Dátum: 2006. szept. 29., péntek - 0:56

...A nagyáruházakban mindenhol DVD-t kötnek rá, az egy dolog hogy jól mutat, de milyen a mezei tv adással? írjátok le hogy ez ügyben személyesen miket láttatok, tapasztaltatok.
Köszönöm

Momentán én előtte egy Schneider 16:9-es 72 centis TV-t használtam és annál jobbat sikerült kihozni az LCD-ből. Ha valakit érdekel a schneider eladó :D Pedig aggódtam, hogy gond lesz.

SzaboZE

#743 Felhasználó inaktív   Finix 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 02. 18:20

Ezekkel a képernyőbeégésekkel mit lehet kezdeni? El lehet őket tüntetni valahogy?

#744 Felhasználó inaktív   --== SzaboZE ==-- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 03. 21:49

Idézet: Finix - Dátum: 2006. okt. 2., hétfő - 19:20

Ezekkel a képernyőbeégésekkel mit lehet kezdeni? El lehet őket tüntetni valahogy?

Ez fejtsd ki bővebben. Milyen beégés? Ez nem plazma.

#745 Felhasználó inaktív   Finix 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 04. 10:10

Idézet: --== SzaboZE ==-- - Dátum: 2006. okt. 3., kedd - 21:49

Ez fejtsd ki bővebben. Milyen beégés? Ez nem plazma.

lcd tv-ről van szó. pl.: a pip ablak beleégett a képbe és látszik a nyoma. Meg a 4:3-as két csík a széleken, az is látszik és bizonyos kis és nagyobb ábrák beleégnek a képbe ha huzamosabb ideig egy helyen vannak. ezekkel mit lehet kezdeni, van mód az eltüntetésükre?  :)

#746 Felhasználó inaktív   --== SzaboZE ==-- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 04. 17:40

Idézet: Finix - Dátum: 2006. okt. 4., szerda - 11:10

lcd tv-ről van szó. pl.: a pip ablak beleégett a képbe és látszik a nyoma. Meg a 4:3-as két csík a széleken, az is látszik és bizonyos kis és nagyobb ábrák beleégnek a képbe ha huzamosabb ideig egy helyen vannak. ezekkel mit lehet kezdeni, van mód az eltüntetésükre?  :)

Ezek a beégések még monitornál is ritkán vannak, pedig ott állóképekkel dolgozunk! Mégsincs minden TFT monitoron ott a start gomb helye! Ez a jelenség csak folyamatos és hosszútávú használatnál jelentkezhet és nincs visszaút (míg a plazmánál elvileg van, de ott meg maga a panel rövidebb élettartamú)

SzaboZE

#747 Felhasználó inaktív   Finix 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 04. 17:48

Idézet: --== SzaboZE ==-- - Dátum: 2006. okt. 4., szerda - 17:40

Ezek a beégések még monitornál is ritkán vannak, pedig ott állóképekkel dolgozunk! Mégsincs minden TFT monitoron ott a start gomb helye! Ez a jelenség csak folyamatos és hosszútávú használatnál jelentkezhet és nincs visszaút (míg a plazmánál elvileg van, de ott meg maga a panel rövidebb élettartamú)

SzaboZE

Köszi. :)

#748 Felhasználó inaktív   attip 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 05. 18:59

Sziasztok!:)

Van egy 3 hónapos Samsung LE26R72B tvnk,egy aprócska hiba jelentkezett,az info gomb megnyomásakor(ekkor jelenik meg a csat.név,képmód,hagmód,idő),a Kép után ez olvasható:Shop mode...

Ettől függetlenül a szinek állithatók...Vajh' mi lehet,nem találkoztatok hasonlóval,?
Egyébként nagyon szupi tv!:)

Köszi a választ..

#749 Felhasználó inaktív   Füsty 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 09. 10:40

Hali, új vagyok itt, de végigolvastam az összes hozzászólást. Nekem még nincsen LCD TV-m, de már régóta szemezgetek velük. Körbejátam az üzleteket, és úgy tűnik nekem, hogy a Samsungok egész jók. De felmerült bennem, hogy mi a különbség az R71B és az R72B között, mert az árkülönbség nem hiszem, hogy csak az alsó csík miatt van. Az üzletekben több helyen azt mondták, hogy az R71-esek (kékeslila az alja) panelja szlovák (v. cseh?) és ott szerelik össze, az R72-esek (ezüst az alja) pedig magyarok, ezért az árkülönbözet. Állítólag az R71-esek panelja jobb és szebb a kép.

Nos felhívtam a Samsungot, ahol azt mondta egy srác, hogy csak a előlap színe miatt van az árduifi, tudásra = a két készülék, és hogy igazándiból ő sem érti miért a jelentős árkülönbözet.

Arra a kérdésre, hogy: "Monitorként használva: támogatja-e a DVI/HDMI a PC funkciót? (Mert a korábbi R51T nem támogatta.)" Az volt a válasz, hogy utánnanéz, majd pár perc múlva azt mondta, hogy azt a tájékoztatást kapta, hogy igen.

#750 Felhasználó inaktív   szab.tam 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 10. 10:33

Idézet: Füsty - Dátum: 2006. okt. 9., hétfő - 10:40

Hali, új vagyok itt, de végigolvastam az összes hozzászólást. Nekem még nincsen LCD TV-m, de már régóta szemezgetek velük. Körbejátam az üzleteket, és úgy tűnik nekem, hogy a Samsungok egész jók. De felmerült bennem, hogy mi a különbség az R71B és az R72B között, mert az árkülönbség nem hiszem, hogy csak az alsó csík miatt van. Az üzletekben több helyen azt mondták, hogy az R71-esek (kékeslila az alja) panelja szlovák (v. cseh?) és ott szerelik össze, az R72-esek (ezüst az alja) pedig magyarok, ezért az árkülönbözet. Állítólag az R71-esek panelja jobb és szebb a kép.

Nos felhívtam a Samsungot, ahol azt mondta egy srác, hogy csak a előlap színe miatt van az árduifi, tudásra = a két készülék, és hogy igazándiból ő sem érti miért a jelentős árkülönbözet.

Arra a kérdésre, hogy: "Monitorként használva: támogatja-e a DVI/HDMI a PC funkciót? (Mert a korábbi R51T nem támogatta.)" Az volt a válasz, hogy utánnanéz, majd pár perc múlva azt mondta, hogy azt a tájékoztatást kapta, hogy igen.

HDMI/DVI-ON nem támogatja egyik Samsung sem a pc funkciót. Ti. ott 1080i vagy 720p jelet fogad, és 768 sor van a képernyőn. Tehát a 720-at szétnyújtja 768 sorra. Játéknál, filmnél ez jó, de a szöveges karakterek élei kicsit szellemképessé, homályossá válnak. Így csak d-sub-on javasolt a pc-re kötés, 1360x768@60Hz-en. Ráadásul aki így rákötötte, mindenki dícséri a gyönyörű képet.

Téma megosztása:

• (105 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.