HWSW Informatikai Kerekasztal: LCD-TV Ami monitornak is használható - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (105 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

LCD-TV Ami monitornak is használható Ki mit tesztelt nézett már meg :) Értékeld a témát: -----

#951 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 05. 04. 11:07

Idézet: Boba - Dátum: 2007. máj. 4., péntek - 11:36

Csokis, egyaltalan ugy megoldhato? Ha szebb kepet ad, akkor erdekelne a megoldas...

Sajnos a natív felbontást nem támogatja a digitális bemeneten, csak az új 8-as szériák! :(

Szerk.: akkor jól gondoltam, hogy hasonlóan működhet, mint a mostani CRT-m! Itt 1x kell beállítani és megjegyzi. :)

Szerkesztette: Csokis 2007. 05. 04. 11:27 -kor

Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#952 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 04. 12:21

Idézet: Boba - Dátum: 2007. máj. 4., péntek - 11:36

Jelen! Igen, D-subrol hajtom. DVI-vel nemtudom osszehasonlitani, mivel ugy nem probaltam. De elesnek eles, zajt sehol nem vettem eddig eszre, bar feltetelezem ugy szebb volna. (Csokis, egyaltalan ugy megoldhato? Ha szebb kepet ad, akkor erdekelne a megoldas... )

A kep igazitasarol... barmikor, amikor _eloszor_ uj felbontasba valtok a monitor szepen eligazitja magat, kezi korrekciora csak akkor van szukseg, ha nagyon regi, VGA felbontas alatti felbontast allit be az ember, azzal nehezen tud mit kezdeni, ott bele kell nyulni. De az osszes tobbi 640*480 feletti felbontast pikkpakk beallitja. Saccra olyan 3-4 masodperc lehet, de mint mondtam ezt csak az elso alkalommal kell elvegezni amikor az adott felbontasra valtunk.

Köszi Boba!

#953 Felhasználó inaktív   Garaz 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 05. 04. 17:00

Sziasztok!

Kérlek, ne vessetek meg, ha esetleg offtopic lenne, amit írnék.
Egy rokonom vett tavaly egy Samsung LE32R71B tipusú LCD TV-t, de nem hozzáértő lévén nem nézte meg, hogy csak 1 tuneres. Az a vágya, hogy PC nélkül használhassa a kép a képben funkciót. A manual szerint a TV tudja is, de csak úgy, hogy ha a 2. tunert HDMI-n keresztül csatolom hozzá (pl. egy DVD felvevő). Nincs valami mód arra, hogy a TV képes legyen valahogy egyidőben két csatornát mutatására PIP? (van asztali dvd-lejátszója, meg videója, de PC-t nincs lehetőség csatlakoztatni hozzá)

Köszi, és bocs.

#954 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 04. 17:11

Idézet: Garaz - Dátum: 2007. máj. 4., péntek - 18:00

Sziasztok!

Kérlek, ne vessetek meg, ha esetleg offtopic lenne, amit írnék.
Egy rokonom vett tavaly egy Samsung LE32R71B tipusú LCD TV-t, de nem hozzáértő lévén nem nézte meg, hogy csak 1 tuneres. Az a vágya, hogy PC nélkül használhassa a kép a képben funkciót. A manual szerint a TV tudja is, de csak úgy, hogy ha a 2. tunert HDMI-n keresztül csatolom hozzá (pl. egy DVD felvevő). Nincs valami mód arra, hogy a TV képes legyen valahogy egyidőben két csatornát mutatására PIP? (van asztali dvd-lejátszója, meg videója, de PC-t nincs lehetőség csatlakoztatni hozzá)

Köszi, és bocs.

Sajnos erre más lehetőség nincs, csak ha lecseréli a TV-jét olyanra, ami 2 tuneres!
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#955 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 04. 17:15

Esetleg azt csinalhatna, hogy a videojaba is dug egy TV kabelt, majd a PIP-be a video jelet tolja. Igy maris megvan 2 csatorna. Nekem ez az 5let jutott eszembe...
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#956 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 04. 17:53

Idézet: Boba - Dátum: 2007. máj. 4., péntek - 18:15

Esetleg azt csinalhatna, hogy a videojaba is dug egy TV kabelt, majd a PIP-be a video jelet tolja. Igy maris megvan 2 csatorna. Nekem ez az 5let jutott eszembe...

Írta a DVD felvevőt, mint második tuner. ;)

#957 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 04. 18:02

Sorry, ugytunik tul gyorsan olvastam.
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#958 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 04. 19:23

Újra átgondolva lehet, hogy jó neki a videó is, mivel csak a digitálisat írt! A manuál nem írja az analóg bemeteket (pl. SCART) is? Mert, ha nem, akkor csak a másik TV marad.

#959 Felhasználó inaktív   I.T.E.M 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 06. 12:08

Idézet: Csokis - Dátum: 2007. máj. 2., szerda - 16:52

Az S-es Samsungok pont a legalja! Az R-es a középkategória és az M-es pedig a felső. Így tessék szemlélni! :) Egyébként én már inkább az újabb LE32R81, LE32R82, LE32R86 vagy LE32R88-as típusokat javasolnám, mert mindössze 4-5eHUF csak a különbözet, de állítólag jóval jobb a képminősége, nagyobb a (dinamikus) kontrasztja és nem utolsó sorban már támogatja a natív felbontást PC-ről HDMI-n keresztül! 2 HDMI van rajta, így nem veszi el a helyet a DVD elől! ;) (Ezért is szemezek PC-hez az LE26R8x típusokkal! :D)

Lenne egy kérdésem, valaki kitudná próbálni ezeket az új R-es samukat hogy HDMI-n és más bementeken jelentkezik e a "sávosodási" probléma ?!

Nagyon megköszönném!!!!  :respect:
ASUS RT-AC87U Gigabit Wireless AC2400 Router / Gigabit Ethernet - FP500/22 NET
UHD - :)
POWERED BY KINGSTON HyperX Savage SSD

#960 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 06. 21:00

Idézet: I.T.E.M - Dátum: 2007. máj. 6., vasárnap - 13:08

Lenne egy kérdésem, valaki kitudná próbálni ezeket az új R-es samukat hogy HDMI-n és más bementeken jelentkezik e a "sávosodási" probléma ?!

Nagyon megköszönném!!!!  :respect:

Milyen pontosan ez a sávosodási gond? Csak mert valószínűleg R72 vétel előtt állok.

#961 Felhasználó inaktív   Sage262 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 05. 08. 11:12

Sziasztok!

Egy JVC LT-32A80ZU -t vettem (megjegyzem a dobozra is 2 év gar van írva, valaki írt itt 3 évről, azt nem tudom hogy). MM-ben vásároltam, néhány LG volt kiszemelt előtte-mellette, de azoknak látványosan rondább volt a képe, így végül ez az JVC lett. PC-re DVI-HDMI-vel kötöttem, a desktopból sajna vág minden oldalon egy keveset, de pl. start menüt pont szépen lenyisszantja :) HD múvi gyönyörű rajta, ott nem para, hogy nem látszik egy kis részlet, de játékoknál problémás sajnos, hogy ha épp esik valami fontosabb kezelőfelület a szélekre :( Ha ezt tudom, akkor lehet, hogy a D-Sub változatost vettem volna, bár egy 20-assal többért volt. Gondoltam rá, hogy mi van, ha tv-outtal kötöm rá a gépre, akkor vajon hogy viselkedne? Ugyanez lenne az eredmény? Vagy vajon annak van reális esélye, hogy visszavinném és a d-subosat elhoznám ráfizetéssel? (pénteken vettem, szóval már túl a 3 napon)

#962 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 08. 11:45

Idézet: Sage262 - Dátum: 2007. máj. 8., kedd - 12:12

Sziasztok!

Egy JVC LT-32A80ZU -t vettem (megjegyzem a dobozra is 2 év gar van írva, valaki írt itt 3 évről, azt nem tudom hogy). MM-ben vásároltam, néhány LG volt kiszemelt előtte-mellette, de azoknak látványosan rondább volt a képe, így végül ez az JVC lett. PC-re DVI-HDMI-vel kötöttem, a desktopból sajna vág minden oldalon egy keveset, de pl. start menüt pont szépen lenyisszantja :) HD múvi gyönyörű rajta, ott nem para, hogy nem látszik egy kis részlet, de játékoknál problémás sajnos, hogy ha épp esik valami fontosabb kezelőfelület a szélekre :( Ha ezt tudom, akkor lehet, hogy a D-Sub változatost vettem volna, bár egy 20-assal többért volt. Gondoltam rá, hogy mi van, ha tv-outtal kötöm rá a gépre, akkor vajon hogy viselkedne? Ugyanez lenne az eredmény? Vagy vajon annak van reális esélye, hogy visszavinném és a d-subosat elhoznám ráfizetéssel? (pénteken vettem, szóval már túl a 3 napon)

Sztem kérdezz rá az MM-nél. Egyébként a 3 nap (ha létezik még) az 3 munkanap ha jól tudom.  :think:

#963 Felhasználó inaktív   jakuzatm 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 05. 08. 12:04

Sziasztok az Auchanben most két lcd van olcsón Thomson 130-ért és az Lg 32LE2R (32LC2R-ként hirdetik) 150ért na én ezt az LG-t vettem meg mert LG-ről jót Thomsonrol semmit sem hallottam, ma teszteljük szgéppel de egyelőre csak laptop és vga kábel kombóval után asztali pcről fog futni dvi-->hdmi kábellel, majd írok róla de elsőre a tv adás is szép az 50 centis funay tv után :D , persze kell a 3 méter...  xboxot kötöttem még rá scarton keresztül (állitolag rgb-s scart kábel) nagyon sötét volt a kép de egy kis állítgatással éles és világos lett és ha visszakapcsolok tv-re a beállításokat visszaállítja és csak ha boxal játszok teszi rá a fényt plusszban szóval okos jószág.  Pár óra használat után a készenlét led kialudt és nem működött a távirányító és a gombok sem ki kellett húznom a tápból :( nem tudom mi lehet a baja de ha már most így indít ki tudja....

#964 Felhasználó inaktív   jakuzatm 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 05. 08. 12:11

JA persze áramtalanítás után jó lett... de azért felhívtam az Lg-t azt javasolták használjam ki a 3 napos cserét...  :reklamacio:  most vihetem vissza  :(

#965 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 05. 08. 12:17

Idézet: jakuzatm - Dátum: 2007. máj. 8., kedd - 13:04

Sziasztok az Auchanben most két lcd van olcsón Thomson 130-ért és az Lg 32LE2R (32LC2R-ként hirdetik) 150ért

160ezer meg a 82-es JVC...
Make love not Wor.

#966 Felhasználó inaktív   jakuzatm 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 05. 08. 12:22

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. máj. 8., kedd - 12:17

160ezer meg a 82-es JVC...

Auchan? dvi---hdmi vel 1:1 ben képet ad? jobb az?

#967 Felhasználó inaktív   Sage262 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 05. 08. 12:29

Idézet: vipisrac - Dátum: 2007. máj. 8., kedd - 12:45

Sztem kérdezz rá az MM-nél. Egyébként a 3 nap (ha létezik még) az 3 munkanap ha jól tudom.  :think:

igen, ez munkanap, de nem az én munkanapom, hanem az övék :) ők meg persze nyitva vannak minden nap...

#968 Felhasználó inaktív   psykoman 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 05. 08. 13:50

Sziasztok!

En is egy JVC LT-32A80ZU "boldog" tulajdonosa vagyok.... Akadtak kis problemak a keszulekkel, persze a harom nap eltelte utan.  :reklamacio:

Kb az otodik naptol nem mukodott a menurendszer, meg szerencse hogy a kepmeretezes az automata uzemmodban futott, igy szamitogeprol is (dvi-hdmi 720p) nagyon szep kepe volt, es dvd-rol (hdmi-hdmi) is.
Ugy a hetedik naptol mar a ket hdmi-csatlakozobol csak 1-et ismert fel, es a szamitogepemet meg csak veletlenul sem akarta mutatni. kb 3 napra ra mar a dvd-t sem ismerte fel, igy csak a tv-t tudtam nezni rajta...

Most hatodik napja van szervizben, allitolag helyreraktak, es hajtjak, nehogy par ora hasznalat utan megint beszarjon...  :mad:

Jo mi?

Amugy ha megjavitva visszahozzak en orulni fogok, mert a kepe gyonyoru, pixelhiba mentes, a kavaja diszkret, es szep, bar a taviranyitoja finoman fogalmazva is RANDA.

APropo..

Probalta mar valaki ugyanazon tv-n dvi-hdmi csatlakozason nezni a cpu-t es utana hdmi-hdmi csatlakozason nezni ugyanazt? van minoseg beli diferencia?

Az 1080i jelet hogy tudom beallitani? Itt persze az interlace-ra gondolok...

Es valaki nezte mar otthon az 1080i-t agp-s kartyarol? Melyik tipustol felfele tudja kirakni a nagy hd-t? Lehetoleg nvidia kartyara gondolok.

Koszi

#969 Felhasználó inaktív   jakuzatm 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 05. 08. 14:05

a szívás hogy az lg-n a dvi hdmi összekötést csak a 3. nap letelte után fogom tudni kipróbálni :( addig ima...... mai modern világunkban hogy létezhet ilyen na mind1 ki se forr egy technológia már jön is az ujabb.... de amúgy a lényeg hogy sport1-2 legyen jeee :cool:

#970 Felhasználó inaktív   Sage262 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 05. 08. 14:31

Idézet: psykoman - Dátum: 2007. máj. 8., kedd - 14:50

Amugy ha megjavitva visszahozzak en orulni fogok, mert a kepe gyonyoru, pixelhiba mentes, a kavaja diszkret, es szep, bar a taviranyitoja finoman fogalmazva is RANDA.

Es valaki nezte mar otthon az 1080i-t agp-s kartyarol? Melyik tipustol felfele tudja kirakni a nagy hd-t? Lehetoleg nvidia kartyara gondolok.

A távirányító tényleg nem szép, de legalább nem is ilyen ezer gombos, az nekem nem jön be. Kicsit nehezen nyomkodhatóak a gombok, a csatornaváltás lassabb a megszokott crt-hez képest, de ez szerintem általános.

Nekem egy Asus 7950GT van, Pci-E, arról hajtom. Érdekes, hogy mondjuk beállítom 1920*1080-ra a gépet, akkor ki is írja kis infó ablakban a TV, hogy na most 1080i van akkor, de akkor eléggé villódzó a kép. 1280*720-ban, amit alapban felajánl nagyon jó, szépen olvasható minden betű, csak épp ilyenkor meg vágdal a széléből ugyebár. Próbáltam ráeröltetni 1366*768-at (1360-at is), de ilyenkor fogta magát és átváltott kék képernyőre, így tudatva, hogy ezt akkro nem kéri :)

hdmi - hdmi -t nem próbáltam, mivel nincs ilyen kütyüm, egy LG dvd felvevő van rákötve scarton, azzal teljesen jó a kép. Még ami érdekesség, a régi crt-vel nem lehetett visszakapcsolni AV-ról normál csatornára, miközben ment a lejátszó, csak az annak a távirányítóján lévő külön DVD/TV kapcsolóval. Most az új JVC tv-vel viszont ez megszűnt, bárhova kapcsolhatok, ennek örülök. Ja és még ami jópofa, kerestem a távirányítón a teletext keresés közbeni "eltüntető" funkciót, de nem találtam. Aztán jöttem rá, hogy bármit beírok teletexen, egyből bejön, így a funkció értelmét vesztette amúgy is, nem hiányzik :)

Téma megosztása:

• (105 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.