Idézet: Aquir - Dátum: 2006. ápr. 20., csütörtök - 19:16
Múltkor nekem nem akart menni az 1900XT kártya a 4X-es PCI-E-ben. Mostmár megvan 1 hete az új alaplap és abban már megy rendesen. Igaz játék közben tényleg marha hangos a hűtője. Elég a 420W-os Thermaltake táp is neki. (18A az előírt 30 helyett)
1-2 dolog amit nem tudok mire vélni:
1. Mikor játszok pl az EverQuest2-vel (online MMORPG, max felbontáson irtó gépigényes) ablakban szoktam hagyni a játékot nem full képernyőn hogy a weboldalon is tudjak gyorsabban bogarászni ha kell, igaz csak a windows tálca látszik és fent a játék fejléce. Mikor az egeret lehúzom a tálcára és mondjuk pl a winamp fölé viszem, akkor ugye kiírja a win hogy épp milyen szám megy a winampban (vagy intéző esetén a mappanevet) de nem klikkeltem rá csak ugye fölévittem, akkor a játék kb keveebb mint 1 frame/s -re lassul le. Csak addig amég az a feliratbuborék - vagy minek mondják - ott van. Ez a 9800 Pro-nál nem volt. Érdekes és picit zavaró de nem olyan nagy dolog...
2. Másik problémám. Anti-aliasing: nem látok semmi változást akárhogy is állítom. Mikor változtatok rajta játék közben akkor pár sec-re elsötétül a game utánna újratölti és ugyanaz mint eddig. Beállításaim: Let the aplication decide : nincs kipipálva. Temporal anti-aliasing: jelenleg nincs kipipálva de próbáltam kipipálva is. Maga a csúszka az 2, 4 és 6 között állítható jelenleg csak 2-esen van, de próbáltam mindenhogy.
Adaptive anti-aliasing nincs engedélyezve.
Nagyon nem értek hozzá ezért kérek tippeket mit bénázok el, csak most fűrészfogasabbnak látom a játékot mint a 9800 pro-val....bár lehet csak csalóka a jobb textúra miatt. Amúgy nem tudom a játékot normálisan futtatni mert akadozik....(RAM 2GB de nem duálban, CPU 3000+ Athlon de nem 64 bites windows-al jelenleg) a játékban mondták valószínű inkább a CPU nem bírja ha minden efektet felveszek.
3. Mellesleg a 64-bites wint mikor felraktam az Athlon CPU miatt, akkor a VGA driver hiányzó INI file miatt nem telepedett fel az 1900XT lemezéről. Természetesen a 64 bites windowshoz valót próbáltam felrakni.
Ati Catalyst 6,4-es van fent.
1. Erre max csak a programozók tudják a választ. Szoftverösszeférhetetlenség(magyar nyelv

)
2. Ez valószínűleg a 3. pontban említett dolgok okozzák. Felejtsd el a 64 bites windowst. Driver és program támogatottsága konvergál a 0-hoz. Hiába van itt már a 64 bites OS 1 éve, játék programokat egyáltalán nem írnak rá és még ebben az évben megjelenő nagyneveknél sem emlegetik 64 bit előnyeit, ergo azok is mind 32 bitesek lesznek. Tessék felrakni 32 bites Win XP-t! Legtöbb gondod egy-kettőre meg fog oldódni.
Amúgy a kártya AA minőségétől én sem vagyok hanyatt esve. Szvsz nv-nek picit jobb volt.
3. Catalyst 6.4 is felejtős driver mert elég bugos. Catalyst 6.3 jobb.
Szerkesztette: Frosty 2006. 04. 20. 19:31 -kor
Asus P8Z68-V, Intel Core i5 2500K@4.5GHz,Corsair A70 cooler, 2*4GB Kingston HyperX Blu XMP 1600MHz @ 1.5V, Sapphire 7970 OC Dual-X, Asus Xonar DX, Corsair AX750 750W, Creative Megaworks 550, Samsung 1TB F1 HDD, Dell U2311H