Áramszünet BIOS frissítés közben! HELP!
Elküldve: 2003. 02. 11. 08:48
Elküldve: 2003. 02. 11. 08:52
idézet:
Téma Dátum Fórum
Segítsetek! Biost frissítettem! 2001. január 15. Alaplap, Processzor
Bios frissítés közben kiment a biztosíték!!!!!! 2001. október 12. Alaplap, Processzor
Award Bootblock BIOS v1.0 2002. január 24. Alaplap, Processzor
SOS! Bios Bootblock is hibás? 2002. január 28. Alaplap, Processzor
ECS K7S5A BIOS BEHALT HOTSWAPPING-RA VAGY EEPROM ÍRÁSRA KERESEK VALAKIT FIZETEK ÉRTE! 2002. február 07. Alaplap, Processzor
Flesh biost ki tud irni ????? 2002. május 13. Alaplap, Processzor
ASUS A7V333 - Bios cheksum error 2002. szeptember 11. Alaplap, Processzor
Award BIOS help!!! 2002. december 20. Alaplap, Processzor
DANGER HELP AZONNAL!!! 2002. december 24. Alaplap, Processzor[/quote]
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."
Elküldve: 2003. 02. 11. 09:06
idézet:
Ezt írta Caris:
A horrortörténet a következő: haver BIOS-t frissít a gépén, ám közben áramszünet... Káromkodás, majd miután visszajött az áram, gép bekapcs, folyamatos sípolás és "BIOS ROM Checksum Error", valamint floppy-hibajelzés (a gépben nincs floppy). Mit lehet tenni? Help![/quote]
ket megoldas..
1. csinalsz egy floppyt command.commal autoexec-kel, ami elinditja a frissitest automatikusan.. berakod, bekapcsolod a gepet, es frissiti a biost..
2. valakit keresel akinek zsir ugyanilyen alaplapja van, kiveszitek abbol a biost, berakjatok a tiedbe, bebootoltok, kiveszitek menet kozben a tiedbol a biost, berakjatok a regit, es flasheltek..
Elküldve: 2003. 02. 11. 09:59
György
Elküldve: 2003. 02. 11. 10:02
Van aki foglalkozik eprom írással.
Nekem is egy fickó írta vissza Eprom programozóval. (Nekem jópár éve a win95CIH csinálta ki a BIOSomat.)
Csak elviszed floppyn a bios file-t- és ennyi...
Elküldve: 2003. 02. 11. 10:14
idézet:
Ezt írta cuzi:
Van még egy megoldás.
Nekem is egy fickó írta vissza Eprom programozóval. (Nekem jópár éve a win95CIH csinálta ki a BIOSomat.)
Csak elviszed floppyn a bios file-t- és ennyi...[/quote]
Köszi, ez jó hír. Ha esetleg nem menne vissza floppiról, akkor megkereslek priviben, ha nem gond.
Caris
Elküldve: 2003. 02. 11. 10:35
idézet:
Ezt írta Sumi:
2. valakit keresel akinek zsir ugyanilyen alaplapja van, kiveszitek abbol a biost, berakjatok a tiedbe, bebootoltok, kiveszitek menet kozben a tiedbol a biost, berakjatok a regit, es flasheltek..[/quote]
Nem csak ugyanolyan alaplappal működik a dolog!
Nekem márkaszervízben hozták helyre, de mivel nem volt hasonló alaplap kéznél egy másikkal csinálták!![]()
Söt az enyém Slot1-es BX-es volt, a másik meg VIA-s PPGA, bár mindkettő ASUS.
Rá is kérdeztem, és azt mondta a srác, hogy működni szokott így is...
Douglas Adams
Elküldve: 2003. 02. 11. 11:40
Elküldve: 2003. 02. 11. 11:43
idézet:
Ezt írta cuzi:
Van még egy megoldás.
Csak elviszed floppyn a bios file-t- és ennyi...[/quote]
Bocsi, de az általam leírt 3. lehetőség pont ez.
Az eredeti eprommal is lehet, de kb +1 ezresért adnak új epromot is mellé...
György
Elküldve: 2003. 02. 12. 09:47
Caris
Elküldve: 2003. 02. 12. 12:57
Érdemes letiltani bios-ból/jumperrel a bios frissítést, ekkor nem érik meglepetések a pácienset, csak ha ő is akarja.
György

Súgó
A téma zárva.