HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen autót érdemes venni? VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (130 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen autót érdemes venni? VII. Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   Rstudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 12. 30. 19:48

Folytatás innen: Milyen autót érdemes venni? VI.

Szerkesztette: Tigger 2005. 12. 30. 19:50 -kor

#2 Felhasználó inaktív   Twelve 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 30. 19:53

Satriani-nak:Te írtad, hogy olyan autót veszel ami bejött. Ha kipróbálsz mást, lehet az is bejön és akkor megveheted.
Erer mondok egy példát: barétnőm szülei nemrég vettek egy Mazda2-t. Előtte egy '92-es 323-as mazdájuk volt. Kérdezem tőlük miért azt akarnak venni, erre a duma: mert a Mazda az jó, japán az előző is jó volt sokáig akkor ez is jó lesz. Részben értem, főleg ha valaki nem ért az autókhoz, de így rámondani valamire hogy jó lesz. Főleg, hogy a Mazda2 inkább Ford mint Mazda francia motorral :D Még csak meg sem néztek mást. :(  Persze jó a Mazda2, de számomra ez beszűkült látásmód.

#3 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 30. 19:56

Eh, eddig nekem is mindíg Opelt sikerült, de becs' szó nem volt szándékos :)
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#4 Felhasználó inaktív   Twelve 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 30. 19:58

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2005. dec. 30., péntek - 19:56

Eh, eddig nekem is mindíg Opelt sikerült, de becs' szó nem volt szándékos :)

Ne érts félre tőlem mindenki azt vesz amit jónak lát, csak azt mondom ne csak egy márkában gondolkodjunk.

#5 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 30. 19:59

Idézet: Twelve - Dátum: 2005. dec. 30., péntek - 19:58

Ne érts félre tőlem mindenki azt vesz amit jónak lát, csak azt mondom ne csak egy márkában gondolkodjunk.

Hjah, elötte Trabant volt, gondoltam maradok a német márkánál :omg: :D Egyébként Honda Prelude-öt akartam, volt kiszemelt 2.2-es benyás, de oda hátra nem ült volna be senki, ez pedig feltétel volt...
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#6 Felhasználó inaktív   Twelve 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 30. 20:01

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2005. dec. 30., péntek - 19:59

Hjah, elötte Trabant volt, gondoltam maradok a német márkánál :omg: :D

:D  :up:

#7 Felhasználó inaktív   Rstudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 30. 20:03

Idézet: Twelve - Dátum: 2005. dec. 30., péntek - 19:58

De, tudod, ha nagyon bejön egy autó, mint Satrianinak a Corolla, akkor elég jó az esély rá, hogy ugyanolyan márkát vesz legközelebb is. Nekünk is nagyon bejött a Citroen BX, újabb BX-re, majd még BX-re cseréltük. Aztán jött a gondolkodás, hogy egy régebbi Xantia, vagy egy újabb Xsara legyen. Bizton állítom, hogy ha a Xantia mellett döntünk akkor, még most is Citroenünk lenne. A Xsara nem volt rossz autó, de nem hozta azt az ötletességet, különlegességet, amit egy Citroentől elvár az ember, unalmas autónak meg jó volt olcsón a G Astra is, ezért jött a váltás az Opelre.

#8 Felhasználó inaktív   Twelve 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 30. 20:09

Idézet: Tigger - Dátum: 2005. dec. 30., péntek - 20:03

De, tudod, ha nagyon bejön egy autó, mint Satrianinak a Corolla, akkor elég jó az esély rá, hogy ugyanolyan márkát vesz legközelebb is. Nekünk is nagyon bejött a Citroen BX, újabb BX-re, majd még BX-re cseréltük. Aztán jött a gondolkodás, hogy egy régebbi Xantia, vagy egy újabb Xsara legyen. Bizton állítom, hogy ha a Xantia mellett döntünk akkor, még most is Citroenünk lenne. A Xsara nem volt rossz autó, de nem hozta azt az ötletességet, különlegességet, amit egy Citroentől elvár az ember, unalmas autónak meg jó volt olcsón a G Astra is, ezért jött a váltás az Opelre.

Értem. Ezzel sokan vannak így. Nekem pl bejött abszolút a Polo, de lehet hogy egy Golf nem jönne be. Ki tudja..Ennek ellenére következő autóm szerintem Honda lesz.
Az egésznek a lényege, hogy legyen összehasonlítási alapod. Pl én kisautó kategóriában sokat kipróbáltam. Punto/Polo/Corsa/Fiesta/Mazda2/Pug206/C2 Én tudom, hogy ezek közül nekem melyik jöhet számításba. Van hasonlítási alapom. Nem csak az újság. :)

Szerkesztette: Twelve 2005. 12. 30. 20:13 -kor

#9 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 30. 20:35

Kép

#10 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 30. 20:47

Idézet: Tigger - Dátum: 2005. dec. 30., péntek - 20:03

Folytatva a sort: Citroen C4, szinte zsírnyú. Tempomattal haladtak az autópályán, egyszercsak eletronika letilt, motor leáll, kamion meg erősen közeledett a tükörben. Leállósávba lehúz, restart, minden OK. Compúteres szagember sem talált semmit a leptoppal.
Ciciman is on borda

#11 Felhasználó inaktív   r2r 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 30. 20:48

Idézet: fram - Dátum: 2005. dec. 30., péntek - 21:47

Folytatva a sort: Citroen C4, szinte zsírnyú. Tempomattal haladtak az autópályán, egyszercsak eletronika letilt, motor leáll, kamion meg erősen közeledett a tükörben. Leállósávba lehúz, restart, minden OK. Compúteres szagember sem talált semmit a leptoppal.

Van olyan C4, amivel nincs semmi gond?  :D
(\__/)
(='.'=)
(")_(")   
r2r   ty

#12 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 30. 20:54

Idézet: fram - Dátum: 2005. dec. 30., péntek - 20:47

Kollégám ex 206-osával detto ugyanez volt. 30kmh felett rendszeresen megállt a motorja.
Teljes agy-csere segített csak rajta, több hónapos szervíz huzavona után.

#13 Felhasználó inaktív   r2r 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 30. 20:57

Idézet: Locutus - Dátum: 2005. dec. 30., péntek - 21:54

Kollégám ex 206-osával detto ugyanez volt. 30kmh felett rendszeresen megállt a motorja.
Teljes agy-csere segített csak rajta, több hónapos szervíz huzavona után.

lehet általánosítani a franciákra? :)
(\__/)
(='.'=)
(")_(")   
r2r   ty

#14 Felhasználó inaktív   Rstudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 30. 20:59

Idézet: fram - Dátum: 2005. dec. 30., péntek - 20:47

Nemtom, hogy a Xsaránk kálváriáját olvastad-e, de az se volt egyszerű. Tempomat nélkül produkált ilyen leállást, újraindítás csak azután, hogy legalább 5 percre lehúztuk a sarut az akksiról. :omg: Szagember szintén tanácstalan. :(

#15 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 30. 21:05

Idézet: Tigger - Dátum: 2005. dec. 30., péntek - 20:59

Nemtom, hogy a Xsaránk kálváriáját olvastad-e, de az se volt egyszerű. Tempomat nélkül produkált ilyen leállást, újraindítás csak azután, hogy legalább 5 percre lehúztuk a sarut az akksiról. :omg: Szagember szintén tanácstalan. :(

Olvastam, h a kispiros ezért (is) lett eladva.
Ciciman is on borda

#16 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 30. 21:06

Idézet: r2r - Dátum: 2005. dec. 30., péntek - 20:57

Nemtom.

Anyám mercijét pl most tudták megjavítani, több hetes tökölés után. Annak meg az automata váltó nem akart váltani az istennek se, ráadásul leállogatott a motorja menet közben.

Aztán kiderült, hogy valami légmennyiség mérő, vagy hasonló nevű szenzor volt rossz, pedig a hibakereső jónak látta.

#17 Felhasználó inaktív   Rstudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 30. 21:13

Idézet: r2r - Dátum: 2005. dec. 30., péntek - 20:57

Nem hiszem. A tizenéves BX-ekkel nem nagyon volt gondunk, pedig azok tényleg nem voltak egyszerű autók. :) Pug 206-osból, bár tényleg lehet, hogy nem tartozik a legmegbízhatóbb kocsik közé, annyi fut az utakon, mint égen a csillag, nyilván több problémás esetről hallunk, mint más típusoknál. Én simán bevállalnék egy franciát, nem kizárt, hogy az első autóm valamikor majd egy kis PSA kocsi lesz. :) (a Peugeot 205 nagy szerelmem, de azok már nagyon kiöregedőfélben vannak)

#18 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 30. 21:19

Idézet: Twelve - Dátum: 2005. dec. 30., péntek - 17:48

A Toyota szemellenzőt arra értettem, hogy itt még akármiről volt szó, te mindig egy Toyotához hasonlítod, Kory-val vitatkoztok, te a Toyo-t Ő a Rönót védi. Én komolyan mondom nem értem az embereket. Alig van pár ember aki a sajátján kívül mást is elismer, vagy egyáltalán megfordulna a fejében, hogy legközelebb más autót vesz.

Ahogy Locutus - és talán még mások is - mondta, az autója számára többet jelent annál mint egy eszköz, amivel el lehet jutni A-ból B-be. Innentől kialakul egyfajta vonzódás/ragaszkodás, ami azt is okozhatja, h a hibáit is szeretjük a saját autónknak.

Új(abb) autó vásárlásakor szeretné mindenki azt a pluszt - amit a régi autója adott neki (ha adott) - az újabb autóba is átvinni. Illetve ha vmi miatt sokat szívott, akkor az egyik fő szempont az, h az még egyszer ne fordulhasson elő.
Ciciman is on borda

#19 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 30. 21:24

http://img503.imageshack.us/my.php?image=a...olochart7ib.jpg

Aztaku', ennyire sz*rban van a VW ? :D

Mit jelent az, hogy "Nem nagy, de jó dobás"? A Clio a legrosszabb helykínálatú a 3 közül? :nevet:

Szerkesztette: Kory 2005. 12. 30. 21:26 -kor

#20 Felhasználó inaktív   mocsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 30. 22:00

Idézet: Kory - Dátum: 2005. dec. 30., péntek - 21:24

http://img503.imageshack.us/my.php?image=a...olochart7ib.jpg

Aztaku', ennyire sz*rban van a VW ? :D

Mit jelent az, hogy "Nem nagy, de jó dobás"? A Clio a legrosszabb helykínálatú a 3 közül? :nevet:

:D phőjj, ez aztán a nagy álemánnyá feeling.
Azt mondja a FIAT-nál, hogy nem rendelhető hozzá ESP és sapkája sincs :D

Szerkesztette: mocsi 2005. 12. 30. 22:01 -kor

Where you come from... is gone.
Where you thought you were going to... were never there.
Where you are ain't no good, unless you get away from there!

Téma megosztása:

• (130 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó