HWSW Informatikai Kerekasztal: Intel Core és a V//V termékvonal - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (75 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Intel Core és a V//V termékvonal legacy centrinos ugyek is ide Értékeld a témát: -----

#581 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 10. 21:53

milyen fel evvel?? legalabb egy egesz evvel huzzak! (nem gondolod komolyan, hogy a QC NGMA fel evvel a DC NGMA utan mar ki is jon???) a chipsetet meg hasznalhatnak az eddigieket. sot, a Tulsa-et. nem a legoptimalisabb, de csak jobb eredmenyt ernenek el, mint a Netburst architekturaval

ja, es a cache kevesse befolyasolja a yieldet. es miert lenne "ide az keves", hogy rarakjanak x mega L3 cache-t? szerintem egy masodik processzormagot rarakni nemikepp megiscsak nehezebb, mint egy cache-t..

Szerkesztette: bogdan 2006. 03. 10. 21:54 -kor

a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#582 Felhasználó inaktív   Asker 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 10. 22:23

a 4magos NGMA tervek több mint valószínű hogy készen vannak, szvsz már most is bevezethetnék, csakhogy minek.
Sztem.
"I was a Marine in the invasion of Iraq. It was 2 years before I could watch any type of violent movie. War truly is hell. Killing, bleeding, dying and crying are terrible, and great. If you fight for glory and power you are evil and will die in vain. I and every other warrior fought for each other. For family, for friends, for the US, for Sparta."

#583 Felhasználó inaktív   d n . r 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 10. 22:38

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. márc. 10., péntek - 22:53

(1) milyen fel evvel?? legalabb egy egesz evvel huzzak! (nem gondolod komolyan, hogy a QC NGMA fel evvel a DC NGMA utan mar ki is jon???) a chipsetet meg hasznalhatnak az eddigieket. sot, a Tulsa-et.

(2) nem a legoptimalisabb, de csak jobb eredmenyt ernenek el, mint a Netburst architekturaval

(3) ja, es a cache kevesse befolyasolja a yieldet. es miert lenne "ide az keves", hogy rarakjanak x mega L3 cache-t? szerintem egy masodik processzormagot rarakni nemikepp megiscsak nehezebb, mint egy cache-t..

(1) Már megint... :) NEM a quad-core a kérdés, hanem az MP! :)
Amit én beidéztem, abból az derült ugye ki, hogy a QC-MP fél évvel a DC-MP után jön ki, az meg legkorábban 2007 eleje, úgyhogy az még jó sok.
De! Én úgy emlékszem, lesz a Woodcrestnek MP testvére is, szinén DC, és az simán jöhetNE fél évvel a Woodcrest után.
De ezen nem fogok vitatkozni, mert ehhez info kell, és el van döntve. Nekem most tökmind1.

(2) Ez korántsem biztos! Az a bazi nagy L3 cache sokat segít a Tulsa-nak orvosolni a sávszélesség-problémákat.
Könnyen elképzelhető, hogy 4 socket fölött megverné az l3$ nélküli, DP woodcrestet is.
(ezt persze megintcsak nem tudhatom, de régebben láttam már nagyon érdekes teszteket, persze ott az architektura nem változott, csak az órajel, de nagyon sokat számított az L3$ megléte vagy hiánya)

(3) Nem tudom, mennyit számít az L3 cache hozzárakása időben, de azért fogadjuk már el, hogy valamicskét számít, jó? :)

Különben az én fő elméletem a megfelelő chipset megléte vagy meg-nem-léte, a DC-Xeonont is "összebarkácsolták" fél év alatt, de anno az erről szóló cikkben benne is volt, hogy pont emiatt nem is tudták megoldani megfelelően hozzá a membuszt!

Könnyen lehet, hogy az MPnél az fsb is más lesz (persze, ha az első MP rögtön quad-core is lesz, akkor ez evidens, de tegyük fel, hogy lesz DC MP is), "special" is írta, hogy az MPhez új chipset is fog tartozni.

PS: De tudod mit, védd meg Te az elméletedet! :)  Mit segít (tegyük fel) 1 év haladék az Itaniumon?
Én nem hiszem, hogy ezt beáldoznák csak úgy, amikor könnyen lehet, hogy a konkurencia többet profitálna egy ilyen áldozatból, mint maga az Itanium!

#584 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 03. 10. 22:38

Idézet: Asker - Dátum: 2006. márc. 10., péntek - 20:33

hohó a Meromot csak 2007ben fogja bevezetni az intel,
TurionX2 meg több mint versenyképes jónással, 2007 elején meg ha nagom nyomulni fog az Intel akkor szvsz kihozzák az instruction extensiont.
Tehát pont mobil fronton elég jól tud ,ha nem a legjobban szervírozni az AMD.

ez hol álmodtad? fogadok egy karton ultrapasztőröztt tejben, hogy a mobilpiacon a legkisebb az AMD jelenléte, a legkisebb forgalma is onnan származik, abban is, hogy az X2 a Yonahval nem lesz versenyképes teljesítmény/wattban,  pláne nem a Merommal, és hogy a növekedése az idén és jövőre drasztikusan lelassul, ha ugyan nem fordul vissza. a turion sem technikai, sem más oldalról nem versenyképes. meglepődnék, ha a globális forgalom 10 százalékát valaha elérné. ez az instruction extension, meg hogy csak úgy kihozzák, egy ugye vicc. a 64 bit a mai napig nem ér szart sem a pc piacon, de majd ők extensionölnek.

#585 Felhasználó inaktív   d n . r 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 10. 22:40

Idézet: Asker - Dátum: 2006. márc. 10., péntek - 23:23

a 4magos NGMA tervek több mint valószínű hogy készen vannak, szvsz már most is bevezethetnék, csakhogy minek.
Sztem.

Mi az, hogy "bevezethetnék"?

Nemhogy a 4magost, de sem az 1, sem a 2 magos NGMA-t nem vezették még be, hanem majd csak q3-ban! Vagy tévedek? :)

Egyébként pedig nemhogy a tervek kész vannak a QChez, hanem demozták is az IDFen (illetve úgy emlékszem, már korábban is)

#586 Felhasználó inaktív   Asker 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 10. 22:51

Idézet: special - Dátum: 2006. Mar. 10., Friday - 22:38

ez hol álmodtad? fogadok egy karton ultrapasztőröztt tejben, hogy a mobilpiacon a legkisebb az AMD jelenléte, a legkisebb forgalma is onnan származik, abban is, hogy az X2 a Yonahval nem lesz versenyképes teljesítmény/wattban,  pláne nem a Merommal, és hogy a növekedése az idén és jövőre drasztikusan lelassul, ha ugyan nem fordul vissza. a turion sem technikai, sem más oldalról nem versenyképes. meglepődnék, ha a globális forgalom 10 százalékát valaha elérné. ez az instruction extension, meg hogy csak úgy kihozzák, egy ugye vicc. a 64 bit a mai napig nem ér szart sem a pc piacon, de majd ők extensionölnek.

mikor mondtam azt hogy a merommal is? egyébként mért ne?

mi itt szinte mind úgy gondoljuk a mostani yonah/turionról ahogy itt az előbb ezt te is mondtad, de a piac mást mutat.  :)

Szerkesztette: Asker 2006. 03. 10. 22:55 -kor

"I was a Marine in the invasion of Iraq. It was 2 years before I could watch any type of violent movie. War truly is hell. Killing, bleeding, dying and crying are terrible, and great. If you fight for glory and power you are evil and will die in vain. I and every other warrior fought for each other. For family, for friends, for the US, for Sparta."

#587 Felhasználó inaktív   Asker 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 10. 22:52

Idézet: d n . r - Dátum: 2006. Mar. 10., Friday - 22:40

Mi az, hogy "bevezethetnék"?

Nemhogy a 4magost, de sem az 1, sem a 2 magos NGMA-t nem vezették még be, hanem majd csak q3-ban! Vagy tévedek? :)

Egyébként pedig nemhogy a tervek kész vannak a QChez, hanem demozták is az IDFen (illetve úgy emlékszem, már korábban is)

"fake" QC-t demóztak.

Szerkesztette: Asker 2006. 03. 10. 22:55 -kor

#588 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 10. 22:58

Idézet: Asker - Dátum: 2006. márc. 10., péntek - 22:52

"fake" QC-t demóztak.

mi az a fake qc.

#589 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 10. 22:59

Idézet: Asker - Dátum: 2006. márc. 10., péntek - 22:51

mikor mondtam azt hogy a merommal is? egyébként mért ne?

mi itt szinte mind úgy gondoljuk a mostani yonah/turionról ahogy itt az előbb ezt te is mondtad, de a piac mást mutat.  :)

LOL. látom ez az amerikai offline retail statisztika rendesen reprezentatív sokak számára.

#590 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 10. 23:03

nem tudom kibogozni, dn.r és bogdan miről vitatkoztok, csak néhány dologra:

-- a tulsa shared on-die L3-mal rendelkezik.

-- a tulsa on-chip-dual-core, míg az összes többi 65 nanos netburst multi-chip-package csak

-- beleül a most kint lévő MP-platformokba majd

-- platformszinten is validálni kell, függetlenül attól, új-e vagy sen.

Szerkesztette: special 2006. 03. 10. 23:05 -kor

#591 Felhasználó inaktív   d n . r 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 10. 23:20

Idézet: special - Dátum: 2006. márc. 11., szombat - 0:03

nem tudom kibogozni, dn.r és bogdan miről vitatkoztok

Hát csak azon, hogy miért jön ki annyival később az NGMA Xeon-MP (Bogdán szerint azért, hogy "előnyt adjanak" az Itániumnak, ne támasszanak vele házon belül versenyt) , de igazándiból már elült a vita, holtpontra jutottunk, innetől érdemi előrelépés új információk megjelenéséig nem várható :)

#592 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 11. 01:17

Idézet: special - Dátum: 2006. márc. 10., péntek - 23:59

LOL. látom ez az amerikai offline retail statisztika rendesen reprezentatív sokak számára.

http://www.theregister.co.uk/2006/01/26/am...5_market_share/

kerlek magyarazd mar el nekem, hogy mekkora processzorreszesedes kell ahhoz (globalis szinten termeszetesen), hogy meglepodj, mert az AMD elerte a 10%-ot? ;)
a forum ma:

#593 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 11. 10:18

úgy 25-30 százalék.

#594 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 11. 10:28

nocsak. gondolom ertek szerinti reszesedesrol beszelsz. mivel a notebookokban altalaban 1 processzor szokott lenni, ugy gondolod, hogy az Inteles processzorokal szerelt gepek 2.5-3x dragabbak, mint az AMD-sek?
a forum ma:

#595 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 11. 10:44

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. márc. 11., szombat - 10:28

nocsak. gondolom ertek szerinti reszesedesrol beszelsz. mivel a notebookokban altalaban 1 processzor szokott lenni, ugy gondolod, hogy az Inteles processzorokal szerelt gepek 2.5-3x dragabbak, mint az AMD-sek?

jaj, de ravaszak vagyunk. alig várod, hogy azt mondjam, igen, és már csak meg kell nyomnod a hozzászólt az előre beírt számokkal. de nem. természetesen úgy gondolom, hogy a notebook processzorokból való forgalmi részesedés. sok adatunk nincs, mert ezeket végkép nem szokták publikálni, de régen én 3 %-os érték szerinti, és 9 %-os volumen szeritni részesedést találtam, még a Turion előttről. namost valamivel magasabb ASP-vel ez 15 százalék mellett lehet 5-6 % ma már.

#596 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 11. 11:10

ezt az elore elokeszitett szamokat (es ravaszsagot) nem egeszen ertem.. a szamokat (15% feletti reszesedes) ott elobb mar beirtam. nincs ebben semmi ravaszsag. ha 15% volume mellett 5-6% piaci reszesedest mondasz, akkor az pont marad ugyanannal az ASP-nel (9/3=15/5), tehat ezt azert valamerre el kene mozditani. a kovetkeztetes, hogy ez esetben az atlag AMD notebook 2.5-3x-or olcsobb ebbol jon ki, es eleg fura adat. mellesleg az Amerikai szamok (nem globalis ertek, ez teny, de erdemes lehet ra figyelni) azt mutattak, hogy az AMD notebookok DRAGABBAK voltak az utolso negyedevben, mint az Inteles gepek! (valami 1050 kontra 1150 dollar remlik.) ugyhogy azt az aranyt at kene gondolni, mert az meg a mobil duron-athlon idokben lehetett egyfelol, masfelol azota az inteles gepek is arzuhanason estek at: ma mar 150-200e-ert veszel celeronM-es gepet.. ennel nem lehet olcsobb az amd, plane nem 3x (jo,jo kicsit most csusztattam, de ez csak pelda jo?). ebbol a ket hatasbol (Turionos gepek dragabbak + Inteles gepek is az alsobb szegmensbe pozicionalodtak, es itt van a legnagyobb forgalom!)  ha nem is 1:1 arany van ma a gepek atlagaraban (pedig lehet, hogy de, de ezen ne vitazzunk), de hogy mar 10% felett jarhat, az szinte tuti.

ja igen, es ezeken a szmokon az Intelnek nincs mit szegyelnije (nem is ertem, miert szallsz ezzel vitaba!) ha az AMD osszpiaci reszesedese 20-25%, mikozben a mobil reszesedese 10-15% az meg mindig azt jelenti, hogy az intel jelentosen vezet ebben a szegmensben. ez csak egy kiegyenlitodes, az eddigi 15% osszreszesedes melletti 3-5% mobilreszesedes alacsony voltabol kovetkezoen.

Szerkesztette: bogdan 2006. 03. 11. 11:14 -kor

a forum ma:

#597 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 11. 11:14

ember, nem notebook asp, hanem proci asp.

#598 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 11. 11:17

???
miota nezzuk a gyartok beveteli reszesedeset? (Itaniumnal egy ilyenre tomjenes fustolovel tamadsz nekem. :D) egyebkent ott meg kevesbe all ma az 1:3 arany.
a forum ma:

#599 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 11. 11:20

máskülönben meg feleslegesnek látom itt és most továbbmenni ebben az irányban. az eredeti argumentáció úgy szólt, hogy az intel vs. amd kompetitív viszonya piaconként úgy néz ki, hogy szerver-desktop-mobil, ahol a szervernél van az intel a legrosszabb, az amd meg a lejobb helyzetben, dekstop átmeneti, de azért érezhető AMD-fölény, mobilnál pedig megfordul. a k8 versenyképessége technikiailag is ott a leggyengébb, vagy szerinted miért az jött ki utoljára, mikor a desktopnál fontosabb stratégiai célpont az amd számára? a mostani növekedést szvsz nem másnak köszönheti, mint az eddig abnormálisan alacsony reprezentáltsága  kiegyenlítésének -- disztribúciós erőfeszítések.

Szerkesztette: special 2006. 03. 11. 11:36 -kor

#600 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 11. 11:28

na most mar pont ugyanazt mondjuk! :)
ezt magyaraztam mar Askernek is!

(csak az a 10% ne lett volna.. ;))
a forum ma:

Téma megosztása: