Idézet: bogdan - Dátum: 2006. márc. 10., péntek - 22:53
(1) milyen fel evvel?? legalabb egy egesz evvel huzzak! (nem gondolod komolyan, hogy a QC NGMA fel evvel a DC NGMA utan mar ki is jon???) a chipsetet meg hasznalhatnak az eddigieket. sot, a Tulsa-et.
(2) nem a legoptimalisabb, de csak jobb eredmenyt ernenek el, mint a Netburst architekturaval
(3) ja, es a cache kevesse befolyasolja a yieldet. es miert lenne "ide az keves", hogy rarakjanak x mega L3 cache-t? szerintem egy masodik processzormagot rarakni nemikepp megiscsak nehezebb, mint egy cache-t..
(1) Már megint...

NEM a quad-core a kérdés, hanem az MP!

Amit én beidéztem, abból az derült ugye ki, hogy a QC-MP fél évvel a DC-MP után jön ki, az meg legkorábban 2007 eleje, úgyhogy az még jó sok.
De! Én úgy emlékszem, lesz a Woodcrestnek MP testvére is, szinén DC, és az simán jöhetNE fél évvel a Woodcrest után.
De ezen nem fogok vitatkozni, mert ehhez info kell, és el van döntve. Nekem most tökmind1.
(2) Ez korántsem biztos! Az a bazi nagy L3 cache sokat segít a Tulsa-nak orvosolni a sávszélesség-problémákat.
Könnyen elképzelhető, hogy 4 socket fölött megverné az l3$ nélküli, DP woodcrestet is.
(ezt persze megintcsak nem tudhatom, de régebben láttam már nagyon érdekes teszteket, persze ott az architektura nem változott, csak az órajel, de nagyon sokat számított az L3$ megléte vagy hiánya)
(3) Nem tudom, mennyit számít az L3 cache hozzárakása időben, de azért fogadjuk már el, hogy valamicskét számít, jó?
Különben az én fő elméletem a megfelelő chipset megléte vagy meg-nem-léte, a DC-Xeonont is "összebarkácsolták" fél év alatt, de anno az erről szóló cikkben benne is volt, hogy pont emiatt nem is tudták megoldani megfelelően hozzá a membuszt!
Könnyen lehet, hogy az MPnél az fsb is más lesz (persze, ha az első MP rögtön quad-core is lesz, akkor ez evidens, de tegyük fel, hogy lesz DC MP is), "special" is írta, hogy az MPhez új chipset is fog tartozni.
PS: De tudod mit, védd meg Te az elméletedet!

Mit segít (tegyük fel) 1 év haladék az Itaniumon?
Én nem hiszem, hogy ezt beáldoznák csak úgy, amikor könnyen lehet, hogy a konkurencia többet profitálna egy ilyen áldozatból, mint maga az Itanium!