HWSW Informatikai Kerekasztal: Intel Core és a V//V termékvonal - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (75 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Intel Core és a V//V termékvonal legacy centrinos ugyek is ide Értékeld a témát: -----

#601 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 03. 11. 11:35

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. márc. 11., szombat - 11:17

???
miota nezzuk a gyartok beveteli reszesedeset?

:rolleyes: erre nem tudok mit mondani már...ha nem haragszol, most nem magyarázom el a szerverpiac és a notebookpiac közötti különbségeket.

10 %-os scenario

(ivol x iasp)/(avol x aasp)=irev/arev

(ivol x iasp)/(avol x aasp)=9

ivol/avol x iasp/aasp=9

5,66 x iasp/aasp=9

iasp/aasp ~ 1,6

8 %-os scenario

iasp/aasp ~ 2

6%-os scenario

iasp/aasp  ~ 2,75

#602 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 11. 13:10

nezd, mindketten tudjuk, hogy outsider vagyok. igy honnan kellett volna tudnom, hogy az "Itanium piaci reszesedese" es az "Intel mobilprocesszorainak piaci reszesedese" mondatok (nem szoszerint, hanem normalizalva idezek) Nalad nem ugyanazt jelentik, mert a  "piac" szo mas-mast jelent a ket mondatban? engem alapvetoen ez zavart meg.

azt irod, hogy ez a kulonbseg trivialis, hiszen kovetkezik "a szerverpiac és a notebookpiac közötti különbsége"-bol. ezen mar vitaztunk egyszer, ugyhogy most osszeszedettebben ujra leirom a velemenyem. a ket piac kulonbozott egymastol. ugyanis amig a notebook/PC piacban a processzorgyarto csak a processzor (meg egy ket kiegeszito mint chipset, memoria) bevetelebol reszesult, addig a szerverpiacon a processzornak nem is volt ara. egy Digital, HP, Sun, IBM, SGI megtervezte a maga Alpha, PA-RISC, Sparc, Power, MIPS processzorat, legyartotta, beepitette a sajat gepebe, es azt arulta. a bevetele nem a processzorbol szarmazott, hanem az egesz vasbol, sot, mitobb, a jarulekos eladasokbol.

mara azonban szinte egyedul az IBM-nel beszelhetunk ilyen piaci modellrol (meg a SUN sem tiszta a Fijitsu miatt..), ha a legelterjedtebb processzorcsaladokat nezzuk (Xeon, Opteron), de ide tartozik az Itanium is, ott mara mar ugyanaz a piaci modell all, mint a PC/notebook piacon. ergo az az ujsagiroi/piacelemzoi szemlelet, hogy a teljes vas arat nezzuk mara mar -- ugy latom, de cafolj meg kerlek! -- elavult, historikus.

(bevallom, pont ezert, mert Te anno eroltetted azt, hogy az Itaniumnal nem erdekes a processzorbevetel gondoltam ugy, hogy a notebook piaci allitasod az eladott rendszerek osszbevetelere vonatkozik.. ja, es az "ASP" inkabb "APP" kene, hogy legyen, mert gondolom az az "S" a "system"-et jelenti, nem? ;))

a scenariokban levezetett ertekek pontosak, en pont ugyanezt szamoltam (bar nekem kisse tul van komplikalva ez a szamolas, de ez mindegy.) viszont az AMD mostani mobil reszesedeset a Turionok hajtottak meg, ott meg 3 kozeli ASP (helyett APP) nagysagrendi kulonbsegrol beszelni eleg furcsa. az az 1.6 nekem kozelebb all a hihetohoz. Neked nem? (lasd az eladott rendszerek atlagaranak kulonbseget amerikaban!)

Szerkesztette: bogdan 2006. 03. 11. 13:11 -kor

a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#603 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 11. 16:02

Idézet: special - Dátum: 2006. márc. 11., szombat - 11:35

10 %-os scenario

(ivol x iasp)/(avol x aasp)=irev/arev

(ivol x iasp)/(avol x aasp)=9

ivol/avol x iasp/aasp=9

5,66 x iasp/aasp=9

iasp/aasp ~ 1,6

8 %-os scenario

iasp/aasp ~ 2

6%-os scenario

iasp/aasp  ~ 2,75

IAC WILL NAWS :D
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#604 Felhasználó inaktív   Asker 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 11. 18:57

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. Mar. 11., Saturday - 11:28

na most mar pont ugyanazt mondjuk! :)
ezt magyaraztam mar Askernek is!

(csak az a 10% ne lett volna.. ;))

mit?  :D
"I was a Marine in the invasion of Iraq. It was 2 years before I could watch any type of violent movie. War truly is hell. Killing, bleeding, dying and crying are terrible, and great. If you fight for glory and power you are evil and will die in vain. I and every other warrior fought for each other. For family, for friends, for the US, for Sparta."

#605 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 11. 19:04

Special:

Én nagyon örülök ,hogy Te már a fél év múlva megjelenő Intel chipekből is azt látod ,hogy clock-to-clock 30-50% előnyök lesz az AMD chipekhez képest ,csak ez valami olyanra emlékeztet engem mikor azt mondom ,hogy simán leütöm Roy Jones Juniort csak ő addig meg sem mozduljon míg ütöm...Szal az AMD sem hülye ,hogy nem hoz újításokat míg az Intel dolgozik de sokkal szűkszavúbbak ezekről mint az Intel(szokás szerint)...Azért ezeket ne felejtsük el:

-Amíg az Intel most bele volt kényszerítve egy új architectura kiépítésére,addig az AMD mérnökei már jó 2,5 éve rég a K8 mag előtt járnak fejlesztésekben (mivel valami újat akarnak kitalálni) és nem hiszem ,hogy azon gondolkodtak eddig ,hogy kell 2 magot összehozni stb... Szal az AMD már 2 éve az előre kijárt útját járja és volt ideje az újításokat is megtervezni és szerintem amint kijön a conroe és a woddcrest ezeket meg is lépi , de most megteheti ,hogy várakozó állásponton legyen...Vagy valamiről lemaradtam,változott valami,de én sehol nem látok conroe magos procikat árlistában?! :D

-Az AMD chipjei még 90 nanosak, fingunk sincs mit tud majd a 65 nanos SOI process...Én ezt nem becsülném le mert 90 nanon is írtózatosan jó eredményeket érnek el és a Turion X2 a 65 nanos Jónással is fogja tartani a lépést...Az Intel már év eleje óta nyomatja a 65 nanos chipeket és már az AMD is régóta teszteli a processt...Szeritem mikorra elkezdik a sorozatgyártást már a quad chipek és a K8L lesz a fő célpont és nem is igazán a "régi,hagyományos" K8-as  DC mag hanem annak feltupírozott változata és a quad core lesz a cél....Számomra ezt támasztja az is alá ,hogy az AM2 sem 65 nanon indít hanem 90-en és a 65 nano fogja meghozni az új chipeket...

-Azt se feledjük (amit te folyamatosan elfeledsz a TDP-k során) ,hogy az AMD chipeknél IMC is van ,szal az AMD prociknál egy kb. 6-8 wattot akár egészen nyugodtan le is vonhatsz mert ennyit biztosan eszik egy mai memo controller...

-Az L3 cache, a megnövelt fp performance , a DDR2 , a javított memo controller és egyebek legalább annyira jövő mit maguk a conroe és a woodcrest szal amikor a conroe-ról beszélünk ezt is gondoljuk mellé...

-Azért ebből a tech demoból ami volt anadéknál számomra nagyon nem tűnik korrektnek (ugyanúgy mint ahogy a voodoo PC-nél is pár embernek) ,hogy milyen értékeket produkált az AMD-s konfig...Nem mondom ,hogy az Intel ferdít hanem az ATI chipsetek híresen szarok AMD konfigokhoz és a crossfire driverek több mint kiforrratlanok még Intelhez is nemhogy AMD-hez, mellesleg az Intel is berakhatott volna egy ATI chipsetes lapot a saját konfigjához és nem egy 975-ös deszkán kellett volna nyomni a teszteket...Szal várjunk csak ezekkel a tesztekkel,nem véletlen szerintem ,hogy nem SLI-t használtak pedig 1000-szer elterjedtebb és jobb is minden tekintetben mint a crossfire...Nem lennék meglepődve ha a conroe kijövetelekor nem látnánk közel sem ilyen eredményeket hanem inkább egál közeli eredmények lesznek játékok alatt....

-most pedig egy kis személyes vélemény: Az IMC általi 10-15% állandó előnyt nem hiszem,hogy a conroe és a woodcrest architektje úgy tudja kompenzálni ,hogy közben 30% előnyt csinál belőle...
Erre szokták mondani ,hiszem ha látom...Jöjjön ki mutassa meg független tesztekben mit tud és ha az AMD sem tud erre mit lépni akkor mondhatjuk azt, hogy az Intel keményen viasszavágot...Én azt érzem ,hogy eddig még mindig csak a marketing gépezet működik Intel bácsiéknál....

#606 Felhasználó inaktív   Asker 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 11. 19:08

Kár érte.  :Đ
"I was a Marine in the invasion of Iraq. It was 2 years before I could watch any type of violent movie. War truly is hell. Killing, bleeding, dying and crying are terrible, and great. If you fight for glory and power you are evil and will die in vain. I and every other warrior fought for each other. For family, for friends, for the US, for Sparta."

#607 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 11. 20:08

Idézet: Zollka - Dátum: 2006. márc. 11., szombat - 19:04

Én nagyon örülök ,hogy Te már a fél év múlva megjelenő Intel chipekből is azt látod ,hogy clock-to-clock 30-50% előnyök lesz az AMD chipekhez képest ,

Nem tettem ilyen generális kijelentést, az Anand által közölt eredményeket foglaltam össze. Rráadásul 15-50 százalékot írtam.

Idézet

-Amíg az Intel most bele volt kényszerítve egy új architectura kiépítésére,addig az AMD mérnökei már jó 2,5 éve rég a K8 mag előtt járnak fejlesztésekben (mivel valami újat akarnak kitalálni) és nem hiszem ,hogy azon gondolkodtak eddig ,hogy kell 2 magot összehozni stb... Szal az AMD már 2 éve az előre kijárt útját járja és volt ideje az újításokat is megtervezni és szerintem amint kijön a conroe és a woddcrest ezeket meg is lépi , de most megteheti ,hogy várakozó állásponton legyen...Vagy valamiről lemaradtam,változott valami,de én sehol nem látok conroe magos procikat árlistában?! :D

Ebben az iparban hónapokban, de inkább negyedévekben mérik az időt, tehát nem működik a holnap hozzunk ki valamit dolog: Intel állítólag 9 hónap alatt hozta össze a Smithfieldet (Pentium D), ami elképesztően feszített ütemterv. Namost hogy az AMD mivel jön, elég jól lehet tudni. Aztat hívjuk bizonyos F-revíziónak. Az F-revízió egy kissé nagyobb finomhangolása: ~10% extra teljesítmény clock-to-clock, DDR2, virtualizáció, RAS, magasabb órajelek, 2,8 GHz kezdésnek. Ez lesz kb. 2007 közepéig. Tehát hogy az NGMA érkezésekor mi lesz az AMD oldaláról, elég pontosan lehet tudni.

Most, hogy megbeszéltük, nagyjából lehet tudni, mi lesz a csúcson, beszéljünk kicsit a mainstreamről. Az Intel kapacitásai révén hatalmas mennyiségre lesz képes év végére felfuttatni (sokmillió / negyedév) az NGMA termelését, így teríti a piacot a jelenlegi árrendszerbe beilleszkedő Conroe-kkal. Tehát az AMD az FX-sorozatban lesz versenyképes a sima Core-okkal desktopon, ha az lesz, míg a sima A64-kkel gyengébben teljesítenek. Összességében az Intel desktop vonala sokkal erősebbnek tűnik fél éven belül, még ha a csúcson el is éri az AMD.

Idézet

-Az AMD chipjei még 90 nanosak, fingunk sincs mit tud majd a 65 nanos SOI process...Én ezt nem becsülném le mert 90 nanon is írtózatosan jó eredményeket érnek el

A félvezetőgyártás nem valami új dolog, csodák nincsenek. Mivel az ipar azt mondta, hogy stop, elértük az energiaplafont, ezért még pontosabban lehet előrejelezni a várható órajeleket, mint korábban. Ha a 65 nanos K8 "F" órajele meghaladja a 3,4-3,6 GHz-et másfél éven belül, akkor Harry Pottert Drezdában rejtegetik...

Emlékeztetnélek arra is, hogy egy-egy új eljárás bevezetése nem jelenti automatikusan a magasabb órajeleket. Sokkal nagyobb előnye a csökkeni termelési költség. Az első 90 nanométeres K8-ak alacsonyabb órajelen kerültek piacra, mint amennyin az akkori 130 nanósak pörögtek. Ennek egyszerű gazdaságossági okai vannak.

Idézet

és a Turion X2 a 65 nanos Jónással is fogja tartani a lépést...

hát persze. 64 bites linux kernel forgatásában.

még annyira sem fogja, mint amennyire a turion a dothannel "tartotta".

Idézet

Az Intel már év eleje óta nyomatja a 65 nanos chipeket és már az AMD is régóta teszteli a processt...

Nyilván. Viszont nem az AMD fejleszti önmaga a processt, hanem a STIA nevezetű gruppen. Sony, Toshiba, IBM, AMD. Mert ez a feladat bizony mindegyik cégnek már túl nagy falat egyenként. Ezzel csak azt akarom jelezni, hogy nem csak rajtuk múlik. Mert az a process még nincs  kész. A mostani várakozások alapján az AMD legkorábban az Intel után 1 évvel indítja be a 65 nanos kereskedelmi termelést, majd 2007 első felében lesz volumen.

Idézet

Szeritem mikorra elkezdik a sorozatgyártást már a quad chipek és a K8L lesz a fő célpont és nem is igazán a "régi,hagyományos" K8-as  DC mag hanem annak feltupírozott változata és a quad core lesz a cél....Számomra ezt támasztja az is alá ,hogy az AM2 sem 65 nanon indít hanem 90-en és a 65 nano fogja meghozni az új chipeket...

Azért nem termelnek 65 nanon, mert még nem áll tömegtermelésre készen. Négymagos K8-ak emlékeim szerint 2007 közepén jönnek, vagy második felében. Ezek persze nem hivatalos infók.

Idézet

-Azt se feledjük (amit te folyamatosan elfeledsz a TDP-k során) ,hogy az AMD chipeknél IMC is van ,szal az AMD prociknál egy kb. 6-8 wattot akár egészen nyugodtan le is vonhatsz mert ennyit biztosan eszik egy mai memo controller...

Miért vonnám le? Nem architekturális szempontból hasonlítottuk össze. Mindössze arról volt szó, hogy a Conroe alacsonyabb energiakeretből elveri az Athlont, és hogy a 65 watt ad teret gyári tuningra, azaz EE-változatok bevezetésére. Nem kell nagyon számolni, csak pillantást vetni arra a Woodcrestre: 23 százalékkal több energiából 12,5 százalékkal magasabb órajel. Megismétlem: az NGMA szerintem sokáig a K8 előtt fog járni top órajelben, 65 nanon is.

Idézet

-Az L3 cache, a megnövelt fp performance , a DDR2 , a javított memo controller és egyebek legalább annyira jövő mit maguk a conroe és a woodcrest szal amikor a conroe-ról beszélünk ezt is gondoljuk mellé...

L3 cache: messze az még. az AMD-nek felér egy öncsonkítással.
FP-perf: ha átnézed az NGMA részletes blokkdiagrammját, akkor inkább felzárkózást várnál szerintem legfeljebb. ráadásul mint említettem, rengeteg program alatt az fp-potenciál nem ütközik ki. lásd herélt pentium m kiváló szereplése.

Idézet

Nem lennék meglepődve ha a conroe kijövetelekor nem látnánk közel sem ilyen eredményeket hanem inkább egál közeli eredmények lesznek játékok alatt....

-most pedig egy kis személyes vélemény: Az IMC általi 10-15% állandó előnyt nem hiszem,hogy a conroe és a woodcrest architektje úgy tudja kompenzálni ,hogy közben 30% előnyt csinál belőle...
Erre szokták mondani ,hiszem ha látom...Jöjjön ki mutassa meg független tesztekben mit tud és ha az AMD sem tud erre mit lépni akkor mondhatjuk azt, hogy az Intel keményen viasszavágot...Én azt érzem ,hogy eddig még mindig csak a marketing gépezet működik Intel bácsiéknál....

Jogos a szkepticizmus, bár a te forgatókönyved az eddigi részletek alapján kevésbé valószínű.

Érdekes egyébként, hogy a marketinget vágod az Intel fejéhez, mert jó benne. Ahhoz a céghez, amelyik mára az egyetlen vállalat, mely egyedül képes finanszírozni és végezni az újabb processek kifejlesztését, ahol a mottó az, hogy manufacturing is god; amelyik a világ legtöbb és legnagyobb chiptervező csapataival van ellátva, ahol a mérnök az ember.

#608 Felhasználó inaktív   Asker 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 11. 20:23

Idézet: special - Dátum: 2006. Mar. 11., Saturday - 20:08

még annyira sem fogja

No comment. :omg:

Idézet

Nyilván. Viszont nem az AMD fejleszti önmaga a processt, hanem a STIA nevezetű gruppen. Sony, Toshiba, IBM, AMD. Mert ez a feladat bizony mindegyik cégnek már túl nagy falat egyenként.

Khm. IBM-nek? Naa nem...  :rolleyes:

Idézet

ahol a mérnök az ember.

Ne röhögtess már, külső szemlélőnek egyáltalán nem így tűnik.  :)

#609 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 11. 20:47

Idézet: special - Dátum: 2006. márc. 11., szombat - 21:08

Aztat hívjuk bizonyos F-revíziónak. [...] magasabb órajelek, 2,8 GHz kezdésnek. Ez lesz kb. 2007 közepéig. Tehát hogy az NGMA érkezésekor mi lesz az AMD oldaláról, elég pontosan lehet tudni.
a megfogalmazas pontos. 2.8 kezdesnek. de hol van ebbol a 65 nanos processz? tudjuk, mi lesz 2007 kozepeig? erdekes.. :rolleyes:

Idézet

Ha a 65 nanos K8 "F" órajele meghaladja a 3,4-3,6 GHz-et másfél éven belül, akkor Harry Pottert Drezdában rejtegetik...
hat ha ez ugyanolyan allitas, mint az AMD mobilpiaci 10%-a, akkor semmi gondom vele! :D amugy eleg eros masfel evre es processzvaltasra igy elorejosolni, nem gondolod? ma-holnap van ugye 2.6-2.8 GHz-uk (az utobbi a magasabb energiabudzseju SUN Opteronok es FX-ek). ha (galad modon) az also becslesedet nezem, az a 3.4 GHz 3 lepcso. masfel ev alatt. ezt eddig is hoztak, ha jol emlekszem. most meg processvaltas elott vagyunk.

Idézet

Emlékeztetnélek arra is, hogy egy-egy új eljárás bevezetése nem jelenti automatikusan a magasabb órajeleket.
hogy is valtozott a DC p4 a 65 nanora valo atteres hatasara? 2.8->3.6? vagy valami hasonlo.. mar hogy ne jelentene? persze nem csak ezt jelenti, ez teny.

Idézet

Mert az a process még nincs  kész. A mostani várakozások alapján az AMD legkorábban az Intel után 1 évvel indítja be a 65 nanos kereskedelmi termelést, majd 2007 első felében lesz volumen.
azt aruld mar el nekem, hogy ha nincs kesz, akkor minek a probatermelese folyik december ota az uj AMD gyarban?? lehet nem hinni az AMD azon nyilatkozatanak, hogy akar tavasszal is elesben tudnanak gyartani, csak minek, de hogy ev vegere mar tutira boven meg lesz a lehetoseguk, az szinte biztos. az, hogy ma meg nem gyartanak, az lehet annak is az oka, hogy "minek?" ezt a scenariot innen nehez lenne cafolni. ergo boven lehetseges, hogy amikorra beindul az NGMA nagyjabol akkorra jon a 65 nano is az AMD-nel, es (ne mondjunk sokat, csak 2 lepcsot) 3-3.2 GHz (utobbi a megemelt energiabudzseben) DC-t csinal. semmi lehetetlent nem latok ebben a forgatokonyvben. es nem masfel, hanem bo fel ev mulvarol beszelunk!

Idézet

Mindössze arról volt szó, hogy a Conroe alacsonyabb energiakeretből elveri az Athlont, és hogy a 65 watt ad teret gyári tuningra, azaz EE-változatok bevezetésére.
nem alacsonyabb, mert a 65W nagyjabol 90W, es ehhez meg adjuk hozza a memoriavezerlot. ergo ugyanabban az energiabudzseben mozognak! es mindket gyarto el a magasabb energiabudzse lehetosegevel, ezt sohase felejtsuk el!

Idézet

Megismétlem: az NGMA szerintem sokáig a K8 előtt fog járni top órajelben, 65 nanon is.
megbocsass, de ez az allitasod egyszeruen marhasag. nem azert, mert nem lehet igaz, hanem azert, mert egy olyan processzrol nyilvanitasz velemenyt, amirol biztosan nem tudhatsz ilyeneket. :(
a forum ma:

#610 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 11. 20:52

Idézet: Asker - Dátum: 2006. márc. 11., szombat - 21:23

Idézet

még annyira sem fogja
pedig ebben en is egyetertek speciallal. a Turion gyengebb volt es a DC Turion gyengebb lesz az Intel versenyzojenel (ugye itt nem csak a teljesitmenyt kell nezni, vannak mas szempontok is). az mas kerdes, hogy nem annyival, mint a mobil Athlon-Duron idokben, es ez a piac elmozdulasan is latszik. (kerdesedre utolag valaszolva: ezt magyaraztam mar eddig is Neked.)
a forum ma:

#611 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 11. 21:07

Idézet: Asker - Dátum: 2006. márc. 11., szombat - 20:23

ROTFL.

Idézet

Khm. IBM-nek? Naa nem...  :rolleyes:

egy alternatív valóságból írsz? :D megsúgom, hogy az ibm egy business services vállalattá transzformálódott át, de figyelmedbe ajánlom azt a tényt is, hogy régóta nincs benne a top10 félvezetőipari vállalatban, és hogy fenn tudja tartani a power chipek gyártását, kényszerűen és skizofrén módon belépett a foundry biznisszbe.

Idézet

Ne röhögtess már, külső szemlélőnek egyáltalán nem így tűnik.  :)

na igen. azon szakértők számára, akik a benchmarkok mélységéig leásnak.

#612 Felhasználó inaktív   Asker 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 11. 21:12

anandnál van egy teszt yonahról...
a turionx2 meg legalább olyan órajelen fog szaladgálni mint a yonah vagy magasabban.

#613 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 11. 21:14

Asker: en meg egy olyan tesztet sem lattam, ahol a Turion gep jobb akumulator teljesitmenyt ert volna el. a nyers szamitasi teljesitmeny nem minden. mashol sem, de ebben a kategoriaban meg vegkepp!
a forum ma:

#614 Felhasználó inaktív   Asker 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 11. 21:14

ha nem tűnt volna fel én pont arról beszélek
laptopba meg nemcsak proci van, vannak más komponensek is
ha már megy a "szőrszálhasogatás" és rendszert kell nézni ott is "jobb" de csak pár wattal 

Szerkesztette: Asker 2006. 03. 11. 21:27 -kor

#615 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 11. 21:44

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. márc. 11., szombat - 20:47

a megfogalmazas pontos. 2.8 kezdesnek. de hol van ebbol a 65 nanos processz? tudjuk, mi lesz 2007 kozepeig? erdekes.. :rolleyes:

jaj: F-revízió lesz 2007 közepéig, ezt akartam kinyögni. arról lehet vélni elég sokmindent.

Idézet

amugy eleg eros masfel evre es processzvaltasra igy elorejosolni, nem gondolod? 

Ha behatároljuk a körülményeket, akkor viszonylag pontosan és megbízhatóan lehet. Feltételezem még mindig, hogy az év második felében, a harmadik negyedév vége felé indul meg a 65 nanos termelés, és év végére, vagy 2007 legelejére jönnek az első darabok a piacra.

Idézet

hogy is valtozott a DC p4 a 65 nanora valo atteres hatasara? 2.8->3.6? vagy valami hasonlo.. mar hogy ne jelentene? persze nem csak ezt jelenti, ez teny.

Ehh. Először is 3.2-->3.4. Istentelen gyorsulás, valószínűleg annak köszönhetően, hogy a Presler multi-chip-package, egybekombinálhatóak az alacsonyabb szivárgású, jobb órajel-feszültség karakterisztikát mutató chipek.

Idézet

azt aruld mar el nekem, hogy ha nincs kesz, akkor minek a probatermelese folyik december ota az uj AMD gyarban??

próbatermelés vs. tömegtermelés. az intelnek van már 45 nanos processze legyártott prototípusokkal.  szerinted tömegtermelésre kész? :)

Idézet

lehet nem hinni az AMD azon nyilatkozatanak, hogy akar tavasszal is elesben tudnanak gyartani

ezt hol mondták? lemaradtam. bármikor lehet gyártani, legfeljebb nem épelméjű kihozatallal.

Idézet

, csak minek, de hogy ev vegere mar tutira boven meg lesz a lehetoseguk, az szinte biztos. 
biztos, persze.

Idézet

nem alacsonyabb, mert a 65W nagyjabol 90W,

LOL!

Idézet

megbocsass, de ez az allitasod egyszeruen marhasag. nem azert, mert nem lehet igaz, hanem azert, mert egy olyan processzrol nyilvanitasz velemenyt, amirol biztosan nem tudhatsz ilyeneket. :(

Na igen, mikor nekünk nem tetsző konklúzióval jár a becslés, akkor mindjárt tagadásba és értelmi nihilbe menekülünk, hogy ezt nem lehet tudni. Bezzeg az x86 rule them all, meg a 32-utas Opteron, az a tuti.

Az Intel 65 nanos processe három negyedévvel-egy évvel előrébb jár az életgörbéjével, mint az AMD. Mire az AMD beindítja a saját kereskedelmi termelését, az Intel addigra már több tízmilliónyi chip gyártásából szerzett adatokat és tapasztalatot, sőt az NGMA tömegtermelése is jó eséllyel egy negyedévvel előrébb jár. Tekintve ezeket, az NGMA energiatakarékossági képességeit, a nyújtott pipeline-t, nem tudom miért nevezed marhaságnak egy szerintemmel kezdődő, sok "ha" feltételre épülő tippelést.

Szerkesztette: special 2006. 03. 11. 21:52 -kor

#616 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 11. 21:49

Idézet: Asker - Dátum: 2006. márc. 11., szombat - 21:14

de csak pár wattal

:D

Amelyen most gépelem ezt az ördögi hozzászólást, 9,53 wattal meríti az akkut. Szerinted néhány watt mennyivel rövidíti meg az akkumulátoridőt?

Segítek szemléltetni:

50 wH-s akku, 10 wattos átlagfogyasztás: 5 óra

11 watt: 4,55 óra -- 27 perc veszteség

12 watt: 4,17 óra -- 50 perc veszteség

stb.

#617 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 11. 22:03

special: azt mondta, hogy ott is jobb par wattal a Turion! (amit sajnos nem tamasztanak ala azok a tesztek, amiket en lattam.)
a forum ma:

#618 Felhasználó inaktív   Asker 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 11. 22:05

Kép

#619 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 11. 22:14

Idézet: Asker - Dátum: 2006. márc. 11., szombat - 22:05

Kép

ne vedd sértésnek, de ugye nem várod el, hogy egy forrás nélküli, imageshackre feltöltött hihi nevű képet komolyan vegyünk?

#620 Felhasználó inaktív   Asker 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 11. 22:19

az volt a baj hogy htmlbe volt belekódolva  a táblázat és úgy képkén belinkelni meg nem lehetett...
de hidd el, igaz a táblázat

Ne, a google dobta ki   :)

ott van, asszem az ötödik oldalon :p

Szerkesztette: Asker 2006. 03. 11. 22:22 -kor

Téma megosztása:

• (75 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.