HWSW Informatikai Kerekasztal: Kötetlenül, a VGA kártyákról... - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (157 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Kötetlenül, a VGA kártyákról... mindennapi társunk, a VGA... Értékeld a témát: -----

#1721 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 06. 18. 07:37

Idézet: Chabi - Dátum: 2009. jún. 18., csütörtök - 8:17

HD 4xxx tulajok... próbálta már valaki a Froblin demo-t ?
http://developer.amd...s/froblins.aspx
EXE (327 MB) Van rá esély hogy nem csak 48xx kártyákkal indul ? Hanem pl 4650/70 vagy 4770 ?

en neztem - talan x2on. nem veszitesz vele semmit :D

#1722 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 18. 07:44

OTOY and AMD FUSION's Render Cloud akcióban:
http://www.techcrunch.com/2009/06/16/video...ve-to-see-this/

hu ezt mar milyen regota emlegetem - a jovo :) nem tudtam, hogy ez ennyire elorehaladott allapotban van - a gyors reakcioidot hogyan oldjak meg? ez lesz a konzolok, es a warez vege is.

majd ulhetunk egy atom szeru gep elott, aztan berelheted a programidot, mint most a telefont. viszont pikkpakk el lehet erni majd tobb evtizedre visszamenoleg is akar barmelyik programot - platformfuggetlenul.

Szerkesztette: arn 2009. 06. 18. 08:07 -kor

#1723 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 18. 08:54

Idézet: arn - Dátum: 2009. jún. 18., csütörtök - 8:44

hu ezt mar milyen regota emlegetem - a jovo :) nem tudtam, hogy ez ennyire elorehaladott allapotban van - a gyors reakcioidot hogyan oldjak meg? ez lesz a konzolok, es a warez vege is.

majd ulhetunk egy atom szeru gep elott, aztan berelheted a programidot, mint most a telefont. viszont pikkpakk el lehet erni majd tobb evtizedre visszamenoleg is akar barmelyik programot - platformfuggetlenul.

Lehet, hogy a jövő, de akkor a nagyon távoli... ilyen vasak mellett nem látom mikor lenne ez nagyobb biznisz... sanszosan soha. Az ilyen jellegű tartalomszolgáltatás még gyengébb mobil környezetben is kvázi halott. Még most is, pedig mióta ott a lehetőség...

#1724 Felhasználó inaktív   HSM 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 18. 09:14

HD 4xxx tulajok... próbálta már valaki a Froblin demo-t ?
http://developer.amd...s/froblins.aspx
EXE (327 MB) Van rá esély hogy nem csak 48xx kártyákkal indul ? Hanem pl 4650/70 vagy 4770 ?

4850-en épp jól fut... Elvileg minden marhaságot a GPU számol, még az AI-t is... Viszont nekem nagyon-nagyon tetszett, mint technológiai demó! :bologat:

Szerkesztette: HSM 2009. 06. 18. 09:14 -kor

Eladó hardvereim link:[LINK]

#1725 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 18. 10:01

Idézet: vipisrac - Dátum: 2009. jún. 18., csütörtök - 9:54

Lehet, hogy a jövő, de akkor a nagyon távoli... ilyen vasak mellett nem látom mikor lenne ez nagyobb biznisz... sanszosan soha. Az ilyen jellegű tartalomszolgáltatás még gyengébb mobil környezetben is kvázi halott. Még most is, pedig mióta ott a lehetőség...

swben lesz a le - ill a hwgyartok majd a szerverfarmokra gyurnak. de mivel tobb kezben van, nem tudjak a hwgyartok kikenyszeriteni, hogy ne igy legyen. ha az adobe igy akarja megelozni, hogy ne lopjak a programjat, akkor igy fogja berbe adni, a hwes hatter biztosithato, a userek meg csak egy terminalszeruseget vesznek (ami szvsz gyk egy kijelzo lesz, amire "dugdosod" a periferiakat). es ez nem valasztasi lehetoseg lesz... vagy igy hasznalod, vagy sehogy.

de addig meg cegek mennek es jonnek - atalakul a piac :) hol volt a google 15 eve, es hol van most? ez lesz az inet igazi forradalma. neten keresztul  futtatsz programokat es tarolsz, persze csak amit kell - mert a szemelyes cuccaidon kivul mast nem kell.  viszont erdekes kerdes lesz a rendszer sebezhetosege es a visszaeles vele... pl haboru eseten oda a lakossagi virtualis vilag? :) a katonai rendszereket gyanitom mashogy oldjak meg.

ha nagyon tavolira akarnek tervezni, akkor fereglyukszervereket csinalnek - olyan helyre telepitenem ki a szervert, ahol gyorsabban telik az ido. igy kisebb gond a szerverek sebessege. persze meg kell oldani par dolgot. de ez regota foglalkoztat  :Đ

#1726 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 18. 13:03

Idézet: arn - Dátum: 2009. jún. 18., csütörtök - 11:01

swben lesz a le

épp ezt mondom...
a mobil piacon is ezt mondják 15 éve és mégis a telefonért, hálózatért, előfizetésért fizetsz ma is, nem az sw-ért és szolgáltatásért.
legalábbis az emberek 99%-a.

értem és én is úgy látom, ahogy te. ez lenne az igazi forradalom, de a világ máshogy működik

#1727 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 18. 14:16

Idézet: vipisrac - Dátum: 2009. jún. 18., csütörtök - 14:03

épp ezt mondom...
a mobil piacon is ezt mondják 15 éve és mégis a telefonért, hálózatért, előfizetésért fizetsz ma is, nem az sw-ért és szolgáltatásért.
legalábbis az emberek 99%-a.

értem és én is úgy látom, ahogy te. ez lenne az igazi forradalom, de a világ máshogy működik

mobiltelefonos alkalmazasokat azert ritkan hasznalnak olyan formaban pl munkara, mint jelenleg pcn. gondolok itt a szimpla szovegszerkesztesen at a grafikus munkaallomasig, nem beszelve egy renderrol, amikor mar sokkal elonyosebb egy hatterfarm.

#1728 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 18. 15:10

Idézet: arn - Dátum: 2009. jún. 18., csütörtök - 15:16

mobiltelefonos alkalmazasokat azert ritkan hasznalnak olyan formaban pl munkara, mint jelenleg pcn. gondolok itt a szimpla szovegszerkesztesen at a grafikus munkaallomasig, nem beszelve egy renderrol, amikor mar sokkal elonyosebb egy hatterfarm.

A renderen kívül jelenleg nincs olyan alkalmazás amihez ilyen erőforrás és sw szolgáltatás kell és jobban megtérül mint megvetetni a userrel a hw-t, sw-t egyaránt.

Nézd meg, eleve pc-nél is elég a userek 90%-ának egy netbook vagy bármi más. Szerintem marad a mostani modell, amíg... kb a világ végéig, amíg el nem fogy a nyersanyag. Akkor meg már a renderfarm se fog menni... :)

Sajnos.

Szerkesztette: vipisrac 2009. 06. 18. 15:11 -kor

#1729 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 18. 15:38

Idézet: vipisrac - Dátum: 2009. jún. 18., csütörtök - 16:10

A renderen kívül jelenleg nincs olyan alkalmazás amihez ilyen erőforrás és sw szolgáltatás kell és jobban megtérül mint megvetetni a userrel a hw-t, sw-t egyaránt.

Nézd meg, eleve pc-nél is elég a userek 90%-ának egy netbook vagy bármi más. Szerintem marad a mostani modell, amíg... kb a világ végéig, amíg el nem fogy a nyersanyag. Akkor meg már a renderfarm se fog menni... :)

Sajnos.

nem a usernek fog megterulni, hanem a gyartonak :) nincs tobb potyazas, meg warez.

#1730 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 19. 07:18

Idézet: arn - Dátum: 2009. jún. 18., csütörtök - 16:38

nem a usernek fog megterulni, hanem a gyartonak :) nincs tobb potyazas, meg warez.

Professzionális munka szempontjából talán lehet értelme a renderelés központosításának, de én azt is inkább cégszinten tudom elképzelni, akinek van egy saját render központja és ahhoz a dolgozók vékony kliensei csatlakoznak, de itt is egy belső hálózatról tudom ezt csak elképzelni.

Játék fronton ezt a modellt nem tudom belátható időn belül elképzelni, ha egyáltalán lehetséges. Egyrészt milyennek kell lennie egy olyan szervernek, ami képes egy időben mondjuk 10.000 játékost kiszolgálni? Ennyi külön programszálat futtatni, mindet egymástól függetlenül egy időben 3d-ben renderelni az összeset, és akkor ehhez milyen feltöltési sebesség kell, hogy mind a 10.000 szál 3d kép full HD-ben kimenjen a monitorokra? Mindezek mellett nem beszéltünk még a tovább növekedő input lag-ról, mert ugye azt egy sima netsebesség tesztnél le lehet mérni, hogy hány ms-os ping-el éred el a szervert. Te nyomod a gombjaidat, aminek a jelét 50ms-os pinggel veszi a szerver, amit lerenderel, majd 30ms-os pinggel neked megküldi és utána a szuper TFT monitor input laga még hozzátesz 20 ms-ot. így összesen már 100ms-al a múltat látod. Na ez egy szimulátort játszónak az elfogadható szint legalább 10x-ese, de ezzel az FPS rajongók is egyetértenek. Egy stratégiai játéknál nyilván nem téma, de szimulációnál a 0 ms késleltetés az egyetlen igazán elfogadható érték. Ennek gyorsabb hálókapcsolattal se látom realitását. Innentől fogja maga az egész ötlet egy halott téma ilyen felhasználásra.

A felhasználói programok esetén viszont valóban simán el tudom képzelni ezt a központi modellt, cégeknél saját szerverrel, míg egyéni felhasználóknak akár netes munkaidő után fizető photoshoppal, ami egy alkalmi otthoni felhasználónak szintén olcsóbb és gazdaságosabb mint megvenni drágán egy teljes verziót.

Ez persze az én véleményem, saját szemszögem.
My photos

#1731 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 19. 07:18

Más: vajon van, vagy lesz olyan 4770-es vga kari, aminek van display port kimenete?
My photos

#1732 Felhasználó inaktív   SityiSXT 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 19. 07:42

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2009. jún. 19., péntek - 7:18

Professzionális munka szempontjából talán lehet értelme a renderelés központosításának, de én azt is inkább cégszinten tudom elképzelni, akinek van egy saját render központja és ahhoz a dolgozók vékony kliensei csatlakoznak, de itt is egy belső hálózatról tudom ezt csak elképzelni.

Játék fronton ezt a modellt nem tudom belátható időn belül elképzelni, ha egyáltalán lehetséges. Egyrészt milyennek kell lennie egy olyan szervernek, ami képes egy időben mondjuk 10.000 játékost kiszolgálni? Ennyi külön programszálat futtatni, mindet egymástól függetlenül egy időben 3d-ben renderelni az összeset, és akkor ehhez milyen feltöltési sebesség kell, hogy mind a 10.000 szál 3d kép full HD-ben kimenjen a monitorokra? Mindezek mellett nem beszéltünk még a tovább növekedő input lag-ról, mert ugye azt egy sima netsebesség tesztnél le lehet mérni, hogy hány ms-os ping-el éred el a szervert. Te nyomod a gombjaidat, aminek a jelét 50ms-os pinggel veszi a szerver, amit lerenderel, majd 30ms-os pinggel neked megküldi és utána a szuper TFT monitor input laga még hozzátesz 20 ms-ot. így összesen már 100ms-al a múltat látod. Na ez egy szimulátort játszónak az elfogadható szint legalább 10x-ese, de ezzel az FPS rajongók is egyetértenek. Egy stratégiai játéknál nyilván nem téma, de szimulációnál a 0 ms késleltetés az egyetlen igazán elfogadható érték. Ennek gyorsabb hálókapcsolattal se látom realitását. Innentől fogja maga az egész ötlet egy halott téma ilyen felhasználásra.

A felhasználói programok esetén viszont valóban simán el tudom képzelni ezt a központi modellt, cégeknél saját szerverrel, míg egyéni felhasználóknak akár netes munkaidő után fizető photoshoppal, ami egy alkalmi otthoni felhasználónak szintén olcsóbb és gazdaságosabb mint megvenni drágán egy teljes verziót.

Gondolom ez az egész a "még több casual gamert akarunk magunkhoz láncolni"-filozófia szellemében fogant ötlet, ergo kötve hiszem, hogy komolyabb játék elérhető lesz ezen a platformon - ha egyáltalán elindul. Komolyabb lesz/lehet, mint a Flash, de a "komoly" gépek adta lehetőségekhez (konzol, PC) nem fog felérni.

#1733 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 19. 09:49

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2009. jún. 19., péntek - 8:18

ez nem ertelem kerdese lesz... nem az szamit, hogy a user mit szeretne. az mar most is total mindegy lenne, hogy a user az irodai munkat hogy vegzi el.

egy szerverfarmnak mindig jobb az eroforras elosztasa, mint egy usereknel levo gepeknel - a program melle szamolasi kapacitast is fogsz berelni. ugy mint most savszelet. valszeg swrender fele fog elmenni a dolog, azt valszeg egyszerubb igy feldolgozni.

szvsz a savszel a legkisebb resze a dolgoknak - fullhds szolgaltatasok mar most is vannak... hogy neznel digitalis tvt? a lag az engem is erdekelne - hogyan oldjak meg, ezt kerdeztem is. de amugy ez a mostani felallasnal is megvan - csak nem te lagzol, hanem az ellenfelek. itt epp forditva lenne.

de ezt ugyis meglatjuk  ;)

#1734 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 19. 13:41

Screen Space Ambient Occlusion (SSAO) már a múlté, ittvan helyette az Approximating Dynamic Global Illumination in Image Space.
http://www.mpi-inf.m...~ritschel/SSDO/
Az igazi mazochista az, aki közúti ellenőrzésnél leáll mögéd, pedig le se intették!
Nem jött össze neki, továbbküldték...

#1735 Felhasználó inaktív   Abu85 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 19. 18:22

Inkább SSDO (Screen Space Directional Occlusion) lesz helyette, az Approximating Dynamic Global Illumination az egy teljes megvilágítási modell. Az SSAO és az azt leváltó SSDO a modellnek csak egy része. Amúgy frankó cucc, csak hát a sebesség.

Szerkesztette: Abu85 2009. 06. 19. 18:23 -kor

Szösszenetek és egyéb dolgok: katt

#1736 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 20. 11:31

Mernek nagyokat álmodni.  :Đ

GPUs Will Have 20 Teraflops of Performance by 2015 – Nvidia Chief Scientist.
http://www.xbitlabs.com/news/video/display..._Scientist.html
Az igazi mazochista az, aki közúti ellenőrzésnél leáll mögéd, pedig le se intették!

#1737 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 20. 11:36

TE Abu hol maradt a 9.6 os drierből a régebbi (max X es séria vagy X1) VGa-t Win7-es támogatása, ha jól emlékszem úgy irtad hogy 3 havonta fog hozzájuk is jönni driver.

#1738 Felhasználó inaktív   Abu85 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 20. 11:59

Idézet: Virus9AX - Dátum: 2009. jún. 20., szombat - 12:36

TE Abu hol maradt a 9.6 os drierből a régebbi (max X es séria vagy X1) VGa-t Win7-es támogatása, ha jól emlékszem úgy irtad hogy 3 havonta fog hozzájuk is jönni driver.

Itt kell majd keresni őket. A fődriverbe nem kerülnek bele már sohasem.
Szösszenetek és egyéb dolgok: katt

#1739 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 20. 12:21

Idézet: Abu85 - Dátum: 2009. jún. 20., szombat - 12:59

Itt kell majd keresni őket. A fődriverbe nem kerülnek bele már sohasem.

Hát én itt se találom őket. Most vagy még nincs vagy nem is lesz, vagy én vagyok gyépés :D .
Egy pontosabb linket tudsz adni?

Szerkesztette: Virus9AX 2009. 06. 20. 12:24 -kor

#1740 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 20. 12:24

Idézet: Virus9AX - Dátum: 2009. jún. 20., szombat - 13:21

Hát én itt se találom őket.

Idézet: Abu85 - Dátum: 2009. jún. 20., szombat - 12:59

majd

Téma megosztása:

• (157 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.