HWSW Informatikai Kerekasztal: Kötetlenül, a VGA kártyákról... - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (157 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 105
  • 106
  • 107
  • 108
  • 109
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Kötetlenül, a VGA kártyákról... mindennapi társunk, a VGA... Értékeld a témát: -----

#2121 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 03. 10. 16:06

Üzenet megtekintéseIdézet: Pietrosz - Dátum: 2010. 03. 10. 15:27

:laugh:

mi a rosseb? ki kell sutni a kartyat? ez milyen esetben mukodhet? :)

#2122 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 10. 16:09

Üzenet megtekintéseIdézet: arn - Dátum: 2010. 03. 10. 16:06

Hááát, az éhség nagy úr és csak jobb sütve, mint nyersen. :unsure: :closedeyes:
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#2123 Felhasználó inaktív   Rodrigez07 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 10. 16:16

Üzenet megtekintéseIdézet: arn - Dátum: 2010. 03. 10. 16:06

írta a gyerek a videóban, akkor működhet ha a forrasztások "kilazulnak" :) tehát nem hibás mem vagy gpu miatt nem megy a kártya.
A barátnőm megjegyezte tegnap este az ágyban: Te egy perverz disznó vagy!
Mire én: Kemény szavak ezek egy kilenc évestől!

#2124 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 10. 16:23

Nehogymár ilyen legyen :) elolvadna az egész kártya :)
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#2125 Felhasználó inaktív   sutyi^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 10. 16:29

Üzenet megtekintéseIdézet: Valdy - Dátum: 2010. 03. 10. 16:23

Nehogymár ilyen legyen :) elolvadna az egész kártya :)

Pedig simán működik. Elég régi technika, csak arra kell figyelni hogy ne hagyd bent túl sokáig. :D
"We are going to hell, so bring your sunblock."
"To borrow the pharse of the ancient philosopher Clarksonius, 4th century B.C. - How hard can it be?"
"Have you ever thought: Oh no, my shoehorn is far too heavy? Well, help is at hand with this special lightweight, carbonfiber ended shoehorn."
"Clarkson you great oaf!"
Twittegylet

#2126 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 10. 17:44

Üzenet megtekintéseIdézet: Rodrigez07 - Dátum: 2010. 03. 10. 16:16

írta a gyerek a videóban, akkor működhet ha a forrasztások "kilazulnak" :) tehát nem hibás mem vagy gpu miatt nem megy a kártya.

no de a tobbi alkatresznek ez mennyire tesz jot? kondik, ilyesmik? bar lattam, hogy vmit allitanak ossze. osszerakjak nagyjabol, aztan "megsutik". a kartyakat is?

#2127 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 11. 00:09

Üzenet megtekintéseIdézet: arn - Dátum: 2010. 03. 10. 18:44

no de a tobbi alkatresznek ez mennyire tesz jot? kondik, ilyesmik? bar lattam, hogy vmit allitanak ossze. osszerakjak nagyjabol, aztan "megsutik". a kartyakat is?

A gyártósorokon 2db forrasztó kemence van, az elsőnél az SMD-ket, memóriákat, gpu-t "sütik", ez kb 2 perc a PCB-re felvitt ónpaszta miatt, a második kemence lényegében egy hullámforrasztó itt a közben beültetett kondikat, csatikat, stb.. aminek lába van forrasztják. Ez már rövidebb időtartamú, kb 1 perc. Magát a hőt bírják az alkatrészek ha nem saját maguk termelik. :laugh:

De jó is volt régen ELSA videokártyát gyártani... :wub:

Kép Kép
Az igazi mazochista az, aki közúti ellenőrzésnél leáll mögéd, pedig le se intették!
Nem jött össze neki, továbbküldték...

#2128 Felhasználó inaktív   sutyi^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 11. 00:43

DirectX 11 Game Developer Tools.

Idézet

New Features in GPU PerfStudio 2.2

* Supports Microsoft DirectX 11 applications
* Supports OpenGL 3.0 applications
* Frame Capture (For DirectX10 and DirectX 11)
* Integrated support for Compute and Pixel Shader Debugging

"We are going to hell, so bring your sunblock."
"To borrow the pharse of the ancient philosopher Clarksonius, 4th century B.C. - How hard can it be?"
"Have you ever thought: Oh no, my shoehorn is far too heavy? Well, help is at hand with this special lightweight, carbonfiber ended shoehorn."
"Clarkson you great oaf!"
Twittegylet

#2129 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 11. 06:56

Üzenet megtekintéseIdézet: Chabi - Dátum: 2010. 03. 11. 00:09

De jó is volt régen ELSA videokártyát gyártani... :wub:

jah ez ilyen igazi magyar sztori :D

#2130 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 11. 08:29

Üzenet megtekintéseIdézet: arn - Dátum: 2010. 03. 11. 07:56

jah ez ilyen igazi magyar sztori :D

Itt készültek Tatabányán az ELSA GLADIAC GEFORCE2 GTS kártyák régen. Meg még sokminden.
http://www.sanmina-s...eos/videos.html
Az igazi mazochista az, aki közúti ellenőrzésnél leáll mögéd, pedig le se intették!

#2131 Felhasználó inaktív   HSM 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 20. 07:30

Üzenet megtekintéseIdézet: arn - Dátum: 2010. 03. 10. 18:44

A kondik nem szeretik a meleget. A 105 fokra hitelesített elektrolit kondik 2000-5000 órát bírnak ekkora hőfokon, és ahogy csökkented a meleget, kb. 10 fokonként duplázódik az élettartamuk. Ez azért nagyon nem mindegy... A szilárdelektrolitosok nem tudom, hogy vannak.... Ami miatt meg nem jó nagy meleg, az a felmelegedés/kihűlési fázisok okozta hőtágulás. Minél nagyobbb a hőfok-különbség, annál inkább terhelődnek a forrasztások, a BGA csipek ónlábai. Ezért volt a balhé az NV mobil-GPU-ival, hogy dögledeznek (nem jó anyagból voltak a lábak, és nem bírták a hőtágulást, kinyúltak akár hónapok aatt)...
Eladó hardvereim link:[LINK]

#2132 Felhasználó inaktív   mckay 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 20. 10:04

Sziasztok!

Van egy nagyon fájdalmas történetem, a nagyon kevés pénzemből már sokat öltem bele, és még mindig nincs kép a monitoron!!

Adott volt egy alaplapom, amin megbízhatatlannak tartottam a PCI-E foglalatot, hol elindult, hol nem, de ha el is indult, többnyire fekete maradt a képernyő. Alapoztam az alaplapgyanúmat arra, hogy két videókártyát is kipróbáltam benne, a második egyébkénet egy vadonatúj volt.
No, hát ha már van új videókártya, meg hát élni/játszani azért kell, elmentem, vettem egy másik alaplapot. 5 hónaposat, én műtöttem ki a srácnál a gépből, a srác full HD-n tolta vele a játékait.
Képzeljétek, hazaviszem, és az új alaplapban az fentebb említett mindkét videókártyám néma marad. Egy idő (5mp kattogás a speakerből) után elindul a gép, fel is áll a windows, de kép az nincs.
Igen, föláll a windows, mert az új alaplapon van valami gagyi integrált kártya is, azzal tudtam telepíteni. Távoli asztallal még kapcsolódok is, gyönyörű a kép, de hát ezt egy virtuális videókártya csinálja ilyenkor, és így játszani azért nem lehet.
:blink: Dejavu.
A tápom és a vinyóm maradt a régi gépemből, amely régi gép ugye ugyanígy feketeséget bírt produkálni.
A képtelen de stabil régi alaplapomból egy másik topicban ló bádzsit, hagyományos tévémhez való videólejátszót gondolok fabrikálni.
Cseréltem tápot is, nem segített. Lehúztam a vinyót, nem segített.
Szerintetek lehetséges olyan, hogy a régi alaplapom tönkre vágta mindkét kártyámat, az újat is, és most ugyanazt produkálják egy új alaplapban?
Sőt, lehet, hogy a kártyáim tönkre vágták már az új alaplapomat is?
https://forum.hwsw.h...tyle_emoticons/default/wacko.gif

#2133 Felhasználó inaktív   NetTom 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 21. 13:14

Üzenet megtekintéseIdézet: mckay - Dátum: 2010. 03. 20. 10:04

Sziasztok!

Van egy nagyon fájdalmas történetem, a nagyon kevés pénzemből már sokat öltem bele, és még mindig nincs kép a monitoron!!

Adott volt egy alaplapom, amin megbízhatatlannak tartottam a PCI-E foglalatot, hol elindult, hol nem, de ha el is indult, többnyire fekete maradt a képernyő. Alapoztam az alaplapgyanúmat arra, hogy két videókártyát is kipróbáltam benne, a második egyébkénet egy vadonatúj volt.
No, hát ha már van új videókártya, meg hát élni/játszani azért kell, elmentem, vettem egy másik alaplapot. 5 hónaposat, én műtöttem ki a srácnál a gépből, a srác full HD-n tolta vele a játékait.
Képzeljétek, hazaviszem, és az új alaplapban az fentebb említett mindkét videókártyám néma marad. Egy idő (5mp kattogás a speakerből) után elindul a gép, fel is áll a windows, de kép az nincs.
Igen, föláll a windows, mert az új alaplapon van valami gagyi integrált kártya is, azzal tudtam telepíteni. Távoli asztallal még kapcsolódok is, gyönyörű a kép, de hát ezt egy virtuális videókártya csinálja ilyenkor, és így játszani azért nem lehet.
:blink: Dejavu.
A tápom és a vinyóm maradt a régi gépemből, amely régi gép ugye ugyanígy feketeséget bírt produkálni.
A képtelen de stabil régi alaplapomból egy másik topicban ló bádzsit, hagyományos tévémhez való videólejátszót gondolok fabrikálni.
Cseréltem tápot is, nem segített. Lehúztam a vinyót, nem segített.
Szerintetek lehetséges olyan, hogy a régi alaplapom tönkre vágta mindkét kártyámat, az újat is, és most ugyanazt produkálják egy új alaplapban?
Sőt, lehet, hogy a kártyáim tönkre vágták már az új alaplapomat is?
https://forum.hwsw.h...tyle_emoticons/default/wacko.gif

Murphy szerint minden lehetséges... tehát igen. Sőt lehet a táp is agyonvághatta őket.
Amíg nem tudsz mindent letesztelni egyenként és megerősíteni jó e vagy sem, addig nem derül ki.
Sajnos az IT ipar már csak ilyen... ha gond van sok a macera. :)

#2134 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 24. 19:23

StoneGiant: Direct3D 11 Tech-Demo Preview

Képek:
http://news.mydriver.../159/159388.htm

#2135 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 25. 11:49

erdekes cikk a kartyak fogyasztasarol :)
http://www.xbitlabs....10_3.html#sect0

#2136 Felhasználó inaktív   Geralt88 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 03. 25. 17:26

hi

én csak arra lennék kíváncsi hogy van e okom 1 kis aggodalomra
játék közben a vidi kari felmegy 90 fok környékére gyári hűtés van rajt 4890 gigabyte om van játék neve : metro 2033
mellesleg az everest adatai szerint a gpu ventije csak 30% körül van

házról el lett távolítva az oldala a jobb hűtés érdekében és az ujraindulasok elkerüléséért eléggé régi házam van
tervezem hogy veszek egy újabb házat : cooler master storm scout sgc-2000-kkn1-gp

talán ezzel jobb lesz

mi a véleményetek ?

#2137 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 25. 18:12

Üzenet megtekintéseIdézet: Geralt88 - Dátum: 2010. 03. 25. 17:26

hi

én csak arra lennék kíváncsi hogy van e okom 1 kis aggodalomra
játék közben a vidi kari felmegy 90 fok környékére gyári hűtés van rajt 4890 gigabyte om van játék neve : metro 2033
mellesleg az everest adatai szerint a gpu ventije csak 30% körül van

házról el lett távolítva az oldala a jobb hűtés érdekében és az ujraindulasok elkerüléséért eléggé régi házam van
tervezem hogy veszek egy újabb házat : cooler master storm scout sgc-2000-kkn1-gp

talán ezzel jobb lesz

mi a véleményetek ?

Szia!

A szabályzás hőmérsékletfüggő, ha zavar a 90 fok azt hiszem atitool a progi neve amivel lehet szabályozáson segíteni :)
Khef: ebből az lesz, hogy nem lesz semmi értelmes...

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

Nem őszinteségre, meg bizalomra kell alapozni egy kapcsolatot, hanem tcp/ip-re!

#2138 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 25. 19:48

.

Szerkesztette: Chabi 2010. 03. 25. 20:02 -kor

#2139 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 25. 19:50

.

Szerkesztette: Chabi 2010. 03. 25. 20:02 -kor

#2140 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 25. 19:52

Üzenet megtekintéseIdézet: BoGab - Dátum: 2010. 03. 25. 19:12

Szia!

A szabályzás hőmérsékletfüggő, ha zavar a 90 fok azt hiszem atitool a progi neve amivel lehet szabályozáson segíteni :)

Inkább az ATI Tray Tools-t ajánlom.

(de nem jó ez az új fórum motor... állandóan adatbázis hibát dobál...)

Szerkesztette: Chabi 2010. 03. 25. 20:03 -kor

Téma megosztása:

• (157 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 105
  • 106
  • 107
  • 108
  • 109
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.