HWSW Informatikai Kerekasztal: Kötetlenül, a VGA kártyákról... - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (157 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 130
  • 131
  • 132
  • 133
  • 134
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Kötetlenül, a VGA kártyákról... mindennapi társunk, a VGA... Értékeld a témát: -----

#2621 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 11. 25. 17:20

Üzenet megtekintéseIdézet: Leeroy - Dátum: 2011. 11. 25. 12:13

Valami bővebb magyarázat nem ártana, hogy miért is. Olvastam már sikeres kombinálásról, csak arra lennék kíváncsi, esetemben hogy csináljam step by step.

egy kis olvasni való, mert hosszú lenne:

ATI+NVIDIA "Hybrid Graphics System"

ATI+NVIDIA "Hybrid Graphics System" Update 1.

ATI+NVIDIA "Hybrid Graphics System" Update 2.
Az igazi mazochista az, aki közúti ellenőrzésnél leáll mögéd, pedig le se intették!
Nem jött össze neki, továbbküldték...

#2622 Felhasználó inaktív   Leeroy of SMV Design 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 25. 20:10

Közben majdnem sikerült egy kis keresgélés + saját kútfőből való próbálkozás után összelőni a kettőt, de csak a DirectCompute aktiválódott (GPU-Z szerint), a PhysX nem.
Intel Core i7 4770K@4.3, Asus Z87-K, MSI N750Ti 2G, 8G DDR3, BenQ GL2240

#2623 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 26. 16:12

Üzenet megtekintéseIdézet: Chabi - Dátum: 2011. 11. 21. 15:25

:blink: hát ez elég nagy fasság az MSI-től !

de az még nem derült ki hogy Raynes milyen 5770 kártyával nyomul...

Kösz a segítséget. Gigabyte a kártya, és Gigabyte az alaplap is (H55M), i3-as proci van benne és 8GB RAM. Ezt a részét majd megoldom, hogy ne pörögjön annyira a kártya.

Viszont előjött egy másik probléma is. Valami nem jó ezzel a kártyával. Néha, a gép első bekapcsolásakor 10-15 percig sincs kép, minden felpörög, meghajtók ventik, monitor nem írja, hogy ne kapna jelet. Mégsincs kép, hallani, hogy a VGA nem pörög fel annyira (megnéztem a venti forog, de alacsony fordulaton). 3-4 ki-bekapcsolás után nagy nehezen van végül kép. Az is furcsa, hogy a 11.9-es driver felmegy (Win7 Prof 64 bit), de a 11.10-es, vagy 11.11-es nem, azt írja újraindítás után, hogy "No ATI graphics driver is installed, or the ATI driver is not functioning properly. Please install the ATI driver apropriate for you ATI hardware". A kártya rendesen benne van a foglalatban, egy egész picit meghajlítva, mert a gépházon (Thermaltake Soprano Dx) a csatlakozóhely kicsit alrébb van, mint az mATX-es alaplap slotja. A 6 pines tápcsati is rá van kötve a kártyára. Már 5 hónapja rendesen ment az aktuális driverekkel, de most szórakozni kezdett. Nincs és soha nem is volt tuningolva semmi a gépen. Mit lehet ezzel csinálni?

Szerkesztette: Raynes 2011. 11. 26. 16:28 -kor

„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#2624 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 26. 16:32

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2011. 11. 26. 17:12

Viszont előjött egy másik probléma is. Valami nem jó ezzel a kártyával. Néha, a gép első bekapcsolásakor 10-15 percig sincs kép, minden felpörög, meghajtók ventik, monitor nem írja, hogy ne kapna jelet. Mégsincs kép, hallani, hogy a VGA nem pörög fel. 3-4 ki-bekapcsolás után nagy nehezen van végül kép. Az is furcsa, hogy a 11.9-es driver felmegy, de a 11.10-es, vagy 11.11-es nem, azt írja újraindítás után, hogy "No ATI graphics driver is installed, or the ATI driver is not functioning properly. Please install the ATI driver apropriate for you ATI hardware"....
Már 5 hónapja rendesen ment az aktuális driverekkel, de most szórakozni kezdett. Nincs és soha nem is volt tuningolva semmi a gépen. Mit lehet ezzel csinálni?

uninstalláld le a catalystot, de ne valami külső szarral hanem ami benne van

meg takarítsd ki a winfost a ccleanerrel is :up:

ha ez sem segít akkor tedd újra az op.rendszert :laugh:
Az igazi mazochista az, aki közúti ellenőrzésnél leáll mögéd, pedig le se intették!

#2625 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 26. 16:49

Üzenet megtekintéseIdézet: Chabi - Dátum: 2011. 11. 26. 16:32

uninstalláld le a catalystot, de ne valami külső szarral hanem ami benne van

meg takarítsd ki a winfost a ccleanerrel is :up:

ha ez sem segít akkor tedd újra az op.rendszert :laugh:

Az a baj, hogy teljesen friss Win-nel (október végén) is azt csinálta, hogy kapásból nem működött a 11.10-es. A 11.9-es sem ment fel rá. Aztán felmentek a Win frissítései, összes többi driver, akkor már fel lehetett tenni a 11.9-es Catalystot, de a 11.10-zel, majd miután megjelent a 11.11, azzal már nem ment a móka. A saját programjával távolítom el a Vezérlőpult - Programok és szolgáltatások menüből, sőt a 11.11-es Catalystnél már olyan opció is van az eltávolításnál, hogy "Remove ALL AMD software". Utána újraindítom, és hiába telepítem a 11.11-eset, nem működik. Telepítés után a naplóban nincs hiba, detektált eszközt (bár valami fura ATI Processor néven, meg mindenféle kódokkal). Megpróbálom kipucolni csökkentett módban, de sanszos, hogy a kártyával van valami.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#2626 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 26. 16:56

ha a 11.9 felmegy rá és múkodik gond nélkül akkor nem hardveres hiba okozza azt hogy a többi nem múkodik, hanem szoftveres

#2627 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 26. 17:07

Üzenet megtekintéseIdézet: Chabi - Dátum: 2011. 11. 26. 16:56

ha a 11.9 felmegy rá és múkodik gond nélkül akkor nem hardveres hiba okozza azt hogy a többi nem múkodik, hanem szoftveres

De az induláskor is művel furákat 11.9-el is.

#2628 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 26. 17:34

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2011. 11. 26. 18:07

De az induláskor is művel furákat 11.9-el is.

Pl ?

Vagy ha a max órajelre gondolsz amit írtál, az a kártya biosának a hibája, az sem hardveres gond.

#2629 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 26. 17:59

Üzenet megtekintéseIdézet: Chabi - Dátum: 2011. 11. 26. 17:34

Pl ?

Pl. hogy nincs kép a bekapcsolás után hosszú percekig. Most mikor néztem, másodjára már fél órája volt bekapcsolva a gép, de képet nem adott. Kivettem a kártyát a foglalatból, majd vissza (előtte is rendesen benne volt, elöl és hátul is). Most rendesen megy 11.9-es Catalysttal, de a fasz kivan, hogy nem frissíthetek drivert, ha majd megjelenik valami új webes technológia (legutóbb a FF-os WebGL miatt frissítettem 11.9-esre), akkor lehet baszni az egészet. Aztán még ez se lenne "akkora" gáz, de a bekapcsoláskori mókák (nem mindig játssza el) már aggodalomra adnak okot. Mivel teszteljem? Hűtés gyári, hőmérs. rendben. Tápfeszek (Chieftec CTG-500) az alaplapi szenzorok szerint (Everest olvasta ki) rendben. A kártya meg konkrétan Gigabyte GV-R577UD-1GD.

#2630 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 26. 18:05

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2011. 11. 26. 18:59

..de a bekapcsoláskori mókák (nem mindig játssza el) már aggodalomra adnak okot. Mivel teszteljem? Hűtés gyári, hőmérs. rendben. Tápfeszek (Chieftec CTG-500) az alaplapi szenzorok szerint (Everest olvasta ki) rendben. A kártya meg konkrétan Gigabyte GV-R577UD-1GD.

új kártya bios, új alaplap bios (mert javítanak ilyesmiket is néha)

milyen op.rendszert használsz ?

#2631 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 26. 18:18

Win7 Prof 64 bit (gyári, MSDNAA-s telepítőlemezről, vérpistik nem nyúltak bele), aktivált, működik, ahogy kell. Előtte Win7 Ultimate 64 bit volt fent, azzal nem volt gond, de akkoriban még csak 11.9-es Catalystet használtam, az volt a legújabb. A driver problematikája akkor jött elő, mikor Prof-ot tettem a gépre. Meg esetleg annyi változást történt, hogy most már engedélyezve van az AHCI, bár nem hozott sebességbeli növekedést a Native IDE-hez képest, meg nem látom, hogy ennek mi köze a VGA-hoz.

Az új BIOS-t meg fogom próbálni. Alaplaphoz és a kártyához is.

Szerkesztette: Raynes 2011. 11. 26. 18:18 -kor

#2632 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 26. 18:33

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2011. 11. 26. 19:18

Win7 Prof 64 bit (gyári, MSDNAA-s telepítőlemezről, vérpistik nem nyúltak bele), aktivált, működik, ahogy kell. Előtte Win7 Ultimate 64 bit volt fent, azzal nem volt gond, de akkoriban még csak 11.9-es Catalystet használtam, az volt a legújabb. A driver problematikája akkor jött elő, mikor Prof-ot tettem a gépre. Meg esetleg annyi változást történt, hogy most már engedélyezve van az AHCI, bár nem hozott sebességbeli növekedést a Native IDE-hez képest, meg nem látom, hogy ennek mi köze a VGA-hoz.

ha az utimate-el múkodott faszán akkor használd azt, az AHCI-val nekem ami feltűnt hogy nem darál annyit a vinyó

de ez az egész "nem ad képet a vga" dolog lehet valami chipset szarság is

#2633 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 26. 18:35

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2011. 11. 26. 19:18

Ha esetleg van egy felesleges winyód akkor próbáld ki hogy felraksz egy 64bit ultimate-et hogy azzal működik-e.

#2634 Felhasználó inaktív   DGabor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 05. 21:24

egy jó kérdés: más gyártótól származó és eltérő sebességű de azonos típusú kártya működne SLIben?
Close the world. Open the nExt.

Megtudtam, hogy "Köcsög pösti" vagyok. Ujjé!

#2635 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 05. 21:35

Üzenet megtekintéseIdézet: DGabor_ - Dátum: 2011. 12. 05. 22:24

egy jó kérdés: más gyártótól származó és eltérő sebességű de azonos típusú kártya működne SLIben?

Múkodnia kell, de azokon az órajeleken ami a két kártya közül a legalacsonyabb. Pl.: 1.gpu/600MHz, 2.gpu/625MHz így értelem szerűen max. 600Mhz-en fog menni, ez ugyanúgy érvényes a memória órajelekre is. Tuning meg szopás ha nem referencia kártyát csinált a két gyártó, mert a feszültség szabályozás eltérő lehet azokban az esetekben.

#2636 Felhasználó inaktív   DGabor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 05. 22:26

húzni nem fogom.

viszont lapomon 4 PCI-e 16X méretű slot van (EP45-DS4), egy 16X, egy 8X és egy 4X. kis hackeléssel megy SLI, az oké. de tripla SLI is lehetséges?

#2637 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 05. 22:55

Üzenet megtekintéseIdézet: DGabor_ - Dátum: 2011. 12. 05. 23:26

húzni nem fogom.

viszont lapomon 4 PCI-e 16X méretű slot van (EP45-DS4), egy 16X, egy 8X és egy 4X. kis hackeléssel megy SLI, az oké. de tripla SLI is lehetséges?

Hát ha van egy ilyen 3-way SLI hidad akkor előfordulhat hogy menni fog.

Kép
Kép

#2638 Felhasználó inaktív   DGabor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 05. 23:41

perpill semmilyen sincs, de erős várunk az eBay.

lehet, hogy menni fog... de biztos? a semmiért nem vennék egy harmadik VGÁt is.

#2639 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 06. 00:03

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2011. 11. 26. 17:49

Megpróbálom kipucolni csökkentett módban, de sanszos, hogy a kártyával van valami.

Helló Raynes... :)

Most erről a régi, szutyok P4-emről cikkezek. Ebben ugye, egy ATI 4670 volt és a múltkor downgradeltem a régi 3650-re (az új gépem miatti kihasználatlansága miatt). Drájvert nem bántottam, gondolván, hogy ATI-ATI, jó lesz az! Hát nem lett: újraindítás után azt dobta be, amit neked is, valszeg (kép). Erre én is nekiestem csökkentettben, Driver Cleaner -- na ez az, amit NEM szabad, mert utána csak még rosszabb lett nálam is a helyzet (kékhalálok a 3650 szoftjának telepítése UTÁN is, stb.). :(

Chabi írja jól, kérlek szépen! Az ATI saját uninstallja elég: "Remove all ATI Software", újraindítod, a Windows HW-varázslót kilövöd mert nem kell, felrakod a saját szoftját és ennyi, jó lesz! :D

Én is ezt csináltam, miután visszaghostoltam a régi rendszert, azóta szuper... :laugh:

Az viszont, hogy indításkor nem ad képet, szerintem valami más, hardveres hibára utalhat... :(

Csatolt fájl:

Szerkesztette: Macikák 2011. 12. 06. 00:31 -kor

Hotline: És most mit lát a monitorán?
Ügyfél: Egy kis plüssmacit, amit a barátom vett a plázában.

KONFIG: AMD 486 DX4-100+, 16 MB RAM, 200 MB HDD, 1 MB TRIDENT 8900C VGA,
             SAMTRON monitor, YAMAHA hangkártya, PHILIPS cd-olvaso...
             DOOM3-at is ezzel tolom! De most komolyan... :-)))

#2640 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 06. 00:58

Üzenet megtekintéseIdézet: Chabi - Dátum: 2011. 11. 21. 18:48

a bátyámnak is ugyanez van és nem pörög, hétvégén ha megyek hozzá akkor meglesem hogy milyen bios van benne

Sikerült utánanézni?

Téma megosztása:

• (157 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 130
  • 131
  • 132
  • 133
  • 134
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.