HWSW Informatikai Kerekasztal: Kötetlenül, a VGA kártyákról... - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (157 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Kötetlenül, a VGA kártyákról... mindennapi társunk, a VGA... Értékeld a témát: -----

#521 Felhasználó inaktív   Frosty 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 06. 16. 10:09

Idézet

The Call of Juarez Benchmark released last Friday is one of the first few DirectX 10 benchmarks for public to try out. According to NVIDIA however, the benchmark includes new code that substantially reduces performance of NVIDIA hardware. Basically, it is claimed to be very skewed towards ATi hardware. The key issues brought up are:

NVIDIA's DX10 hardware-based multi-sampled Anti-Aliasing resolve is disabled in the benchmark, with all NVIDIA GPUs now being forced to use software-based AA resolve similar to the ATI DX10 GPU (which lacks hardware AA resolve). This artificially deflates performance on NVDIA graphics cards and users are not getting the benefit of a key NVIDIA hardware feature.

A hidden "ExtraQuality" parameter only accessible via a configuration file is automatically enabled when the benchmark is run on NVIDIA hardware, no matter what the setting in the configuration file. This setting has no apparent visual quality enhancement, but reduces NVIDIA GPU performance.

Changes to shaders that deflate NVIDIA performance by approximately 10-14%, without improving visual quality on either NVIDIA or ATI GPUs.

It is interesting to see that battle on the GPU frontier seems to have spilt over to the games.

Hmm.
Asus P8Z68-V, Intel Core i5 2500K@4.5GHz,Corsair A70 cooler, 2*4GB Kingston HyperX Blu XMP 1600MHz @ 1.5V, Sapphire 7970 OC Dual-X, Asus Xonar DX, Corsair AX750 750W, Creative Megaworks 550, Samsung 1TB F1 HDD, Dell U2311H

#522 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 16. 10:19

Forrás?
Amúgy meg ha igaz akkor kapják be :Đ Az nem működik, hogy kikapcsolt aa-val fut a teszt, és cp-ben kapjon 4*aa-t?

Szerkesztette: Pietrosz 2007. 06. 16. 10:20 -kor

- Where are we going?
- Let's go find out.

#523 Felhasználó inaktív   Frosty 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 16. 10:25

http://www.guru3d.co...tem.php?id=5464
Asus P8Z68-V, Intel Core i5 2500K@4.5GHz,Corsair A70 cooler, 2*4GB Kingston HyperX Blu XMP 1600MHz @ 1.5V, Sapphire 7970 OC Dual-X, Asus Xonar DX, Corsair AX750 750W, Creative Megaworks 550, Samsung 1TB F1 HDD, Dell U2311H

#524 Felhasználó inaktív   csabyka666 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 06. 17. 17:01

Van reális esélye annak, hogy 4:3-as képarányba futtassam a játékokat a wide monitoromon Ati kártyával?? Valakinem van valami tapasztalata?

#525 Felhasználó inaktív   LaMotta 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 18. 10:17

Melyik a jobb kártya ebből a két 9600XT-ből, húzás szempontjából?
Tudom, nem lehet sokat, de azért mégis :)...

Egy 2004 februári BIOS-os sima 9600XT vagy pedig egy 2003 decemberi 9600XT Turbo?
Mindkettő HIS.
Előbbi megkímélt állapotú, szinte pormentes, memóriákon utólag rápakolt kis hűtőbordákkal, míg utóbbi eredeti valami aluminium hűtéssel, ultraporosan (valamennyire azért már tisztább :)..), nyekergő ventivel.

Köszi!

#526 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 18. 11:06

Elképesztő módon tök mindegy :D

Amúgy próbáld ki őket, mert a tuning az elég szerencse kérdése dolog :)
Khef: ebből az lesz, hogy nem lesz semmi értelmes...

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

Nem őszinteségre, meg bizalomra kell alapozni egy kapcsolatot, hanem tcp/ip-re!

#527 Felhasználó inaktív   LaMotta 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 18. 11:31

Idézet: BoGab - Dátum: 2007. jún. 18., hétfő - 12:06

Elképesztő módon tök mindegy :D

Amúgy próbáld ki őket, mert a tuning az elég szerencse kérdése dolog :)

Azért kérdeztem, mert sima alapból 600 Mhz-en ketyegteti a memóriákat, míg az ultra 650-en. Ez csak annak köszönhető, hogy ráraktak hűtőbordákat és így lehette emelni, amúgy meg szinte ugyanaz a lapka? Bár az újabb mintha máshogy lenne kreálva, mert DSUB és DVI fordítva van rajtuk, a Turbo-nak kicsit nagyobb a nyákja, stb.
Ha emelem ugyanarra a szintre a frekvenciát a simán, mint a Turbon van, akkor azt talán jobban terheli, mint a gyárilag felnyomottat...

Nem mintha oltári nagy különbségekre számítanék :)...

#528 Felhasználó inaktív   Frosty 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 26. 07:51

VGA-CPU párválasztó

#529 Felhasználó inaktív   Bird-Of-Prey 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 28. 22:36

Sajnos ma reggelre a monitoron a VGA-RAM tipikus hibái jelentkeztek... Inno3D Geforce 7950GT/512 élt 4 hónapot  :spirit: Béke Poraira!
Nem állhatunk meg, ez denevérország....

#530 Felhasználó inaktív   padisah 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 07. 01. 13:23

Idézet: padisah - Dátum: 2007. jún. 7., csütörtök - 13:35

Sziasztok!

Nekem egy Asus N6200-as kártyám van amit botor módon abból a célból vettem meg hogy DSUB átalakítóval két crt monitort használhassak róla. A kártya egyébként mindent tud ami ehez kéne, azt az egyet kivéve, hogy a DVI csatlakozója DVI-I legyen. A DA átalakítót kispórolták belőle, DVI-D csatlakozó van rajta, amit nem lehet DSUB-ra konvertálni, mert nem létezik rajta az analóg jel.

Namost, az lenne a kérdésem, hogy pl. tudtok-e olyan *olcsó* AGP portos videókártyát amiről lehet két crt monitort hajtani, tehát DVI-I kimenete van, iletve hogy létezik-e olyan balek aki elcserélné ezt a kártyáját az enyémre, akár roszabb 2d/3d performancért cserébe. Alapvetően netezéshez meg programozáshoz akarok két monitort használni, igazából hatodrangú kérdés a kártya sebessége.

Amit még tudni kell róla, nemtudom mennyire normális, nekem egy kt-7es kőkorszaki alaplapom van, ami AGP 2x-et és 4X-et tud. A videókártya viszont 4X-et és 8X-et. Ha beállítom az alaplapot 4X-re biosból, akkor szétfagyik minden 3d játék alatt. Visszavettem 2x-re, ezt írja ki a kártyáról a windóz is, így viszont lassabb mint a régi mx200-as volt. Játszogattam a biosban az "agp drive force" vímű ponttal, de nem tudtam stabil állapotot összehozni, néhak kicsit előbb máskor később de szétfagyott a kártya ha 4x AGP sebességen hagytam

Nna, ha valaki ilyesmire adja a fejét, akkor a legolcsóbb kártyák egyike, amivel lehet két monitort hajtani, az a ATI radeon 9250 Sapphire, ezért valami 8000et fizettem áfástol.

Természetesen a régi kártyám, az nvdia6200-as ettől kezdve eladó, kb 4 hónapot használtam. Ha mást nem arra kiváncsi lennék hogy az agp sebességével kapcsolatos probléma (ami most ezzel a kártyával nem jelentkezik) más gépeken is ismétlődik-e mert akkor lehet hogy inkább garanciálisan kéne utánnajárni.

#531 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 01. 13:32

Idézet: padisah - Dátum: 2007. júl. 1., vasárnap - 14:23

Nna, ha valaki ilyesmire adja a fejét, akkor a legolcsóbb kártyák egyike, amivel lehet két monitort hajtani, az a ATI radeon 9250 Sapphire, ezért valami 8000et fizettem áfástol.

Természetesen a régi kártyám, az nvdia6200-as ettől kezdve eladó, kb 4 hónapot használtam. Ha mást nem arra kiváncsi lennék hogy az agp sebességével kapcsolatos probléma (ami most ezzel a kártyával nem jelentkezik) más gépeken is ismétlődik-e mert akkor lehet hogy inkább garanciálisan kéne utánnajárni.

az a agp sebességes probrémát az okozza hogy az alaplap nemtud elegendő energiát adni az újabb kártyáknak,ezerszer belefutok énis mikor régi gépeket hoznak felújítani..
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#532 Felhasználó inaktív   Breakbeat 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 01. 16:21

Pfff...az elmúlt napokban döbbentem rá, hogy az X1600Pro milyen gyenge karesz.
Voltam lan partyn két haverommal. Az egyiknek sempron 2600+6600GT kombója van, a másiknak meg P4 1,8@2,5+sima 6600. Az X1600 újabb játékokban közel 6600GT teljesítményű (igaz, egyiket sem hajtja ki teljesen a proci), viszont régebbiekben még a sima 6600 szintjét sem üti meg. Akkor döbbentem meg a legjobban, mikor a P4es haverom gépén dupla annyi fpsel futott az UT2004. Hát mondom bazz...nem hinném, hogy a proci miatt van így, hiszen másik haver gépén is gyorsabban fut jóval, de a franc se tudja, hogy ez valami driveroptimalizáció miatt van-e, az viszont biztos, hogy a 4 darab textúrázó igencsak betesz az X1600nak. Havernál gyakran fölment 170-200 fpsre is a tokara forest pályán, én meg örülhetek, ha 100-110re gyorsul. Az Enemy Terriotryn is meglátszott rendesen, hogy a Sempron+GT pároson is jobban megy. Ennyit az X1600ról...

#533 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 01. 16:42

Újabb shader intenzív játékokban erősebb a 6600GT-nél, amiket leírtál egyik nvre optimalizált nem túl shader intenzív a másik pedig egy öreg ogl (ami atinak nem megy annyira) játék. De ettől függetlenül nem egy szerencsés felépítésű kártya az x1600 ez sajna tény. Bár a procid ami alatta van sem épp egy erőmű, szal az esély arra is megvan, hogy nem futja ki magát, mert ekkora különbségnek nem lenne szabad lennie.

Szerkesztette: BoGab 2007. 07. 01. 16:43 -kor

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

#534 Felhasználó inaktív   Breakbeat 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 01. 17:20

Idézet: BoGab - Dátum: 2007. júl. 1., vasárnap - 16:42

Újabb shader intenzív játékokban erősebb a 6600GT-nél, amiket leírtál egyik nvre optimalizált nem túl shader intenzív a másik pedig egy öreg ogl (ami atinak nem megy annyira) játék. De ettől függetlenül nem egy szerencsés felépítésű kártya az x1600 ez sajna tény. Bár a procid ami alatta van sem épp egy erőmű, szal az esély arra is megvan, hogy nem futja ki magát, mert ekkora különbségnek nem lenne szabad lennie.

Az tény, hogy a procim gyenge a kártyához, de azért ez mégiscsak elgondolkodtató.
Haverom procija is ugyanúgy gyenge a 6600GThez, de a két játék, amit megemlítettem, mellesleg procilimitáltak is rendesen. Normális esetben alig kéne difinek lennie a kártyáktól függetlenül, hiszen a két sempron proci közel azonos gyorsaságú.

#535 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 01. 17:31

Idézet: Breakbeat - Dátum: 2007. júl. 1., vasárnap - 18:20

Az tény, hogy a procim gyenge a kártyához, de azért ez mégiscsak elgondolkodtató.
Haverom procija is ugyanúgy gyenge a 6600GThez, de a két játék, amit megemlítettem, mellesleg procilimitáltak is rendesen. Normális esetben alig kéne difinek lennie a kártyáktól függetlenül, hiszen a két sempron proci közel azonos gyorsaságú.

Ez egy sajnálatos tény, hogy atinak évek óta nem sikerül belőni a középkategóriát, miközben az nvidia megszedi magát belőle. 6600GT ellenlábasa a 9800Pro volt, mert az x700xt nem sikerült vmi ejde fényesen, majd jött a felső kategóriából alászálló totál kiherélt vas az x800gt, ami úgy ahogy megmentette a nevet. Aztán jött ugye az x1000 széria. Ati mutogatta, hogy az x1600 a shader intenzív alkalmazásokban leveri a polcról a 6600at miközben nvidia már hegesztette az utódot, ami ki is jött és megint elvitte a prímet a 7600 széria képében. Jött a herélés, x1800gto. Majd a 7600gt ellenfele asszem tavaly nyáron jött meg az x1650xt személyében. Valahogy nem akar ez összejönni :D

Ami most gigalol, hogy a g8x és a rv600 szériáknál is sikerült olyan gyönyörűen mellélőnie mind a két gyártónak, hogy az már esettanulmány :Đ

#536 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 01. 17:46

Ráadásul a gyenge 8600 után mindneki azt várta hogy at ATi most majd bizonyít.. Bizonyított  :up:  :Đ

#537 Felhasználó inaktív   Breakbeat 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 01. 18:13

Idézet: BoGab - Dátum: 2007. júl. 1., vasárnap - 17:31

Ez egy sajnálatos tény, hogy atinak évek óta nem sikerül belőni a középkategóriát, miközben az nvidia megszedi magát belőle. 6600GT ellenlábasa a 9800Pro volt, mert az x700xt nem sikerült vmi ejde fényesen, majd jött a felső kategóriából alászálló totál kiherélt vas az x800gt, ami úgy ahogy megmentette a nevet. Aztán jött ugye az x1000 széria. Ati mutogatta, hogy az x1600 a shader intenzív alkalmazásokban leveri a polcról a 6600at miközben nvidia már hegesztette az utódot, ami ki is jött és megint elvitte a prímet a 7600 széria képében. Jött a herélés, x1800gto. Majd a 7600gt ellenfele asszem tavaly nyáron jött meg az x1650xt személyében. Valahogy nem akar ez összejönni :D

Ami most gigalol, hogy a g8x és a rv600 szériáknál is sikerült olyan gyönyörűen mellélőnie mind a két gyártónak, hogy az már esettanulmány :Đ

Hát marhára okosak voltak, hogy a gyenge nyers erőt párosították a számtalan shader procival, aminek így aztán marhasok értelme van, és az X1600 esetében ez különösen igaz. Minek a sok shader, ha nem tudja normálisan meghajtani a gpu? :Đ Ha 8 textúrázóval oldották volna meg a dolgot, biztosra veszem, hogy rendesen elverte volna az ellenlábasait, hiszen a 256-bites ring bus memvezérlő is sokat gyorsít, de így kevés textúrázóval egyszerűen röhejes. Az új shaderintenzív játékokban is alig van néhány %os difi az X1600Pro javára a 6600GTvel szemben. Az X1600XT már másabb tészta, dehát annak is csak 4 textúrázója van. :rolleyes:

Szerkesztette: Breakbeat 2007. 07. 01. 18:14 -kor

#538 Felhasználó inaktív   KingFishR 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 03. 00:41

Van egy MSI RS480M2-IL alaplapom, integrált VGA-val (Radeon Xpress 200). Mivel főleg szervernek meg internetezésre használom, elég az integrált cucc.

Mostanában kezdtem videókat is nézni a gépen. Viszont kissé problémásnak találom újabban, hogy nem tudom egyidőben működésre bírni a TV és a VGA kimenentet :( Az ok, hogy az X200-ban ugyan 2 DAC van, de a TV és a VGA közösen (nyiván felváltva) használ egyet, meg van egy a DVI-nak. Na DVI az nincs az alaplapomon...

Milyen PASSZÍV hűtésű PCI Express videokarit tudtok ajánlani, ami vagy önállóan, vagy az X200 mellett megcsinálná a TV kimenetet (is). Jól jönne, ha a Theater módot lehetne használgatni rajta (azaz a videolejátszás megy a TV-n, a többi cucc meg a monitoron, és ehhez nem kell semmit buherálni, meg desktopot álligatni meg ilyenek).

#539 Felhasználó inaktív   Frosty 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 05. 15:03

Anandtech féle DX10 teszt az összes piacon lévő DX10-es karival.
Real World DirectX 10 Performance: It Ain't Pretty

#540 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 05. 15:32

Garanciális kérdést tennék fel egy VGA val kapcs.
Szóval köv a helyzet. Ismerősöm megkért hogy vegyek neki egy VGA-t pontosabban egy  HIS9600PRO128Mb -osat. Én meg is vettem 2007 január elején.
Minden szép és jó volt egy ideig asszem május tájékán beköszönt a képernyőjére a saktábal efektus de csak a win töltésnél és utána csinálta biosban még nem. Megmozgattam feltelepítettem újra stb.. nem javult így elvittem szervízbe, mivel még bőven garanciális volt. Onnan úgy kaptam vissza hogy semmi baja nincs és nem is volt. Hazavittem beraktam és lás csodát tényleg működik, mondom jó akor marad így.
A probléma viszont megint jelentkezett manapság de most már biosban is csinálja. Megint végigpróbáltam minden lehetőséget de semmi.
Azon gondolkodom hogy ha megint elviszem a szervízbe megint jó lessz náluk(ahogy ez lenni szokott). Így az jutott az eszembe hogy elviszem egy helyi boltba(hogy ne kellegyen utaznom vele 300Km-t és ott adom be hogy bevizsgálják, és ha esetelg rossz akkor adjanak papírt róla amivel már reklamálhatok a másik cégnél hogy cseréljék ki.

Lehet-e ezt egyátalán vagy csak felesleges kör?

Téma megosztása:

• (157 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.