Idézet: padisah - Dátum: 2007. jún. 7., csütörtök - 13:35
Sziasztok!
Nekem egy Asus N6200-as kártyám van amit botor módon abból a célból vettem meg hogy DSUB átalakítóval két crt monitort használhassak róla. A kártya egyébként mindent tud ami ehez kéne, azt az egyet kivéve, hogy a DVI csatlakozója DVI-I legyen. A DA átalakítót kispórolták belőle, DVI-D csatlakozó van rajta, amit nem lehet DSUB-ra konvertálni, mert nem létezik rajta az analóg jel.
Namost, az lenne a kérdésem, hogy pl. tudtok-e olyan *olcsó* AGP portos videókártyát amiről lehet két crt monitort hajtani, tehát DVI-I kimenete van, iletve hogy létezik-e olyan balek aki elcserélné ezt a kártyáját az enyémre, akár roszabb 2d/3d performancért cserébe. Alapvetően netezéshez meg programozáshoz akarok két monitort használni, igazából hatodrangú kérdés a kártya sebessége.
Amit még tudni kell róla, nemtudom mennyire normális, nekem egy kt-7es kőkorszaki alaplapom van, ami AGP 2x-et és 4X-et tud. A videókártya viszont 4X-et és 8X-et. Ha beállítom az alaplapot 4X-re biosból, akkor szétfagyik minden 3d játék alatt. Visszavettem 2x-re, ezt írja ki a kártyáról a windóz is, így viszont lassabb mint a régi mx200-as volt. Játszogattam a biosban az "agp drive force" vímű ponttal, de nem tudtam stabil állapotot összehozni, néhak kicsit előbb máskor később de szétfagyott a kártya ha 4x AGP sebességen hagytam
Nna, ha valaki ilyesmire adja a fejét, akkor a legolcsóbb kártyák egyike, amivel lehet két monitort hajtani, az a ATI radeon 9250 Sapphire, ezért valami 8000et fizettem áfástol.
Természetesen a régi kártyám, az nvdia6200-as ettől kezdve eladó, kb 4 hónapot használtam. Ha mást nem arra kiváncsi lennék hogy az agp sebességével kapcsolatos probléma (ami most ezzel a kártyával nem jelentkezik) más gépeken is ismétlődik-e mert akkor lehet hogy inkább garanciálisan kéne utánnajárni.