Vinyó formázás elött ki lehet választani de melyik a legjobb 512,1024,2048,4096 bájt? Mi a külömbség egyáltalán köztük? gyorsabb vagy lassab lesz a gép más más méreteken?
Oldal 1 / 1
Lemezfoglalási egység mérete
Elküldve: 2003. 07. 21. 22:51
idézet:
Ezt írta Kecsöpp:
Vinyó formázás elött ki lehet választani de melyik a legjobb 512,1024,2048,4096 bájt? Mi a külömbség egyáltalán köztük? gyorsabb vagy lassab lesz a gép más más méreteken?[/quote]
Milyen fájlrendszernél?
Ha FATx, vagy NTFS akkor minnél kissebb annál jobb. de szvsz, hagyd hogy magátol válassza ki, és ne nyúlj bele a fájlrendszer lelki világába, ha csak nem biztosan tudod mit csinálsz.
És [url="http://"http://www.google.co.hu/search?hl=hu&inlang=pl&ie=ISO-8859-2&q=hdd+f%E1jlrendszer&btnG=Google+keres%E9s&lr=lang_hu"]keresni, keresni, keresni.[/url]
Elküldve: 2003. 07. 21. 22:56
ntfs De belenyulni nem is igazán akarok csak szerettem volna tudni hogy mire is jó.
Thx
Thx
World Of Warcraft / Arathor / Rise Legacy
Elküldve: 2003. 07. 21. 23:12
A legkisebb kioszthato egyseg. Annyi tesz hogyha egy file-od mérete 95 byte és a lemezfogl. egys mérete 4096 byte, akkor 4001 byte elfustolt a levegobe. Ha nagy fileod van, pl 16384 byte, akkor (optimalis esetben) 4 db egymast koveto blokkba helyezi a filet, veszteseg nelkul, mondjuk ez marha ritka.
Ha sok kis file-ra szamitasz akkor kisebb, ha sok nagy file akkor nagyobb egységet érdemes választani.
CSAK akkor piszkald ha tudod mit csinalsz!!
Ha sok kis file-ra szamitasz akkor kisebb, ha sok nagy file akkor nagyobb egységet érdemes választani.
CSAK akkor piszkald ha tudod mit csinalsz!!
Elküldve: 2003. 07. 22. 06:53
ill. a teljesítményt is befolyásolja minél nagyobb a kiosztási egység, annál gyorsabb, pölö sql alá nagyobbat érdemes tenni, de kétlem, hogy itt erről volna szó

Elküldve: 2003. 07. 22. 08:45
Ha az alapértelmezést választod, 4k lesz a clusterméret általában. Az alapértelmezést némileg befolyásolhatja a partícióméret és fájlrendszer, ez le van írva valahol részletesen, hogy mikor, milyet formáz.
A 4k éppen optimális oprendszer céljára, mert nem is mondható lassúnak és nem is helypazarló. Tapasztalatok alapján kisebb clustert nem ajánlanék rendszerpartícióhoz, mert esetleg lassulás tapasztalható. 8k-val is lehet próbálkozni, a mai vinyókon nem tragikus az emiatt előálló helyveszteség, viszont gyengébb gépeknél gyorsulás állhat elő. Jobb gépeken ez nem biztos, hogy észrevehető. Szerintem bátran lehet kísérletezni, aztán mindenki magának vonhatja le megfelelő következtetéseket.
Partition Magic vagy hasonló programok egy szemléletes diagramon mutatják a különféle clusterméretekhez tartozó helyveszteséget (Waste diagram). Ezzel a programmal utólagos clusterméret változtatás is lehetséges, méghozzá elég gyorsan. Bár meg kell említenem azt is, hogy ez egy veszélyes program lehet (adatvesztés!), de úgytudom, a cluster konverzió viszonylag biztonságos művelet.
A 4k éppen optimális oprendszer céljára, mert nem is mondható lassúnak és nem is helypazarló. Tapasztalatok alapján kisebb clustert nem ajánlanék rendszerpartícióhoz, mert esetleg lassulás tapasztalható. 8k-val is lehet próbálkozni, a mai vinyókon nem tragikus az emiatt előálló helyveszteség, viszont gyengébb gépeknél gyorsulás állhat elő. Jobb gépeken ez nem biztos, hogy észrevehető. Szerintem bátran lehet kísérletezni, aztán mindenki magának vonhatja le megfelelő következtetéseket.
Partition Magic vagy hasonló programok egy szemléletes diagramon mutatják a különféle clusterméretekhez tartozó helyveszteséget (Waste diagram). Ezzel a programmal utólagos clusterméret változtatás is lehetséges, méghozzá elég gyorsan. Bár meg kell említenem azt is, hogy ez egy veszélyes program lehet (adatvesztés!), de úgytudom, a cluster konverzió viszonylag biztonságos művelet.
Elküldve: 2003. 07. 23. 05:46
Hát köszike mindenki. Felvilágosultam! Én is arra gondoltam hogy a sebességet befolyásol de nem voltam benne tuti. A helyfoglalást is valahogy így képzeltem el mert ha pl egy parancsikont megnéz az ember akkor az 4,00 KB (4 096 bájt) lemezterületet foglal el pedig egy parancsikon nem is tartalmaz ilyen marha sok infót.
World Of Warcraft / Arathor / Rise Legacy
Téma megosztása:
Oldal 1 / 1