Írásvédett pendrive Írásvédett pendrive
Elküldve: 2006. 01. 05. 22:01
Egy pendrive-al lenne gondom. Bármit próbálok vele csinálni (másolás, törlés) azt írja a windows, hogy a lemez írásvédett. Viszont a lemez nem írásvédett, és csak egy ideje csinálja ezt.
(a pendrive-on nincs írásvédett kapcsoló, mert ezt a választ más kaptam, de ha ez lenne a megoldás akkor nem tenném föl itt)
A helyzet ráadásul az, hogy végrehajtja a műveletet a windows, bármire is megyek (mégse, újra, vagy tovább), de azért kicsit idegesítő, hogy minden egyes fájlnál szól.
Remélem nem krepált be a pendrive. :confused:
Üdv
Elküldve: 2006. 01. 06. 10:19
Idézet: Phali - Dátum: 2006. jan. 5., csütörtök - 22:01
Egy pendrive-al lenne gondom. Bármit próbálok vele csinálni (másolás, törlés) azt írja a windows, hogy a lemez írásvédett. Viszont a lemez nem írásvédett, és csak egy ideje csinálja ezt.
(a pendrive-on nincs írásvédett kapcsoló, mert ezt a választ más kaptam, de ha ez lenne a megoldás akkor nem tenném föl itt)
A helyzet ráadásul az, hogy végrehajtja a műveletet a windows, bármire is megyek (mégse, újra, vagy tovább), de azért kicsit idegesítő, hogy minden egyes fájlnál szól.
Remélem nem krepált be a pendrive. :confused:
Üdv
formázd meg

amugy a zsír új PenDrive-okon szokott lenni valami pár megányi cucc, ami sztem pont ezt teszi... Nézd meg a rejtett fájlokat, aztán ha találsz valamit, mentsd el, vagy csinálj image-t belőle, aztán formatáld

Há nemtom mi a megoldás, de el kell kezdeni valahol a próbálgatásokat

Elküldve: 2006. 01. 06. 19:07

már próbáltam formázni.
ugyanaz a helyzet. üzenet, hogy írásvédett.
nem új pendrive már, volt formázva már párszor.
(egyébként meg a próbálgatások után szoktam kérdezni, és nem tartom magamat lolnak)
Elküldve: 2006. 01. 06. 19:34

Windows intézővel is megnéztem, ott a sebesség egyből okés volt, csak ezzel nem néztem meg elöször, mert nem használom egyáltalán.
Ki írt valami olyasmit is, hogy "késleltetett írás hiba", vagy valami ilyesmi, már nem emlékszem pontosan.
Érdekes volt, hogy egyszer sikerült felmásolnom rá egy 700MB-os ISO-t próbaképp, de gép ki-be kapcsolás után nem tudott a file-hoz hozzéférni a pen drive-on, a Total Commander. Formázni a pen drive saját programjával is többször csak akkor tudtam, ha újraindítottam a gépet, ha nem, akkor formázáskor is kiírta, hogy "nem lehet formázni, mert írásvédett."
(A Total Commander-es lassú másolás is úgy vetődött fel, hogy egy Note Book-ba tettem rá a 1GB-os pendrive-ot, és ott 7MB/sec volt a másolás. Ekkor vetődött fel, hogy rákérdezek itt a fórumon. Megkaptam a segítséget, beállítottam a Másolás opcióban a kompatibilitást a H egységre. Így okés lett nálam is a sebesség. Azonban ezt követően megnéztük az adott Note Book-ot, ahol élből 7MB/sec volt a másolás, és ott a Total Commanderben nem volt beállítva ez a kompatibilitás a Másolás opción belül, mégis ok volt a sebesség 7MB/sec. Ez is érdekes. Sajna, a kb 500MB adat utánni írásvédettség hiba a Note Book-on is jelentkezett.)
Azért írtam eme kisregényt, mert kíváncsi lennék rá, hogy ez az írásvédettség hiba a pendrive halála, vagy sem??? A környezetemben sokan használnak pendrive-ot, és azok működnek, nincs ilyen hiba. Szerintem a pen drive ezen hiba esetén nagy valószínűleggel meghibásodott... , szerintem.
SZERKESZTVE
Szerkesztette: Macska 2006. 01. 06. 19:58 -kor
Rögös a macskaköves út....
Elküldve: 2006. 01. 06. 19:38
köszi
valószínüleg nálam is ez lehet a helyzet.
akkor ennyit erről a pendriveról
Elküldve: 2006. 01. 06. 19:46
Idézet: Phali - Dátum: 2006. jan. 6., péntek - 19:38
köszi
valószínüleg nálam is ez lehet a helyzet.
akkor ennyit erről a pendriveról
Azért írtam eme kisregényt, mert kíváncsi lennék rá, hogy ez az írásvédettség hiba a pendrive halála, vagy sem??? A környezetemben sokan használnak pendrive-ot, és azok működnek, nincs ilyen hiba. Szerintem a pen drive ezen hiba esetén nagy valószínűleggel meghibásodott... , szerintem.
Elküldve: 2006. 01. 06. 19:51

(Borzasztóan mérges voltam anno, mert a másolási sebesség okés lett, tök jó, erre jött az írásvédettség hiba.

Szerkesztette: Macska 2006. 01. 06. 19:55 -kor
Elküldve: 2006. 01. 11. 00:47
Idézet: Phali - Dátum: 2006. jan. 6., péntek - 19:07

már próbáltam formázni.
ugyanaz a helyzet. üzenet, hogy írásvédett.
nem új pendrive már, volt formázva már párszor.
(egyébként meg a próbálgatások után szoktam kérdezni, és nem tartom magamat lolnak)
Idézet
The new policy is set in the Registry in
HKEY_LOCAL_MACHINE\System Current\ControlSet\Control\StorageDevice\Policies, as a DWORD named WriteProtect.
When set to 1, all USB removable drives are write-protected. When set to 0 (or when the DWORD entry is removed entirely), USB drives can once again be written to. This is a machine-level setting and not a user-level setting.
Mindenki, aki írásvédettnek találja eddig nem olyan USB eszközét, nézze meg, nincs-e beállítva a registryben ez az érték.
Elküldve: 2006. 01. 21. 14:40
habár nekem nem pendrive-om van, hanem memóriakártyám, én is tapasztaltam
"hasonló" dolgot.
Ha memóriakártyára mp3-akat másolgatok , és sok a hosszú(pl. hoszabb 13 karakternél)
file-nevű mp3 akkor nem tudom telerakni a kártyát (valamilyen íráshiba problémát ír ki).
Ha a file-neveket rövidebbre veszem, akkor gond nélkül tele tudom írni a kártyát.
(256-os kárty fölött vettem eddig ezt észre)
Lehet hogy ennek semmi köze a pendrive-os dologhoz, de gondoltam leírom hátha
tud valami okosságot ez ellen.
Elküldve: 2006. 01. 21. 16:49
Idézet: NearSeer - Dátum: 2006. jan. 21., szombat - 14:40
habár nekem nem pendrive-om van, hanem memóriakártyám, én is tapasztaltam
"hasonló" dolgot.
Ha memóriakártyára mp3-akat másolgatok , és sok a hosszú(pl. hoszabb 13 karakternél)
file-nevű mp3 akkor nem tudom telerakni a kártyát (valamilyen íráshiba problémát ír ki).
Ha a file-neveket rövidebbre veszem, akkor gond nélkül tele tudom írni a kártyát.
(256-os kárty fölött vettem eddig ezt észre)
Lehet hogy ennek semmi köze a pendrive-os dologhoz, de gondoltam leírom hátha
tud valami okosságot ez ellen.
Nézd meg, milyen fájlrendszerre van formázva.
Elküldve: 2006. 01. 21. 16:55
Idézet: kisködmön - Dátum: 2006. jan. 21., szombat - 16:49
ez nemhinném, hogy fájlrendszer, ugyanis vfatnál 255, fat16-nál pedi 8.3..
ezeken meg más nem szokot lenni (meg mást nem is támogat a windows.. ntfs meg nem megy ilynre.)
Elküldve: 2006. 01. 21. 17:00
A FAT12 és FAT16 gyökérkönyvtára nem ugyanolyan kapacitású.
Elküldve: 2006. 01. 21. 17:04
Idézet: kisködmön - Dátum: 2006. jan. 21., szombat - 17:00
A FAT12 és FAT16 gyökérkönyvtára nem ugyanolyan kapacitású.
FAT12-t nem hinném, hogy raknak pendrivre, mivel ez csak floppikon működik (Windowsban mást nem is lehet igy formázni)
Elküldve: 2006. 01. 21. 17:15
/sbin/mkfs.vfat -c -F 32 -I /dev/sdc
(or whatever your memory stick [pendrive] connects as).
=======================================================
Options:
-c Check the device for bad blocks before creating the file system.
-F FAT-size
Specifies the type of file allocation tables used (12, 16 or 32
bit). If nothing is specified, mkdosfs will automatically
select between 12 and 16 bit, whatever fits better for the
filesystem size. 32 bit FAT (FAT32 format) must (still) be
selected explicitly if you want it.
Elküldve: 2006. 02. 01. 10:08
Nem tudok a Pendrive-ra sem írni, sem törölni róla. Azt írja ki, hogy írásvédett. Formázni sem hagyja magát... Van rajta kapcsoló, de azzal nincs írásvédetté téve. Egyébként másolás közben "keletkezett" a hiba: egy 64 megás mp3-at másoltam volna rá, aztán 1,5 mega után kiírta, hogy írásvédett. Azt a másfél megányit le is tudom róla játszani, de azóta se másolás, se törlés, se átnevezés, se formázás...
Több számítógépen próbáltam, az eredmény ugyanaz.
Valakinek van valami ötlete? (Garancia már nincs..)
Esetleg ha valakinek hasonló típusú lenne (SEITEC USB BAR 128 MB (ALCOR MICRO AU9381)) és van hozzá CD-je, megköszönném, ha elküldené róla a segédprogramot, amivel meg lehetne próbálni a low level format-ot.
Előre is Köszi!
Elküldve: 2010. 11. 13. 20:52
Csak annyi a dolgod,hogy CSÖKKENTET módban indítod újra a PC-t és úgy már engedi.
Legalábbis nálam ez volt a helyzet.
Remélem tudtam segíteni mindenkinek.
Elküldve: 2010. 11. 13. 21:01
Idézet: pesta79 - Dátum: 2010. 11. 13. 20:52
Csak annyi a dolgod,hogy CSÖKKENTET módban indítod újra a PC-t és úgy már engedi.
Legalábbis nálam ez volt a helyzet.
Remélem tudtam segíteni mindenkinek.
Azért jobb ha már nem veszel rá több fontos dolgot, mert bármikor elromolhat megint, és akkor lehet már nem segít az sem.
Elküldve: 2010. 11. 16. 06:50
Idézet: des - Dátum: 2010. 11. 13. 21:01
Vagy féreg van a gépen.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)
Elküldve: 2010. 11. 30. 22:14
Ugyanez a probléma volt nálam is.Kaptam kölcsönbe egy pendrive-ot és nem tudtam rámásolni semmit se.Az itt leírt dolgok mindegyikét megpróbáltam nem jött össze

Mindössze annyi a teendő hogy jobb klikk (a fájlra amit rá akarsz tenni

Elküldve: 2010. 12. 07. 23:30