HWSW Informatikai Kerekasztal: Játékmagazinok + játékok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (159 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Játékmagazinok + játékok vélemények, jó viták

#1261 Felhasználó inaktív   Ilsyde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 03. 24. 13:27

5 szerverparkot terveznek induláskor (ebbol három az USA-ban lesz). Gondolhatod hogy milyen hardverekkel lesznek megpakolva ha te csak a video streamet kapod :) Kulonosen tetszik hogy a multiplayeres laggal sem lesz gond (hiszen mindenki a kozponti szerverekre fog csatlakozni stb.) meg hogy kipróbálhatod a játékokat mielott megveszed. Pontosabban nézheted ahogy más játszik vele aztán dontesz hogy kell-e ez neked :up:

Turbo, neked szkeptikusnak kellene lenned és leszólni mindent, nem? :think:  :D

Dani amit belinkelt videot azt nézzétek meg mindenképpen (interjú az egyik OnLive-os emberkével). Itt a link újra:

Kíváncsi vagyok hogy mit lép erre majd a Microsoft, a Sony meg a Nintendo. Meg az AMD és az Intel. Meg az nVidia. Nyilván ezután is fognak majd az emberek high-end hardware-t meg konzolokat venni de sokkal kisebb arányban. Nagyon kíváncsi vagyok mi lesz ebbol az egészbol de így látatlanban fantasztikusa dolognak tartom. Remélem sikerul nekik, elvégre 7 év fejlesztés áll a rendszer mogott.
C2D 2,66GHz | 4GB DDR2 | 9800GTX+ | Win7 64bit | WinXP 32bit (dual boot) | 1440x900 (19")

#1262 Felhasználó inaktív   dani83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 24. 13:43

szerintem csináljon valaki egy külön topicot ennek, lenne mit kitárgyalni  :)
Sírva születtél, körülötted mindenki nevetett.Igyekezz úgy élni, hogy nevetve távozz, és körülötted mindenki sírjon!

#1263 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 24. 14:01

Idézet: N.M.I. - Dátum: 2009. márc. 24., kedd - 13:27

5 szerverparkot terveznek induláskor (ebbol három az USA-ban lesz). Gondolhatod hogy milyen hardverekkel lesznek megpakolva ha te csak a video streamet kapod :) Kulonosen tetszik hogy a multiplayeres laggal sem lesz gond (hiszen mindenki a kozponti szerverekre fog csatlakozni stb.) meg hogy kipróbálhatod a játékokat mielott megveszed. Pontosabban nézheted ahogy más játszik vele aztán dontesz hogy kell-e ez neked :up:

Turbo, neked szkeptikusnak kellene lenned és leszólni mindent, nem? :think:  :D

Dani amit belinkelt videot azt nézzétek meg mindenképpen (interjú az egyik OnLive-os emberkével). Itt a link újra:

Kíváncsi vagyok hogy mit lép erre majd a Microsoft, a Sony meg a Nintendo. Meg az AMD és az Intel. Meg az nVidia. Nyilván ezután is fognak majd az emberek high-end hardware-t meg konzolokat venni de sokkal kisebb arányban. Nagyon kíváncsi vagyok mi lesz ebbol az egészbol de így látatlanban fantasztikusa dolognak tartom. Remélem sikerul nekik, elvégre 7 év fejlesztés áll a rendszer mogott.

Igen, gondolhatom, és valószínűnek tartom, hogy csak procit fognak használni, ami azt jelenti ha ez a projekt sikeres lesz, akkor az nvidia és amd lehúzhatja a rólót, intel pedig megmarad.
Ez nem csak a pc-s hardverpiacra lesz kihatással hanem a konzolpiacra is. Nem lesz ki gpu-t tervezzen és fejlesszen. Persze ezután a konzolosok is áttérhetnek erre és a konzolt meg elrakhatják a szekrénybe...

Ellenben az intel jól fog járni, eddig is az ő procijait vették leginkább, 70-80%-os piacrészesedés processzorok terén, az integrált gpu piacon is ő van jelen leginkább, márpedig az kelleni fog ehhez is.

Persze lehet csak én látom borúsan a helyzetet, már ami a pc-s hardverpiacot illeti.
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#1264 Felhasználó inaktív   Snexi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 24. 14:06

erről már olvastam 1 éve,igéretesnek tűnik :up:

#1265 Felhasználó inaktív   Snexi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 24. 14:11

Idézet: N.M.I. - Dátum: 2009. márc. 24., kedd - 13:27

na igen,bennem is ez a kérdés fogalmazodott meg ahogy olvastam róla egyből

#1266 Felhasználó inaktív   Ilsyde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 24. 16:14

Idézet: Valdy - Dátum: 2009. márc. 24., kedd - 13:01

Ez nem csak a pc-s hardverpiacra lesz kihatással hanem a konzolpiacra is. Nem lesz ki gpu-t tervezzen és fejlesszen. Persze ezután a konzolosok is áttérhetnek erre és a konzolt meg elrakhatják a szekrénybe...

Ezen gondolkodtam en is munkaba jovet. Ket oldala van a dolognak.

Hardware gyartokra nezve rossz hatassal lesz. A gamerek nagy resze nem fog high-end gepet venni meg fejleszteni ha toredekeert jatszhat a legujabb jatekokkal, maximum beallitasok mellett, online. De lesznek azert akik veszik majd a VGA-kat, CPU-kat stb. hiszen nem mindenkinek fekszik majd ez a stilus. A warezolok nyilvan hardware-re koltenek majd ezutan is a jatekok helyett (amig nem dontik el a nagyobb nevek hogy csak OnLive-ra adjak ki a termekeiket, mert onnan eleg nehez lesz lewarezolni mivel nem kapja meg a fajlokat a kliens - de ez sem mostanaban lesz). Meg vannak akik nem csak jatszanak es megis eros hardware-re van szukseguk (grafikusok stb.) Lesznek helyek (orszagok) ahol nem lesz egy darabig elerheto vagy lassu hozza a net, meg azok sem fogjak hasznalni akiknek nem tetszik ez a fajta DRM. Ha megmarad a warez, a hardware gyartok sem fognak rosszul jarni. Ez mindig is igy volt, foleg konzolok teren (DS, PSP eladasok).

Software-es reszt tekintve ez lesz a toketes disztribucio minden jatekfejleszto szamara. Nem kell kiadonak fizetni a sokszorositasert, szallitasert stb. (ebbol nyilvan az indie meg a kisebb csapatok profitalnak majd foleg, mar a Steam-nel is megfigyelheto ez a tendencia), nem lehet lewarezolni a termeket. A mostani digitalis disztribucio (Steam, D2D, Gamersgate) minden elonye megvan, plusz hozzajon a biztonsag hiszen nem kell kiadniuk a fajlokat.

Nem tartom kizartnak azt sem hogy kesobb ezt kibovitik majd filmekre es a zeneiparra is (accounton levo gyujtemenybol streamelheto filmek es zenek).
C2D 2,66GHz | 4GB DDR2 | 9800GTX+ | Win7 64bit | WinXP 32bit (dual boot) | 1440x900 (19")

#1267 Felhasználó inaktív   sQr` 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 24. 21:25

Ezt én is néztem gamekapcson, leesett az állam. Most hallottam róla először, de hihetetlen jó ötletnek tartom. Erre mondom én azt, hogy "next gen" ötlet! ;)
Acer 5536g Playstation 3 Slim LG 42LD550

#1268 Felhasználó inaktív   sQr` 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 24. 22:29

http://www.youtube.c...h?v=Lkk81nSO8s4

Ez a videó annyira durván hangulatos, muszáj ide belinkelnem. ^^

Én majd akkor leszek elégedett, ha Kocsordon betérve egy kis kocsmába, a sarokban egy ilyen asztal vár. ^^ :D

#1269 Felhasználó inaktív   Ilsyde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 24. 23:55

http://www.onlive.com

3 óra 20 perc múlva lesz valami. Talán beindul az oldal.

#1270 Felhasználó inaktív   sQr` 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 25. 00:04

Kínácsian várom. Nagyon-nagyon bizakodó vagyok vele...

#1271 Felhasználó inaktív   dani83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 25. 01:02

Wanted demo

szerk.: kinnt van a werzió is  :o 

Kép

Kép :omg:  :Đ

Szerkesztette: dani83 2009. 03. 25. 01:16 -kor

Sírva születtél, körülötted mindenki nevetett.Igyekezz úgy élni, hogy nevetve távozz, és körülötted mindenki sírjon!

#1272 Felhasználó inaktív   sQr` 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 25. 01:03

Addja az ég hogy ne csalódjak. Moziban nagyon-nagyon kellemeset csalódtam.

#1273 Felhasználó inaktív   Ilsyde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 25. 03:39

5000 :D

Kép

Egy video kerult fel a honlapra meg számtalan info. A nyáron kezdodo bétára is lehet jelentkezni, feltétel hogy amerikai lakos legyen az illeto. A szolgáltatás sajnos csak télen indul és csak Amerikában (egyelore).

A GDC megtekinthetoek es kipróbálhatóak lesznek az alábbi játékok:

http://www.onlive.co..._new_games.html

#1274 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 25. 06:01

Jó ez az onlive nagyon bejön az 5let, csak jó lenne már kipróbálni :D
Viszont az online játékokkal lehetnek gondok, pl ut3ban valaki otthoni pcről nyomja valaki meg onlive-al tehát akkor az onlive szerver egyszerre kommunikál a gépemmel meg a szerverrel ahol játszok? Mert ha igen akkor hátrányban lesz az onliveos gamer akármennyire lagmentesnek is mondják a dolgot :think:
- Where are we going?
- Let's go find out.

#1275 Felhasználó inaktív   Ilsyde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 25. 12:38

Ha nem OnLive-on keresztul nyomod akkor szerintem nem is tudsz rácsatlakozni azokra a meccsekre. Hiszen picit át vannak alakítva ezek a játékok (más a verzió).

#1276 Felhasználó inaktív   dani83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 25. 12:46

Idézet: N.M.I. - Dátum: 2009. márc. 25., szerda - 3:39

5000 :D

grat  :cool:  :Đ

#1277 Felhasználó inaktív   Ilsyde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 25. 16:39

Most olvasom hogy a Quake Live sikerein felbuzdulva az Enemy Territory atkonvertalasat fontolgatja az id. Valaki tudja hogy miert csinaljak, hol a profit? Nem latok sehol reklamokat pedig biztosan abbol kapjak a penzt :think:

#1278 Felhasználó inaktív   spidey 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 25. 20:56

Ez az OnLive az év vicce.

- maximális felbontás 720p, 60fps mellett

És ha 1050 vagy 1080 a natívod?

- ping < 1 ms
- a videotomorítés is 1 ms-t vesz igénybe

Ezeket komolyan el is hiszi valaki?

- EA, THQ, Codemasters, Ubisoft, Atari, Warner Bros., Take-Two, Epic Games már rengeteg pénzt belefektetett

Persze, mert ők a Mikulás. És aktívan fogják támogatni, hogy te hivatalosan tőlük béreld a játékot 45 dolláros vásárlás helyett.

Álmodni szép dolog. Mekkora szerverfarm kell 100.000+ játékos kiszolgálásához? Hánytízezer GPU? Mi van, ha lehal a szerverek fele? Melyik GPU és CPU-gyártó fogja adni a hardvert, és mi van, ha a játék nem indul el az adott kártyán? Mi van, ha béreltél egy játékot x napra, és meghal a neted? Ha az ISP-d korlátoz? Mi van, ha egy autopatch után nem tudod használni a mentésed?

Ha be is indulna a tesztfázis, 1000 játékos után meghalnának a gépek ott hátul.  Nice concept, most már ilyet is láttunk, köszönjük.

Szerkesztette: spidey 2009. 03. 25. 20:59 -kor

#1279 Felhasználó inaktív   Ilsyde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 25. 21:20

És ha 1050 vagy 1080 a natívod?
1) Attol meg futhat a jatek 1280x720-ban. Ha meg 85Hz-en megy a monitorod akkor is 60Hz-re fog kapcsolni a jatek miatt. TV ajanlott szerintem :)
Ezeket komolyan el is hiszi valaki?
2) En elhiszem. Az mar mas kerdes hogy ez mind-min az o oldalukrol van, az ISP nyilvan ratesz minimum 5ms-t.
Persze, mert ők a Mikulás. És aktívan fogják támogatni, hogy te hivatalosan tőlük béreld a játékot 45 dolláros vásárlás helyett.
3) Steam-es vasarlassal is csak berled a jatekot. Egyet csettintenek es volt-nincs TF2 meg HL2. A konzoloknal meg rosszabb a helyzet (PSN meg Live Marketplace)
Álmodni szép dolog. Mekkora szerverfarm kell 100.000+ játékos kiszolgálásához?
4) Hat nem hiszem hogy gepenkent 2-3 jateknal tobbet el tudnak futtatni ugyhogy krva sok. Ez egy jo kerdes, en is kivancsian varom hogy mi lesz belole.
Hánytízezer GPU?
5) lasd 4)
Mi van, ha lehal a szerverek fele?
6) Ugyanaz mint amikor lehalnak a Steam szerverek. Nem jatszol :)
Melyik GPU és CPU-gyártó fogja adni a hardvert, és mi van, ha a játék nem indul el az adott kártyán?
7) Gondolom az AMD vagy az Intel/nVidia, olyan meg nincs hogy nem indul el mert akkor szar a jatek es nem volt rendesen tesztelve.
Mi van, ha béreltél egy játékot x napra, és meghal a neted?
8 ) Ugyanaz mint amikor nincs neted es nem tudsz semmivel sem jatszani a Steam-en mert nem keszultel fel ra az offline moddal.
Ha az ISP-d korlátoz?
9) Mit korlatoz? Adatatvitelt? Keresel egy masik ISP-t, emezt meg hagyod szepen tonkremenni.
Mi van, ha egy autopatch után nem tudod használni a mentésed?
10) Ennek mi koze az OnLive-hoz? :D

#1280 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 25. 21:58

Gobliiins 4 trailer, KATT! :) Lehet, hogy bennem van a hiba, de ez a kis ízelítő valahogy nem fogott meg. :think: :(
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

Téma megosztása:

• (159 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.