Idézet: batagy - Dátum: 2006. jún. 26., hétfő - 20:18
Én Hyundai TFT-t használok, mégpedig ImageQuest Q17-et. Ez már egy elég régi, 3 éves darab. Előre mondom, hogy én nem vagyok monitor szakértő, de én nem vagyok velek megelégedve, majd kisüti a szemem úgy vakít. Ha meg a fényerőt leveszem, akkor meg alig látni valamit. Ráadásul már lent nem teljesen ugyanolyan színben jelenít meg mondjuk egy képet, mint fentebb. Gondolom ez már az elhasználódásának a jele, mégiscsak 3 éves. De mondom, lehet hogy amit te írtál az már jobb, én nem tudom, csak a saját tapasztalatom mondtam el.
Egyébként ugyanez a kérdés foglakoztat, amit fel is tettem korábban. Itt a hozzáértők azt válaszolták, hogy nem jobb a MVA panelos. Azért mégiscsak motoszkál valami fejemben, hogy ha nagyobb a kontrasztja egy monitornak, az nem kellemesebb a szemnek?
Remélem nem rám céloztál szaki címmel!

Én nem azt mondtam, h jobb a TN az MVA-nál, hanem, h neki elegendő az is... feleslegesen ne dobjon ki 30k+t.
Nem a kontrasztja miatt fáj a szemed, hanem vszeg a fényerő miatt.
Amit korábban írt egy sokkal inkább hozzáértő személy, h 50 alá nem venné... nos én most 20ra vettem

Baromira fájt már 100on a szemem... aztán 40en is... lehet, h csak azért mert túl sötét van körülöttem, a szemem meg már amúgy is baromi fáradt... mindenesetre még mindig egész jól kivehető a kép

picit talán szürkésebb lett (lehet, h csak érzéki csalódás) a kép.
A különbség egyébként TN és mva meg akármi egyéb közt elég erősen észlelhető. De amire Tiffany használná, sztem felesleges. Persze erre a célra szánható kerettől és igényektől is függ.
Néztem egymás mellé helyezett 970P-t és LG 1917S-t (meg még egy valag egyéb monitort). Színeiken és képélességükön szabadszemmel sztem (legalábbis elsőránézésre biztos) nem volt látható különbség. Viszont ha már egy kicsit is elmozdítottam a fejem pont a középponttól, a TN erősen színváltóskodott és sötétetedett/világosodott ellentétben az mva-ssal, ami végig tökéletesen látható volt. (Betekintési szögek

)
Ez azért nagyon tetszett. De ha jól állítom be a mostanit, akkor nincs semmi gond ilyen téren