HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali TFT-k IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 116
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali TFT-k IV. Értékeld a témát: -----

#2341 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 09. 21. 09:07

Üdv mindenkinek!
Tavaly megvettem a jó "öreg" 193P-t.Most próbálnám kihasználni a vga kártyám adottságait, meg munka ügyben sem lenne rossz, szóval most alakult úgy a helyzet, hogy vennem kellene egy másik monitort is mellé.Eléggé kiaradtam az elmúlt időszakban a dolgokból, és most >EZT< néztem ki.De sok mindent nem derül ki róla.
Valakinek tapasztalat? :respect:

Csatolt fájl:

Szerkesztette: carcass 2006. 09. 21. 09:09 -kor

Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.
ÖNTSÜNK TISZTA VIZET A POHÁRBA

Bravo

#2342 Felhasználó inaktív   szabfer 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 21. 09:48

Márkában melyik a relative megbizható az 50K-s 17 collos kategóriában?

amik potenciális jelöltek nálam: Samsung, Asus, Acer, Belinea

Igazából a pixelhiba aggaszt...

#2343 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 21. 09:52

Nekem Samsung van egy éve, abban bízhatsz.Pixelhibára 3 év garancia. ;)
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

Bravo

#2344 Felhasználó inaktív   xlacix 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 21. 10:38

Idézet: carcass - Dátum: 2006. szept. 21., csütörtök - 8:07

Samsung 960BG

Nem ismerem közvetlenül a modellt, de színhűségben, kontrasztban, és betekintési szögekben elmarad a 193P -től, mivel TN+Film paneles. (az pedig PVA)
Egyedül a válaszidőben jobb.

Mennyit szánsz az új monitorra?

#2345 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 21. 15:01

Idézet: xlacix - Dátum: 2006. szept. 21., csütörtök - 11:38

Nem ismerem közvetlenül a modellt, de színhűségben, kontrasztban, és betekintési szögekben elmarad a 193P -től, mivel TN+Film paneles. (az pedig PVA)
Egyedül a válaszidőben jobb.

Mennyit szánsz az új monitorra?

Amiket a Samsung honlapjáról láttam, abban tényleg elmarad a mostanitól.A panelt nem is néztem.Tn+Filmes semmiképp nem kell. Ez a PVA ez tökéletes illetve annak a - gondolom azóta már erősen fejlesztett - változatai.
120k körül tervezem az árát max.A 193P is annyi volt anno.

Bravo

#2346 Felhasználó inaktív   xlacix 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 21. 16:13

Idézet: carcass - Dátum: 2006. szept. 21., csütörtök - 14:01

Amiket a Samsung honlapjáról láttam, abban tényleg elmarad a mostanitól.A panelt nem is néztem.Tn+Filmes semmiképp nem kell. Ez a PVA ez tökéletes illetve annak a - gondolom azóta már erősen fejlesztett - változatai.
120k körül tervezem az árát max.A 193P is annyi volt anno.

A fejlődéseket sajnos sok visszafejlődés is kisérte.

S-PVA:
Fujitsu Siemens P19-2
(Jó monitor, de a betűk egy kicsit vékonyabbnak tűnnek rajta, mint például a 193P-n (hozzá lehet szokni) )

Samsung 970P
(A 970P lábszerkezete egy idő után sajnos elfárad és akkor a kijelző leereszkedik a talphoz. A Samsung a talpat garanciálisan cseréli. Még egy furcsa ditherelési problémát (mintha néhol nem 8 bites lenne) is észrevettek ennél a típunál egyesek.)

S-MVA v. P-MVA
HP L1955

Viewsonic VP930b
(Viewsonicnál azt hallottam eléggé lehet látni a háttérvilágítás elhelyezkedését sötétebb (fekete) képnél, azaz kicsit világosabb X forma jelenik meg)

S-PVA +
Samsung 971P
nagyobb kontraszt (1500:1), érdekesebb lábszerkezet.

#2347 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 21. 16:49

Idézet: xlacix - Dátum: 2006. szept. 21., csütörtök - 17:13

Viewsonic VP930b
(Viewsonicnál azt hallottam eléggé lehet látni a háttérvilágítás elhelyezkedését sötétebb (fekete) képnél, azaz kicsit világosabb X forma jelenik meg)

és  Belinea 101920.

#2348 Felhasználó inaktív   xlacix 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 21. 17:05

Idézet: fLeSs - Dátum: 2006. szept. 21., csütörtök - 15:49

és  Belinea 101920.

Belineát én nem ajánlok.  :Đ
(Meg abból volt más belsővel rendelkező is ugyanazzal a típusnévvel. Bár lehet hogy már csak a legújabb overdrive-os MVA panelest lehet kapni.)

#2349 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 21. 17:09

Idézet: xlacix - Dátum: 2006. szept. 21., csütörtök - 18:05

Belineát én nem ajánlok.  :Đ
(Meg abból volt más belsővel rendelkező is ugyanazzal a típusnévvel. Bár lehet hogy már csak a legújabb overdrive-os MVA panelest lehet kapni.)

101920 (111919) ez a jó

#2350 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 23. 11:38

Sziasztok!

A DVI fontossagarol szeretnek kerdezni. Kedvesemnek szeretnek nezni monitort... a kerdesem az lenne, hogy mennyiben fontos a kepminoseg szempontjabol a DVI? Mennyivel jobb a szimpla analoggal szemben? (1920*1200as felbontas) Sajnos en magam megnezni nemtudom, mert a VGA kartyamon analog kimenet nincs, es a monitoromat is csak DVI-vel tudom hasznalni.

Kerdesem az volna, hogy megeri-e DVI nelkul venni moncsit, mennyivel lesz roszabb (azt sejtem, hogy valamivel roszabb lessz), es ugyan olyan eles lesz-e mint DVI-vel? Ha ez nem jarhato ut, akkor vagy keresgelek tovabb, vagy kisebb moncsi lesz, vagy meg gyujtogetek a penzhez.
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#2351 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 23. 14:26

Idézet: Boba - Dátum: 2006. szept. 23., szombat - 12:38

Sziasztok!

A DVI fontossagarol szeretnek kerdezni. Kedvesemnek szeretnek nezni monitort... a kerdesem az lenne, hogy mennyiben fontos a kepminoseg szempontjabol a DVI? Mennyivel jobb a szimpla analoggal szemben? (1920*1200as felbontas) Sajnos en magam megnezni nemtudom, mert a VGA kartyamon analog kimenet nincs, es a monitoromat is csak DVI-vel tudom hasznalni.

Kerdesem az volna, hogy megeri-e DVI nelkul venni moncsit, mennyivel lesz roszabb (azt sejtem, hogy valamivel roszabb lessz), es ugyan olyan eles lesz-e mint DVI-vel? Ha ez nem jarhato ut, akkor vagy keresgelek tovabb, vagy kisebb moncsi lesz, vagy meg gyujtogetek a penzhez.

Szia!
Az előző gépemnek gsak sima RGB kimenete volt a matrox kártyának és csak átalakítóval tudtam használni a Samsung 193P-t (azon DVI és RGB is van).A monitorhoz van egy pár program, amivel a színhűséget stb tudod beállítani.
Aztán amikor megvettem az új gépet, abban a 6800GT-n csak DVI kimenet volt, amire már nagyon kíváncsi voltam.A monitor programja közül párnak eltűntek a beállítási lehetőségei, ami a DVI-nek köszönhető.
Szerintem a kép jobb mint volt, de hogy neked megéri e az attól függ mire akarod használni.
DVI nélküli monitor vásárlása szintén az előbbi függvénye.

Bravo

#2352 Felhasználó inaktív   feri22 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 23. 15:27

Sziasztok!

DVI információ Digital Visual Interface -> DVI

pl: FM vagy AM rádió (URH vagy középhullám)

Szerkesztette: feri22 2006. 09. 23. 15:30 -kor

#2353 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 23. 15:54

Sziasztok!

Nem lesz ugyanolyan éles, de ez függ a VGA-tól is.
Én használtam egy ideig analógon TFT-t, és kifolyt a szemem, megváltás volt DVI-ra váltani.

#2354 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 23. 16:13

Okok, mindharman azt gondoltatok, amit sejtettem es amitol feltem kicsit. Akkor meg keresgelek mas iranyba... vagy lejebb adom kicsit az igenyeket es egy wide 20ast veszek neki. Kulonosebb feladatra nem hasznalna... netezes, dolgozatok irasa, neha filmnezes (bar azt inkabb egyutt TV-rol) es ilyan atlag cumok... de ha az elessege ilyen, akkor kilove. Neki sem akarom azt, amit magamnak sem...
Koszonom a valaszokat!

#2355 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 24. 06:37

Hello

Erre valaki:cool:

Üdv
szbi
az internet vajon mi!? # Mire jó az ipad! # Mass Effect 2 vége
BF2 / Kép / BF3
1103hrs / 1042hrs / 66hrs

#2356 Felhasználó inaktív   denes44 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 24. 09:49

Szeretnék tanácsot kérni.
Ti milyen monitort ajánlanátok max 70e Ft-ért?
Sok célra használnám: grafikai munka (webes és fotószerkesztés is), videóvágás, sok filmnézés, és játék is bár abból kevesebb.
Jó lenne egy 19-es, de gondolom ilyen célre ennyi pénzért jó ha egy 17-est kapok.
Nézegettem már monitorokat, meg olvasgatom a topicot, de nem nagyon tudom még hogy mi számít jó márkának.
Tekintsd meg a fotóimat, itt: http://vdenes.hu
Forma 1 Tippverseny: http://f1tipp.net

#2357 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 24. 10:43

Egy kis érdekesség, samsung TN panel és overdrive.  :cool:

Üdv
szabi
az internet vajon mi!? # Mire jó az ipad! # Mass Effect 2 vége
BF2 / Kép / BF3
1103hrs / 1042hrs / 66hrs

#2358 Felhasználó inaktív   Rastagekko 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 09. 25. 09:41

Hia ALL!!!!

LLLOOOOoooooOOOOLLL Ezt figyeljetek egy emilt írtam egy Kereskedőnek(vagyis többnek) , és (többnyire) ezt a választ kaptam (idézem az enyém aztán a választ)

Én írtam :

Tistelt %!/!%/%+!

Érdekelne (nagyon nagyon) egy UltraSharp 2007WFP 20.1-inch Widescreen Flat Panel LCD Monitor  deh magyar kereskedők nemigen árulják ezt a monitort és ami még szomorúbbá teszi a dolgot hoyg plusz 40-60ezer forintot ráraknak pluszban ha netán mégis ráfutok egyre (lásd 1 149.980 Ft +ÁFA (179.976 Ft) : http://www.ebolt.hu/NewProducts.php?SP=40&...&OrderType=DESC ) (LOL) ezalatt a hivatalos oldalon: http://accessories.us.dell.com/sna/product...19&sku=320-4688
(373.15 USD = 80,219.90 HUF) be kerül csak.
Tudtok-e beszerezni hasonló árfekvésben .. ha nem akkor mennyiért tudnátok beszerezni?

Válaszotok Előre is köszönöm!

Válasz erre:

Tisztelt %/=+!%= Úr!

A magyarországi kínálat árát elsősorban az importtár befolyásolja, ezért azok többnyire kis mozgástérrel rendelkeznek.

Az Ön által keresett terméket 145.000 Ft+áfa (174.000 Ft) áron tudjuk szállítani, amennyiben válaszlevélben megrendeli.

Üdvözlettel: /%=+=+!%/

Ehh.... Ez Már wad :))) Figy emberek ... a Külföldön veszem Meg (ausztriátra gondolok mert szerintem ott is olcsóbb, akkor vonaton simán eltom hozni? vagy vámolnak .. .Vany ... mi?

Esetleg ha valakinek sikerült emberei áron beszerezni ????

Előre is Köcce..

#2359 Felhasználó inaktív   gemini 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 25. 09:55

ha ausztriában veszed meg, és vonaton hazahozod, akkor semmi egyebet nem kell fizetned rá, az áfát kifizeted ott, és az eu törvényei szerint áfát csak egyszer kell fizetni az unió területén belül.
Asrock G43 Twins Full-HD :: Intel E4500 @ 2,90 Ghz + Xigmatek HDT-1283S :: XFX Radeon HD5850 OC 1024Mb :: 4096Mb Corsair DHX DDR-2 800Mhz :: 2x 320Gb WD Caviar SE16 + 320Gb Seagate Barracuda 7200.10 16Mb :: Sb Audigy 4 :: Coolermaster CM690 :: Enermax Modu82+ 425w :: Logitech G5 :: Dell 2007 WFP

Abit IP35-E :: Intel E2160 @ 2,90 GHz + AC Freezer 7Pro :: Sapphire Radeon HD3850 256Mb + Zalman VF900cu :: 2048Mb Geil Ultra DDR-2 800Mhz CL4 :: 250Gb + 500Gb WD Caviar RE :: Sb Audigy 1 :: AC Silentium T1 :: Arctic/Seasonic 350w :: Logitech G5 :: FuSi P19-2

#2360 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 25. 10:04

Csak olcsobb-e annyival ausztriaban, hogy megerje utazgatni erte?

Nomeg ami a dell oldalan van lehet, hogy afa nelkul ertendo. Az allamokban asszem van olyan allam ahol nincs afa. Ezert gondolom nem irtak azt oda.

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 116
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.