HWSW Informatikai Kerekasztal: Win Xp lassú kikapcsolás - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Win Xp lassú kikapcsolás

#21 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 07. 31. 08:36

Meg kellene nézni az event log-ot a leállás környékén, van-e benne valami használható információ.
SP1 telepítve van?
Nvidia service helper szolgáltatás is okozhat lassú leállást, ki kellene lőni az automatikus indítását.
Némely esetekben maga az event log szolgáltatás is lehet a ludas, ezt kiiktatva is lehet néhány leállás próbát végrehajtani.
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#22 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 31. 08:54

idézet:
Ezt írta Kecsöpp:
Run: gpedit.msc itt hol is pontosan mert van anny minden hogy ihaj?[/quote]
Számítógép...
Windows...
Helyi...
Biztonsági...
Virtuális memória lapozófájljának törlése

Amúgy, felesleges kikeresni, mert a gpedit.msc gyakorlatilag egy registry szerkesztő konzol, vagyis a végeredmény ugyanott mutatkozik.

Én úgy jöttem rá a jelenség okára, hogy a legközelebbi újratelepítésnél (ami nálam egyébként csak egy egyszerű másolás), észrevettem, hogy a nyomtató driver telepítése után lassult le a kikapcsolás.

idézet:
A Windows XP leállításának ideje hosszúra nyúlhat, ha a programok kilövése előtt hosszú a várakozási idő. Ennek az értékét két kulcs határozza meg a regisztrációs adatbázisban, az egyik a HungAppTimeout, a másik a WaitToKillAppTimeout. Ez a két kulcs a Windowsból való kilépésnél történő programleállításoknál is szerepet játszik.

A start menü futtatás ablakába írjuk be a "regedit" szót, hogy elindítsuk a regisztrációs adatbázis szerkesztőt. Keressük meg a bal oldali fastruktúrában a HKEY_CURRENT_USER/Control panel/Desktop könyvtárat, itt található a két kulcs. Értékük ezredmásodpercben van megadva. A HungAppTimeout alapértéke 5000, vagyis 5 másodperc, a WaitToKillAppTimeout alapértéke 20.000, vagyis 20 másodperc. Szabadon módosíthatjuk az értékeket kisebb számokra, hogy ne legyen akkora a várakozási idő. Figyeljünk oda, hogy a HungAppTimeout értéke legyen az alacsonyabb szám.

[url="http://"http://www.xptuneup.com/xptuneup_categoryview.htm"]http://www.xptuneup....ategoryview.htm[/url]

39. How to improve on shutdown time ? Close apps automatically & quickly at shutdown
Open Registry by going to START-RUN and typing REGEDIT. Navigate to HKEY_CURRENT_USERCONTROL PANELDESKTOP and look for AutoEndTasks. On my computer default value is 0. Change it to 1. Thats all. Further more you can reduce the time it takes for Windows to issue kill directive to all active/hung applications. In doing this only constraint that you should make sure exists is that HungAppTimeout is greater than WaitToKillAppTimeout. Change the values of WaitToKillAppTimeout to say 3500 (since default value for HungAppTimeout 5000 and for WaitToKillAppTimeout is 20000) [/quote]

#23 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 04. 12:24

Megkérdezném, hogy milyen egered és billentyűzeted van?

Üdv!
"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

#24 Felhasználó inaktív   Kecsöpp 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 30. 12:44

idézet:
Ezt írta Charles:
Megkérdezném, hogy milyen egered és billentyűzeted van?

Üdv!
[/quote]

Meg egy vacak A4Tech billentyűzet (multimédia gombokkal 1-üt Brutto 1700Ft volt drivere fent van habár megy nélküle is rendesen de mivel a nyavajások lespórolták a LED-eket a jobb felső sarokból ezért csak az óra mellett látni hogyha be van kapcsolva a Caps lock num lock... ezért kell a driver) Meg egy Logitech Mouseman Wheel Optical (2 éve)

Az utóbbi 3 hétbe játszottam a legkülönbözőb beállytásokkal swap ügyben de semmi a kikapcs/restart még mindig tetü. A hibernálás ellenbe megy mint a szélvész.

Registry-be 6millio dolgot állítgattam de ezek közül se oldotta meg a dolgot semmi.

Lehet BIOS-al kapcsolatos a dolog?
World Of Warcraft / Arathor / Rise Legacy

Téma megosztása:

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó