HWSW Informatikai Kerekasztal: Javaslatok, bírálatok modokról, modoknak III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Javaslatok, bírálatok modokról, modoknak III. Értékeld a témát: -----

#1461 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 10. 01. 18:35

Tanulság: ne szólj szám, nem fáj fejem. És itt nem csak a pilitikáról van szó, hanem minden olyan témáról, ahol az objektivítás látszatát fenntartva, szubjektíven döntetek. Ez kicsit olyan, mint a "kéz kezet mos", attól is függ, ki mennyire van a tűz közelében, ki mennyire lopta be magát egyes emberek (vagy csoportok) kegyébe.

Én részemről hagyom a témát, de mindenesetre úgy érzem, sunyi módon visszaéltek azzal, hogy az itt lévők többsége kedveli ezt a helyet, és nem igazán szeretné elhagyni, akár személyes, akár csoportos érdek miatt.

Részemről a téma lezárva, úgyis jobbára a puszta érdeklődés miatt cseppentem bele...

Idézet

„én még olyan programozási problémát soha az életemben nem láttam, amiben az alkalmazásoknak kommunikálniuk kellett volna egymással, leszámítva az indítósztring átadását. az interprocessz kommunikáció egy baromság, ha valaki mégis ragaszkodik hozzá, akkor azt a hálózati protokolon keresztül megteheti. ”
[link]

#1462 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 01. 18:44

Idézet: Nevergone - Dátum: 2006. okt. 1., vasárnap - 19:35

És itt nem csak a pilitikáról van szó, hanem minden olyan témáról, ahol az objektivítás látszatát fenntartva, szubjektíven döntetek.

Rengeteg olyan téma van, amiben csak szubjektíven lehet dönteni. Majd ha a szabályzat minden eshetőséget figyelembe véve, matematikai formulákkal lesz leírva, akkor minden órában elég lesz elindítani a sciptet, ami az új hozzászólásokon lefuttatja az algoritmust, hogy maradhat-e, törölni kell-e. Addig marad a szubjektivitás.

#1463 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 01. 19:14

A példaként felhánytorgatott topikok mikor kerültek bezárásra? Amikor a flame már jócskán elcsökevényesítette az egész párbeszédet és nem láttuk esélyét a normális folytatásnak, mert úgy ítéltük meg, hogy a téma nyitva tartása nem kedvez annyi fórumozónak, mint amennyi kárt okoz a destruktív hangvétel és flame az egész közösségnek (a folyamatos moderátori takarításról nem beszélve). Az ilyen szituációkat szeretnénk elkerülni. Van olyan téma - pl. a politika - amikor ez hatványozottabban jelentkezik és tapasztalataink szerint óhatatlanul eldurvulnak a dolgok, ezért nem is engedünk teret neki, csírájában fojtjuk el - nem véletlenül rendelkezik erről a fórumszabályzat. Vannak olyan témák, amikor a zárás csak a helyzet eldurvulása, és a folyamatos, ismétlődő flame miatt következik be. Nem tudom miért olyan nehéz ezt felfogni. Nyilván lehetetlen erre egy egységes algoritmust kidolgozni, még akkor is, ha ez így szubjektív bírálatot kíván tőlünk a döntéshelyzetekben. Azokban a helyzetekben, amikor egyes felhasználók átlépik a határt és személyeskedés, flame, feszültség támad, amire SEMMI SZÜKSÉG ezen a fórumon.

#1464 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 01. 21:48

Én részemről hagyom a témát, de mindenesetre úgy érzem, sunyi módon visszaéltek azzal, hogy az itt lévők többsége kedveli ezt a helyet, és nem igazán szeretné elhagyni, akár személyes, akár csoportos érdek miatt.

Az ittlévők mindegyikére érvényes az a szabályzat, ami már hosszú évek óta tartalmazza a politizálás minden téren való tiltását. Ha ez annyira nem tetszene az ittlévőknek, nem lennének itt.

#1465 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 01. 22:04

Szerintem pedig te és néhány állandó elégedetlenkedő sunyi módon visszaéltek a moderátorok, az adminisztrátor és a fórum tulajdonosa türelmével, jószándékával és rugalmasságával. Ha pedig ennek hangot adunk - de legalábbis szembesítünk vele -, szokás szerint jön a személyeskedés, sértődősködés.

Mi lenne, ha egyszerűen csak fórumoznátok a szabályok keretein belül és jól éreznétek magatok, mint annyi sokszáz másik fórumozó?

Téma részemről lezárva, mindent elmondtam, amit akartam.

#1466 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 01. 22:35

Idézet: Drummaster - Dátum: 2006. okt. 1., vasárnap - 23:04

Szerintem pedig te és néhány állandó elégedetlenkedő sunyi módon visszaéltek a moderátorok, az adminisztrátor és a fórum tulajdonosa türelmével, jószándékával és rugalmasságával.

Bár nem szeretem magamat védeni vagy személyeskedni, de azért érdemes megnézni, milyen nagyon gyakran elégedetlenkedem itt...  :think:

Idézet

„én még olyan programozási problémát soha az életemben nem láttam, amiben az alkalmazásoknak kommunikálniuk kellett volna egymással, leszámítva az indítósztring átadását. az interprocessz kommunikáció egy baromság, ha valaki mégis ragaszkodik hozzá, akkor azt a hálózati protokolon keresztül megteheti. ”
[link]

#1467 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 01. 22:37

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. okt. 1., vasárnap - 22:48

Az ittlévők mindegyikére érvényes az a szabályzat, ami már hosszú évek óta tartalmazza a politizálás minden téren való tiltását. Ha ez annyira nem tetszene az ittlévőknek, nem lennének itt.

Amely teljesen szubjektív, vagyis majdnem olyan, mintha nem is lenne. És érdemes lenne megérteni végre, hogy itt messze nem csak a politikáról van szó, részemről legalábbis.

Idézet

[link]

#1468 Felhasználó inaktív   WEbshark 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 01. 22:39

Mivel ez engem érint és tudom, hogy ez nem vitatopic, de mégiscsak ez a legjobb hely, ünnepélyesen ígérem, hogy nem fogok politizálni, pedig viszket ám rá az ujjam.
Azért politikai vicceket (NEM aktuálpolitikusokkal) lehet postolni?

(mert pl ezért nyomtam románosat,azt is megértem, hogy áthallás lett a dologból.)

#1469 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 02. 07:33

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. okt. 1., vasárnap - 22:48

de ha meg nem lenne itt senki, akkor meg ki forumozgatna? a moderátorok/hwsw tulajok egymagukban?

#1470 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 02. 09:57

Idézet: charlie - Dátum: 2006. okt. 2., hétfő - 8:33

de ha meg nem lenne itt senki, akkor meg ki forumozgatna? a moderátorok/hwsw tulajok egymagukban?

Hova akarsz kilyukadni?

#1471 Felhasználó inaktív   Necros 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 10. 02. 10:02

Kicsit békésebb téma. :)

Szerintetek jó ötlet lenne egy kézilabdás topik megnyitása? Lenne elég érdeklődő? A magyar kézilabda elég erős, van jópár nemzetközileg is erős csapatunk, a magyar bajnokság sem unalmas, téma biztosan lenne. :)
Tabrett Bethell's films - blog az összes információval. @Necros_hun Tumblr oldalam. @AnyoneYouWant @TheClinicMovie

Hajrá Fradi! BAJNOKCSAPAT 2007! A mi kézis lányaink a legjobbak! :)

#1472 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 02. 10:03

Idézet: WEbshark - Dátum: 2006. okt. 1., vasárnap - 23:39

Mivel ez engem érint és tudom, hogy ez nem vitatopic, de mégiscsak ez a legjobb hely, ünnepélyesen ígérem, hogy nem fogok politizálni, pedig viszket ám rá az ujjam.
Azért politikai vicceket (NEM aktuálpolitikusokkal) lehet postolni?

(mert pl ezért nyomtam románosat,azt is megértem, hogy áthallás lett a dologból.)

A történelmi személyek emlegetése nem tilos, amennyiben nem érezhető ki belőle politikai felhang.

Idézet

Kifejezetten tilos a nemzeti, etnikai, vallási, kulturális, nemi és faji alapú előítéleteknek, és megkülönböztetéseknek - akár burkolt formában is - a fórumon hangot adni.

Ebbe férjen bele a vicc is...

#1473 Felhasználó inaktív   Necros 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 02. 10:09

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. okt. 2., hétfő - 11:03

Akkor a korábbi rendszerről sem lehet betenni vicceket? :D
Tabrett Bethell's films - blog az összes információval. @Necros_hun Tumblr oldalam. @AnyoneYouWant @TheClinicMovie

Hajrá Fradi! BAJNOKCSAPAT 2007! A mi kézis lányaink a legjobbak! :)

#1474 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 10. 02. 10:14

No ez viszont már vicc!
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#1475 Felhasználó inaktív   nord^ 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 02. 10:32

Idézet

Kifejezetten tilos a nemzeti, etnikai, vallási, kulturális, nemi és faji alapú előítéleteknek, és megkülönböztetéseknek - akár burkolt formában is - a fórumon hangot adni.

és ezt így,hogy?akkor már lehetne zárni a vicctopikot,nem? :confused:

#1476 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 02. 10:34

Idézet: Piftuka - Dátum: 2006. okt. 2., hétfő - 11:14

No ez viszont már vicc!

Miért is? Nem lehet valamin úgy viccelődni, hogy az ne legyen sértő, ne legyen megkülönböztető? Egy nép közmondásos sajátosságában nincs semmi megkülönböztetés, viszont ha az van a viccben, hogy "szőrös talpú xy borotválja a talpát", az sok.

#1477 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 02. 10:50

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. okt. 2., hétfő - 10:57

Hova akarsz kilyukadni?

arra, hogy ez a fórum, gyak. abból a párszáz emberből él, akik előg sok időt voltak/vannak itt, és sokezer (értelmes) hsz-el gyarapitották a forumot.
Talán érdemes lenne hallgatni erre a rétegre, ugyanis ha ez a réteg vmi oknál fogva elmenne innen máshová, akkor szvsz a hwsw foruma bizonyos mértékben lehuzhatná a redőnyt.
Tehát szvsz nemigazán Ti vagytok értünk, hanem egy kicsit fordítva s (mármint a Ti, az inkább az üzemeltetők)
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#1478 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 02. 11:50

Idézet: charlie - Dátum: 2006. okt. 2., hétfő - 11:50

arra, hogy ez a fórum, gyak. abból a párszáz emberből él, akik előg sok időt voltak/vannak itt, és sokezer (értelmes) hsz-el gyarapitották a forumot.

Ebben maximálisan igazad van (abban nem, hogy miből él a "fórum", mert gőzöd sincs, miből él a HWSW tulajdonosa, amúgy meg közöd sincs hozzá, mint ahogy nekem sem). A jópárszáz ember itt van és fórumozik, sokezer értelmes és értékes hozzászólást írva.
Meg van az a pár, akik fórumozás helyett meg akarják változtatni a saját kényük-kedvükre azt, ami a túlnyomó többségnek megfelel. Ha valaki nem tud/akar alkalmazkodni a szabályokhoz, akkor nem a szabályok adta "rést" kell pajszerrel feszegetni tágabbra, hanem el kell ballagni olyan fórumokra, amelynek szabályrendszere megfelelő teret biztosít ahhoz, hogy az illető ki tudja bontakoztatni a személyiségét. Fontos számunkra, hogy a fórumozók többsége a lehető legelégedettebb legyen a fórummal, épp ezért néhány állandó elégedetlenkedő miatt nem fogunk azon változtatni, ami a túlnyomó többségnek megfelel és lényegében az ő érdekükben is van.

#1479 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 10. 02. 13:57

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. okt. 2., hétfő - 11:34

Miért is? Nem lehet valamin úgy viccelődni, hogy az ne legyen sértő, ne legyen megkülönböztető? Egy nép közmondásos sajátosságában nincs semmi megkülönböztetés, viszont ha az van a viccben, hogy "szőrös talpú xy borotválja a talpát", az sok.

Azért, mert ezt az egészet nem gondoltad végig.

Most kezdjem el sorolni, hogy hány cigány, zsidó, néger, kínai, stb. etnikumú főszereplőkkel mesélt viccet lenne tilos ezután a viccrovatban közölni? Mert ha már nevetsz rajtuk, akkor hátrányosan megkülönböztetted őket.
Hogy hány vallással kapcsolatos (egy rakás rabbis, Szent Péteres, Mohamedes, Buddhás és még kit tudja milyen) viccet lenne tilos közölni? Mert ha már nevetsz rajtuk, akkor hátrányosan megkülönböztetted őket.
Nem beszélve az 1945-1990 közötti időszakot feldolgozó viccekről, "Joe kalandjairól a Vietnami Háborúban", a Hitleres, Sztálinos, Mao Ce-Tung-os, stb. viccekről, és még sorolhatnám. Mert ha nevetsz ezeken, akkor politizálsz.

Szóval mégegyszer mondom: ezt nem gondoltad végig.
Mert bizony szomorú, hogy oda jutottunk, hogy az ember nem mesélhet el úgy egy zsidó kereskedős viccet, hogy ne kiáltanák rá: "Antiszemita!", vagy nem mesélhet el egy USA elnökét kifigurázó Clinton viccet anélkül, hogy rá ne ragasztanák: "Politikai hangulatkeltő!".

Éppen egy zsidó származású ismert ember mondta egyszer: "Akik mindenre zsidógyűlöletet kiáltanak, azok éppen olyan veszélyesek, mint az antiszemiták maguk."

Gondolkozz el ezen! (No és azon, hogy valóban a fórumszabályzat alapján akarod-e cenzúrázni a Viccrovat-ot!)
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#1480 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 02. 17:54

Idézet: Piftuka - Dátum: 2006. okt. 2., hétfő - 14:57

Azért, mert ezt az egészet nem gondoltad végig.

Most kezdjem el sorolni, hogy hány cigány, zsidó, néger, kínai, stb. etnikumú főszereplőkkel mesélt viccet lenne tilos ezután a viccrovatban közölni? Mert ha már nevetsz rajtuk, akkor hátrányosan megkülönböztetted őket.
Hogy hány vallással kapcsolatos (egy rakás rabbis, Szent Péteres, Mohamedes, Buddhás és még kit tudja milyen) viccet lenne tilos közölni? Mert ha már nevetsz rajtuk, akkor hátrányosan megkülönböztetted őket.
Nem beszélve az 1945-1990 közötti időszakot feldolgozó viccekről, "Joe kalandjairól a Vietnami Háborúban", a Hitleres, Sztálinos, Mao Ce-Tung-os, stb. viccekről, és még sorolhatnám. Mert ha nevetsz ezeken, akkor politizálsz.

Szóval mégegyszer mondom: ezt nem gondoltad végig.
Mert bizony szomorú, hogy oda jutottunk, hogy az ember nem mesélhet el úgy egy zsidó kereskedős viccet, hogy ne kiáltanák rá: "Antiszemita!", vagy nem mesélhet el egy USA elnökét kifigurázó Clinton viccet anélkül, hogy rá ne ragasztanák: "Politikai hangulatkeltő!".

Éppen egy zsidó származású ismert ember mondta egyszer: "Akik mindenre zsidógyűlöletet kiáltanak, azok éppen olyan veszélyesek, mint az antiszemiták maguk."

Gondolkozz el ezen! (No és azon, hogy valóban a fórumszabályzat alapján akarod-e cenzúrázni a Viccrovat-ot!)

Itt nincs min elgondolkodni. A vicces topic eddig sem ugyanúgy volt kezelve, mint a többi. Egy viccet nem értelmez szó szerint az ember, máshol vannak bizonyos területeken a határok. Aki egy pl. egyszerű skótviccen ilyet tud érzékelni, az meg is érdemli. Bár, ha te most azt gondolod, hogy ugyanúgy ítélek meg minden komolyságú témát, akkor nem ugyanazt a fórumot olvassuk.

Mi más alapján moderálna bárki is, mint a szabályzat alapján? :confused:

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.