HWSW Informatikai Kerekasztal: Lapozófájl használata - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (7 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Lapozófájl használata

#81 Felhasználó inaktív   kisködmön 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2006. 01. 20. 20:15

Idézet: Adept - Dátum: 2006. jan. 20., péntek - 19:42

MIndenki csak ezt a másfeles szorzot emlegeti. De mi van akkor ha 1gb RAM mellé beállitok pl 256MB-t a lapozonak, hogy legyen biztonságból...

Ha nem dolgozol nagyon nagy fájlokkal, semmi. Még az sem lesz kihasználva. És itt be is fejeződhetne ez az egész idegbajos játszadozás ezzel a - sok-sok másssal együtt - túllihegett kérdéssel. :)
A szakemberek jogos keserve, hogy nem szabad figyelmen kívül hagyniok a haszontalan dolgokat.

#82 Felhasználó inaktív   csavar 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 20. 22:12

Azért nem érzem túllihegett kérdésnek, mivel komoly teljesítmény problémát okoz a Windows XP pancser memória kezelése.

És szerintem ezt meg kell vitatni, hátha meg tudjuk oldani valahogy.

Sajnos nem sok embert zavar sem külföldön sem itthon. Néha nagy ritkán olvasok méltatlankodó hozzászólásokat, de sokat senki sem tud segíteni. A rendkívül ritka hivatalos és szakszerű infók pedig nem magyarázzák meg ezt a jelenséget.

A google pedig nem dob ki semmit arra hogy "ha X GB memória van a gépben, akkor miért swap-el a win veszettül" problémára..

#83 Felhasználó inaktív   kisködmön 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 21. 01:08

Kép
A szakemberek jogos keserve, hogy nem szabad figyelmen kívül hagyniok a haszontalan dolgokat.

#84 Felhasználó inaktív   csavar 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 21. 09:04

Üdv!

Látom 1%-on van.. hogy lehet? Az enyém 16% azaz 40MB, miközben az össze lefoglalt memória 330MB (716MB az össz..)
Mennyi memóriád van?

Csatolt fájl:

#85 Felhasználó inaktív   kisködmön 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 21. 09:32

Szerintem rendületlenül bele vagy csavarodva a lapozófájlba, holott az nem ok, hanem következmény. Egy pillanatig nem vitatnám, hogy valami nem kerek a rendszereden, de próbálj meg már elindulni egy másik irányon, mi az, ami a lapozófájlt kéri?
Az egyik lehetőség a monitorozás, a lapozófájlé megint csak a tünet figyelése, az elinduló fájlokat és azok funkcióit kellene, szerintem. Netán egy HijackThis log?

#86 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 21. 10:22

Az ilyen másolok-belassul problémák időről-időre felbukkannak a fórumon. Vagy másfél évig nem neteztem (legalábbis szélessávon), de kis túlzással, mintha mi sem történt volna közben, gondolok itt más témákra is.

Valakinek például volt két gépe: egy AMD-s erőgép, meg egy harmatgyenge Celeron. Az AMD-s belassult, a Celeronos vígan ment. IDE vezérlő? Egyéb? Évek múltán sem bírtam levonni különösebb tanulságot.

#87 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 21. 10:48

Idézet: csavar - Dátum: 2006. jan. 20., péntek - 22:12

Azért nem érzem túllihegett kérdésnek, mivel komoly teljesítmény problémát okoz a Windows XP pancser memória kezelése.

XP saját IDE vezérlőjét használod, vagy telepítettél külön?

#88 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 21. 11:15

csavar, majd ird le a gepe(i)d konfigjat es a szoftvereket, amiket hasznalsz verzioszammal egyutt (windows, office, viruskereso, akarmi mas).

#89 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 21. 12:01

Idézet: carcass - Dátum: 2006. jan. 20., péntek - 19:53

Na, bekapcsoltam, hogy a fagyáskor leszen kék képernyő, illetve nem legyen restart.
Ha azt hiszitek hogy lefagyott ma egyszer is? :eek: Szerintem szívat.

Na végre, így még nem vártam a fagyot. :) Teljesen csonttá fagyott.
Ezt írta ki:
A problémát valószínűleg az nv4_disp fálj okozza
Az illesztőprogram végtelen ciklusba került.ez általában az eszköznek vagy az illesztőprogramjának a hibájára utal.
Frissítés a gyártónál.
Tech info:0x000000EA(0x858636F0,0x86182EC0,0xF7A0FCB4,0x00000001)
Úgyhogy ezek szerint nem a lapozófálj.Szerintetek mit csináljak?Drivert frissítsek?Nincs a gép 1 hónapos.
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.
ÖNTSÜNK TISZTA VIZET A POHÁRBA

Bravo

#90 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 21. 12:50

carcass, az egyik lehetseges ok: Inno 3D GF6800 GT kartyad van, es az Inno kartyakon gyakran elofordul, hogy hibasak a memoriachipek. Nekem is ugyanez a hibauzenet volt inno3d kartyaval par evvel ezelott.

Amugy mikor szokott a hiba elojonni?

Szerkesztette: ion 2006. 01. 21. 12:50 -kor

#91 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 21. 12:52

Idézet: carcass - Dátum: 2006. jan. 21., szombat - 12:01

Szerintetek mit csináljak?Drivert frissítsek?Nincs a gép 1 hónapos.

Nekem van egy Matrox kártyám, ami az egyik gépben mindig tökéletesen működött, a másikban ugyanazt csinálja, mint nálad. De csak akkor, ha telepítem a Matrox drivert (teljesen mindegy, melyik verziót). Persze, az XP-ben is van Matrox driver, de az meg nem működteti a TV kimenetet.

Természetesen sokfelé kerestem már a probléma okát, erősebb tápegységtől kezdve BIOS turkálás stb., de jelenleg csak úgy megy, hogy mivel egyébként is egy vinyón két XP-t szoktam használni, egyik TV-s XP, a másik nem.

#92 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 21. 13:59

Idézet: ion - Dátum: 2006. jan. 21., szombat - 13:50

carcass, az egyik lehetseges ok: Inno 3D GF6800 GT kartyad van, es az Inno kartyakon gyakran elofordul, hogy hibasak a memoriachipek. Nekem is ugyanez a hibauzenet volt inno3d kartyaval par evvel ezelott.

Amugy mikor szokott a hiba elojonni?

Teljesen váratlanul szokott munka közben előjönni (archicad).Baromira bosszantó.
Te mi csináltál anno?Inno? :) Ez már a vég... :D
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

Bravo

#93 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 21. 14:01

Idézet: Signal - Dátum: 2006. jan. 21., szombat - 13:52

Nekem van egy Matrox kártyám, ami az egyik gépben mindig tökéletesen működött, a másikban ugyanazt csinálja, mint nálad. De csak akkor, ha telepítem a Matrox drivert (teljesen mindegy, melyik verziót). Persze, az XP-ben is van Matrox driver, de az meg nem működteti a TV kimenetet.

Természetesen sokfelé kerestem már a probléma okát, erősebb tápegységtől kezdve BIOS turkálás stb., de jelenleg csak úgy megy, hogy mivel egyébként is egy vinyón két XP-t szoktam használni, egyik TV-s XP, a másik nem.

Az előző nekem is egy G450 volt.Az meg az epox alaplappal akadt össze. :down:

Bravo

#94 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 21. 14:45

Visszakertem az arat az innonak, de varj, mert egyaltalan nem biztos, hogy az az oka.
Bar az ArchiCAD eleg gyanusan hangzik nekem, ha jol tudom, rendesen kihasznalja a videokartyat.

#95 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 21. 14:50

Idézet: ion - Dátum: 2006. jan. 21., szombat - 15:45

Visszakertem az arat az innonak, de varj, mert egyaltalan nem biztos, hogy az az oka.
Bar az ArchiCAD eleg gyanusan hangzik nekem, ha jol tudom, rendesen kihasznalja a videokartyat.

OGL-ben felviszi a GPU-t 67 C fokig.Amúgy dolgozik a kártya rendesen.Csak 3D-ben olyan dolgokat is feltesz a modellre amit nem kellene.Szóval gyanús nekem is. :think:

Bravo

#96 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 21. 14:56

Igen, nekem is mindig 3D hasznalata kozben fagyott le az innoval. Mostmar 95%-ra taksalom az eselyet annak, hogy hibas memchipek vannak a videokartyadon. Javaslom, minel elobb vidd vissza a videokartyat, vizsgaljak meg, gariztasd le, kerd vissza az arat, stb.
Remelem, nem a mistralban vetted ;)

Szerkesztette: ion 2006. 01. 21. 14:57 -kor

#97 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 21. 15:05

Idézet: ion - Dátum: 2006. jan. 21., szombat - 15:56

Igen, nekem is mindig 3D hasznalata kozben fagyott le az innoval. Mostmar 95%-ra taksalom az eselyet annak, hogy hibas memchipek vannak a videokartyadon. Javaslom, minel elobb vidd vissza a videokartyat, vizsgaljak meg, gariztasd le, kerd vissza az arat, stb.
Remelem, nem a mistralban vetted ;)

Nem, ez egy egri cég, akik eddig is elég korrektek voltak. :) Szóval ha az a helyzet akkor nem hiszem, hogy gond lesz a cserével.Igazi törzsvásárlójuk vagyok.
Most azért megnézek egy driver frissítést, mert ez a "illesztőprogram végtelen ciklusba került"
dolog nem tetszik.Szerinted?

Bravo

#98 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 21. 15:24

Persze, mindenkeppen nezd meg masik verzioju meghajtoprogrammal, es ha teheted, egy masik szamitogepben is probald ki a kartyat (ugy, hogy futtatsz egy 3D-s programot, jatekot).
Elofordulhat, hogy a masik gepben nem tudod egyszeruen reprodukalni a hibat, de az ne tevesszen meg.

#99 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 21. 15:34

Idézet: ion - Dátum: 2006. jan. 21., szombat - 16:24

Persze, mindenkeppen nezd meg masik verzioju meghajtoprogrammal, es ha teheted, egy masik szamitogepben is probald ki a kartyat (ugy, hogy futtatsz egy 3D-s programot, jatekot).
Elofordulhat, hogy a masik gepben nem tudod egyszeruen reprodukalni a hibat, de az ne tevesszen meg.

Az a baj hogy PCI-E a régi gépem meg AGP-s.
Remélem csak ennyi a problem.És mindenkitől bocs az OFF-ért. :respect:
Neked meg ezer köszönet a válaszokért. :)

Bravo

#100 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 22. 11:18

Idézet: ion - Dátum: 2006. jan. 21., szombat - 16:24

Úgy tűnik a friss driverrel működik a dolog. :dance:
No persze nem akarom elkiabálni.
Szóval ezekszerint,  amikor a gép súlyos hibát helyreállít, akkor nem feltétlen lapozófájl. :D

Bravo

Téma megosztása:

• (7 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Nem indíthatsz témát.