DVI hdmi cstlakozás, miért nem jó a felbontás?
Elküldve: 2006. 01. 19. 20:25
Remélem hogy valaki tud nekem korrekt információt adni arról hogy miért nem akar menni a dolog.
Van egy pc Fx5200-as video-val. D-SUB-on felkötve a samsung lcd tv-re tökéletes a kép, a felbontás lehet állítani 1360*768-ra. Szeretném a dvi-n keresztül felkötni a tv-re, amihez vettem is egy dvi-hdmi kábelt. Azért ez a korrekt megoldás mert ugye ekkor nincs d/a a/d átalakítás, ráadásul az összes pip funkció csak hdmi-n kereszült érhető el ezen a tv-n. Namost ha a hdmi-n keresztül bekötöm a cuccost, nem lehet a felbontással 1280*720 fölé menni mert akkor a kép szétesik és elkezd villogni. Az előbb írt felbontás ugye meg azért nem jó mert az nem a natív felbontása az lcd-nek. Próbáltam a powerstrip-et, de azzal em értem el jobb eredményt. Ha valaki fel tudna ebben a témába világosítani, azt nagyon megköszönném.
További jó mozizást mindenkinek.
Üdvözlettel
Tompika
Elküldve: 2006. 01. 19. 22:21
Idézet: tompika72 - Dátum: 2006. jan. 19., csütörtök - 20:25
Remélem hogy valaki tud nekem korrekt információt adni arról hogy miért nem akar menni a dolog.
Van egy pc Fx5200-as video-val. D-SUB-on felkötve a samsung lcd tv-re tökéletes a kép, a felbontás lehet állítani 1360*768-ra. Szeretném a dvi-n keresztül felkötni a tv-re, amihez vettem is egy dvi-hdmi kábelt. Azért ez a korrekt megoldás mert ugye ekkor nincs d/a a/d átalakítás, ráadásul az összes pip funkció csak hdmi-n kereszült érhető el ezen a tv-n. Namost ha a hdmi-n keresztül bekötöm a cuccost, nem lehet a felbontással 1280*720 fölé menni mert akkor a kép szétesik és elkezd villogni. Az előbb írt felbontás ugye meg azért nem jó mert az nem a natív felbontása az lcd-nek. Próbáltam a powerstrip-et, de azzal em értem el jobb eredményt. Ha valaki fel tudna ebben a témába világosítani, azt nagyon megköszönném.
További jó mozizást mindenkinek.
Üdvözlettel
Tompika
próbáld ki másik vidkártyával is, ha tudod, hátha az a ludas...
Elküldve: 2006. 01. 20. 00:05
Szerkesztette: max-pain 2006. 01. 20. 00:10 -kor
Elküldve: 2006. 01. 20. 22:37
Holnap kapok kölcsön egy ati kártyát, megnézem azzal a dolgot. Ha azzal jó akkor az nvidiát megsemmisítem.
fura a dolog mert a d-sub-on keresztül tökéletesen megy a dolog, és nem kell semmit hack-olni, egy az egyben be lehet állítani a felbontást és a kép is nagyon tuti.
Dvi-n meg nem lehet beállítani, amit nem értek mert amonitorom is dvi-n van bekötve és azzal semmi gond.
Üdv
Tompika
Elküldve: 2006. 01. 26. 05:06
Idézet: max-pain - Dátum: 2006. jan. 20., péntek - 0:05
ott a pont...
HDMI spec >>>LINK<<< 67-68. oldal
Szerkesztette: pitius 2006. 01. 26. 05:08 -kor
Elküldve: 2007. 12. 01. 11:23
A Windows nem bootol be, kekhalal, amit nem tudok elolvasni, majd ujraindul a gep. Ez a kabel hibaja? Tul olcsot vettem?
Elküldve: 2007. 12. 01. 11:35
aztan mond mit mond a kékhalal.
Elküldve: 2007. 12. 01. 12:33
Safe Modeban elindult a rendszer, de ugy meg okadek volt a kep a felbontas miatt. Es persze folyamatosan eldobja a kepet, nem villog vagy ilyesmi, egeszen a Windows bootloaderig jo a jel, a BIOS betoltodese tokeletesen latszodik
Tudom, hogy sokan utaljak a windows pistat, de nekem most perpillanat az van a gepemen.
Most direkt ugy probaltam, hogy beallitottam 1280x720-ra a felbontast, de most is kiirta neha a TV, hogy kerem varjon es hogy video not supported, aztan visszajon a kep, de par masodperc mulva megint eldobja, random idokozonkent.
A TV leirasaban az egyetlen dolog, amit ossze tudok kotni a problemammal, hogy inkompatibilis kabelre hivatkozik ehhez hasonlo hiba eseten.
Ez Ednet DVI-HDMI kabel, az xtrm dgtlban vettem.
A topikindito utolso hozzaszolasabol mar nem derult ki, hogy tenyleg az nvidia kartya volt-e az oka a sikertelensegenek, de nagyon remelem, hogy nem, mert nemreg csereltem el a vga-mat erre az nvidira egyeb inkompatibilitasi okok miatt
Elküldve: 2007. 12. 01. 13:39
Elküldve: 2007. 12. 01. 13:51

Súgó
A téma zárva.