HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows Vienna - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (4 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows Vienna Avagy Blackcomb

#41 Felhasználó inaktív   max-pain 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 23. 22:20

Idézet: SuMMeR - Dátum: 2006. jan. 23., hétfő - 22:11

1991 A Windows 3.1 egy éves

A Windows 3.0 ;)
A 3.1 92-ben jott ki...

#42 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 23. 22:20

Idézet: -Turbo- - Dátum: 2006. jan. 23., hétfő - 21:43

:offtopic:
koltoi kerdes volt. csak mar kezdem unni ezt a winfosozast meg billyboyozast. :)

ezzel nem vagy egyedul, unom hogy manapsag mindenki divatot csinal ebbol.
macbook air 2014

#43 Felhasználó inaktív   csiky 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 23. 22:23

Idézet: JA!KA - Dátum: 2006. jan. 23., hétfő - 23:15

A tesom linuxot hasznal, rajta keresztul ismertem meg jobban ezt a rendszert, es sokkal testreszabhatobb...
Masreszt pedig az Xpnek megvan az ara...linux ingyenes.

Ha azt a csomo mindent megvenned amit hasznalsz Xp alatt :rolleyes:
Maga az Xp+Office+valamilyen jatek...nagyon sok penz...

mindezek ellenérese kell senkinek a linux :D
AMD Athlon64 3800+ @ 4400+ (2800Mhz) Venice ¤ Arctic-Cooling Ultra Silencer TC64 ¤ ASUS A8N5X ¤ A-DATA VITESTA DDR500+ Extreme Edition 2*512MB ¤ ATi X600PRO 256MB (G80 Soon) ¤ SB Audigy2 ZS ¤ Pinoneer DVR109D ¤ Microsoft LaserMouse 6000

#44 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 23. 22:25

Idézet: max-pain - Dátum: 2006. jan. 23., hétfő - 22:20

A Windows 3.0 ;)
A 3.1 92-ben jott ki...

Ehh... :D  nem emlékszem már ilyen régre vissza pontosan, de azért azt megemlítem, hogy az első munkahelyemen /98-99 táján/ még 3.1-es Windows-on kellett dolgoznom, adatbáziskezelő meg mittudomén még mi futott rajta (valami lézeres feliratozó vezérő program talán... :think: ).

De szerintem vissza kellene térni a Vienna vonalra, arról nem sok szó esett az utóbbi hozzászólásokban. ;)

#45 Felhasználó inaktív   azopi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 23. 22:28

Idézet: JA!KA - Dátum: 2006. jan. 23., hétfő - 21:15

A tesom linuxot hasznal, rajta keresztul ismertem meg jobban ezt a rendszert, es sokkal testreszabhatobb...
Masreszt pedig az Xpnek megvan az ara...linux ingyenes.

Hmmm. Bár elég fiatal vagy, és némiképp tapasztalalatnak tűnsz (hú, de finoman fogalmaztam), ezért a válasz megjósolható, de hallottál olyasmiről, hogy TCO? Segítek: Ez a Total Cost of Ownership rövidítése. Mutass nekem egy olyan Linux disztribúciót, amelyiknek a használata  ténylegesen ingyenes. Azt hiszem, minden CIO (segítek: magyarul IT manager) rohanni fog hozzád :D
Kép

#46 Felhasználó inaktív   azopi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 23. 22:29

Idézet: JA!KA - Dátum: 2006. jan. 23., hétfő - 21:18

Masreszt meg bevallom oszinten, linuxhoz kell valami tudas is,
es egy mezei felhasznalonak, egyszerubb...

Személyeskedés ON:

Te melyik kategóriába sorolod magad ? :)

Személyeskedés OFF
Kép

#47 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 23. 22:35

Idézet: azopi - Dátum: 2006. jan. 23., hétfő - 22:28

Hmmm. Bár elég fiatal vagy, és némiképp tapasztalalatnak tűnsz (hú, de finoman fogalmaztam), ezért a válasz megjósolható, de hallottál olyasmiről, hogy TCO? Segítek: Ez a Total Cost of Ownership rövidítése. Mutass nekem egy olyan Linux disztribúciót, amelyiknek a használata  ténylegesen ingyenes. Azt hiszem, minden CIO (segítek: magyarul IT manager) rohanni fog hozzád :D

azopi ez kicsit övön aluli volt szegénynek. és ne játszd el azt a táncot, hogy a TCO szintjén egy windóz magasan vezet. amikor támadja az ikszcséndzst évi rencerrességgel az aktuális vírus, nos egy nagyobbacska cég (alkalmazottak száma >50000)  esetén a kórbiznic 1-2 napos állása kb annyi - márha a nettó bérköltséget nézem mint a komplett 50 ezer júzerre kipengetett volume lic, fortocski és ofisz inklúzive.
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#48 Felhasználó inaktív   JA!KA 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 23. 22:37

Idézet: azopi - Dátum: 2006. jan. 23., hétfő - 22:29

Személyeskedés ON:

Te melyik kategóriába sorolod magad ? :)

Személyeskedés OFF

Igazabol nincs idom belevagni:
bevallom oszinten sokat kell meg ahhoz tanulnom, hogy rendesen bekonfigoljak egy rendszert, ha felteszek egy egyszerubben hasznalhato linuxot (Mandrake), ugyanott vagyok mint az Xp eseteben...
|||---[Thermaltake Soprano Silver]---[Thermaltake PurePower 480W]---[AMD Athlon 64 3000+ S754]---[MSI K8T800 Neo]---[1024 MB Kingston CL2.5]---[Thermaltake Hardcano 13]---[Chameleon Panel]---[MSI Ati Radeon X800 256MB DDR3]---[LG 4120B]---[Leadtek Winfast TVR 2000 Xp]---[HD0-Seagate Barracuda 160 GB]---[6*320 GB Western Digital Sata]---[StLabs PCI Sata 4 port]---||| ---[Microsoft Explorer 4.0]---[MS Multimedia keyboard]---[Philips 109B5]---[Creative 5.1]---|||

#49 Felhasználó inaktív   JA!KA 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 23. 22:41

Szerintem tudjatok mi lenne a jo?
Ha csinalnatok egy forumot,es oda csak Vorosdiplomas,3egyetemet vegzett,20 ev folotti emberek regelhetnenek, akik kiprobaltak minden rendszert, minden egyes dolgot az eletben, es ott beszlgethetsz magaddal...
Akkor nem lesznek olyan problemaid, hogy unod,meg hulye kerdeseket tesznek fel...!

Hajra! :taps:
|||---[Thermaltake Soprano Silver]---[Thermaltake PurePower 480W]---[AMD Athlon 64 3000+ S754]---[MSI K8T800 Neo]---[1024 MB Kingston CL2.5]---[Thermaltake Hardcano 13]---[Chameleon Panel]---[MSI Ati Radeon X800 256MB DDR3]---[LG 4120B]---[Leadtek Winfast TVR 2000 Xp]---[HD0-Seagate Barracuda 160 GB]---[6*320 GB Western Digital Sata]---[StLabs PCI Sata 4 port]---||| ---[Microsoft Explorer 4.0]---[MS Multimedia keyboard]---[Philips 109B5]---[Creative 5.1]---|||

#50 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 23. 22:54

Ez a TCO duma azert szar, mert a linux eseteben felhasznaloi kozossegekrol beszelunk, akik lelkesedesbol es orommel hasznaljak, segitenek egymasnak hasznalni. A kozossegen van a hangsuly. Ketlem, hogy az altalad megszolitott fiatalembernek a Windows TCO-ja jelent barmit is, hiszen felhasznalo. A linux szabad szoftver, es igen, ez egyben azt is jelenti, hogy ingyenes - ez nem csupan elvi kerdes, hanem gyakorlati is, es ha megtamadod, az olyan, mintha Ballmerkent lekommunistaznad, egy 15 eves fiatalembert.

Szerkesztette: ion 2006. 01. 23. 22:58 -kor

#51 Felhasználó inaktív   JA!KA 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 23. 23:05

Lehet, hogy 15 eves vagyok, de meg irni azert tudok 'tapasztalalatnak' :D

#52 Felhasználó inaktív   azopi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 23. 23:05

Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. jan. 23., hétfő - 21:35

azopi ez kicsit övön aluli volt szegénynek. és ne játszd el azt a táncot, hogy a TCO szintjén egy windóz magasan vezet. amikor támadja az ikszcséndzst évi rencerrességgel az aktuális vírus, nos egy nagyobbacska cég (alkalmazottak száma >50000)  esetén a kórbiznic 1-2 napos állása kb annyi - márha a nettó bérköltséget nézem mint a komplett 50 ezer júzerre kipengetett volume lic, fortocski és ofisz inklúzive.

Na jó, kicsit elragadtattam magam. Egyébként egy szóval sem mertem állítani, hogy TCO szintjén a Windows magasan vezet. Ezen a neves elemző cégek is régóta vitáznak. De az ingyenesség egy kicsit húzós volt. Amúgy, ha nem IIS meg az ikszcséndzs használata lenne az általános a nagyobbacska cégeknél, hanem az apacs meg a kerio, akkor azokat támadnák ezerrel...
Kép

#53 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 24. 07:06

:offtopic:
Annyira frankó, hogy tegnap nyílt egy érdekes topic, ma bejönnék megnézni a fejleményeket, és másfél oldal vita fogad a linux vs. windows témakörben. Miért nem használjátok mondjuk a Miért utálja Brian a Windowst topicot? Szerintem az pont erre lett kitalálva. Annyiszor lement már ez a vita itt, fölösleges még egy topicot teleírni vele.

#54 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 24. 18:58

Microsoft has promised to accelerate the development of future Windows versions in the wake of the Vista fiasco, so one might expect Vienna to arrive more quickly than its predecessor. Also, according to the company's product road map, Vienna will be a minor update, not a major release like Vista.

http://www.windowsitpro.com/Article/Articl...9128/49128.html

#55 Felhasználó inaktív   kukacwap 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 25. 20:46

Az az igazi baj most jelenleg, hogy amekkora dirrel durral be lett harangozva annak idején az XP-t követő rendszer, hogy most a Vista nagyon nagy csalódás lesz. már évek óta a winFS-ről, a 3D-s ablakokról és az MSH-ről beszéltek, és mindez kimarad, csak a wiennába jön. ha tényleg jönni fog... nagyon kiváncsi leszek az első bejelentésekről, hogy mi lesz várható. azt le kell osztani kettővel és kb meglesz mi a valóság...

#56 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 25. 20:59

A WinFS-t par honappal a Pista utanra igertek.
A 3D-s felhasznaloi kornyezet teljesen felesleges, meg nincs felkeszulve ra a szamitastechnika (nem a hardverek miatt, hanem foleg a szoftverek es a felhasznalok miatt - egyszeruen nincs ertelme)
A Monad viszont el fog keszulni hamarabb, de csak a vallalati felhasznalasra szant Pista verziokban lesz benne.

#57 Felhasználó inaktív   csiky 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 25. 21:26

Idézet: kukacwap - Dátum: 2006. jan. 25., szerda - 21:46

Az az igazi baj most jelenleg, hogy amekkora dirrel durral be lett harangozva annak idején az XP-t követő rendszer, hogy most a Vista nagyon nagy csalódás lesz. már évek óta a winFS-ről, a 3D-s ablakokról és az MSH-ről beszéltek, és mindez kimarad, csak a wiennába jön. ha tényleg jönni fog... nagyon kiváncsi leszek az első bejelentésekről, hogy mi lesz várható. azt le kell osztani kettővel és kb meglesz mi a valóság...

hát szerintem egykét felhasználó nagoyn értékelné a 3d-s ablakokat :p pl én :D
AMD Athlon64 3800+ @ 4400+ (2800Mhz) Venice ¤ Arctic-Cooling Ultra Silencer TC64 ¤ ASUS A8N5X ¤ A-DATA VITESTA DDR500+ Extreme Edition 2*512MB ¤ ATi X600PRO 256MB (G80 Soon) ¤ SB Audigy2 ZS ¤ Pinoneer DVR109D ¤ Microsoft LaserMouse 6000

#58 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 25. 21:29

Idézet: ion - Dátum: 2006. jan. 25., szerda - 20:59

par honappal a Pista utanra...

Ez a Windows varázsa, gyerekek! Ahogy megjelenik egy új márkanév, nem sokkal rá már meg is van a bece(gúny)neve. Személy szerint én jókat tudok ezeken röhögni. :D

#59 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 25. 21:34

Idézet: csiky - Dátum: 2006. jan. 25., szerda - 21:26

hát szerintem egykét felhasználó nagoyn értékelné a 3d-s ablakokat :p pl én :D

Ne haragudj, de megis mire lenne jo? 3D-ben akarod forgatni az ablakokat? Attol meg nem lesz 3D-s. Vagy megis hogy kepzeled el a 3D-s desktopot?

#60 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 25. 21:52

A 3D-s ablaknak tényleg van egy kis parasztvakítás-szaga. A többi újítást viszont szeretettel várom, a winFS új szolgáltatásai pl. különösen érdekelnének a gyakorlatban.

Téma megosztása:

• (4 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó