USB bekötés GA-586T2 alaplapra
Elküldve: 2006. 01. 22. 09:55
A kérdésem a következő.
GA-586T2 alaplapom van,(P1).USB csatlakozót szeretném kivezetni, de a kábel csatlakozójának bekötése nem egyezik meg az alaplapi kivezetésekkel.
Hogyan kell felcserélnem a Kábel kivezetéseit?
Elküldve: 2006. 01. 22. 10:26
1. Megnézném az alaplapom leírását (a leggyakoribb Gigabyte USB lábkiosztás alant)
2. Megnézném az USB csatlakozó lábkiosztását (Megtalálható a következő linken is How to Install USB Ports to a Motherboard?
3. Megpróbálnám kitalálni, mi az eltérés.
4. Megpróbálnám eltalálni az azonos lábakat.
Csatolt fájl:
-
usb_wiring.jpg (0byte)
Letöltések:: 46
Elküldve: 2006. 01. 23. 09:39
Idézet: kisködmön - Dátum: 2006. jan. 22., vasárnap - 10:26
1. Megnézném az alaplapom leírását (a leggyakoribb Gigabyte USB lábkiosztás alant)
2. Megnézném az USB csatlakozó lábkiosztását (Megtalálható a következő linken is How to Install USB Ports to a Motherboard?
3. Megpróbálnám kitalálni, mi az eltérés.
4. Megpróbálnám eltalálni az azonos lábakat.
Kisködmön!
Nagyon köszönöm, hogy válaszlotál a kérdésemre, légyszíves nézd át a csatolt file-t.
Köszönöm.
LaciViii.
Csatolt fájl:
-
Kisk_dm_n.doc (0byte)
Letöltések:: 179
Elküldve: 2006. 01. 23. 20:36
Amint a fent mellékelt ábra mutatja, tulajdnonképpen egy 2x5-ös tüskesort kellene látni - a standard és a Gigybyte kissé eltér

Elküldve: 2006. 01. 26. 06:54
Idézet: LaciViii - Dátum: 2006. jan. 22., vasárnap - 9:55
A kérdésem a következő.
GA-586T2 alaplapom van,(P1).USB csatlakozót szeretném kivezetni, de a kábel csatlakozójának bekötése nem egyezik meg az alaplapi kivezetésekkel.
Hogyan kell felcserélnem a Kábel kivezetéseit?
Hi
Nem vagyok nagyon hozzaerto , de most rakott be a baratom nekem is usb-t
Parhuzamosan 4 tuske all a lapomon, a kabelen meg 5 van.
A csatlakozot ugy tette fel, hogy a piros jelu kabel kerult az 1. sorszamura.
Mondják proba-cseresznye. Azert ő is valami gagyi keszuleket tolt ra eloszor

Van egy hardwarebook nevu pdf-em abbol nezte ki a kiosztast
Akartam adni linket de mar nem mukodik
by horex
Szerkesztette: horex 2006. 01. 26. 06:57 -kor
HOREX
Elküldve: 2006. 01. 26. 18:47
Idézet: horex - Dátum: 2006. jan. 26., csütörtök - 6:54
Vannak viszont páran, akik értenek hozzá.
Lehet persze beáldozni olcsóbb pendrive-okat, de gondolom olcsóbb lenne venni egy 800 forintos mérőműszert.
Ha már magad akarod szerelni... és nem rábízni egy szakemberre.
Köszönöm. Ennyi!
Elküldve: 2006. 03. 25. 13:09
Kettő kábel jön be az előlapról. Az egyik egy hárompöttyös 'USB' feliratú, a másik pedig egy egy csatlakozós 'Ground'.
Hova dugjam?

Így néz ki a lap USB csatlakozási lehetősége:
Csatolt fájl:
-
usb.JPG (0byte)
Letöltések:: 34
Elküldve: 2006. 03. 26. 12:45
Idézet: Omega - Dátum: 2006. márc. 25., szombat - 13:09
Kettő kábel jön be az előlapról. Az egyik egy hárompöttyös 'USB' feliratú, a másik pedig egy egy csatlakozós 'Ground'.
Hova dugjam?

Így néz ki a lap USB csatlakozási lehetősége:
Kép az alaplap kézikönyvéből, ami innen letölthető, ha nincs meg. Logikusan az NC-vel nem kell foglalkozni, a ház hármas csatlakozója a Vcc, Data-, Data+ lesz. Ha ez nincs ráírva, akkor a vezetékek színéből is látható. (Vagy kimultiméterezed.)
Csatolt fájl:
-
usb.gif (0byte)
Letöltések:: 101
Ami hordozható, az nem megbízható!
Elküldve: 2006. 03. 31. 21:08

Elküldve: 2006. 04. 07. 20:01
A következő problémám van: Vettem egy Gigabyte alaplapot, amibe beletettem egy STLab/SpeedD 4 portos USB 2.0 kártyát. Az eszközkezelőben hibát jelzett a PCI Device. Próbáltam illesztőprogram frissitást csinálni, de nem igazán jött össze. Igazából nem hinném hogy kellene bármir is feltelepitenem, mert megy ez driver nélkül is. Ellenben nem tudom mi az a PCI Device az eszközkezelőben. Letiltottam, és igy is működik minden.
Szerintetek mi lehet az?

Luki
Elküldve: 2006. 04. 07. 21:45
Idézet: Lszilvia - Dátum: 2006. ápr. 7., péntek - 20:01
A következő problémám van: Vettem egy Gigabyte alaplapot, amibe beletettem egy STLab/SpeedD 4 portos USB 2.0 kártyát. Az eszközkezelőben hibát jelzett a PCI Device. Próbáltam illesztőprogram frissitást csinálni, de nem igazán jött össze. Igazából nem hinném hogy kellene bármir is feltelepitenem, mert megy ez driver nélkül is. Ellenben nem tudom mi az a PCI Device az eszközkezelőben. Letiltottam, és igy is működik minden.
Szerintetek mi lehet az?

Luki
érdekes ugyanis nekem is van egy hasonló "valamim", az eszközkezelőben mint PCI beviteli eszköz jelenik meg, és a hangkártyával (Au 1 OEM) "jött elő"... kX drivert használok és egyszerűen nem akar eltűnni... alap creativval nem jelenik meg, tehát akkor abba van valami, ami a kXben nincs, csak nemtom mi, mert a FireWirenak külön meghajtót tesz fel a win, és minden beviteli funkcióját tudom használni a kártyának...

Elküldve: 2006. 04. 16. 21:02
Remélem fut még ez a fósum
Szintén az USB bekötéssel van goondom.
Van eg yKOB KT 133a FSX alaplapom, és az alaplapi USB-t szeretném bekötni. AZ alaplap gyártó FAQ-ban megtaláltam a bekötést, de sajna sem az alaplapi kézikönyv - amit a gyártó Kobian, Mercury oldaláról töltöttem le - sem más nem tartalmazza azt, hogy a 10 lábas portból, melyik a 2-es. az egyes a leírásban szerepel, de a 2-es sajna nincs meg. elszarni nem akarok semmilyen eszközt, tehát biztos szeretnék lenni a sorozat helyességében.
HA tud valaki segíteni, kérem tegye meg.
Köszönet:
levyhuba
Elküldve: 2006. 04. 16. 21:14
Idézet: levyhuba - Dátum: 2006. ápr. 16., vasárnap - 22:02
Remélem fut még ez a fósum
Szintén az USB bekötéssel van goondom.
Van eg yKOB KT 133a FSX alaplapom, és az alaplapi USB-t szeretném bekötni. AZ alaplap gyártó FAQ-ban megtaláltam a bekötést, de sajna sem az alaplapi kézikönyv - amit a gyártó Kobian, Mercury oldaláról töltöttem le - sem más nem tartalmazza azt, hogy a 10 lábas portból, melyik a 2-es. az egyes a leírásban szerepel, de a 2-es sajna nincs meg. elszarni nem akarok semmilyen eszközt, tehát biztos szeretnék lenni a sorozat helyességében.
HA tud valaki segíteni, kérem tegye meg.
Köszönet:
levyhuba
Elszarni a WC-n szokja magát az ember.
A 2-es lábat keresed? Vagy a két port közül az egyiket? Az 1-es láb jelölve van, vagy az alatta látható szita (fehér felirat, itt körvonal) telefehéz az 1-es lábnál, vagy oda van biggyesztve egy 1-es valahova. Végső esetben egy akármilyen feszmérővel mérd ki a +5V-ot, onnan kezdve nagyon nem hibázhatsz a bekötésnél.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)
Elküldve: 2006. 04. 16. 21:48
Idézet: didyman - Dátum: 2006. ápr. 16., vasárnap - 21:14
A 2-es lábat keresed? Vagy a két port közül az egyiket? Az 1-es láb jelölve van, vagy az alatta látható szita (fehér felirat, itt körvonal) telefehéz az 1-es lábnál, vagy oda van biggyesztve egy 1-es valahova. Végső esetben egy akármilyen feszmérővel mérd ki a +5V-ot, onnan kezdve nagyon nem hibázhatsz a bekötésnél.
az 1-es láb megvan. Két párhuzamos sorban vab 5-5 láb. Azt nem tudom, hogy melyik lehet a 2-es, illetv, h mi a helyes bekötési sor. z usb csatin van 2x piros, fehér, fekete és zöld vezeték.
ebből még nem vagyok okos, sajna. elhibázni igazána a+ vagy - 5 volt helytelen kötésénél lehet.
Elküldve: 2006. 04. 16. 21:55
Idézet: levyhuba - Dátum: 2006. ápr. 16., vasárnap - 22:48
ebből még nem vagyok okos, sajna. elhibázni igazána a+ vagy - 5 volt helytelen kötésénél lehet.
A tüskesor kiosztása ritka kivételtől eltekintve:
1. .2
3. .4
5. .6
7. .8
9. .10
Bizonyosságot az jelent, ha pl. az USB1-hez a páratlan, USB2-höz rendre a páros lábak tartoznak. Ha pl. 1-5 az USB1 és 6-10 az USB2, akkor a lábak sorban vannak kiosztva, nem párban, de ez ritka.
Szerkesztette: didyman 2006. 04. 16. 21:57 -kor
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)
Elküldve: 2006. 04. 17. 10:13
Idézet: didyman - Dátum: 2006. ápr. 16., vasárnap - 21:55
1. .2
3. .4
5. .6
7. .8
9. .10
Bizonyosságot az jelent, ha pl. az USB1-hez a páratlan, USB2-höz rendre a páros lábak tartoznak. Ha pl. 1-5 az USB1 és 6-10 az USB2, akkor a lábak sorban vannak kiosztva, nem párban, de ez ritka.
Köszi!
Reméltem h így lehet, csak a bekötéssel vannak fenntartásaim, pedig az alaplap GAQ-ból való. Furcsa, h a test (föld) nem a végén van.
1 VCC 2 OC0
3 DATA 0 - 4 DATA 0+
5 GND0 6 GND1
7 DATA1 + 8 DATA1 -
9 OC1 10VCC1
az OC figyelmen kívül hagyható.
na már most a VCC piros, a GND fekete. az adat fehér, zöld, csak azt nem tudom, h melyik + és melyik -, de ez talán nem is számít.
ha sorba teszem, akkor
1 VCC 10VCC1
2 OC0 9 OC1
3 DATA 0 - 8 DATA1 -
4 DATA 0+ 7 DATA1 +
5 GND0 6 GND1
ez utóbbi lehet ahelyes sorrend?
Elküldve: 2006. 04. 25. 23:24
Idézet: Root_Kiskacsa - Dátum: 2006. márc. 26., vasárnap - 12:45

Fejest ugrottam a topic közepébe, ahol megláttam egy alaplapi USB bekötés-mellékleted, ami azonos az én asus p4p800-vm alaplapoméval. Ebből 2 van, az egyiket a ház előlapi USB portjaival kötöttem össze (1 pár), a kézikönyv szerint, nálam is 1-től 9-ig nemzeti szín+fekete leosztással NC nélkül. Hátul 2 pár beépített.
Tehát 6 élő portom van, ebből csak 1-et használok (egér).
A segítségeteket kérem, mert nagy a zűr. Az elülső is működik, ha pl. az mp3-as pendrive-ot ráteszem rögtön "kigyullad" és ready állapotba helyezi magát, ergo a bekötés jó.
A gond: ha bekapcsolás után teszek rá vagy veszek le USB adathordozót AZONNAL LEFAGY A RENDSZER !!! Olyan is volt, hogy lógótt rajta egy másik pendrive bekapcs. előtt, a rendszer elindult, nem fagyott le, de magasról b****tt mi van a porton (a sajátgépben sem jelent meg, bár áramot sem kapott...). Szóval amekkora a gubanc, remélem annyire bagatell a hiba.
Ami fontos, hogy előlapi bekötött és hátulsó onboard portokon is ugyanaz az eredmény. A portok a BIOS-ban aktiválva vannak-2.0-sak.
Másik gépemen bármit beteszek-kiveszek

Op. r.: XP prof.; bios:AMI 1018.001, Intel chipsettel.
Remélem tudsz-tudtok segíteni, az Ég adja, hogy én legyek a balga. Előre i is tenx!
Elküldve: 2006. 04. 26. 02:09
Idézet: Lszilvia - Dátum: 2006. ápr. 7., péntek - 20:01
Szerintetek mi lehet az?

Luki

Elküldve: 2006. 04. 29. 16:29
Idézet: Hubble - Dátum: 2006. ápr. 25., kedd - 23:24
Volt nekem is ilyen problémám, a céges gépemmel. Valami SiS chipes lap, pontosan már nem emlékszem mi. Bár a leírás szerint madzagoztam rá az előlapi USB-t, sajnos azonnal fagyott a gép, ha rádugtam egy USB-s eszközt. Én is elsősorban pen drive-val teszteltem, meg ha minden igaz, egy Bluetooth adaptert is kipróbáltam. De csak a hátsó, beépítettekkel ment minden. Sajnos a mai napig nem tudom, hogy mi volt a probléma, mert annyira nem izgatott a dolog. Ugyanis csak USB 1.1-et tudott a lap, így raktam bele egy USB 2.0 kártyát, és inkább egy másfél méteres USB hosszabbítóval felvezettem az asztalra az egyik hátsó portot.
Elküldve: 2006. 04. 29. 21:37
Idézet: Root_Kiskacsa - Dátum: 2006. ápr. 29., szombat - 16:29
Köszönöm, hogy reagáltál a problémámra, viszont időközben sikerült megtalálni a hibát. Utolsó lehetőségként (kissé amatőr módon) kínomban néztem meg a bios-beállításokat (Advanced>USB Configuration). Az alaplapi portok 2.0-ra (480mbps) voltak állítva HIGH SPEED opcióban. Namármost a 2.0-ás eszköz felől működik visszafelé a 1.1-es (12mbps) port-kompatibilitás:magyarul az eszköz 1.1-gyel "tempózik" csak. Elvileg ugyennek kellene történnie ha 2.0-ás portra 1.1-es eszköz csatlakozik, ám a gyakorlat mást mutatott (nálam mindenképp'). Tehát amikor a másik opcióra FULL SPEED (1.1=12mbps) állítottam az alaplapi USB portok sebességét, minden tökéletesen helyreállt (a kihúzom-beteszem-megjelenik-eltűnik menet közben a meghajtó

(Asus p4p800-vm;AMI) Üdv:Hubble