HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen notebookot vegyek? - negyedik rész - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen notebookot vegyek? - negyedik rész

#1021 Felhasználó inaktív   Csirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 25. 12:59

Idézet: fala - Dátum: 2006. ápr. 25., kedd - 11:51

Vasárnap voltam az "elektrowörben" éslefényképeztem az infópapírt amit mellébigyeztettek a következők vannak rajta:

FSC AMILO
AMILOAT648HU
Turion64 3200+ 2X512 DDR Ram, 80 DB SATA 15,4" glars Ati radeon(hogy milyen az nincs odaírva) WLAN, FIREWIRE, DUAL DVDRW, FAX, 4XUSB 2.0, 4X1 card reader, Xp home
279.990,-

Ez alapján pontosan nemtudtam beazonosítani, hogy mely FuSi gépről van szó de a
FUJITSU SIEMENS Amilo A1667G 01 ált hozzá legközelebb a notebook.hu oldalon
http://www.notebook....amilo_a1667g_01
de persze vannak eltérések...

Szóval a Turion64 3200+ jó választás fogyasztás/teljesítmény 30%/70% fontossággal???????

illetve kiegészíteném a kérdést a Turion64 és a AMD Mobil Athlon64 más technológia melyik a jobb???
tudom láma vagy sorry  :wc2:

Az a baj, hogy a kiírás alapján is látható, hogy az EW-ben sem állnak helyzetük magaslatán.
Turion64 3200+?!? Ilyen nincs.
Athlon64 3200+ van, meg Turion64 ML32 1800MHz az van.
Teljesítménykülönbséget nem nagyon fogsz látni közöttük.

ui.: anomália folytán, csak most küldöm el, de feljebb már megválaszolták a kérdést.
"In my self righteous suicide
I cry when angels deserve to die"
/System Of A Down - Chop Suey!/

#1022 Felhasználó inaktív   fala 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 25. 13:39

Idézet: Csirke - Dátum: 2006. ápr. 25., kedd - 12:59

Az a baj, hogy a kiírás alapján is látható, hogy az EW-ben sem állnak helyzetük magaslatán.
Turion64 3200+?!? Ilyen nincs.
Athlon64 3200+ van, meg Turion64 ML32 1800MHz az van.
Teljesítménykülönbséget nem nagyon fogsz látni közöttük.

ui.: anomália folytán, csak most küldöm el, de feljebb már megválaszolták a kérdést.

köszi rendesek vagytok :respect:

elkezdtem olvasni a topikot... kb 10. oldalnál vagyok... remélem sokat okulok belőle de biztos sok kérdésem lesz még...

az EW-s eladó eléggé gáz volt annyit tudott mondani, hogy vegyek hp mert az jó!!!!!!!!!! 1 kérdéssel bepróbákoztam de láttam jobban járok ha fórumon kérdezek :cool2:

Természetesen újabb kérdéseim vannak de hát úgy tanul a gyerek ha kérdez  :Đ
- szóval mennyire igaz, hogy a FuSi - Amilo osztályos noteszgépei nem felelnek meg az átlag minőségi kritériumoknak ill. nem tartósak (a topicban olvasottak alapján kérdezem mivel soxor felmerült ez a kérdés a hozzászólások között) persze megértem, hogy a lifebook széria professzionálisabb de félek, hogy azt nemtudom megfizetni

-másik kérdés a notebook.hu-n a Amilo A1667G 01-hoz 4400 mAh (Lithium-ion)-osra írják a mellékelt aksi méretét  kíváncsi lennék, hogy ez - nem gyári adatokra lennék kíváncsi - átlagos használat mellett illetve játszás/dvd nézegetés közben menniy üzemidőt jelent

Előre is köszi a segítséget

remélem nem kérdeztem olyat amit már 30x leírtatok próbálom olvasni a topikot de csak a melóban tudom otthon meghalt a pc-m procija (ez is az egyik olyan ok a sok közül amiért elszántam magam a laptop megvételére)

fala

#1023 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 04. 25. 14:02

Idézet: fala - Dátum: 2006. ápr. 25., kedd - 14:39

az EW-s eladó eléggé gáz volt annyit tudott mondani, hogy vegyek hp mert az jó!!!!!!!!!! 1 kérdéssel bepróbákoztam de láttam jobban járok ha fórumon kérdezek :cool2:

Természetesen újabb kérdéseim vannak de hát úgy tanul a gyerek ha kérdez  :Đ
- szóval mennyire igaz, hogy a FuSi - Amilo osztályos noteszgépei nem felelnek meg az átlag minőségi kritériumoknak ill. nem tartósak (a topicban olvasottak alapján kérdezem mivel soxor felmerült ez a kérdés a hozzászólások között) persze megértem, hogy a lifebook széria professzionálisabb de félek, hogy azt nemtudom megfizetni

ha elolvasod az általam linkelt wikipédiás cikket, akkor abból elég jó általános notebook-műveltséget lehet szerezni szerintem. ezek közé tartozik, hogy nincs olyan, hogy x vagy y márka ilyen vagy olya műszakilag, mert egyrészt a FuSi Amilókat nem a FuSi gyártja, a HP meg pláne nem gyárt semmit, másrészt a legtöbb nagy márkának vannak olcsó, azaz kevésbé jó, és felsőbb kategóriás vonalai.

a gondot az okozza nálad, hogy erős videokártyát akarsz, ez pedig ütközik az árral és a minőséggel. erős videokártyával szerelt, magas minőségű gépet nem kapsz olcsón, olcsón meg nem lesz olyan, amire bárki hozzáértő nyugodt lélekkel rábolintana. kérdés, hogyan és mennyit használod. ha lényegében áll az asztalon, és elrakod, ha nem kell (pl. kisebb lakásba ezért ideális notebook), és kikapcsolódást, a hazavitt munka otthoni befejezését tarkarja, akkor annyira nem kell fázni az olcsóbb gépektől, csak venni kell hozzá 2-3 év garanciát. ha a használat viszont azt jelenti, hogy napi 6-8-10 órában, heti  5-7 nap, esetleg még napi szinten hurcibálva pakolászva van A-ból B-be, akkor sokkal kockázatosabb. az Amilo nem munkagép, minőségben mondjuk Toshiba Satellite, Acer Aspire, HP-nál Pavilion, egyes nx szériák, bár az új nx6110 sorozatról jobbakat mondanak, aki már látott.

kevés pénzből jó, meg viszonylag erős gépet én az ismeretlen brandek körében néznék, pl. Clevo, MSI. ott nem fizetsz brand-prémiumot.

#1024 Felhasználó inaktív   Papa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 27. 11:38

Ahoj!

ACER Aspire 5045WLMi

Vélemények a márkáról, és gépről?

Szerkesztette: Papa 2006. 04. 27. 11:41 -kor

Nem a kenyér kicsi, hanem a pofátok nagy.

#1025 Felhasználó inaktív   sssent 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 27. 14:23

Idézet: Papa - Dátum: 2006. ápr. 27., csütörtök - 11:38

Ahoj!

ACER Aspire 5045WLMi

Vélemények a márkáról, és gépről?

A szokásos válasz, hogy attól függ mire kell.
Ami a hordozhatóságot illeti: a nagyobb TDP-jű Turion van benne, és jó nehéz.
Ami a teljesítményt: 120-as hdd jó nagy, viszont lassú; X1300 játszani elég kevés, viszont nem annyira rossz a fogyasztás, melegedés kérdésekben.
Az aspire az acer-nél a "belépőbb" kategória, bár mostanában azért nagyrészt a travelmate-ek sem azok a kifejezetten high-end gépek.

#1026 Felhasználó inaktív   Mukk 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 27. 15:05

amenniyre tudom, mostanában kerülnek (majd) be Mo-ra az MSI L sorozatba tartozó új notijai. (L715, 720, 725)
a 720-ast már láttam a notebook.hu-n is 270K körül, ami sztem nem rossz ár.

engem inkább az L715 vs. L725 párharc érdekelne, szereintetek mi szól az egyik és másik oldalán? nekem valahogy mindig az ATi+AMD páros volt a nyerő, de kérdés, hogy itt mik a tények...

> MSI L715
> MSI L725
> MSI L720

715 és 725 menniyvel lehet drágább a 720-asnál?

üdvicsek

Szerkesztette: Mukk 2006. 04. 27. 15:06 -kor

#1027 Felhasználó inaktív   Papa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 27. 15:08

Idézet: sssent - Dátum: 2006. ápr. 27., csütörtök - 15:23

A szokásos válasz, hogy attól függ mire kell.

Game, általános felhasználás.  Kb. mindenre.

Idézet

Ami a hordozhatóságot illeti: a nagyobb TDP-jű Turion van benne, és jó nehéz.

Nem probléma.

Idézet

Ami a teljesítményt: 120-as hdd jó nagy, viszont lassú; X1300 játszani elég kevés, viszont nem annyira rossz a fogyasztás, melegedés kérdésekben.

Cserélem le 40-esre a vinyót.  :smoker:
X700-hoz viszonyítva mit tud ez az x1300 ?

#1028 Felhasználó inaktív   -MM- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 27. 15:10

Sziasztok!

Az alábbi két gép közül melyiket javasoljátok?

Asus A6U B095
Mobile Sempron 3100+ 512MB DDR
Sis760GX+964L chipset
2,6KG + 8 cellás akksi
Jó felszereltség, ezt nem sorolom, mert a másik is u.ez.

Asus A6R B002
Celeron MPM 1,6Ghz(1MB) 512MB DDRII
Ati Xpress200
2,85KG + 8 cellás akksi

A gép alapvetően munkára kell, játék nem szempont, inkább az, hogy a venti ritkán kapcsoljon be, és akkor is legyen halk.
Munka alatt CAD is van, de csak 2D-ben.
Videokártya szempontból az Xpress200 szimpatikusabb, a Sempronos gép szvsz többet fogyaszt proci és RAM terén is, viszont könnyebb és gyorsabb(talán) processzor terén, és 10K-val olcsóbb.

Vagy keressek inkább egy használt Dell gépet?
A kijelző terén viszont XGA nem a legjobb CAD-re, SXGA 15"-on túl apró nekem, 15,4" WXGA a kettő között van képpontnagyságban ha jól számolok :).

Nem lesz nagyon sokat hurcibálva a gép, de azért lesz.
Mindkettő Sulinetben is elérhető, 2 év garival, 210-220K táskával, egérrel.

szerk.: még eszembe jutott, hogy Mobile Sempronban megy a CNQ-is ha jól tudom, míg 1,6-os Celeron M (és ez miért MPM ? :) ) nem vált órajelet, csak a rendes Pentium M.
Tehát lehet, hogy ha nincs épp kihajtva, a Sempron kevesebbet fogyaszt?

Szerkesztette: -MM- 2006. 04. 27. 15:20 -kor

#1029 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 27. 15:56

"A gép alapvetően munkára kell, játék nem szempont, inkább az, hogy a venti ritkán kapcsoljon be, és akkor is legyen halk."

akkor miert nem rendes mobil processzorosat veszel? a Celeron, mint ahogy Te is irod nem rendelkezik olyan energiagazdalkodasi funkciokkal, mint a pM, a Sempron meg ugye csokkentett fogyasztasu asztali processzor. (kizart, hogy kevesebbet fogyasszon, mint a pM celeron Q&Q ide vegy oda!) ergo AMD-bol Turion. akar a legolcsobb, leggyengebb.
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#1030 Felhasználó inaktív   -MM- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 27. 16:47

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. ápr. 27., csütörtök - 16:56

"A gép alapvetően munkára kell, játék nem szempont, inkább az, hogy a venti ritkán kapcsoljon be, és akkor is legyen halk."

akkor miert nem rendes mobil processzorosat veszel? a Celeron, mint ahogy Te is irod nem rendelkezik olyan energiagazdalkodasi funkciokkal, mint a pM, a Sempron meg ugye csokkentett fogyasztasu asztali processzor. (kizart, hogy kevesebbet fogyasszon, mint a pM celeron Q&Q ide vegy oda!) ergo AMD-bol Turion. akar a legolcsobb, leggyengebb.

Amit nem értek:
Hogy lehet, hogy Turionból az MT 25W, az ML még több, 3000+ mobil sempronra meg 25W-ot írnak?

Az egyik TDP a másik meg nem?
Elírás?
Ha ugyanúgy számolják, akkor nem értem, mivel lenne jobb egy Turion.
( a teljesítményétől eltekintve persze ... :) )

szerk.: de jó hogy ezt megnéztem, mert csak a 3000+ -hoz írnak 25W-ot, a 3100+ valószínűleg többet fogyaszt. Asztaliknál viszont csak 3100+ -tól van CNQ.
A 3000+ ha a 25W a max és CNQ is megy, akkor jó választásnak tűnik.

Szerkesztette: -MM- 2006. 04. 27. 16:51 -kor

#1031 Felhasználó inaktív   sssent 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 27. 17:18

Idézet: Papa - Dátum: 2006. ápr. 27., csütörtök - 15:08

X700-hoz viszonyítva mit tud ez az x1300 ?

Töredékét. Se. Az x1300 az az x300 súlycsoportja, hordozhatóságra gyúr nem játékra.

#1032 Felhasználó inaktív   Papa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 27. 17:18

Idézet: sssent - Dátum: 2006. ápr. 27., csütörtök - 18:18

Töredékét. Se. Az x1300 az az x300 súlycsoportja, hordozhatóságra gyúr nem játékra.

Kösz.  :smoker:

#1033 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 27. 18:13

"Hogy lehet, hogy Turionból az MT 25W, az ML még több, 3000+ mobil sempronra meg 25W-ot írnak?"

bocs, de itt vegeter az en tudasom. azt latom az amd honlapjan, hogy 3 fajta Sempron van: Desctop, Mobil Desctop Replacement es Thin&Light Mobil Solution. hogy melyiknek mennyi a fogyasztasa, es a Tied melyik, azt nem tudom. a Turion es e kozott biztos, hogy kulonbseg a 64 bites support, de ez laptopnal nem sokat szamit. a tobbiben talan special tud valaszolni a kerdesedre.
a forum ma:

#1034 Felhasználó inaktív   Renwick 

• Renwick
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 29. 14:24

Idézet: -MM- - Dátum: 2006. ápr. 27., csütörtök - 17:47

Amit nem értek:
Hogy lehet, hogy Turionból az MT 25W, az ML még több, 3000+ mobil sempronra meg 25W-ot írnak?

Az egyik TDP a másik meg nem?
Elírás?
Ha ugyanúgy számolják, akkor nem értem, mivel lenne jobb egy Turion.
( a teljesítményétől eltekintve persze ... :) )

szerk.: de jó hogy ezt megnéztem, mert csak a 3000+ -hoz írnak 25W-ot, a 3100+ valószínűleg többet fogyaszt. Asztaliknál viszont csak 3100+ -tól van CNQ.
A 3000+ ha a 25W a max és CNQ is megy, akkor jó választásnak tűnik.

Egy Turion 64 kb. 45 millióval több tranzisztort tartalmaz, mint a Mobile Sempron, fogyasztás szempontjából ez azért nem elhanyagolható mennyiség...

üdv

R.
Can you hear me, major Tom?

#1035 Felhasználó inaktív   -MM- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 29. 18:28

Idézet: Renwick - Dátum: 2006. ápr. 29., szombat - 15:24

Egy Turion 64 kb. 45 millióval több tranzisztort tartalmaz, mint a Mobile Sempron, fogyasztás szempontjából ez azért nem elhanyagolható mennyiség...

üdv

R.

Ok, de akkor fogyasztás szempontjából a 3000+ mobile sempron jó választás?

A 3100+ mennyivel eszik többet? (erről nem találtam az AMD honlapján semmit.)

Egyelőre vacilálok a használt "igazi" notik között, (Dell D600, vagy IBM T40 első körben) és egy 3000+ sempronos új asus között.

#1036 Felhasználó inaktív   a t o s z 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 29. 18:47

Idézet: -MM- - Dátum: 2006. ápr. 29., szombat - 18:28

Egyelőre vacilálok a használt "igazi" notik között, (Dell D600, vagy IBM T40 első körben) és egy 3000+ sempronos új asus között.

En az elobbinel tennem le a voksot - persze ha elegge bizol magadban, hogy alaposan attudsz nezni egy notit, es egesz jo az emberismero kepesseged. :)

#1037 Felhasználó inaktív   Renwick 

• Renwick
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 04. 29. 18:55

Idézet: -MM- - Dátum: 2006. ápr. 29., szombat - 19:28

Mobile Sempron összesen négyféle maggal futott/fut, 3100+ -ból van 25 és 62 wattos változat is.

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_AMD_S...microprocessors

üdv

R.
Can you hear me, major Tom?

#1038 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 29. 19:09

Idézet: -MM- - Dátum: 2006. ápr. 29., szombat - 19:28

a sempron az amd kupleráj processzora. nem fogod megtudni, hogy abban a notebookban milyen sempron van pontosan, mert sem a gyártó nem tünteni fel, sem az eladó nem fogja tudni megmondani, de azért meg lehet próbálni kideríteni. kérdés, megéri-e vele foglalkozni.

az amd brilliáns módon ugyanolyan jelöléssel látja el a többféle sempronokat, így keverve a korábbi K7-es és a mostani K8-as magokat, a gyártástechnológiákat, a 64 bitességet annak hiányával, a különböző fogyasztásúakat.

mobile sempronból legalább kétféle létezik, mégpedig Mobile AMD Sempron Processors for Full-Size Notebooks (ez gyakorlatilag asztali processzor), és Mobile AMD Sempron Processor for Thin and Light Notebooks. előbbi papíron 65 wattos TDP-vel rendelkezik, utóbbi 25 wattal. vagy rendelkezett, az erre való utalásokat eltüntették mára a honlapról, ezt sem venném készpénznek. tekintve, hogy ugyanannyiba kerülnek, teljesítménybeli különbség sincs rejtély, hogy ez hogyan lehetséges. van egy olyan érzésem, hogy sempronként a hibás L2 cache-sel elkészült processzorokat szórják ki össze-vissza, és attól függően, hogy eredetileg minek készült (athlon 64 vagy turion 64), úgy kerülnek besorolásra.

az a sempronos gép egyébként messze nem ér meg annyi pénzt szerintem.  nagyon nem. ekkora keretből jobb fajta renew, esetleg asis gépet javaslok. használtat azért nem, mert az tanácskérőknek olyan, mint kiskatonának megküzdeni a specznazzal.

#1039 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 29. 20:22

Idézet: special - Dátum: 2006. ápr. 29., szombat - 19:09

mobile sempronból legalább kétféle létezik, mégpedig Mobile AMD Sempron Processors for Full-Size Notebooks (ez gyakorlatilag asztali processzor), és Mobile AMD Sempron Processor for Thin and Light Notebooks. előbbi papíron 65 wattos TDP-vel rendelkezik, utóbbi 25 wattal. vagy rendelkezett, az erre való utalásokat eltüntették mára a honlapról, ezt sem venném készpénznek. tekintve, hogy ugyanannyiba kerülnek,
se nem ugyanannyiba nem kerul, se nem igaz, hogy nincs info rola az AMD honlapjan! :p http://www.amd.com/us-en/Processors/Produc...ml?redir=CPT301

ettol fuggetlenul abban feltetel nelkul hinnek specialnak, hogy nehez kideriteni azt, hogy az adott tipus konkretan melyik. masfelol viszont csodalkoznek, ha az AIDA nem mondana meg. bar persze minden loehetseges.

a hasznalt/uj kerdeskorben en az esetek 99%-ban (nem csak ebben) a hasznalt mellett teszem le a voksomat. ha nincs szukseged extra eros gepre (amiben csak az uj eleg jo), akkor a szamitastechnika iszonyatos es folytonos arzuhanasa miatt igazi gyongyszemekre lehet lelni, arrol nem is beszelve, hogy mekkora kulonbseg van -- szerintem -- egy igazan jo notebook, es egy amolyan jo kozott. de ez szigoruan az en velemenyem, es bizonyara az is kozrejatszik, hogy ertek annyira hozza, hogy be merjem vallalni. (hasznalt nalam egyebkent az analog fenykepezogep, a digitalis slr, az objektivek, az otthoni netmegoszto server es a masodgep, termeszetesen a notebook [Compaq Armada M300], mindket scanner -- egyik dia --, nyomtato, mosogep :). ja, lakast is hasznaltat vettem!)
a forum ma:

#1040 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 29. 20:50

a 3100 ugyanannyiba kerül. az infót pedig szívesen fogadom, azt az aloldalt, amelyiken korábban külön tárgyalták specifikációkkal a mobile sempronokat, nem találom, a tech doksikban is csak asztaliakról van.

Téma megosztása:

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.