HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen notebookot vegyek? - negyedik rész - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (133 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen notebookot vegyek? - negyedik rész

#21 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 24. 22:51

Idézet: PeC - Dátum: 2006. jan. 24., kedd - 21:26

Azt hittem egyértelmű lesz a fenti tesztből.

Röviden: azonos órajelű Pentium M és A64 teljesítménye kb megegyezik. (vehetjük úgy hogy teljesen)
Sempron (feltéve, hogy az A64 sempronjáról van szó) szinte ugyanazt a teljesítmény hozza, mint az A64, a Celeron M szintén alig marad el a pentium M-től.
Tehát, kb egyforma a teljesítményük azonos órajelen.

Ebből következik, hogy az 1.8-as sempron simán elpics@zza a 1.5-ös celeront.
Egyébként a sis csipkészlet nem gáz egyáltalán. Elég jól sikerült, egyedül linux alatt nem 100-as még a driverek miatt, de windows alatt teljesen jó. Én csak a linux miatt nem sis+turion notit vettem, kénytelen voltam 915+PM párost. Pedig nagyon nem akartam. ;) (AMD rulez ;) )

Akkor benéztem valamit, mert nem láttam tesztet. Visszakeresek. :)

szerk.

Megvan, azt olvastam is, azt hittem, hogy linkeltél valamit.
A kérdés már el lett döntve, a Sempronos gépet amit kinéztünk nem tudtuk megvenni akkora sor állt az üzlet előtt. :eek:
Remélem nincs igazad, és az 1.5-ös Celeron M egy szinten van az 3000+ Sempronnal. :]

Ha valakinek Sempron 3000+ proci van a gépében, az legyen szíves írjon! :up:

Szerkesztette: Lipton 2006. 01. 24. 22:57 -kor

#22 Felhasználó inaktív   Nozy 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 25. 08:58

Idézet: Sensation - Dátum: 2006. jan. 24., kedd - 22:15

Üdv!

http://www.notebook....amilo_a3667g_03
Ehhez lehet kapni magyar billentyűzetet?? Mer elég gáz hogy angol..
Mert ha lehet hozzá kapni akkor nekem mindenképpen ez a notebook kell!!!

Ha nem, akkor meg ez a 3 közül valamelyik:
http://www.notebook....amilo_a1667g_08
http://www.notebook.hu/notebook/acer/aspir...re_5024wlmi_100
http://www.notebook....amilo_a1667g_05

Lécci segítsetek!

Hali!

A fusikról én véleményt nem tudok, de ha ez segít, akkor nekem egy aspire 5024wlmi_100 -as gépem van.
Amit látsz képet a notebook.hu-n, arról annyit, hogy az nem az 5024wlmi_100. Sok helyen nem találják el a képet, hogy melyik is az a gép. Lényeg, hogy ITT találhatsz róla jó képeket.
Ami nekem van az csupán 2 dologban különbözik:
1: A képen Slot-in -es dvd van a gépben, hát az enyémben sima tálcás.
2: Ami van leírás a notebook.hu-n, 4000 mAh aksi van hozzá, de 4400 mAh aksit adtak. Ezzel az aksival wifi-n keresztüli netezéssel bír gép jó 3 órát, szóval szerintem korrekt.
Nekifutásnak ennyi, ha valami még konkrétan érdekel írj, és válaszolok amint tudok!

Nozy
Szabad országban szabad ember szabad akaratából azt mond és azt tesz, amit szabad.

#23 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 25. 09:38

Lehet valahol 2-3 év garral venni HP notikat? Az 1 év nagyon karcsú. :think:
Üdvözlettel:
Gabi

#24 Felhasználó inaktív   atikassz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 25. 11:52

Sziasztok.

Olvasgattam a topikot és láttam,hogy volt szo acer gépekröl is föleg a minöségükröl arra lennék kiváncsi,hogy az aspire 3003as SiS M760GX csipszetje mennyire gyenge? Érdemes ezzel foglalkozni.

Mindennapi használatra lenne,játékra nem nagyon.

#25 Felhasználó inaktív   GoLAN 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 25. 12:37

Idézet: Shia-ko - Dátum: 2006. jan. 25., szerda - 9:38

Lehet valahol 2-3 év garral venni HP notikat? Az 1 év nagyon karcsú. :think:

Bárhol. Sőt, ha egy évvel veszed, utána záros határidőn belül bármelyik HP dealernél vehetsz garanciakiterjesztést.

#26 Felhasználó inaktív   GoLAN 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 25. 12:42

Idézet: atikassz - Dátum: 2006. jan. 25., szerda - 11:52

Sziasztok.

Olvasgattam a topikot és láttam,hogy volt szo acer gépekröl is föleg a minöségükröl arra lennék kiváncsi,hogy az aspire 3003as SiS M760GX csipszetje mennyire gyenge? Érdemes ezzel foglalkozni.

Mindennapi használatra lenne,játékra nem nagyon.

Acernél az Aspire az alsó, a TravelMate a felsőbb kategória. Olyan, hogy olcsó de csúcs nincs. Az Acer ára többnyire arányosan tükrözi a minőségét.

#27 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 25. 13:57

Ha valakinek van Sempron 3000+ procis gépe, akkor egy 1 megás Superpi-t futasson le rajta legyen szíves, és írja ide az eredményt.

#28 Felhasználó inaktív   atikassz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 25. 14:12

Idézet: GoLAN - Dátum: 2006. jan. 25., szerda - 12:42

Acernél az Aspire az alsó, a TravelMate a felsőbb kategória. Olyan, hogy olcsó de csúcs nincs. Az Acer ára többnyire arányosan tükrözi a minőségét.

Szoval röviden ez annyit tesz,hogy nem érdemes vele foglalkozni?

#29 Felhasználó inaktív   Sensation 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 25. 16:42

Háát sztem ez így nem igaz hogy az Aspire az alsó, a Travelmate a felsőbb kategória.. Egyik ilyen, a másik olyan, "egyenrangúak". :)
ASUS EeePC 1000H Black, 1GB, 80GB HDD
Nokia N73 Silver-Plum, 2GB miniSD
Videoton RA 6363 S, RT6303 S, DC 2050 E, Akai CS-F21

MSI K8N Neo Platinum (nForce3 250)
AMD Athlon64 3200+ (s754 NewCastle 2.2GHz)
Sapphire HD2600XT 512MB GDDR3 AGP8x
1.5 GB DDR400 Samsung (CL2.5, 1T CR)
CHIEFTEC 450W

#30 Felhasználó inaktív   eddie101 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 25. 16:51

Sziasztok!

Ha valakit erdekel egy HP COMPAQ AMD ATHLON 3500+, 512RAM, 100GBHDD, WXGA Brightview widescreen, WLAN stb. dobjon egy levelet legyszi.

Nemi leiras:
http://forum.noteboo...d.php?p=1096222

#31 Felhasználó inaktív   sanyaboy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 25. 16:56

Idézet: carcass - Dátum: 2006. jan. 24., kedd - 22:34

Árfekvés nem számít? :think:

természetesen számít.350k a felső határ
pc mellé kéne második gépnek(még egy pc nem fér el a szobában), leginkább játék menne rajta LAN-on,és szeretném kb. ugyanazt az teljestményt ott is, mint a pc-n.Abban 3200+ Athlon64/1giga RAM + X800XL/256MB van. A fő dilemmát most az okozza, hogy mivel noteszban gondolom nem túl egyszerű bővíteni pl. videókártyát cserélni (néhány kivételtől eltekintve), nem látom értelmét most venni egy szerényebb teljesítményű cuccot,majd kb. fél év múlva féláron eladni,és venni egy erősebbet... :think:
Ezért kéne egy olyan weblap,ahol a notebook.hu-hoz hasonlóan lehet ezerféle feltétel szerint válogatni, akár külföldi is.Ha ki tudnék nézni egy konkrét típust,már mehetne a nyálcsorgatás,valamint az alkudozás az boltossal  :cool:
sanya
Aki sokat keveri a sz*rt, azt előbb-utóbb berántja a kanál...

#32 Felhasználó inaktív   begbie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 25. 17:32

Hello!

Volt már korábban szó a Turion-Dothan teljesítményről. Azt mondtátok, hogy az azonos órajelű Turion és Dothan nagyjából ugyanott van teljesítményben. Ha jól tudom fogyasztásban sem sokkal rosszabb már a Turion.
Azért kérdezem, mert valószínűleg nem lesz türelmem/kedvem/időm kivárni a Napát, sőt egy korábban linkelt cikk szerint azt akár érdemes lenne kihagyni is... nos, még egy évet biztos nem fogok várni, ráadásul gondolom elég drága is lesz a megjelenésekor.
Amire én használnám a gépet, az CAD, render, Photoshop, kis játék.
Ami a Turion felé billenti a mérleg nyelvét, az először is az ára, másrészt (tudom, hogy ez egy ideig még nem jelent semmit...) a 64bit.

Ezt a Turionos gépet néztem, egész jó áron van:

FUJITSU SIEMENS Amilo A1667G 08

Ezzel szemben hol lenne teljesítményben ez a konfig:

MSI 1032

kösz.: begbie

#33 Felhasználó inaktív   xedos 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 25. 19:33

Idézet: begbie - Dátum: 2006. jan. 25., szerda - 18:32

Hello!

Volt már korábban szó a Turion-Dothan teljesítményről. Azt mondtátok, hogy az azonos órajelű Turion és Dothan nagyjából ugyanott van teljesítményben. Ha jól tudom fogyasztásban sem sokkal rosszabb már a Turion.
Azért kérdezem, mert valószínűleg nem lesz türelmem/kedvem/időm kivárni a Napát, sőt egy korábban linkelt cikk szerint azt akár érdemes lenne kihagyni is... nos, még egy évet biztos nem fogok várni, ráadásul gondolom elég drága is lesz a megjelenésekor.
Amire én használnám a gépet, az CAD, render, Photoshop, kis játék.
Ami a Turion felé billenti a mérleg nyelvét, az először is az ára, másrészt (tudom, hogy ez egy ideig még nem jelent semmit...) a 64bit.

Ezt a Turionos gépet néztem, egész jó áron van:

FUJITSU SIEMENS Amilo A1667G 08

Ezzel szemben hol lenne teljesítményben ez a konfig:

MSI 1032

kösz.: begbie

Hasonló teljesítményű a kettő. Talán egy picit gyengébb az MSI Gef Go 6600-as, ugyanakkor tudja a pixel shader 3-at!!!
Az MSI kisebb, könyebb és ráadásul a külső oldala és az alja magnézium!
A Fujitsu pedig festett műanyag...

#34 Felhasználó inaktív   begbie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 25. 19:58

Idézet: xedos - Dátum: 2006. jan. 25., szerda - 20:33

Hasonló teljesítményű a kettő. Talán egy picit gyengébb az MSI Gef Go 6600-as, ugyanakkor tudja a pixel shader 3-at!!!
Az MSI kisebb, könyebb és ráadásul a külső oldala és az alja magnézium!
A Fujitsu pedig festett műanyag...

Nekem is szimpatikusabb megjelenésre meg úgy általában az MSI, de a teljesítmény fontosabb, ezért bevállalnám a fujitsut is...
Fontos lenne, hogy ne haljon be, ha egyszerre nyitva van mondjuk egy-két ArchiCAD, miközben mondjuk Photoshopban dolgozok.
Az is fontos lenne, hogy viszonylag gyorsan rendereljen, mi több talán még dolgozhassak is alatta PS-ben, AC-ben...
Jó, tudom, ilyenekkel várjam meg a dual core-os procikat, de az még nagyon sokára lesz, mire azok ideérnek és ki is tudom fizetni... Talán az Amilo Pi 1536, de nem tudom mennyire hasít a legkisebb dual core proci benne, illetve arra a VGA-ra is kíváncsi vagyok, hol van egy 6600/X700-hoz...
Meg hát a korábban emlegetett cikk... mire megérkezik a NAPA, addigra lehet tovább várni, az újabb újításokra...

Szóval a fontossági sorrend: 1. ár(~350e) 2. teljesítmény 3. (sajnos) minőség

üdv.: begbie

szerk: ja, igen xedos: tudom, hogy Neked Turionos MSI-d van. Ez is tetszene nekem. Nem lehet ezt ugyanúgy konfigurálni valahol, mint a Dothanos változatot a notebook.hu-nál? Mindenhol csak a sulinetes M635 van, nekem pedig jobban feküdne 2000-es procival és 1 giga rammal....

Szerkesztette: begbie 2006. 01. 25. 20:13 -kor

#35 Felhasználó inaktív   krisz123 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 25. 21:43

Nem kell kivárni a napát, már most van ausztriában egy csomó helyen raktáron, olyan 20-30 ezer forinttal drágábban, mint az egymagos dothan változat. (eddig csak kétmagosakat láttam). Aki most akar notit venni, szerintem mindenképp érdemes ezt venni.

#36 Felhasználó inaktív   begbie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 25. 21:50

Idézet: krisz123 - Dátum: 2006. jan. 25., szerda - 22:43

Nem kell kivárni a napát, már most van ausztriában egy csomó helyen raktáron, olyan 20-30 ezer forinttal drágábban, mint az egymagos dothan változat. (eddig csak kétmagosakat láttam). Aki most akar notit venni, szerintem mindenképp érdemes ezt venni.

Ezért gondoltam, hogy ha kétmagosat vennék, akkor megérné tovább várni:

Prohardver cikk

csak mindez még nagyon sokára jön.... pont olyan sokára, hogy addig kellene vennem új gépet, viszont ha megveszem most, akkor meg birizgálni fogja az agyam, hogy egy év múlva meg jön az új technológia...  :think:

Erre a kérdésre lenne válasz, hogy AMD :) akkor nem kell várni....

Szerkesztette: begbie 2006. 01. 25. 21:51 -kor

#37 Felhasználó inaktív   pz0009 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 25. 22:58

Idézet: Lipton - Dátum: 2006. jan. 24., kedd - 23:51

Akkor benéztem valamit, mert nem láttam tesztet. Visszakeresek. :)

szerk.

Megvan, azt olvastam is, azt hittem, hogy linkeltél valamit.
A kérdés már el lett döntve, a Sempronos gépet amit kinéztünk nem tudtuk megvenni akkora sor állt az üzlet előtt. :eek:
Remélem nincs igazad, és az 1.5-ös Celeron M egy szinten van az 3000+ Sempronnal. :]

Ha valakinek Sempron 3000+ proci van a gépében, az legyen szíves írjon! :up:

Az attól függ,mekkora a cache a cerkában.Az 1 megás változat simán hozza a 3000-es amd teljesítményét.Egyszer láttam összehasonlítva,az AMD honlapján,nekik elhiszen,hogy a Celeron ugyanolyan jó. :)

#38 Felhasználó inaktív   pz0009 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 25. 23:23

AMD Sempron vs. Celeron M
---------------------------------
Na szóval,itt a link magyarázattal:

http://www.amd.com/us-en/Processors/Produc...4~92831,00.html

Az 1.3-as Celeron az 1 mega cache-es,az 1.5-ös csak 512 kb-os.Számok,és nem a csíkok hossza szerint nézve,az 1.3, 1 M cache 100%,a 3000+ Sempron 118%, tehát 18 % a különbség,az 1.5-ös valószínűleg lenne 1M cache-sel 1.5/1.3*100=115% (kb) ,tehát nem beszélhetünk lényegi különbségről.

Egyébként érdekes,hogy az 1.5-ös 1 megást nem rakták bele a hasonlításba... Meg a cache-ek méretét sem.Így úgy látszik,mintha nem lenne sebességnövekedés a mhz-ekkel a Celeronnál,pedig az 1.5-ös csak fele cache-t tartalmaz az 1.3-ashoz képest. :reklamacio:

Fele cache-sel is gyorsabb 2 %-al,az AMD-nél viszont tényleg nincs érdemleges növekedés. + 400 mhz=8%?   :confused:  :think: 

Szerkesztette: pz0009 2006. 01. 25. 23:27 -kor

#39 Felhasználó inaktív   pz0009 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 25. 23:56

Bocsánat.közben rájöttem,hogy az a 400+ az nem megahertz,hanem 400 izé. :)

1.3 (Cel 1M) : 1.8 (Sem 3000+) =100 : 138. Ehhez képest van 18 % különbség.Az nem sok.

Tehát a lényeg : az 1.5-ös 1 megás Celeron kb. = 1.8 3000+ os Sempron. Csak kevesebbet fogyaszt.

#40 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 01. 26. 00:56

Idézet: begbie - Dátum: 2006. jan. 25., szerda - 19:58

Szóval a fontossági sorrend: 1. ár(~350e) 2. teljesítmény 3. (sajnos) minőség

Amilót nem vennék munkára, a rossz minőség pénzedbe fog kerülni, nem kevésbe, és ha rossz gép, a teljesítmény 0. És a kétmagos Yonah hajnalán egymagos chipet venni teljesítményigényes területre megint nem bölcs. Nem tudom, mire kellene várni, a Core Duo és Centrino Duo gépek tömegével jelennek meg napról napra, csak van közöttük jobb.

Téma megosztása:

• (133 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó