HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen notebookot vegyek? - negyedik rész - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen notebookot vegyek? - negyedik rész

#201 Felhasználó inaktív   Renwick 

• Renwick
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 02. 02. 11:33

Idézet: PeC - Dátum: 2006. febr. 2., csütörtök - 10:44

Miért is nem?
DDR400 ~= DDR2-533-al.
Így már nincs is olyan nagy különbség a sebességben, nem beszélve arról, hogy a turionnál lényegesenn jobb a memória időzítés, így amit buktál a vámon, behozod a réven. SZVSZ a mem. sebesség különbség elhanyagolható.

Egyébként pedig DDR400-at is lehet bele pakolni, csak akkor szoftveresen kell állítani a proci memvezérlőjét. Jó az a turion, nincs benne hiba.

Szó sem volt az eddigiek kapcsán a Turionról. Centrino alapú (sonomás) notikról beszéltem...

üdv

R.
Can you hear me, major Tom?

#202 Felhasználó inaktív   zsozso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 02. 11:46

Idézet: qwqwqw - Dátum: 2006. febr. 1., szerda - 16:41

jóhogynem már a fókuszból veszed a tudományt smile2.gif"

Jóvanna.

Amúgy tényleg elszomorító, hogy ki van rakva a több százezres gép, nem jó az egere és olyan meleg, hogy szinte gőzölög.
:-(

A bajom az, hogy az általad idézett "szakember" úgy nagyjából bődületes baromságokat beszélt.

#203 Felhasználó inaktív   PeC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 02. 13:23

Idézet: Renwick - Dátum: 2006. febr. 2., csütörtök - 11:33

Szó sem volt az eddigiek kapcsán a Turionról. Centrino alapú (sonomás) notikról beszéltem...

üdv

R.

Akkor elnéztem, bocs ;)
"Aki a munkahelyén nem nyal, az szopni fog!!!"

#204 Felhasználó inaktív   qwqwqw 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 02. 15:25

Idézet: zsozso - Dátum: 2006. febr. 2., csütörtök - 12:46

A bajom az, hogy az általad idézett "szakember" úgy nagyjából bődületes baromságokat beszélt.

Hát, tényleg elég droid volt az eladó :-)
Amúgy ma néztem a nb.hu üzletben az msi 1032-est. csöndes volt, jég hideg és jó gyorsan bootolt... szakmailag
:-)

#205 Felhasználó inaktív   aanos 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 02. 02. 18:40

Sziasztok!

A segítségeteket kérném!

Notit szeretnék vásárolni és mivel elég nagy beruházás lesz az én léptékemmel mérve, már jó ideje tanulmányozom a témát. Az elvárásaim 512 RAM, 80 GB HDD, Pentium M vagy Turion proci minnél hosszabb garancia és akksi idő valamint ne legyen integrált videókártyája. Nagyon-nagyon max. 290e ft-t tudnék rááldozni. Amire használnám: AutoCad, Photoshop, php, néha játék és filmnézés. Amit hossza keresgélés után leginkább megferlelőnek találtam:
ACER Travelmate 4002 WLMI
Bevezető listaára :  352,990
Modellév : 2005   Akciós ára :  287,990
Akciós termék  

Centrino Intel Pentium-M processzor, 1.6 GHz órajelfrekvencia, 400 MHz FSB, 1 MB L2 gyorsítótár;
15.4"-es (39 cm), 1280x800 pixel (WXGA) felbontású aktív mátrix TFT kijelző, ATI MOBILITY RADEON 9700 64 MB videovezérlővel;
Intel 855GME Express chipkészlet;
512 MB DDR RAM;
80 GB ULTRA ATA-100 HDD;
beépített hangrendszer 2 db beépített hangszóróval;
DVD-/+RW meghajtó;
10/100 Mbps hálózati interfész, wake-on-LAN támogatással (RJ-45);
1x 56K modem (RJ-11);
1x infravörös (FIR) csatlakozó;
1x Type II PCMCIA CardBus bővítőhely;
3x USB 2.0, 1 x IEEE 1394, 1x VGA, 1x S-Video, 1x vonal bemenet és 1x fejhallgató/vonal/hangszóró kimenet;
Integrált Intel PRO/Wireless 2200BG 802.11b/g vezetéknélküli hálózati interfész;
Kensington lopásvédelmi zár előkészített;
Li-ion akkumulátor, mely 5 óra folyamatos üzemidőt biztosít átlagos terhelés mellett.;
Microsoft Windows XP Home Edition operációs rendszer;
2.95 kg súly;
Garancia: 3 év
1 év nemzetközi utazógarancia (ITW);

Lelőhely: http://www.ittveddme...ts.php?id=11955

Ha esetleg valaki tud ebben az árban valami jobbat, minden segítséget szívesen veszek ;) !

Előre is köszi!

aanos

Szerkesztette: aanos 2006. 02. 02. 18:42 -kor

#206 Felhasználó inaktív   nazgul 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 02. 19:50

Idézet: aanos - Dátum: 2006. febr. 2., csütörtök - 19:40

Sziasztok!

A segítségeteket kérném!

Notit szeretnék vásárolni és mivel elég nagy beruházás lesz az én léptékemmel mérve, már jó ideje tanulmányozom a témát. Az elvárásaim 512 RAM, 80 GB HDD, Pentium M vagy Turion proci minnél hosszabb garancia és akksi idő valamint ne legyen integrált videókártyája. Nagyon-nagyon max. 290e ft-t tudnék rááldozni. Amire használnám: AutoCad, Photoshop, php, néha játék és filmnézés. Amit hossza keresgélés után leginkább megferlelőnek találtam:
ACER Travelmate 4002 WLMI
Bevezető listaára :  352,990
Modellév : 2005   Akciós ára :  287,990
Akciós termék  

Centrino Intel Pentium-M processzor, 1.6 GHz órajelfrekvencia, 400 MHz FSB, 1 MB L2 gyorsítótár;
15.4"-es (39 cm), 1280x800 pixel (WXGA) felbontású aktív mátrix TFT kijelző, ATI MOBILITY RADEON 9700 64 MB videovezérlővel;
Intel 855GME Express chipkészlet;
512 MB DDR RAM;
80 GB ULTRA ATA-100 HDD;
beépített hangrendszer 2 db beépített hangszóróval;
DVD-/+RW meghajtó;
10/100 Mbps hálózati interfész, wake-on-LAN támogatással (RJ-45);
1x 56K modem (RJ-11);
1x infravörös (FIR) csatlakozó;
1x Type II PCMCIA CardBus bővítőhely;
3x USB 2.0, 1 x IEEE 1394, 1x VGA, 1x S-Video, 1x vonal bemenet és 1x fejhallgató/vonal/hangszóró kimenet;
Integrált Intel PRO/Wireless 2200BG 802.11b/g vezetéknélküli hálózati interfész;
Kensington lopásvédelmi zár előkészített;
Li-ion akkumulátor, mely 5 óra folyamatos üzemidőt biztosít átlagos terhelés mellett.;
Microsoft Windows XP Home Edition operációs rendszer;
2.95 kg súly;
Garancia: 3 év
1 év nemzetközi utazógarancia (ITW);

Lelőhely: http://www.ittveddme...ts.php?id=11955

Ha esetleg valaki tud ebben az árban valami jobbat, minden segítséget szívesen veszek ;) !

Előre is köszi!

aanos

Acer-t ne, inkább ezt ajánlom MSI MS1032

#207 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 02. 22:13

Idézet: aanos - Dátum: 2006. febr. 2., csütörtök - 18:40

Sziasztok!

A segítségeteket kérném!

Néhány felvetés, javaslat:

-- az Intel most megy át platformváltáson, év elején dobta piacra a kétmagos mobil chip, és így tömegesen érkeznek az ezzel szerelt (Core Duo) processzorok. mivel teljesítményigényes alkalmazásokat használsz, ezért talán érdemes lenne várni, pláne mivel az új procik nem "egyszerűen" két magot tartalmaznak egy helyett, hanem azok továbbfejlesztettek, főként lebegőpontos teljesítményük javult, ergo azonos órajelen két erősebb maggal akár kétszer gyorsabak is lehetnek. az Acernek is vannak már Core Duos modelljei. ha tudsz várni még egy kicsit, akkor talán érdemes.

-- ha munkára lesz, napi sok órás intenzív használattal, akkor tanácsos odafigyelni a garancia hosszára. 1 évvel nem szabad új notebookot venni, hacsak nem sohanapján van használva. 2 év a minimum, 3 év az optimum. ha az alapcsomagban csak 1 év van, lehet extra pénzért kérni hozzá, akár később is, még a garanciális időszakban. ennek feltételei gyártótól gyártóra változnak.

-- szintén a munkagépként való használatkor ne fogyasztóknak szánt vonalat válassz. nem mindig egyértelmű, hogy melyik-melyik, amelyikre Windows XP Professionalt előtelepítenek, azok biztosan munkagépek, ennek megfelelően vélelmezhetően strapabíróbbak, időtállóbbak. a márka nem számít. nincs olyan, hogy márkaminőség. egyes sorozatokat meg lehet különböztetni, de egész márkákat nem. az olcsó, vagy multimédiás konzumer gépek a toshibától is sem jobbak, mint egy akármilyen clevo (különben is lehet, hogy valójában éppen clevo:), vagy quanta, vagy compal, wistron a bele stb.)

-- ha nap-mint-nap hordoznád, fontolj meg kisebb, könnyebb formátumot. sokan mondják ilyenkor, hogy hát elbírom. persze, mindenki elbír 3 kilót plusz a mindenféle bizbaszt. de az ember kényelmes lény, és egy idő után nagyon kényelmetlen, fárasztó az egész procedúra. ráadásul egy könnyebb, kisebb gépet olyan helyzetekben is használni fogsz, amilyenek egy nagyobb géppel eszedbe sem jutnának.

#208 Felhasználó inaktív   pz0009 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 02. 22:13

Idézet: krisz123 - Dátum: 2006. febr. 1., szerda - 11:03

Kicsit OFF:

Eladnám 1.5 hetes TOSHIBA SATELLITE M60-169 notebookomat számlával, két év garanciával.

A múlt héten vetted.Miért akarod eladni?Azt írtad,hogy jó.

Ez nagyon gyors változás.

Kíváncsi  vagyok,mi történt.

#209 Felhasználó inaktív   pz0009 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 02. 22:25

Idézet: special - Dátum: 2006. febr. 2., csütörtök - 23:13

a márka nem számít. nincs olyan, hogy márkaminőség. egyes sorozatokat meg lehet különböztetni, de egész márkákat nem. az olcsó, vagy multimédiás konzumer gépek a toshibától is sem jobbak, mint egy akármilyen clevo (különben is lehet, hogy valójában éppen clevo:), vagy quanta, vagy compal, wistron a bele stb.)

-- ha nap-mint-nap hordoznád, fontolj meg kisebb, könnyebb formátumot. sokan mondják ilyenkor, hogy hát elbírom. persze, mindenki elbír 3 kilót plusz a mindenféle bizbaszt. de az ember kényelmes lény, és egy idő után nagyon kényelmetlen, fárasztó az egész procedúra. ráadásul egy könnyebb, kisebb gépet olyan helyzetekben is használni fogsz, amilyenek egy nagyobb géppel eszedbe sem jutnának.

A márka abból az okból nem elhanyagolható,hogy kitől kapod a szervízhátteret.Ez nagyon fontos,szerintem.
A Toshibánál biztos,hogy a "legszarabb" gépükre is vehetsz 3 év gart,max. 25-ért.Nem tudom,másnál ez hogy van.
Plusz,az sem mellékes,hogy hol van a legközelebbi szervíz.Nem hátrány,ha nem kell átvonatozni a fél világon a cuccal esetleges probléma esetén.Sajna a Toshiba a keleti országrészt nem preferálja(vagy én néztem el valamit).

A súly az valóban súlyos probléma.A 3 kilós noti az egy dolog,de biztos,hogy semmi más nem lesz nálad? Még egy könyv,egy kis ez-az,és úgy érzed magad,mint egy málhás szamár.
Saját tapasztalat,sajna.

#210 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 02. 22:31

Idézet: special - Dátum: 2006. febr. 2., csütörtök - 22:13

-- ha munkára lesz, napi sok órás intenzív használattal, akkor tanácsos odafigyelni a garancia hosszára. 1 évvel nem szabad új notebookot venni, hacsak nem sohanapján van használva. 2 év a minimum, 3 év az optimum. ha az alapcsomagban csak 1 év van, lehet extra pénzért kérni hozzá, akár később is, még a garanciális időszakban. ennek feltételei gyártótól gyártóra változnak.

Fene tudja, eddig én is megvetettem, de most egy 180 rugós IBMre plsuz 40ezer a gari. nomost ha 1 év 1 nap utána katasztrófálisan tönkremegy, akkor vagy 40 alatt van a javítás, vagy eladom féláron aztán 160-ért veszek sokkal jobbat. Mert 2 év múlva a notesz már sehol nem lenne, CDíró helyett úgyis kell DVDíró, kinövik, cserélik, estébé. Határeset.
Make love not Wor.

#211 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 02. 22:46

Idézet: pz0009 - Dátum: 2006. febr. 2., csütörtök - 22:25

A márka abból az okból nem elhanyagolható,hogy kitől kapod a szervízhátteret.Ez nagyon fontos,szerintem.
A Toshibánál biztos,hogy a "legszarabb" gépükre is vehetsz 3 év gart,max. 25-ért.Nem tudom,másnál ez hogy van.
Plusz,az sem mellékes,hogy hol van a legközelebbi szervíz.Nem hátrány,ha nem kell átvonatozni a fél világon a cuccal esetleges probléma esetén.Sajna a Toshiba a keleti országrészt nem preferálja(vagy én néztem el valamit).

A súly az valóban súlyos probléma.A 3 kilós noti az egy dolog,de biztos,hogy semmi más nem lesz nálad? Még egy könyv,egy kis ez-az,és úgy érzed magad,mint egy málhás szamár.
Saját tapasztalat,sajna.

Teljesen jogos felvetés, de ha ezt is belevisszük az egyenletbe, akkor egy 7 fős IT-beszerzési tanácsadó teammel lehet megoldani az egyenletet. Ezzel senki sem tud mit kezdeni. Az egyéni tapasztalatok nem számítanak, mindegyik supportról van jó és rossz is. Egyedül a kereskedők tudnának hinteni, de ők meg nem hülyék, hogy lebeszéljék a vevőt a egy márkáról. Sőt ennek ellenkezőjét látom a gyakorlatban.:) Az egyik legproblémásabb supportú márak nagyon itt van az országban: és a kereskedők tolják.

Dehogynem lesz nála: tápegység, egér, társka, könyvek. Ezek a bizbaszok. :) Elindulni legalább 5 perc egy ilyen szettel. :)

#212 Felhasználó inaktív   pz0009 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 02. 22:46

Ami eddig itt nem hangzott el,és máshol sem nagyon,de higgyétek el,nem mindegy, a

HANG!

Megvettem az olcsó Toshiba notimat,nem volt vele semmi baj,amíg nem kezdtem el zenét hallgatni rajta.Valamilyen Connexant nevű,minősíthetetlen(nem akarok trágár szavakat használni) "hangkártya"
van benne.Szörnyű!Majdnem sírva fakadtam,mikor a jó minőségű fejhallgatómat átdugtam haver integrált,ámde asztali pc-s,minőségi hangkártyájába.Akkor jöttem rá,hogy mi is a baj.
Ráadásul gyakorlatilag lehetetlen hozzá linuxos "drivert" találni a neten.
Ha valaki szereti a zenét(nem is kell túlzottan vájtfülűnek lenni hozzá),annak ez gyalázat.
Egy, a lakóhelyemhez közeli cég sem árul picimacis vagy usb-s hangkártyát,és ahol van,ott sem két fillér.És az mi durva,hogy a notebookon kívül még viszem magammal a külső usb-s hangkártyámat.

Lehet,hogy ez csak az én véleményem,de nekem ezek után ez elég fontos lett.

#213 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 02. 22:52

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. febr. 2., csütörtök - 22:31

Fene tudja, eddig én is megvetettem, de most egy 180 rugós IBMre plsuz 40ezer a gari. nomost ha 1 év 1 nap utána katasztrófálisan tönkremegy, akkor vagy 40 alatt van a javítás, vagy eladom féláron aztán 160-ért veszek sokkal jobbat. Mert 2 év múlva a notesz már sehol nem lenne, CDíró helyett úgyis kell DVDíró, kinövik, cserélik, estébé. Határeset.

Jól felépítetted fejben, csak gyakorlatban ez nem tudom, hogy menne. A garancia olyan, mint a bukósisak: bárcsak úgy gondolna rá mindig az ember, hogy felesleges volt. Azt mondod, ha drágább a javítás, akkor eladod féláron. Egy fődarabhibás gépet te senkinek nem adsz el féláron, hacsak nem baromállat. Elárulom, hogy ha beszarna a panel az IBM-eden garancián kívül, és el akarnád adni, akkor 50 ezret se kapnál érte, ugyanis a javítás egy százas legalább.

De garanciával eladni is könnyebb a gépet, sőt drágábban is el lehet valamivel.

Végezetül te most egy 180 ezres géppel számolsz. Számolj utána 280, 380, 480 ezres gépekkel is, mennyit ér az a 40 ezer forintos garancia.

#214 Felhasználó inaktív   pz0009 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 02. 22:57

Idézet: special - Dátum: 2006. febr. 2., csütörtök - 23:46

Az egyik legproblémásabb supportú márak nagyon itt van az országban: és a kereskedők tolják.

Dehogynem lesz nála: tápegység, egér, társka, könyvek. Ezek a bizbaszok. :) Elindulni legalább 5 perc egy ilyen szettel. :)

Valami - valami -re gondolsz?

Ha lenne egy 4-5 órás akksiidőm,meg lehetne spórolni a kábeleket széthúz,"1-es kábel" felteker,elrak,"2-es kábel" felteker,elrak,összedug,beledug ,oda-és visszafele is menüpontokat,mert akkor kibírná a lakóhelyem és a suli közti oda-visszautat,plusz amit kell. :)

#215 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 02. 23:06

Idézet: pz0009 - Dátum: 2006. febr. 2., csütörtök - 22:57

Valami - valami -re gondolsz?

Ha lenne egy 4-5 órás akksiidőm,meg lehetne spórolni a kábeleket széthúz,"1-es kábel" felteker,elrak,"2-es kábel" felteker,elrak,összedug,beledug ,oda-és visszafele is menüpontokat,mert akkor kibírná a lakóhelyem és a suli közti oda-visszautat,plusz amit kell. :)

nem tudom, mi az a valami-valami...jaaaa, most gondolok valamire, de az nem az. és most nem is akarom elárulni, nem baj, ugye. nem hiszem, hogy ez akkora hátrány lenne a vevőnek, inkább azt látom, a kereskedők vannak szopatóágon.

a kábeles dolgot jól gondolod. annyira jó érzés a kézben vinni a másfél kilós gépet, és csak rádugni a hálózati kábelt, ha épp nincs wifi. pláne mikor látod a görbe háttal, bazi hordtáskákkal érkezőket, akik percekig pakolnak ki, kábeleznek, egeret dugdosnak.:)

zsozso szokta modani, hogy vannak első notisok, meg akik okosan vásárolnak. :)

Szerkesztette: special 2006. 02. 02. 23:09 -kor

#216 Felhasználó inaktív   pz0009 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 02. 23:13

Idézet: special - Dátum: 2006. febr. 3., péntek - 0:06

és most nem is akarom elárulni, nem baj, ugye.

Bajnak nem baj,csak kíváncsivá tettél.

Esetleg priviben,csak nekem,csak most,és nem használom fel ellened a bíróságon? :) :respect:

Szerkesztette: pz0009 2006. 02. 02. 23:26 -kor

#217 Felhasználó inaktív   pz0009 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 02. 23:15

Idézet: special - Dátum: 2006. febr. 3., péntek - 0:06

zsozso szokta modani, hogy vannak első notisok, meg akik okosan vásárolnak. :)

Ezek után én is másképpen fogom csinálni.Csak az még jó soká lesz,mert ebbe az elsőbe belement a sok pííz,kivenni meg nem lehet,mert már beleszorult.Sajna.
:)

#218 Felhasználó inaktív   pz0009 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 02. 23:48

:offtopic:
Tegyük fel,hogy 2008 januárjában elromlik a gépem.Akkor még garanciás lesz.Honnan fognak előásni egy olyan alaplapot,ami három éve volt "divatban",vagy egy 40 gigás vinyót?

Érdemes-e "elősegíteni" a pusztulását egy jobb konfig reményében(mondjuk tartós,hiperintenzív használattal)? Vagy ez hogy megy?

#219 Felhasználó inaktív   krisz123 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 03. 00:06

Idézet: GoLAN - Dátum: 2006. febr. 1., szerda - 17:39

????

Az persze eszedbe sem jut, hogy amit meg akartam venni használt volt, amit pedig megvettem, az új ???

Vagy valami mást nem értettél???

Szerkesztette: krisz123 2006. 02. 03. 00:06 -kor

#220 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 03. 00:09

Idézet: pz0009 - Dátum: 2006. febr. 2., csütörtök - 23:48

Tegyük fel,hogy 2008 januárjában elromlik a gépem.Akkor még garanciás lesz.Honnan fognak előásni egy olyan alaplapot,ami három éve volt "divatban",vagy egy 40 gigás vinyót?

Kapsz nagyobbat, újabb diszket, fél notibelsőt. Amúgy egy X készlet minden nagy cégnél van ilyen esetre, vagy csak simán javítani bírják. Intel pld. minden cuccból tartalékol.
Make love not Wor.

Téma megosztása:

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.