HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen notebookot vegyek? - negyedik rész - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116
  • 117
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen notebookot vegyek? - negyedik rész

#2281 Felhasználó inaktív   Sensation 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 10. 20. 13:24

Idézet: PLacc - Dátum: 2006. okt. 20., péntek - 13:27

A noteb**k.hu mindig is a pontosságáról volt híres...  :omg:
Csak azt tudnám, hogy jön össze nekik az Intel 915-ös chipset a Turion proci meg az Ati VGA.  :Đ

Integrált ATI van benne, ez kb. egyszinten van az Intel GMA950-tel.

Hja :)  Ezen csodálkoztam én is :D  Szoval akkor jól sejtettem hogy ATI X1150 chipset amibe integrált vidkari van. Értem. Köszi. 128 MB az 512-ből levonva, vagy azon fölül? Tehát alapból 128MB, és lehet még neki adni az 512-ből?
ASUS EeePC 1000H Black, 1GB, 80GB HDD
Nokia N73 Silver-Plum, 2GB miniSD
Videoton RA 6363 S, RT6303 S, DC 2050 E, Akai CS-F21

MSI K8N Neo Platinum (nForce3 250)
AMD Athlon64 3200+ (s754 NewCastle 2.2GHz)
Sapphire HD2600XT 512MB GDDR3 AGP8x
1.5 GB DDR400 Samsung (CL2.5, 1T CR)
CHIEFTEC 450W

#2282 Felhasználó inaktív   PLacc 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 20. 13:33

Idézet: Sensation - Dátum: 2006. okt. 20., péntek - 14:24

Hja :)  Ezen csodálkoztam én is :D  Szoval akkor jól sejtettem hogy ATI X1150 chipset amibe integrált vidkari van. Értem. Köszi. 128 MB az 512-ből levonva, vagy azon fölül? Tehát alapból 128MB, és lehet még neki adni az 512-ből?

Az int. kártyának nincs saját memje, így ezt a max. 128-at a rendszermem.-ből veszi lesz (ha az adott alkalmazás, pl. játék megkívánja), egyébként meg 8MByte-ot vesz le alaból A HP-nél BIOS-ban állítani lehet a maximumot, így be tudod lőni 64-re is (így nem pazarolja a RAM-ot, és ugyanakkora teljesítményt nyújt).

Szerkesztette: PLacc 2006. 10. 20. 13:35 -kor

--Powered by IBM

#2283 Felhasználó inaktív   Sensation 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 20. 14:19

Idézet: PLacc - Dátum: 2006. okt. 20., péntek - 14:33

Az int. kártyának nincs saját memje, így ezt a max. 128-at a rendszermem.-ből veszi lesz (ha az adott alkalmazás, pl. játék megkívánja), egyébként meg 8MByte-ot vesz le alaból A HP-nél BIOS-ban állítani lehet a maximumot, így be tudod lőni 64-re is (így nem pazarolja a RAM-ot, és ugyanakkora teljesítményt nyújt).

Értem. Köszi.
ASUS EeePC 1000H Black, 1GB, 80GB HDD
Nokia N73 Silver-Plum, 2GB miniSD
Videoton RA 6363 S, RT6303 S, DC 2050 E, Akai CS-F21

MSI K8N Neo Platinum (nForce3 250)
AMD Athlon64 3200+ (s754 NewCastle 2.2GHz)
Sapphire HD2600XT 512MB GDDR3 AGP8x
1.5 GB DDR400 Samsung (CL2.5, 1T CR)
CHIEFTEC 450W

#2284 Felhasználó inaktív   warfare 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 20. 17:25

Abban kernem a segitsegeteket, h olyan notit keresek amely tud ket monitort kezelni (sajatja+egy kulso[lehetoleg DVI :) ]). Igazabol a kerdes az lenne melyik chipset-tel szereltet kellene keresenem?

#2285 Felhasználó inaktív   Scae [Edgar] 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 20. 17:27

notebook.hu

chipkészlet  SIS M661GX + 963L
grafikus vezérlő Intel Graphics Media Accelerator 900  :Đ
Igazán átolvashatná valaki ezeket az adatlapokat feltöltés előtt.  :think: 

Egyébként ezekről a Voyager gépekről mit lehet tudni azok kívül h noname-k és olcsók?

#2286 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 20. 17:39

Idézet: warfare - Dátum: 2006. okt. 20., péntek - 18:25

Abban kernem a segitsegeteket, h olyan notit keresek amely tud ket monitort kezelni (sajatja+egy kulso[lehetoleg DVI :) ]). Igazabol a kerdes az lenne melyik chipset-tel szereltet kellene keresenem?

a mostaniak (a radeonok legalábbis mindenképp) tudják ezt, úgyhogy a dvi lesz a nagyobb kérdés :)
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#2287 Felhasználó inaktív   Shane 54 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 20. 18:53

Idézet: hjonny - Dátum: 2006. okt. 20., péntek - 8:24

Árához mérten jól felszerelt (PentiumM 740, 512MB 533, Bluetooth, S-Video out), bár a HDD nem SATA és a képernyő sem wide (én személy szerint eleve normál 15"-öst szeretnék), ill. a touchpad kicsit puritán érzetű (viszont a billentyűzete osztályon felüli).
A ház anyaga szvsz biztos jobb, mint egy fusié vagy aceré, bár ez is csak műanyag, de egyes angol tesztek szerint elég strapabírónak tűnik és talán nem annyira hajlamos a kopásra. Meg a leírások szerint jól bírja akksiról (8 cellás).

De MINDENKÉPP nézd meg élőben, mert van, akinek a képernyő nagyon nem jön be! Kicsit matt, kicsit fényes, jó szögből kell nézni hogy rendesen lásd az egészet. De szerintem nem gáz.

már nincs fent :( :( :( :( 
Találjuk meg együtt az AIDS ellenszerét!!
Csatlakozz a magyar csapathoz!!

"...nehogy már a fika egye meg az óvodást..." Andro, részlet

Gondolkodtál ma már?

#2288 Felhasználó inaktív   Szarumán 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 10. 20. 19:44

Üdv mindenkinek! Remélem tudtok segíteni, most tervezem notebook vásárlását, és sajnos nem nagyon vagyok otthon ebben a témában. Hiába, a mágusok máshoz értenek jól..
A vásárlási keretem nem valami rózsás, de legalább tudok sulinetre venni gépet - mert bármilyen hiohetetlen, még a mágusok is adóznak..

Eközül a kettő gép közül melyiket ajánlanátok?

http://www.notebook.hu/notebook/sulinet/am...667g_ex_sulinet
http://www.notebookstore.hu -->Acer Asp 5100

Holnap még körbejárom az itteni boltokat is, de bízom Bennetek! Nem fontos, hogy annyira hosszú üzemidejű legyen, de arra kiváncsi lennék, mely mai játékok futnának el rajta. Pl. Heroes V?

Válaszaitokat előre is köszönöm!

#2289 Felhasználó inaktív   Defender 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 20. 19:52

Sziasztok!

Egyetemi használatra (WLAN net, Office cuccok...)  szeretnék egy új notebookot venni, sajnos nem tudom eldönteni melyik legyen.
A legfontosabb dolgok:
Hosszú aksi-idő
Relatív kis méret és súly (Hátitáskában ne legyen probléma vele)
Valamennyire azért gyors is legyen, de nem kell feltétlen dual core
Megfizethető legyen (Nem akarok szigorú korlátot mondani, ~300.000)

Ami nem fontos:
Grafikus teljesítmény

Eleinte a hordozhatóság miatt csak subnotebookban gondolkodtam, ám itt hatalmas árakért kapok miniatűr betűket, szal nem tudom mi legyen.
Ja, és Lenovot nem szeretnék, valahogy nem jön be a kijelzője, számomra nehezen olvasható.
Ez a Fujitsu Si 1520, amit ajánlott valaki, szerintetek ez milyen?

Tippeket, ötleteket megköszönnék.

#2290 Felhasználó inaktív   hjonny 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 20. 20:38

Idézet: Shane 54 - Dátum: 2006. okt. 20., péntek - 19:53

már nincs fent :( :( :( :( 

Máshol is árulják ám (pl. itt), csak kicsit drágábbért. De ez ugyi sulinetes, és a sulinet honlapján le van írva, hogy ezen típus értékesítésére ki pályázott
http://ado.sulinet.hu/default.asp?WMFN=hs_CustList&WMFT=D&WPG=hs_iskolaPublic&WTID=175&WREC=45504820&WKEY=[65534:45504820]&WPhs_iskPublicMain=5

és van ott ElektroWorld meg Auchan meg még egy halom üzlet (bár pl. Auchanba én nem láttam most ilyet), szóval biztos sok helyen kapható, csak épp egy-két (vagy több) ezerrel többért.
Keresgélni kell.  :Đ

Egyébként néha előfordul ugyanez nem sulinetben oprendszer nélküli csomagban (eredetileg mind így érkezett az országba állítólag) br. 180-ért is, csak ilyenből már nemnagyon találni.  :(

#2291 Felhasználó inaktív   hjonny 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 20. 20:50

Idézet: Defender - Dátum: 2006. okt. 20., péntek - 20:52

Sziasztok!

Egyetemi használatra (WLAN net, Office cuccok...)  szeretnék egy új notebookot venni, sajnos nem tudom eldönteni melyik legyen.
A legfontosabb dolgok:
Hosszú aksi-idő

Ami nem fontos:
Grafikus teljesítmény

Eleinte a hordozhatóság miatt csak subnotebookban gondolkodtam, ám itt hatalmas árakért kapok miniatűr betűket, szal nem tudom mi legyen.
Ja, és Lenovot nem szeretnék, valahogy nem jön be a kijelzője, számomra nehezen olvasható.

subnoti is van normális árban (pl. itt), új, nem használt, csak épp nem idei modell... de arra amit írtál szvsz okés lenne.

Idézet

hatalmas árakért kapok miniatűr betűket

Ja, betűméret állítható a windowsban, nem?  :Đ

#2292 Felhasználó inaktív   zotyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 20. 21:09

Idézet: Defender - Dátum: 2006. okt. 20., péntek - 20:52

Sziasztok!

A legfontosabb dolgok:
Hosszú aksi-idő

Ami nem fontos:
Grafikus teljesítmény

Én ezt ajánlanám, de lehet, hogy neked még túl olcsó is :). Persze gondolom, hogy ennél jobban is fel lehet szerelni vagy más konfigurációban kérni.
Aranyszabály: akié az arany, az szabályoz!

#2293 Felhasználó inaktív   Shane 54 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 20. 21:16

Idézet: hjonny - Dátum: 2006. okt. 20., péntek - 19:38

Máshol is árulják ám ...

kösszii :D igazi luserjúzer lettem itten, úgy rám jött a para, hogy ilyesmire nem is gondoltam :D auchan cora, ilyesmi még jobb is lenne, mert akkor nem kéne cakli pakli kipengetni hanem lightos részletre is. bár a háziakkal le van tisztázva h 200kell notira és inkább nekik fizetem a részleteket mint egy tetves banknak +50rugeszt.

azért biztos ami biztos az acer-ekről tudsz nekem kicsit mesélni ? kinéztem itten egy Ilyet, új féle túrión, de Nekem első ránézésre kb ugyan azt tudja mint a Lenovo.

s hogy is fejezted ki magad, fakó a lenovo kijelzője? az mit jelent? nem elég éles? mert azt nem szeretem ha 'homályos' vagy épp nem 'precíz' :Đ hülyébben nem tudtam kifejezni magam :Đ

s az asus? mm-ben egy csávó mesélte a másiknak hogy asust nem venne! kérdem én, mi a baj velük? pedig egy 'híres' márka. notiban nem cseng elég Yoól? :Đ (toshiba szintén érdekelne :Đ )

nem értek a notikhoz no, és nem akarok egy jó beszédkészségű eladó napi keresetéhez aszisztálni :Đ 
Találjuk meg együtt az AIDS ellenszerét!!
Csatlakozz a magyar csapathoz!!

"...nehogy már a fika egye meg az óvodást..." Andro, részlet

Gondolkodtál ma már?

#2294 Felhasználó inaktív   Nikla 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 20. 21:24

Sziasztok,segitségetek szeretném kérni! Lassan esedékes lenne egy laptop mert suliban egyszerüen nem tudok lassan boldogulni nélküle.. (ezek nem normálisan képesek matprogbol olyat csinálni hogy 20fős labor 40ember...)Igyhát elkezdtem nézelödni:
Eddig

ACER Aspire 3103 NWLMI 155.999,-Ft.+6500 1éves full lopás stb gari
COMPAQ PRESARIO M2350EA (gyári renew) 162000 Ft
ACER Aspire 5002LM 162000 Ft
HP nx7400 (EY506ES) 164 280,- Ft
Lenovo (IBM) Thinkpad R50e (UR0S4HL) 156000Ft
Toshiba Satellite L30-114 170 280,-

A gép elsösorban suliba kell másodsorban itthonra (film, játék(kb warcraft 3 singleplayer szint), net) max 170000 ft lenne rá ha ezeknél tudtok valami jobbat mondani azt megköszönném!
Avagy ti milyen laptopot vennétek 170000ft ért max?
Nekem idáig az elsö volt a szimpi de nagyon le lettek szolva itt az acerek ugyhogy már nem vagyok olyan biztos:S a többivel inkább az a baj hogy mobil Celeron....(vagy az nem baj hanem pont jó? :s ) meg a vid kártya is elég gáz itt ott.... Elöre is köszönöm segitségetek!  :respect2: :think:

Szerkesztette: Nikla 2006. 10. 20. 21:31 -kor

#2295 Felhasználó inaktív   zotyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 20. 21:39

Nekem is tetszett az az Acer, új típus, kártyaolvasó, stb, és amit én hallottam, aszerint nem annyira rosszak azért, de szvsz az nx7400 sokkal jobb vétel, főleg ahol belinkeltem kicsit följebb, ott +256 mega ramot adnak olcsóbban. A GMA950 már semmivel nem rosszabb, mint az az X1100 (más névenX200), nem akartam elhinni, de így van. Tegnap vagy 2 órát wow-oztam rajta, úgyhogy a Warcraft3 nem lehet gond neki.

#2296 Felhasználó inaktív   Nikla 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 20. 22:02

Idézet: zotyesz - Dátum: 2006. okt. 20., péntek - 21:39

Nekem is tetszett az az Acer, új típus, kártyaolvasó, stb, és amit én hallottam, aszerint nem annyira rosszak azért, de szvsz az nx7400 sokkal jobb vétel, főleg ahol belinkeltem kicsit följebb, ott +256 mega ramot adnak olcsóbban. A GMA950 már semmivel nem rosszabb, mint az az X1100 (más névenX200), nem akartam elhinni, de így van. Tegnap vagy 2 órát wow-oztam rajta, úgyhogy a Warcraft3 nem lehet gond neki.

Öhm csak én vagyok béna vagy jóval föntebb van az a link? ha tudod kérlek linkeld be ujra:)
Amugy az acer melett szol még a notebook.hu safepack garija +6500ft ért az elsöévben még ha ellopják is 80%ot garisan téritenek a gép árából (vagy vmi ilyesmi:S)

Amugy nem tom nekem legföként a celeron fogalmával van bajom meg ati kártyákal van egy két jó tapasztalatom....

#2297 Felhasználó inaktív   zotyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 20. 22:35

Ezen az oldalon a legelső hozzászólás. Én is szeretem az ATI-t is (bár az nV-t is :) ), meg ha egy mód van rá, inkább AMD-t veszek, mint Intelt, de azért, ha azonos áron Acer és HP közt kell választani....
A celeron meg már nem egy 1.7-es Willamette. Igaz nincs benne speedstep és a cache is fele a core-énak, de így is tovább bírja az akksi, mint az Acer-é, talán mert nagyobb :)

#2298 Felhasználó inaktív   Nikla 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 20. 22:46

Idézet: zotyesz - Dátum: 2006. okt. 18., szerda - 16:59

Hát mit is mondhatnék?
Celi 410, 60 giga SATA vinyó, DVD-RW DL, wifi, 10/100 LAN, modem, HDA sound (ADI), FireWire, 3 USB2, i945 mobile chipset, 15.4" WXGA kijelző, 6 cellás akksi 4000 mAH, alapból 256 mega DDR2 667-es RAM van benne, de ahol vettem, alapáron még belenyomtak 256-ot, de csak 533-ast :(.
Mindez 158400-ért (bruttó) Oprendszer persze nincs, azaz egy FreeDOS van rajta.
Ennyiért szvsz murva jó vétel.
Jah, itt a topicban Calibra is ilyet vett, uott, ahol én, tőle vettem az ötletet, köszönet neki  :respect:

őő és ez melyik bolt? :s

#2299 Felhasználó inaktív   zotyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 20. 22:54

Ez
:offtopic:
Amúgy mondom, ezen (a legutolsó) oldalon a legelső benyögésemban van a link.
Jah, ha nem látnád, klattyints rá az "ez" szócskára :)

Szerkesztette: zotyesz 2006. 10. 20. 22:57 -kor

#2300 Felhasználó inaktív   hjonny 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 20. 23:24

Idézet: Shane 54 - Dátum: 2006. okt. 20., péntek - 22:16

... tudsz nekem kicsit mesélni ?

Az a baj, hogy én bár "értek hozzá" technikailag, de nem nagyon van tapasztalatom a különféle márkákkal.  :(
Amiket eddigi "kutatásaim" (fórum, teszt, mintaboltok) alapján leszűrtem:

A fujikat (az amilo szériát) sokan szidják a minőségük miatt (ház anyagminősége, gyorsan és rondán kopik, ici-pici eséstől is törik, monitortartó-zsanérok eltörnek, képernyő néha bélelt notitáskában is betörik egy közepesen erős ütéstől, alkatrészek nagyobb valószínűséggel döglenek meg éppen pár héttel gari után mint más márkáknál). Sokszor az acerekről sem sokkal jobbak a vélemények -- de azért jobbak --, az ASUS egy fokkal jobb (eleve 2 év gari) és állítólag megbízhatóbb, a thosiba változó. A Lenovo új típusai még nagyon frissek, ezért nincs róla sok visszamenőleges infó de az anyagminőség elég jó, a thinkpadek meg ugyanannyiért kevesebbet tudnak de strapabíróbbak és elvileg megbízhatóbbak.

A legjobb, amit tehetsz, hogy kinézel egy konkrét típust, keresel egy fórumon egy emberkét akinek pont olyan van, és gátlánstalanul kifaggatod, hogy szerinte milyen. Aztán ezt megismétled pár másik emberrel is, végül mintaboltban tüzetesen megnézed (lehetőleg bekapcsolt állapotban és olyan helyen ahol tényleg engedik jól megtapizni a gépeket).  :D

A Lenovo C100 kijelzőjéről meg annyit, hogy matt, vagyis nem fényes, alapból olyan világos mint egy atomvillanás (persze hál' Isten le lehet csavarni a fényerőből), a színhűsége kihívásokkal küszködik (kicsit mosottak a színek, de ez nem azt jelenti hogy életlen vagy "rossz" a kép), és ahhoz hogy jól lásd jó szögből kell nézni (de ez azért sok más márka más típusainál is így van). A matt kijelző egyébként hosszú távon kevésbé erőlteti meg a szemet, de az tény, hogy ha egymás mellé raknánk egy C100-ast és pl. egy amilot és csak az alapján kéne dönteni, hogy aktuális benyomás alapján melyiknek "szebb" a képe, akkor a lenovo szűkölve sunnyogna a sarokba.  :Đ
De más véleményére ne alapozz végleges döntést, sok-sok vélemény átlaga legyen az irányadó, és a  vétel előtt meg KELL nézni élőben, FELTÉTLENÜL!

Szerkesztette: hjonny 2006. 10. 20. 23:33 -kor

Téma megosztása:

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116
  • 117
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.