HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen notebookot vegyek? - negyedik rész - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen notebookot vegyek? - negyedik rész

#741 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 25. 08:59

Idézet: zsozso - Dátum: 2006. márc. 24., péntek - 15:13

Nem lehet hozzá garbővítést venni, lévén nincs rá gar. Garbővítést csak a renew kategóriához kaphatsz

Szerintük a renew-hoz sem lehet.  :think:
Üdvözlettel:
Gabi

#742 Felhasználó inaktív   Ogmet 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 25. 11:27

Erről a notebookról mit lehet tudni megbízhatóság, használhatóság és tartósság szempontjából? Reális-e az ára?

http://www.notebooks...ml/l20-183.html

#743 Felhasználó inaktív   calibra 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 25. 13:26

Megint találtam vmit:

http://www.notebook....16/msi_ms1016_1

Ez nagyon tutinak tűnik, minden olyan, mint amit szeretnék (proci, memória, vinyó, dvd író, 3USB, ...) Egy hasonló tudású HPQ azért drágább. Én ugye a 6xxx sorozatot néztem ki, de azoknál csak 2 USB van:( kell a minimum 3! Jobb lenne 4.

Most már csak arra lennék kíváncsi, h egy HPQ-val összemérve van-e vmi minőségbeli hiánya. Műanyag, zörög, pattog, akármi ami eszetekbe jut... JA! Talán a legfontosabb: kijelzője vajon milyen? Azon sok múlik...

Köszi

#744 Felhasználó inaktív   vatai_b 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 25. 13:38

Idézet: zsozso - Dátum: 2006. márc. 24., péntek - 20:48

Ha leegyszerűsítjük a képet, akkor az LG koreában készül, az általad felsorolt többi márka pedig kínában. Mielőtt az IBM PC üzletágát megvette a Lenovo, az IBM-ek jelentős részét az LG készítette bérmunkában, sőt koreában kozös cégként - LG-IBM - működtek. Az LG valóban viszonylag ruki a saját márkanevén, de ne feledjük, hogy pár éve, amikor a biznisz kategóriában még nem volt szempont a költségcsökkentés a világ legnagyobb márkáinak high-end típusait az LG állította elő. A GE50-nek jelenleg nem igazán ellenfele egy IBM r50, egy Dell Inspiron 1200 vagy egy HP NX6110. Talán még az Asus, bár annak is az alja eléggé kezd olyan lenni. Az MSI-k nagyon jók, de 140K-ért még barebone-t se nagyon adnak belőle.

Legyszives fejtsd ki nekem, hogy mi a kulonbseg egy koreai, es egy kinai szamitogepgyarto kozott!
Egy hulye hasonlat: ha bemesz egy bukaresti mcdonalds-ba, ott pontosan azt kapod ugyanolyan kornyezetben, mintha egy amerikaiba mennel be.

#745 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 25. 14:17

csak kivancsisagbol: mire kell 3 vagy tobb usb? (az en notimon 1 van, es tenyleg kenyelmetlen, hogy ki kell huznom az egeret es tapipadoznom, ha barmit be akarok dugni, de mire kellhet 2-nel tobb?)
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#746 Felhasználó inaktív   nazgul 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 25. 14:17

Idézet: calibra - Dátum: 2006. márc. 25., szombat - 14:26

Megint találtam vmit:

http://www.notebook....16/msi_ms1016_1

Ez nagyon tutinak tűnik, minden olyan, mint amit szeretnék (proci, memória, vinyó, dvd író, 3USB, ...) Egy hasonló tudású HPQ azért drágább. Én ugye a 6xxx sorozatot néztem ki, de azoknál csak 2 USB van:( kell a minimum 3! Jobb lenne 4.

Most már csak arra lennék kíváncsi, h egy HPQ-val összemérve van-e vmi minőségbeli hiánya. Műanyag, zörög, pattog, akármi ami eszetekbe jut... JA! Talán a legfontosabb: kijelzője vajon milyen? Azon sok múlik...

Köszi

Szerintem az MSI jobb választás mint a HP.A boritása jó minőségű de ami a lényeg,hogy az MSI valóban gyárt is notebookot nem csak legyártatja valakivel mint a HP.

#747 Felhasználó inaktív   zsozso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 25. 15:03

Idézet: vatai_b - Dátum: 2006. márc. 25., szombat - 12:38

Legyszives fejtsd ki nekem, hogy mi a kulonbseg egy koreai, es egy kinai szamitogepgyarto kozott!

pontosan annyi, mint a Samsung és egy Beijing márkájú TV között.
Vagy, mint egy Land Rover és egy Land Wind terepjárú között: klikk

#748 Felhasználó inaktív   Ogmet 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 03. 25. 15:08

Idézet: nazgul - Dátum: 2006. márc. 25., szombat - 14:17

nem csak legyártatja valakivel mint a HP.

A HP nem is gyárt notebookot? Akkor miért vannak annyira oda érte sokan?

Egyébként meg nem igazán értem, hogy miért kell az LG notebookot annyira lehurrogni, (pl számítástechnikai üzletekben, ahol ráadásul még meg sem rendelték egyetlen egyszer sem), holott ez új megjelenés, ezért nem is lehetne még róla véleményt alkotni, annyira fiatal. Az egy dolog, hogy a régi cégek jól megállták a helyüket, és beváltak, attól függetlenül az LG-jé lehet magasan legyőzi az előtte lévő gyártmányokat. Egyébként nem értek hozzá, (hisz ezért kérzdezem a hozzáértőket), csak feltételezem, mert nincs olyan laptop, amelyikre ne érkezne panasz. Itt is mindenki más márkát kedvel, holott az a lényeg, hogy jól működjön a gép. Nekem legalábbis ez a lényeg, ugyan mindegy, hogy HP, vagy Toshiba, vagy LG van ráírva, csak jó legyen és azt teljesítse, amiért megvásárolom.

Valaki olyannak is szeretném a véleményét elolvasni, aki LG notebookot használ, biztos van közületek ilyen. Ha meg nem, akkor nem is lehet előzetesen rossz véleményt alkotni róluk.

#749 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 25. 15:21

szerintem a notebook bizalmi tema. nem tudod magad, otthon tesztelni, javitani ugy, mint egy PC-t. kozben meg draga. igy konnyu vele befurodni. igy 3 kategoria alakul ki az emberekben: jo, megbizhato; nem megbizhato; nem ismerjuk. a harmadik kategoriatol fel az ember. mert az ember mar csak ilyen. mert egy notebook markanak, tipusnak 2-3 ev kell, hogy bebizonyosodjon rola, hogy megbizhato. addig fekete lo, es joszandeku ember nem ajanlja masnak. pont ezert!
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#750 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 03. 25. 15:23

Idézet: Ogmet - Dátum: 2006. márc. 25., szombat - 15:08

Egyébként meg nem igazán értem, hogy miért kell az LG notebookot annyira lehurrogni, (pl számítástechnikai üzletekben, ahol ráadásul még meg sem rendelték egyetlen egyszer sem), holott ez új megjelenés, ezért nem is lehetne még róla véleményt alkotni, annyira fiatal. Az egy dolog, hogy a régi cégek jól megállták a helyüket, és beváltak, attól függetlenül az LG-jé lehet magasan legyőzi az előtte lévő gyártmányokat. Egyébként nem értek hozzá, (hisz ezért kérzdezem a hozzáértőket), csak feltételezem, mert nincs olyan laptop, amelyikre ne érkezne panasz. Itt is mindenki más márkát kedvel, holott az a lényeg, hogy jól működjön a gép. Nekem legalábbis ez a lényeg, ugyan mindegy, hogy HP, vagy Toshiba, vagy LG van ráírva, csak jó legyen és azt teljesítse, amiért megvásárolom.

Valaki olyannak is szeretném a véleményét elolvasni, aki LG notebookot használ, biztos van közületek ilyen. Ha meg nem, akkor nem is lehet előzetesen rossz véleményt alkotni róluk.

Ajánlott bevezető olvasmánynak:

http://hu.wikipedia.org/wiki/Notebook#Gy.C....C3.A1rk.C3.A1k

A minőség nem köthető márkához, mivel a legtöbb bejáratott név gyatrát és minőséget egyaránt forgalmaz. A HP-ból az NC képviseli a minőséget. Az LG, mint gyártó, pedig képes csúcsminőséget termelni, például IBM ThinkPad T40-es sorozat.

Szerkesztette: special 2006. 03. 25. 15:26 -kor

#751 Felhasználó inaktív   calibra 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 25. 15:32

Okok :)

MSI-t melyik kategóriába sorolnátok? :)

jó, megbízható
nem megbízható
nem ismerjük

Van itt köztetek, akinek ilyen van?

THX

#752 Felhasználó inaktív   nazgul 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 25. 21:58

Idézet: Ogmet - Dátum: 2006. márc. 25., szombat - 16:08

Én szóba sem hoztam az LG-t.De hamár szóba került szerintem azért nem népszerű mert a drága kategóriába tartozik.Különben az Lg sokáig volt a HP elsőszámú notebook beszállitója.A HP-ért sokan azért vannak megvadulva mert ismert a neve de nem tudják ,hogy a név a legtöbb notin cssak egy "matrica".

Szerkesztette: nazgul 2006. 03. 25. 22:11 -kor

#753 Felhasználó inaktív   nazgul 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 25. 22:10

Idézet: calibra - Dátum: 2006. márc. 25., szombat - 16:32

Okok :)

jó, megbízható
nem megbízható
nem ismerjük

Van itt köztetek, akinek ilyen van?

THX

Az MSI a világ egyik legnagyobb és legjobb számtech gyártója,igy biztos lehetsz benne ,hogy a saját gyártású notebookja is kiváló minőségű.

#754 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 25. 23:45

Idézet: nazgul - Dátum: 2006. márc. 25., szombat - 22:10

Az MSI a világ egyik legnagyobb és legjobb számtech gyártója,igy biztos lehetsz benne ,hogy a saját gyártású notebookja is kiváló minőségű.

Az MSI a notebook ODM piacon elhanyagolható szereplő, és én személy szerint nem következtetnék abból, hogy jó alaplapokat meg videokártyákat gyárt. Természetesen semmi kifogásom az MSI notebookok ellen, a Megabook S260/270 kifejezetten jól összerakottnak néz ki, csak az ok-okozatot nem érzem megalapozottnak.

#755 Felhasználó inaktív   calibra 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 26. 01:32

Idézet: special - Dátum: 2006. márc. 26., vasárnap - 0:45

Az MSI a notebook ODM piacon elhanyagolható szereplő, és én személy szerint nem következtetnék abból, hogy jó alaplapokat meg videokártyákat gyárt. Természetesen semmi kifogásom az MSI notebookok ellen, a Megabook S260/270 kifejezetten jól összerakottnak néz ki, csak az ok-okozatot nem érzem megalapozottnak.

Ez jó:) jöhetnek még hasonló vélemények:)
Kíváncsi lennék mindenki véleményére, hogy bátran megvenné-e... pls sok sok véleményt:)

Aztán ha meglesz nyomom én is az infokat:) Ha meg nem lesz meg, és más lesz helyette, akkor arról nyomom...

Köszi

#756 Felhasználó inaktív   Renwick 

• Renwick
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 26. 08:47

Idézet: calibra - Dátum: 2006. márc. 26., vasárnap - 2:32

Ez jó:) jöhetnek még hasonló vélemények:)
Kíváncsi lennék mindenki véleményére, hogy bátran megvenné-e... pls sok sok véleményt:)

Aztán ha meglesz nyomom én is az infokat:) Ha meg nem lesz meg, és más lesz helyette, akkor arról nyomom...

Köszi

Az MSI gépei még mindig elsősorban a home usereket célozzák, ez pedig elvileg rejthet magában kockázatot, ettől függetlenül a különböző, akár sokkal nevesebb márkák általános magyarországi support-hátterét figyelembe véve azt mondom bátran bele lehet vágni.
Valószínűleg még jó ideig nem az MSI notik fogják nyújtani a technológiai csúcsot, nem ezek lesznek a legdizájnosabbak, ellenben meglehetősen barátságos áron kínálják őket, és valóban, ahogy special is említette, egész tisztességes a felépítésük.

üdv

R.
Can you hear me, major Tom?

#757 Felhasználó inaktív   Uuncsiii 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 26. 10:25

Idézet: calibra - Dátum: 2006. márc. 25., szombat - 16:32

jó, megbízható
nem megbízható
nem ismerjük

Számomra ez a "szívesen elfogadok egyet ajándékba" kategória  :cool2:

#758 Felhasználó inaktív   Ogmet 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 03. 26. 15:40

Ez a Hp notebook márkájától függetlenül mennyire számít jónak?  Jól megbízható kis gép?http://www.notebook.hu/notebook/compaq/nx6000/nx6110_py415es

Mivel tudom, ha eljön a nyár, ott lesz kinnt a pléden a napsütésben, és ott fogom nézni a műholdképet meg a csapadékradart, s közben figyelem a valós égképet, mivel meteorológusnak készülök. Vagy ha nem a pléden, akkor a jános-hegyi kilátó betonkarimáján a villámok között. :D
Talán felesleges is drága gépet venni, úgy is a homokban lesz néha. :) Meg az eső is elveri, mint ahogy a digitális fényképezőmet is sokszor csurig veri az eső. Na jó, azért vigyázok majd rá. :)

A DDR333pc2700 és a DDR2-533 memória közül melyik a gyorsabb? Azt hallottam, hogy a DDR2 az nagyon jó, de azt nem tudom, hogy a DDR333-hoz hasonlították-e hozzá.

Azt meg tudná-e valamelyikőtök mondani, hogy alapból a http://www.notebook..../nx6110_py415es -nek, vagy a http://www.notebook....lg/ls/ge50_222h -nek nagyobb a fogyasztása a feltűntetett "alkatrészekből" következtetve? Vagyis melyik bírja tovább az akkumulátorral? Egyértelműen az LG akksija tud többet, de lehet az ATI Xpress200 chipkészlet le is szívja ezt a többletet.
Bocsi, hogy ennyi sok mindent kérdezek. :)

#759 Felhasználó inaktív   a t o s z 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 26. 18:55

Idézet: Ogmet - Dátum: 2006. márc. 26., vasárnap - 15:40

Ez a Hp notebook márkájától függetlenül mennyire számít jónak?  Jól megbízható kis gép?http://www.notebook.hu/notebook/compaq/nx6000/nx6110_py415es

Mivel tudom, ha eljön a nyár, ott lesz kinnt a pléden a napsütésben, és ott fogom nézni a műholdképet meg a csapadékradart, s közben figyelem a valós égképet, mivel meteorológusnak készülök. Vagy ha nem a pléden, akkor a jános-hegyi kilátó betonkarimáján a villámok között. :D
Talán felesleges is drága gépet venni, úgy is a homokban lesz néha. :) Meg az eső is elveri, mint ahogy a digitális fényképezőmet is sokszor csurig veri az eső. Na jó, azért vigyázok majd rá. :)

A DDR333pc2700 és a DDR2-533 memória közül melyik a gyorsabb? Azt hallottam, hogy a DDR2 az nagyon jó, de azt nem tudom, hogy a DDR333-hoz hasonlították-e hozzá.

Azt meg tudná-e valamelyikőtök mondani, hogy alapból a http://www.notebook..../nx6110_py415es -nek, vagy a http://www.notebook....lg/ls/ge50_222h -nek nagyobb a fogyasztása a feltűntetett "alkatrészekből" következtetve? Vagyis melyik bírja tovább az akkumulátorral? Egyértelműen az LG akksija tud többet, de lehet az ATI Xpress200 chipkészlet le is szívja ezt a többletet.
Bocsi, hogy ennyi sok mindent kérdezek. :)

Ha tenyleg ilyen korulmenyek kozt szeretned hasznalni, akkor en inkabb azt tanacsolnam, hogy ne vegyel ilyen kategorias gepet. Nem kintre valok, tul sokat nem fogsz latni a kijelzobol. A meretbol adodoan azert terepen kisse mar kenyelmetlen. A cerkaban sajna nincs energiagazdalkodas, ergo kisebb akkuido. Es ezek a gepek tenyleg nem erre valok. Vmi jo tablapc lenne neked az idealis, de az sajna ugy 3-4 szer ennyi, de nem veletlenul...

#760 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 26. 19:48

Idézet: Ogmet - Dátum: 2006. márc. 26., vasárnap - 15:40

Uhh. Hacsak nem az a cél, hogy tönkremenjen, akkor nem hogy nem felesleges jó gépet venni, hanem kötelező. Szerinted mit fogsz látni egy sima panelből a napsütésben? Semmit. Beltéri/kültéri (indoor/outdoor) kijelző kell, az pedig alsó kategóriás gépben nincs. Ilyen strandos, homokos, vizes környezetbe egyébként Panasonic Toughbook való, csak annak az árából már egy jobb használt autót is lehet venni. Ha csak a napsütés játszik be, akkor sem úszod meg nagyon félmillió alatt, ha kint is akarod látni.

Téma megosztása:

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.