Elküldve: 2006. 04. 01. 20:22
Üdvözlet a Fórum tagjainak!
Laptop vásárlás előtt állnék, és ebben szeretném a segitségeteket kérni.
Sajna mivel szorit az idő, igy nem tudom elolvasni a topicot kezdetektől, csak bele-belekukkantottam,
ezért előre is elnézést ha a kérdésem korábban már felmerült vagy valaki válaszolt is rá.
Max. br. 350e Ft-t szeretnék rászánni, és ezért egy általános célokra használható notebookot
szeretnék kapni, amit nem hurcolászna az ember nap, mint nap, inkább külföldre költözés után a
családdal kapcsolattartásra, Skype, mp3, divx, dvd és nagyon ritkán egy kis játékra lenne
használva, vagyis kvázi asztali PC, de adott esetben azért vinném az ember magával ha úgy adódik.
Az árlisták böngészése után 2 gépet néztem meg saját szememmel az egyik egy ASUS A6VA Q034,a másik egy Gericom Excellent 7000 II-es tipusú volt.
Az előbbi a drágább változat, alapvetően mindkét gép ua-t tudja, a különbség hogy az ASUS magnéziumházas és ATI X700-as 128megas videokártyával rendelkezik (valamint beépitett webkamerája van), mig a Gericom már egy kifutó modell, ATI 9700 256 megas, műanyagházban.
Design szempontból nem tudnék rosszat mondani egyikre sem, illetve igy nem tudnék dönteni.
Ami miatt nekem az ASUS furcsa a kijelző, glare type vagy mi a neve, kicsit tükrözödősnek
tűnt és az eladó szerint az új gepekben már szinte kivétel nélkül ez kerül. Nem tudom ez
használat közben mennyire jó v. nem jó, de állitólag a korábbi kijelzőkhöz képest nagyobb
a fényerőssége is, a Gericom gépben még a 'hagyományos' kijelző van, ami szimpatikusabb, illetve kb.30 ezer Ft-tal olcsobb, kerdes az arkülönbség jár-e minőségbeli különbséggel, mint használhatóság, tartósság, stb.?
Akinek van tapasztalata barmelyik 2 tipussal kapcsolatban, szivesen venném a tanácsát, véleményét
vagy ha ebben az árkategóriában van hasonló más gyártó terméke amit ajánlanátok, megköszönném.
Mindenképpen Pentium IV-es procival és 15 (v. 15.4-es wide)-s kijelzővel szeretném, bár 10 perces tapasztalat alapján nem vagyok biztos hogy a "tükrözödéses" displayt meg tudom szokni, de kitudja..
Milyen konkurens notebookot tudnátok esetleg még ajánlani e két modell mellé. Illetve mely tipust
nem, és ha nem miért?
Bocsánat a hosszú leirásért! Köszönöm előre is mindenki segitő válaszát!
Sziasztok!