HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen notebookot vegyek? - negyedik rész - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen notebookot vegyek? - negyedik rész

#921 Felhasználó inaktív   netcobra 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 12. 14:47

Hat sokan mondjak itt, hogy az amilok is tonkremennek egy even belul, az enyem masfel eves lassan, soha semmi problema nem volt vele, meg az oprendszer is az elso telepites ota megy rajta, az akksija is 3 oras (ujonnan is ennyi volt kb). Az ibmel ugyanez a helyzet, bar az meg nincs egy eves, de szinten semmi baja..Lehet hogy mindket geppel szerencsem volt, bar minketto konzumer kategoria, attol meg mas gyarto (FuSo vs IBM), mas arkategoria (450e vs 220e) mas celra tervezett (fusi jatekgep, ibm irodai) es mind a ketto hibatlan. De hangsulyozom ujra, lehet csak en vagyok szerencses:) Mindenesetre mindket gepen van 3 ev gari, ugyhogy nyugodt vagyok, addig ugysem lesznek itt, legalabbis a fusi biztos nem.

(lesz helyette egy kis subgep, 8,4 vagy 10,6" os, max egy 12"-es En sem hittem itt senkinek hogy nagy lesz a 15,4", de igy egy ev utan mar biztos egy subot vennek, hiszen jatszani alig jatszom rajta, es dvdt is kb 4dbot irtam vele masfel ev alatt. De hogy fujitsu siemens lifebook lesz, az majdnem 100%:) )
#1: HP 6000Pro Desktop
#2: Ipad 2 32GB WiFi+3G ; Huawei Ideos S7 Slim 3G
#3: Nokia Booklet 3G
#4: Gigabyte EP45T-DS3R, E8200@3.2, 12GB DDR3, Gigabyte HD4850+ZL, OCZ Vertex 2 SSD+ 2x320GB Raid0, WD Elements 2TB, Chieftec 620W. Mobil: Nokia E72 + Iphone 4, Playstation 3 320GB

#922 Felhasználó inaktív   evo87 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 12. 19:14

Az normális dolog hogy a notim alja 1,5 - 2 óra használat után eléggé meleg? A hűtő megy néha, a proci hőmérséklete pedig 50-53 fok között mozog általában, az órajel szinte mindig minimumon van, a vga integrált. A billentyűzet nem melegszik, csak az alja elég meleg. Ez korrekt dolog?

#923 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 04. 12. 19:18

a kérdés mindig az, mennyire. 50-53 fok teljesen jó a procinak. melegedni a merevlemez, annál sokkal jobban a ram modulok szoktak. ha a gép alja néhány helyen már tapinthatatlan, vagy kellemetlenül meleg, az gond, egyébként normális. kérdés az is, szellőzik-e megfelelően.

#924 Felhasználó inaktív   evo87 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 12. 19:22

Idézet: special - Dátum: 2006. ápr. 12., szerda - 19:18

a kérdés mindig az, mennyire. 50-53 fok teljesen jó a procinak. melegedni a merevlemez, annál sokkal jobban a ram modulok szoktak. ha a gép alja néhány helyen már tapinthatatlan, vagy kellemetlenül meleg, az gond, egyébként normális. kérdés az is, szellőzik-e megfelelően.

Persze, szellőzikrendesen, teljesen szilárd felszínen, fa íróasztalon van, tehát az alsó nyílások szabadon vannak. Nem tapinthatatlanul meleg, csak szimplán meleg.

#925 Felhasználó inaktív   calibra 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 13. 02:03

Sziasztok!

Újra előkerültem:)
Találtam megint valamit:

>> ASUS <<

Na most akkor válasszatok:) Ti melyiket vennétek? Mert ugye erősen gondolkozom az MSI-n :

>> MSI <<

Tulajdonképpen ugyan azt tudják 1-2 apróságot leszámítva, ami nem is érdekel! Az érdekelne, hogy melyikben bízhatok jobban? Melyik fogja tovább bírni, kevesebb kellemetlenség (zörgő műanyag, ...). Az MSI-vel az a kis baj,hogy nincs velük túl sok tapasztalat. Nem úgy mint pl. HP: na az aztán le van tesztelve, mert marha sokan használják. Aus is talán jobban elterjedt, mint MSI. De kérdés, hogy van-e olyan jó mint MSI? Vagy jobb? Pls help.

Köszi

Szerkesztette: calibra 2006. 04. 13. 02:04 -kor

#926 Felhasználó inaktív   baman 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 13. 09:23

nem igazán látok itt mostanában hozzászólást DELL gépekkel kapcsolatban, nem ajánlgatja senki, pedig ennek a cégnek is van pár belépő szintű modellje. mondjuk a DELL Latitude D510 1, ami már nem is a legkisebb, komoly teljesítmény van benne, és három év garancia jár hozzá. van ott egy olcsóbb típus is, igaz, az jóval gyengébb (de szintén 3 év a garancia).

azért nem hallani itt róluk, mert (nem olvastam vissza eléggé, vagy ;-) rosszak a tapasztalatok, vagy csak mindenki elfelejtkezik róluk? esetleg itt is az van, hogy a DELLnél szintén a felsőkategória az ajánlott, az alsó meg egykutya az összes többi cég spórolós modelljeivel?

megbízhatóság, szervízháttér, support?

#927 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 13. 09:34

Talán mert drága? 370-nél kezdődik a 14"-os.  :(
Üdvözlettel:
Gabi

#928 Felhasználó inaktív   calibra 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 13. 09:44

Idézet: baman - Dátum: 2006. ápr. 13., csütörtök - 10:23

nem igazán látok itt mostanában hozzászólást DELL gépekkel kapcsolatban, nem ajánlgatja senki, pedig ennek a cégnek is van pár belépő szintű modellje. mondjuk a DELL Latitude D510 1, ami már nem is a legkisebb, komoly teljesítmény van benne, és három év garancia jár hozzá. van ott egy olcsóbb típus is, igaz, az jóval gyengébb (de szintén 3 év a garancia).

azért nem hallani itt róluk, mert (nem olvastam vissza eléggé, vagy ;-) rosszak a tapasztalatok, vagy csak mindenki elfelejtkezik róluk? esetleg itt is az van, hogy a DELLnél szintén a felsőkategória az ajánlott, az alsó meg egykutya az összes többi cég spórolós modelljeivel?

megbízhatóság, szervízháttér, support?

Na tesség még ez is:)

Akkor most 3 versenyző van:)

>> ASUS <<

>> MSI <<

>> DELL <<

Szóval fenti kérdésem kiterjesztem erre is:)
Ne vegyük figyelembe azt az 1-2 extrát (bluetooth, infra, webcam, garancia, ár), amivel ezek eltérnek egymástól. Maradjunk a minőségnél, összerakottságnál, merevségnél, tartósságnál, megbízhatóságnál, mert nagyon egyforma a tudásuk.

Melyiket vegyem a francba is:)

#929 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 13. 11:18

Idézet: calibra - Dátum: 2006. ápr. 13., csütörtök - 2:03

kevesebb kellemetlenség (zörgő műanyag, ...)

nem ertelek..  :think:  Te komolyan ugy akarsz kiadni tobbszazezer forintot, hogy nem mesz el az uzletbe, nem ulsz le a gep ele es nem hasznalod egy negyedorat-felorat?
oszinten: kitol varsz tanacsot arra, hogy melyik hasznalhatobb kenyelmesebben, es melyiknek elfogadhatobbak szamodra a rigolyai??
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#930 Felhasználó inaktív   baman 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 13. 12:08

Idézet: Shia-ko - Dátum: 2006. ápr. 13., csütörtök - 8:34

Talán mert drága? 370-nél kezdődik a 14"-os.  :(

ezt mire is mondod? bocs, de tényleg nem tudom, nem derül ki, pedig talán fontos lenne (ha nekem :-)

#931 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 13. 12:37

A te hozzászólásod után írtam? :think:
Te kérdezted, hogy miért nem kerül szóba.  :p
Üdvözlettel:
Gabi

#932 Felhasználó inaktív   xedos 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 13. 13:37

Idézet: calibra - Dátum: 2006. ápr. 13., csütörtök - 10:44

Na tesség még ez is:)

Akkor most 3 versenyző van:)

>> ASUS <<

>> MSI <<

>> DELL <<

Szóval fenti kérdésem kiterjesztem erre is:)
Ne vegyük figyelembe azt az 1-2 extrát (bluetooth, infra, webcam, garancia, ár), amivel ezek eltérnek egymástól. Maradjunk a minőségnél, összerakottságnál, merevségnél, tartósságnál, megbízhatóságnál, mert nagyon egyforma a tudásuk.

Melyiket vegyem a francba is:)

Nehéz döntés...
Asus-om volt... MSI-m van (bár éppen árulom! -iMac-et akarok) Dell-ről csak hallottam...
Az Asusok merevsége engem nem győzőtt meg. Az általad linkelnt MSI-t nem ismerem, ha fémből van mint a többi, akkor az a legerőssebb.
Dellnél ami feltűnt: 15"-os és 2.3kg?????
Ez elírás vagy nagyon gyenge!!!! A 14"-os IBM T20asom ilyen súlyú spéci anyagból...
Fogtad már őket a kezedben????

#933 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 13. 13:49

Idézet: Uuncsiii - Dátum: 2006. ápr. 11., kedd - 18:40

Fősuli/irodai meló mellett mondjuk simán lehet hogy zenei CD-t akar hallgatni az ember, az még nem olyan extra. Meg aztán valamikor fel kell telepíteni azokat a kib. szoftvereket a gépre, vagy mondjuk biztonsági mentéseket (filmeket, játékokat höhö) kiírni. Egyszer be fog telni az a merevlemez, nem menti meg hogy "notebook úgyhogy nem adattárolásra kell".
Nálam speciel a "semmi extra" bőven magában foglalja a filmnézést, akár lemezről is. Ez olyan értelemben véve nem extra, hogy nem követel(ne) meg spéci tudást a géptől. Attól még hogy nálatok annyira nincs szükség ODD-ra, még nem általánosíthatsz mindenkire.
Na mind1  :up:  közben én is észrevettem a sulinet-kitételt.

Az kb. 90E-s modell mit tud? (Nem mintha mostanában vennék vagy kellene csak I LOVE jó ár/érték arányú dolgok  :Đ )

Szerintem tök felesleges az ODD.
Amit kell úgyis magamnál tartok, amit backupolni kell azt úgysem optikai cuccra mentem (sőt nem is bootolok onnan).
Zenei CD? Na ne röhögtess. Minden megvan a neten.
Program telepítés? Szintén netről. A "backup" média meg elvan otthon.

#934 Felhasználó inaktív   baman 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 13. 14:04

Idézet: Shia-ko - Dátum: 2006. ápr. 13., csütörtök - 11:37

A te hozzászólásod után írtam? :think:
Te kérdezted, hogy miért nem kerül szóba.  :p

az én hozzászólásom után írtad, de ebből még nem következik semmi biztos, hiszen reagálhattál volna egy jóval korábbi post-ra is. és hát azért kérdeztem rá, mert a hozzászólásomban ott van két link, két belépőszintű DELL modellre:

Latitude D510 3 - bruttó 227.999,-Ft
Latitude D510 16 - bruttó 280.000,-Ft

és mindkét gép 15"-os, nem csak 14"-es. és messze nem 370.000,-Ft, ugyebár.
hmmmm?

#935 Felhasználó inaktív   calibra 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 13. 14:20

Idézet: xedos - Dátum: 2006. ápr. 13., csütörtök - 14:37

Nehéz döntés...
Asus-om volt... MSI-m van (bár éppen árulom! -iMac-et akarok) Dell-ről csak hallottam...
Az Asusok merevsége engem nem győzőtt meg. Az általad linkelnt MSI-t nem ismerem, ha fémből van mint a többi, akkor az a legerőssebb.
Dellnél ami feltűnt: 15"-os és 2.3kg?????
Ez elírás vagy nagyon gyenge!!!! A 14"-os IBM T20asom ilyen súlyú spéci anyagból...
Fogtad már őket a kezedben????

Sajnos nem fogtam még őket, de be fogok menni Noti.hu-hoz, és előkapatom őket. Dell kis súlya nekem is feltűnt... És több helyen is ennyi, úgyhogy lehet benne vmi:) Vagyis hiányozhat belőle vmi:) Annyit took, hogy akksija az MSI és Asus-tól eltérő: kisebb: 4000 mAh... De ez sztem nem indokolja a 1/2 kg mínuszt.

Na srácok? :) Ki mit választana a 3 közül?:) még még még:)

#936 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 13. 14:41

Idézet: calibra - Dátum: 2006. ápr. 13., csütörtök - 15:20

Sajnos nem fogtam még őket, de be fogok menni Noti.hu-hoz, és előkapatom őket. Dell kis súlya nekem is feltűnt... És több helyen is ennyi, úgyhogy lehet benne vmi:) Vagyis hiányozhat belőle vmi:) Annyit took, hogy akksija az MSI és Asus-tól eltérő: kisebb: 4000 mAh... De ez sztem nem indokolja a 1/2 kg mínuszt.

Na srácok? :) Ki mit választana a 3 közül?:) még még még:)

ne legyünk perverzek, mert mások eltanulhatják. a notebook se nem autó, sem légkalapács vagy tápegység, hogy a nagyobb tömeg azt jelentse, "van benn anyag". a latitude-ok jellemzően merev, fémházban jönnek, ez a d510 is fémötvözetből van elvileg. és tényleg ideje lenne megnézned őket személyesen, mert ugye még a neten ismerkedők sem fénykép alapján házasodnak össze.

Szerkesztette: special 2006. 04. 13. 14:42 -kor

#937 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 13. 14:46

D510 a múlt héten még volt kitéve a Notebook.hu váci úti üzletében.
És nagyon nem mindegy, hogy hol veszed.

215e a HRP-ben a fullos. (xp nélküli, 1,73,512,80,DVD író, Wlan, Bt nagy akku, ajándék táska).
4 órát megy akkuról, de ha nem elég 21e a media bay akku, és azzal együtt már 8-9 órát megy.

Gondolkodtam rajta, de nekem vastagnak tűnt. Pedig jó noti.

Persze X60 jobb. Az alapból megy 7-8 órát. :)
Igaz nincs ODD, de fullos gép....

#938 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 13. 14:51

a D510 egyébként akkor 2,3 kg, hga 14,1" panellel szerelik, nincs benne ODD, és 4 cellás akku van hozzá. a notebook.hu-n által árultak nem hiszem, 2,7 kg alatt lennének.

#939 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 13. 14:53

Idézet: FőDudu - Dátum: 2006. ápr. 13., csütörtök - 15:46

Persze X60 jobb. Az alapból megy 7-8 órát. :)
Igaz nincs ODD, de fullos gép....

Na igen, piacon ~félmilliós gép vs. belépő- vagy középkategória.:)

#940 Felhasználó inaktív   calibra 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 13. 14:59

Oppá vmit benéztem:) ez nem ide való.... bocs

Szerkesztette: calibra 2006. 04. 13. 15:00 -kor

Téma megosztása:

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 45