HWSW Informatikai Kerekasztal: GeForce 6600 V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (109 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 104
  • 105
  • 106
  • 107
  • 108
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

GeForce 6600 V. NV43 Értékeld a témát: -----

#2101 Felhasználó inaktív   schonik21 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 04. 27. 17:51

Idézet: Nter - Dátum: 2007. ápr. 27., péntek - 10:00

Szia!

Nem mondták, mivel nem arról van szó, hogy nem bírja a táp, hanem arról, hogy elfáradt és az utolsókat rúgja. A legnagyobb gáz, hogy szinte mindenre veszélyes a gépben egy ilyen állapotú tápegység! Azért jó lenne egy multival kimérmi azt a +12 V-ot, hogy tényleg csak 10V körül van-e.

Szia!

Akkor meg azt nem értem, hogy ilyen hamar, hogy rúghatja az utolsókat, mivel még csak két hetes (teljesen újonnan vettem). Milyen progival lehet lemérni?

Szerkesztette: schonik21 2007. 04. 27. 17:53 -kor

Üdv: schonik.

#2102 Felhasználó inaktív   my_l337l3_p0ny 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 04. 28. 15:49

Érdekes problémám támadt már kb egy éve, de úgy gondoltam elhalasztom a megoldását, mert eddig nem volt szükség rá. Amikor a 84.21-nél magasabb verziószámú forcewave-et telepítek, a játékok egész jól működnek, de amint akármilyen videót (avi, mpg, stb) akarok lejátszani, a gép fagy, pedig eddig jól működött. Most, a legújabb (93.71-es) international driverek letöltése meghozta a forradalmi áttörést: A videók mpc-vel, és standard media playerrel még mindig nem mennek, de már nem fagynak, és a mpc még néha hangot is lejátszik, de ami a legjobb, hogy a winamp játszik videókat.
Tudjátok mi lehet a probléma? Mármint valójában az érdekelne, hogy hogyan lehet, hogy a két driver között ilyen különbség van, és ezt hogy lehetne kijavítani. Talán valami beállítás?

Szerk.: Tévedtem, bizonyos videók lejátszásánál még mindig kék képernyőt ad, és elkezdi kilistázni a memóriát a merevlemezre.
Szerk#2.: Sőt, az előző mellett, újraindításkor már semmilyen videót sem játszik le semmivel sem, azaz ugyanaz a helyzet, mint a régi driverfrissítéseknél.

Szerkesztette: my_l337l3_p0ny 2007. 04. 28. 15:56 -kor

Funkcionális analfabéta.

#2103 Felhasználó inaktív   Atti 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 28. 16:00

Nem használsz valami codecpack-et?
WoT nick: Atti77

#2104 Felhasználó inaktív   my_l337l3_p0ny 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 28. 17:05

K-Lite Codec Pack 3.01-es verzió.
Funkcionális analfabéta.

#2105 Felhasználó inaktív   Atti 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 28. 20:27

Idézet

A videók mpc-vel, és standard media playerrel még mindig nem mennek, de már nem fagynak, és a mpc még néha hangot is lejátszik, de ami a legjobb, hogy a winamp játszik videókat.

Ebből valami codec-gubancra tippelek
WoT nick: Atti77

#2106 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 29. 11:51

Ez az lessz.
Win reinstal fogja csak megoldani.
De legközelebb ne codec packot rakj fel hanem csak a szükséges dologokat.
Én mondjuk 2 lehetőséget tudok:
1 VLC-media player(elég jó és nem regisztrál semmit be de mégis lejátszik sokminent magában is)

2 ez egy csokor:
1 AC3 codec
2 divix (legujab bundle vagy mind1)
3 Xvid
4 vobsub
5 meg a 10 es Win media player

#2107 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 29. 11:54

Kmplayer aztán 1 büdös codec nem kell a gépre..
Lejátszik MOV-tól kezdve, mindenféle HD-ig 1 csomó formátumot.

Szerkesztette: M@Xtreme 2007. 04. 29. 11:55 -kor

#2108 Felhasználó inaktív   cL3r1cK 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 05. 03. 14:55

Sziasztok!

csak azt szeretném kérdezni, hogy van nekem egy leadtek winfast a6600 gt-m, a 128 mb-os, AGP-s változat. ( aképet mellékeltem.) azt szeretném tudni, hogy milyen hűtést tudok én arra operálni? mert egy csomó játék akad nálam, meg alcsony felbontáson megy, aminek egyébként szerintem nem szabadna. pl. carbon csak 800x600-ban fut, medium detail-en.
és folyamatosan 50c felett van a riva tuner szerint
és gondolom emiatt lassul folyamatosan, abból gondolom, hogy ha bekapcsolom a gépet és nincs felmelegedve, akkor egy rövid ideig minden gond nélkül fut. de aztán egy-két perc elteltével elkezd durván lassulni. sokszor az fps lemegy ilyen 10 környékére, ami megintcsak nagyon kevésnek tűnik nekem
egész egyszerűen rettenet zavaró, mert így semmire sem tudom használni.

szóval szerintetek segítene valami komolyabb hűtést rá operálni? meg esetleg bevetni még mondjuk két db 8cm-es ház hűtést, ami keresztirányú huzatot csinálna?

én erre gondoltam, hogy ne legyen nagyon zajos:
http://www.edigital.hu/product.php?product...&cat=514&page=1

hozzáteszem van a hozzászólásai között egy eléggé negatív dolog.félek hogy én is így járnék vele.
nincs ötletetek?

köszi előre is a segítséget! :D

Csatolt fájl:

#2109 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 03. 15:03

50C nem sok. Sőőt. Carbon alatt ennyit tud a kártya.

#2110 Felhasználó inaktív   cL3r1cK 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 05. 03. 15:08

Idézet: M@Xtreme - Dátum: 2007. máj. 3., csütörtök - 15:03

50C nem sok. Sőőt. Carbon alatt ennyit tud a kártya.

Köszönöm a gyors választ! Azért furcsálom csak ilyen bőszen, mert a Doom3-am simán tudtam játszani rendesen 1024x768-as felbontásban. Bár ezek szerint akkor az kisebb igényű volt. De pl. a San Andreas is be szokott akadni ha sokat játszom vele. Mondjuk tegyük hozzá, hogy nem nagyon szoktam a beállításokkal manuálisan bíbelődni, inkább az előre beállított értékeket használom ( high, medium stb...) persze csak ha van ilyen az adott játékban. Elviekben segítene egy nagyobb hűtés? Vagy esetleg nem jó DirectX-et használok? Vagy mire kell még figyelnem ezügyben?

#2111 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 03. 15:21

Nem segítene. 50c abszolút nem sok, nálam anno a 6600GT gyakran 90-92-ig is felkúszot, és simán bírta.

A Doom3 vasigénye meg sokkal kisebb mint a Carboné. Ráadásul az utóbbi háklis az NV-re.

Szerkesztette: M@Xtreme 2007. 05. 03. 15:33 -kor

#2112 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 03. 15:27

Elvi határ 110-115°C, ez a lassulási küszöb. AGP-s 6600GT-nél jobb valamit kitalálni a hűtésre, s a környezet hűtésére. Az AGP-s 6600GT-k nem tolerálják hosszú időn keresztül a mostoha környezeti hőmérsékletet. A Te 50°C feletti hőmérsékleted teljesen OK.

#2113 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 03. 15:33

Vegyél egy 8cm-es noname házhűtőt vagy 600 Ft ből aminek semmi hagja nincs és állítsd be ferdén a gépház aljába hogy a VGA-t is fujja meg kivele is a levegőt.
Hátlapokat tördeld ki mind vagy szedd ki ha még nem tetted.
JA és ha nagyon barkácsolni akarsz akkor a zalmi VGA memókra való tüsiket vedd meg és dobd rá a memókra mert ahogy látom azok nincsennek hűtve.

#2114 Felhasználó inaktív   cL3r1cK 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 05. 03. 15:47

Idézet: Virus9AX - Dátum: 2007. máj. 3., csütörtök - 15:33

Vegyél egy 8cm-es noname házhűtőt vagy 600 Ft ből aminek semmi hagja nincs és állítsd be ferdén a gépház aljába hogy a VGA-t is fujja meg kivele is a levegőt.
Hátlapokat tördeld ki mind vagy szedd ki ha még nem tetted.
Ja és ha nagyon barkácsolni akarsz akkor a zalmi VGA memókra való tüsiket vedd meg és dobd rá a memókra mert ahogy látom azok nincsennek hűtve.

Hát, van már bent egy 8cm-es házhűtő, ami felülről küldi rá a levegőt, meg egy PCI slot-nyi helyet foglaló hűtő, ami kívülről szívja a levegőt, és utána közvetlenül tolja a VGA-ra.

Esetleg a hőmérsékleten kívül mire kell még oda figyelnem, hogy ne legyenek ilyen akadozó problémák, akár kisebb felbontásban, vagy kisebb detail-ekkel, mert kompromisszum képes vagyok abszolút... :D
Értem pl. az Anti-Analising-ot, meg a Shader-t, meg DirectX-et, meg ilyesmiket... ( fogalmam nincs ám hogy mit jelentenek ezek a kifejezések, csak mentem ami menthető... :) )Szóval milyen beállításokat igényel egy ilyen VGA hogy stabilan működjön? Tudom hogy nagy láma vagyok, de lassan két hónapja kísérletezek vele és baromira idegesít, mert nem kevés pénzembe került.

Szerkesztette: cL3r1cK 2007. 05. 03. 15:48 -kor

#2115 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 03. 16:12

Pedig ezt Neked kell kikísérletezned. :) Ahány fajta alkalmazás (játék), annyi féle optimális beállítás. Ez persze függ attól is, milyen processzorod és mennyi memóriád van a 6600GT mellett. NVIDIA driver/control panel olyan, hogy el tudod menteni alkalmazásonként az alkalmazni kívánt beállításokat.

Csatolt fájl:

#2116 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 03. 16:14

Idézet: Virus9AX - Dátum: 2007. máj. 3., csütörtök - 16:33

Vegyél egy 8cm-es noname házhűtőt vagy 600 Ft ből aminek semmi hagja nincs ...

Ezt ugye Te sem gondoltad komolyan? :)
Szerk.: egy normálisabb házhűtő 3ezer forintnál kezdődik, nem túl nagy légszállítással és éppen csak a 20dba-es határ alatt.

Szerkesztette: Omega 2007. 05. 03. 16:15 -kor

#2117 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 03. 16:24

Idézet: Omega - Dátum: 2007. máj. 3., csütörtök - 17:14

Ezt ugye Te sem gondoltad komolyan? :)
Szerk.: egy normálisabb házhűtő 3ezer forintnál kezdődik, nem túl nagy légszállítással és éppen csak a 20dba-es határ alatt.

Ha lessz időm csinálok 1 képet a most 2 éves házhűtőmről amit 1000Ft ért vettem(ledes noname) és huz rendesen amellett hogy semm hangja.

Szerkesztette: Virus9AX 2007. 05. 03. 16:28 -kor

#2118 Felhasználó inaktív   cL3r1cK 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 05. 03. 16:26

Idézet: Omega - Dátum: 2007. máj. 3., csütörtök - 16:12

Pedig ezt Neked kell kikísérletezned. :) Ahány fajta alkalmazás (játék), annyi féle optimális beállítás. Ez persze függ attól is, milyen processzorod és mennyi memóriád van a 6600GT mellett. NVIDIA driver/control panel olyan, hogy el tudod menteni alkalmazásonként az alkalmazni kívánt beállításokat.

Hát egy 2.4-es D-s Celeron, 2 és fél G RAM-al. Nem egy erőmű, de lévén hogy már csak hétvégente kapcsolom be elvétve és akkor is inkább csak házivideók szerkesztgetésére használom, bőven elég nekem. Viszont időnként megkattanok és szeretnék játszani. Na akkor idegelem fel magam ezen a hülye videókártyán. Pl. a CS:Source megy minden gond nélkül, de időnként beakad egy-két másodperce. Mint egy nagyon gyenge konfigon amikor DivX-et vagy DVD-t nézel. Szóval már ott tartok hogy végleg meg fogom utálni a játékokat, mert se időm, se türelmem ezzel szívni otthon. Ráadásul Életem Nője Sims2 mániás és veri a fejem ha nem megy neki rendesen a játéka. :D Merthogy az is szeret beakadni időnként...

#2119 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 03. 16:27

Idézet: Virus9AX - Dátum: 2007. máj. 3., csütörtök - 17:24

Ha lessz időm csinálok 1 képet a most 2 éves házhűtőmről amit 1000Ft ért vettem(ledes noname) és huz rendesen a melett hogy semm hangja.

Hiába készítesz képet, az nem mond semmit. A hang relatív, a szállított levegőt pedig mérni nem tudod.
Az tény, hogy van akinek elég egy noname venti is a cuccai mellé, lényegében ez igaz. Tuti nem halk, azaz 20 decibel fölött van jóval. :up:

#2120 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 03. 16:30

Idézet: Omega - Dátum: 2007. máj. 3., csütörtök - 17:27

Hiába készítesz képet, az nem mond semmit. A hang relatív, a szállított levegőt pedig mérni nem tudod.
Az tény, hogy van akinek elég egy noname venti is a cuccai mellé, lényegében ez igaz. Tuti nem halk, azaz 20 decibel fölött van jóval. :up:

Megszégyenítette a Zalmi CNPs7000 CU -t csendességben. Pedig a zalmi minimumon volt enyi.
Eccerűen szerencsém votl/van vele. A meleget tökéletesen kihuzza a procitól és környékéről.

Szerkesztette: Virus9AX 2007. 05. 03. 16:31 -kor

Téma megosztása:

• (109 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 104
  • 105
  • 106
  • 107
  • 108
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.