HWSW Informatikai Kerekasztal: Commodore gépek, perifériák IV - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Commodore gépek, perifériák IV még mindig jöhetnek a 8/16 bites vackok. Értékeld a témát: -----

#2461 Felhasználó inaktív   WhiteWolf 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 30. 13:52

Idézet: Aramir - Dátum: 2006. dec. 30., szombat - 13:15

Hát ja, SN: 0947, silver label, stb. Értem én hogy drága meg minden...
De amit én belinkeltem az csak egy vacak alaplap, lehet akármilyen a szériaszáma, már akkor sem számít gyűjteményi darabnak a burkolat, csomagolás meg sallangok nélkül.

#2462 Felhasználó inaktív   pszmdze 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 30. 14:41

Idézet: Aramir - Dátum: 2006. dec. 30., szombat - 12:15

Én is láttam ezt az aukciót, döbbentem is rendesen. Az én gépem sorozatszáma: 40123, de USA sorozatszám, nem német. Én egy kupac commodore-ként vettem az usa-ból. Az eladó szerencsére nem tudta, hogy silver label-es. Eredeti dobozával, könyvével, kapcsolási rajzával és 7 cartridge-vel együtt 26 $-ért hoztam el. Mivel nem volt "ultra rare"-ként hírdetve, ezért rajtam kívül csak amerikaiak licitáltak.

Egyébként az összes internetes C64 oldal szerint csak az USA_ban gyártották és forgalmazták ezt az első szériát. Fél év után módosították az alaplapot és a logót is, mert video hibás volt a sorozat. Úgy írják, hogy garanciában visszahívták a gépeket.

Ezért lepett meg, hogy az angliában hírdetett gép német sorozatszámú. A német weboldalak se írják, hogy németben gyártották volna ezt az első sorozatot.

Európában 1 év késéssel kezdték el a C64-et forgalmazni.

Hát, rejtélyes.

#2463 Felhasználó inaktív   Aramir 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 30. 16:27

Idézet: pszmdze - Dátum: 2006. dec. 30., szombat - 14:41

Én is láttam ezt az aukciót, döbbentem is rendesen. Az én gépem sorozatszáma: 40123, de USA sorozatszám, nem német. Én egy kupac commodore-ként vettem az usa-ból. Az eladó szerencsére nem tudta, hogy silver label-es. Eredeti dobozával, könyvével, kapcsolási rajzával és 7 cartridge-vel együtt 26 $-ért hoztam el. Mivel nem volt "ultra rare"-ként hírdetve, ezért rajtam kívül csak amerikaiak licitáltak.

Egyébként az összes internetes C64 oldal szerint csak az USA_ban gyártották és forgalmazták ezt az első szériát. Fél év után módosították az alaplapot és a logót is, mert video hibás volt a sorozat. Úgy írják, hogy garanciában visszahívták a gépeket.

Ezért lepett meg, hogy az angliában hírdetett gép német sorozatszámú. A német weboldalak se írják, hogy németben gyártották volna ezt az első sorozatot.

Európában 1 év késéssel kezdték el a C64-et forgalmazni.

Hát, rejtélyes.

Néztem én is, csak sajna nem volt rá akkor pénzem, láttam, hogy te vitted el :D

Amit esetleg eltudok képzelni, a felső burkolatot kicserélte valamelyik egykori gazdája a gépnek.

#2464 Felhasználó inaktív   WhiteWolf 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 30. 17:01

Idézet: Aramir - Dátum: 2006. dec. 30., szombat - 17:27

Néztem én is, csak sajna nem volt rá akkor pénzem, láttam, hogy te vitted el :D

Amit esetleg eltudok képzelni, a felső burkolatot kicserélte valamelyik egykori gazdája a gépnek.

Jah, én is pont erre gondoltam, talán valaki rárakott egy silver label felső burkolatot egy korai német gépre. Kíváncsi lennék az alaplapjára, az vajon melyik sorozaté.

#2465 Felhasználó inaktív   DGabor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 30. 17:25

na neeem...

2003, "silver label"-es C64em volt egy. 5kért ember vitte, örült mint majom a farkának. és én eddig nem tudtam, minek örült...
Close the world. Open the nExt.

Megtudtam, hogy "Köcsög pösti" vagyok. Ujjé!

#2466 Felhasználó inaktív   Aramir 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 30. 18:29

Idézet: DGabor_ - Dátum: 2006. dec. 30., szombat - 17:25

na neeem...

2003, "silver label"-es C64em volt egy. 5kért ember vitte, örült mint majom a farkának. és én eddig nem tudtam, minek örült...

Te balek :Đ

#2467 Felhasználó inaktív   Peeeet 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 30. 18:46

Idézet: Peeeet - Dátum: 2006. dec. 26., kedd - 22:51

Hi Retroguruk!  ;)
Lenne 1 kérdésem, hátha van itt vki, aki javítással is foglalkozik: van egy C64C-m, ami azt csinálja, hogy ha az antennacsatlakozónál kicsit is megmozdul, azonnal lefagy a gép. Van úgy, hogy következő mozdításra megy tovább, mintha mi sem történt volna, de előfordul, hogy végleg megáll. Olyan, mintha törött lenne a panel, de nem találok semmi ilyesmit rajta. Van valami jellemző hely, ahol el szoktak reccsenni ezek a panelek, vagy esetleg más okozza?
A másik problémája, hogy modulátoron nagyon halk a hangja, ahogy a rajzán láttam, a modulátort egy földelt kollektoros tranzisztoros kis erősítő hajta meg, ezt még ellenőrzöm.
Sajna nem műxik a joystick csatija sem, ez gondolom a 6526A cseréjét jelenti (sajna nincs foglalatban, úgyhogy nem lesz egyszerű).
Ja, a panel egyébként C64E jelű ("kisramos") fajta.
Előre is köszi a segítő jellegű hozzászólásokat!
Ha lenne esetleg valakinél elfekvőben egy jó panel, arra esetleg vevő lennék.

Üdv: Peeeet

Nna, kicsit ráértem foglalkozni a masinával, kiderült, hogy a joystick portja jó (csak a joystick szakadt vezetéke szivatott), úgy néz ki, abbahagyta a fagyásokat is (átforrasztottam a gyanús dolgokat, foglalatokból kivettem az IC-ket, oxidmentesítettem a lábaikat), már csak a halk hang a probléma. Gyanúm szerint a 8580 ment tönkre, ahogy olvasgattam, ez elég gyakori dolog, próbálok keresni hozzá 1-et és remélem jó lesz a gép  :cool:

#2468 Felhasználó inaktív   Aramir 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 30. 19:15

Idézet: Peeeet - Dátum: 2006. dec. 30., szombat - 18:46

Nna, kicsit ráértem foglalkozni a masinával, kiderült, hogy a joystick portja jó (csak a joystick szakadt vezetéke szivatott), úgy néz ki, abbahagyta a fagyásokat is (átforrasztottam a gyanús dolgokat, foglalatokból kivettem az IC-ket, oxidmentesítettem a lábaikat), már csak a halk hang a probléma. Gyanúm szerint a 8580 ment tönkre, ahogy olvasgattam, ez elég gyakori dolog, próbálok keresni hozzá 1-et és remélem jó lesz a gép  :cool:

A halk hangért lehet a modulátor is felelős, ha azon keresztűl van a tv-re kötve.
Van rajta pár luk, ott tudsz állítani a hangon egy kis műszerészcsavarhúzóval. Persze csak érzéssel, mert könnyen eltörhet az a vacak, amit tekerni kell.
Itt látszik az a két kis vacak, amivel a képet és a hangot lehet állítgatni, hogy hol jöjjön be a tv-n:
http://www.arikah.co...motherboard.jpg

#2469 Felhasználó inaktív   WhiteWolf 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 30. 22:50

Idézet: DGabor_ - Dátum: 2006. dec. 30., szombat - 18:25

na neeem...

hehe...  :Đ  jobb későn mint soha!

#2470 Felhasználó inaktív   WhiteWolf 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 30. 23:51

Most kaptam egy nagyon érdekes mailt. Talán már hozzátok is eljutott. A sokak által ismert Juhász Antalnak a www.amiga.hu moderátorával folytatott levelezésének gyűjteménye.
A dolog érdekessége, ami miatt megemlítem az egészet, ez a részlet:
"Mondjuk én Aramir, WhiteWolf, DGabor, stb. emberkékre tippelek, hogy ők indították el ezt az egész szart, ti meg szítottátok tovább."

Mi a fasz van? Mit indítottam én el? Ki törődik veled egyáltalán kisgyerek? Egy billentyűleütést sem érsz meg nekem!
Illetve eddig így volt. Mostantól kicsit jobban figyelek rád. Mész is tiltólistára.

#2471 Felhasználó inaktív   Aramir 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 31. 00:56

Idézet: WhiteWolf - Dátum: 2006. dec. 30., szombat - 23:51

Most kaptam egy nagyon érdekes mailt. Talán már hozzátok is eljutott. A sokak által ismert Juhász Antalnak a www.amiga.hu moderátorával folytatott levelezésének gyűjteménye.
"Mondjuk én Aramir, WhiteWolf, DGabor, stb. emberkékre tippelek, hogy ők indították el ezt az egész szart, ti meg szítottátok tovább."

Mi a fasz van? Mit indítottam én el? Ki törődik veled egyáltalán kisgyerek? Egy billentyűleütést sem érsz meg nekem!
Illetve eddig így volt. Mostantól kicsit jobban figyelek rád. Mész is tiltólistára.

Az amiga.hu-ról nemis ismerek senkit  :rolleyes:
Ha olvasod Antal, akkor talán lehetne annyi eszed, hogy a Juhi névválasztásod miatt törlik a hírdetéseid szerintem mindíg, amihez aztán nekünk nemsok közünk van.
Mielött a valódi Juhi benem rakta a hírdetését (LINK), addig nem törölték a hírdetéseid, csak mivel szartál a kérésre, azután kezdtek el törölgetni.

Az üdözési mániádat meg kezeltesd :D

Hozzáteszem, Juhit sem ismerem.

Szerkesztette: Aramir 2006. 12. 31. 01:01 -kor

#2472 Felhasználó inaktív   Aramir 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 31. 00:58

Én még nem kaptam ilyesmi levelet.

Szerkesztette: Aramir 2006. 12. 31. 00:59 -kor

#2473 Felhasználó inaktív   Aramir 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 31. 03:07

A lengyel gyüjtőtársunk újabb nagy fogása lesz ez szerintem :D

#2474 Felhasználó inaktív   WhiteWolf 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 31. 10:25

Idézet: Aramir - Dátum: 2006. dec. 31., vasárnap - 4:07

Hát nem gyenge a fazon... kicsit el van engedve lével.  :rolleyes:

#2475 Felhasználó inaktív   Aramir 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 31. 12:13

Na, szemdigitalízáló :D Ilyet se láttam még :)

#2476 Felhasználó inaktív   Peeeet 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 31. 15:06

Idézet: Aramir - Dátum: 2006. dec. 30., szombat - 20:15

A halk hangért lehet a modulátor is felelős, ha azon keresztűl van a tv-re kötve.
Van rajta pár luk, ott tudsz állítani a hangon egy kis műszerészcsavarhúzóval. Persze csak érzéssel, mert könnyen eltörhet az a vacak, amit tekerni kell.
Itt látszik az a két kis vacak, amivel a képet és a hangot lehet állítgatni, hogy hol jöjjön be a tv-n:
http://www.arikah.co...motherboard.jpg

Igen eddig csak a modulátorról próbáltam, de majd csinálok egy AV-kábelt is hozzá, csak még nem tudtam szerezni 8-pólusú DIN dugót. Kipróbálom az AV-csatiról is a cuccot, de ha úgy sincs hangja, akkor már csak az IC maradt. Köszi a képet, de az enyém tök máshogy néz ki (a modulátora is), ez még a C64A verzió ugye?

#2477 Felhasználó inaktív   Aramir 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 31. 15:29

Idézet: Peeeet - Dátum: 2006. dec. 31., vasárnap - 15:06

Igen eddig csak a modulátorról próbáltam, de majd csinálok egy AV-kábelt is hozzá, csak még nem tudtam szerezni 8-pólusú DIN dugót. Kipróbálom az AV-csatiról is a cuccot, de ha úgy sincs hangja, akkor már csak az IC maradt. Köszi a képet, de az enyém tök máshogy néz ki (a modulátora is), ez még a C64A verzió ugye?

A képet csak azért tettem be, hogy lásd mire gondolok. Ha nincsenek lukak a tiedén, akkor le kell pattintani a modulátor fedelét. Persze ha AV kimenetnél is halk, akkor tényleg csak a sid marad, mint hibaforrás.

#2478 Felhasználó inaktív   DGabor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 31. 15:31

Idézet: WhiteWolf - Dátum: 2006. dec. 31., vasárnap - 0:51

hmm. mailt én sem kaptam, mert nem is vagyok a levlistán egyátalán, és nem árulok semmit amiga aprón. ergo mi a francot akar tőlem (tőlünk) ez a hülyegyerek?
Close the world. Open the nExt.

Megtudtam, hogy "Köcsög pösti" vagyok. Ujjé!

#2479 Felhasználó inaktív   Aramir 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 31. 16:01

Idézet: DGabor_ - Dátum: 2006. dec. 31., vasárnap - 15:31

hmm. mailt én sem kaptam, mert nem is vagyok a levlistán egyátalán, és nem árulok semmit amiga aprón. ergo mi a francot akar tőlem (tőlünk) ez a hülyegyerek?

Mindenki gyanus, aki ebbe a topikba ír :D
Mondtam, hogy üldözési mániája van a tagnak :Đ

#2480 Felhasználó inaktív   Devlin 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 31. 16:42

Idézet: Aramir - Dátum: 2006. dec. 30., szombat - 23:56

Az amiga.hu-ról nemis ismerek senkit  :rolleyes:
Ha olvasod Antal, akkor talán lehetne annyi eszed, hogy a Juhi névválasztásod miatt törlik a hírdetéseid szerintem mindíg, amihez aztán nekünk nemsok közünk van.
Mielött a valódi Juhi benem rakta a hírdetését (LINK), addig nem törölték a hírdetéseid, csak mivel szartál a kérésre, azután kezdtek el törölgetni.

Az üdözési mániádat meg kezeltesd :D

Hozzáteszem, Juhit sem ismerem.

De ismersz.
Engem.
Üdv!

Devlin

Téma megosztása:

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 122
  • 123