HWSW Informatikai Kerekasztal: Commodore gépek, perifériák IV - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Commodore gépek, perifériák IV még mindig jöhetnek a 8/16 bites vackok. Értékeld a témát: -----

#421 Felhasználó inaktív   WhiteWolf 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 12. 11:22

Idézet: Aramir - Dátum: 2006. márc. 12., vasárnap - 12:08

Tíznél azért több van, asszem 50 körül lehet valahol a számuk, most nem emlékszem pontossan. Egyébként régebben láttam egy honlapot, ahol az ismert gépet tulajdonosainak a neve és a gép sorszáma volt felsorolva, és ott nem csak 10 sor volt.
http://www.floodgap..../secret/65.html
Itt azt írják, ha jól értem, hogy 000062-es a legnagyobb ismert gyártási számmal rendelkező gép, tehát ennnyi minimum van.
Szóval nem esélytelen a dolog :Đ

És ilyen tápom van a CD32-höz:
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewI...item=8752735675

Én valahol úgy olvastam, hogy amikor eldőlt, hogy nem kerül a gép sorozatgyártásba, akkor megsemmisítették a prototípusokat. Azok maradtak csak fenn, amiket néhány elszánt dolgozó kimentett.
Szóval az, hogy 62-es a legnagyobb sorszám, nem biztos hogy azt jelenti, hogy ennyi darab megmaradt. Közben lehet jónéhány hiányzó sorozatszám.
De ha azt mondod, hogy van valahol egy lista, akkor az hiteles, gondolom.

De akár 10 van, akár 50, az eszmei értéke sok százerer forint egy ilyen cuccnak.

#422 Felhasználó inaktív   Aramir 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 12. 12:17

Idézet: WhiteWolf - Dátum: 2006. márc. 12., vasárnap - 11:22

Én valahol úgy olvastam, hogy amikor eldőlt, hogy nem kerül a gép sorozatgyártásba, akkor megsemmisítették a prototípusokat. Azok maradtak csak fenn, amiket néhány elszánt dolgozó kimentett.
Szóval az, hogy 62-es a legnagyobb sorszám, nem biztos hogy azt jelenti, hogy ennyi darab megmaradt. Közben lehet jónéhány hiányzó sorozatszám.
De ha azt mondod, hogy van valahol egy lista, akkor az hiteles, gondolom.

De akár 10 van, akár 50, az eszmei értéke sok százerer forint egy ilyen cuccnak.

Szerintem már sosoem tudjuk meg a pontos számot :(
Egyébként a legtöbb helyen 50 és 2000 közé teszik a számot, de ebben benne vannak a legyártott alaplapok is, amik nem lettek összeszerelve, illetve a hiányos (chipek hiányoznak a gépből pl) gépek is.
Az egyik oldalon olvastam, hogy 2002-ben 800 dollárért kellt egy egy ilyen hiányos gép, nem bootolt, chipek hiányoztak belőle.
Másik oldalon 50 és 200 között írták a számot, és hogy ebből 20 van szerencsés gyüjtőknél.
Szóval ahány oldal, annyi szám, a Wikipédián is 50 és 2000-et írnak pl.

Egyébként az összerakott gépeket kiárusították, még a Commodore Világban is írták annó (persze hip-hop elkapkodták :) ), szóval nemhiszem, hogy a dolgozók álltal kimentett gépek maradtak volna csak fenn.

Nekem egyébként egy 364-es lenne a nonplusszutlra, abból csak három gép maradt fenn:
http://www.cbm264.com/prototype.htm

#423 Felhasználó inaktív   Aramir 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 12. 12:31

Na, csak megtaláltam azt az oldalt:
http://www.heimcompu...e/comp/c65.html
Hát, sok magyar gyüjtő nincs köztük :(

#424 Felhasználó inaktív   WhiteWolf 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 12. 13:46

Idézet: Aramir - Dátum: 2006. márc. 12., vasárnap - 13:31

Na, csak megtaláltam azt az oldalt:
http://www.heimcompu...e/comp/c65.html
Hát, sok magyar gyüjtő nincs köztük :(

Hát nem tudom... 200 és 500 közötti darabszámról írnak, de akkor hol a többi darab? Ha valaki vesz egy ilyet 666 DM-ért, akkor nem dobja ki két év múlva, gondolom...
A listán egyébként 36-an vannak, szerintem ez kb. reális, sokkal több nem lehet még szerteszét a világban. Ha belegondolsz, ez nem az a cucc, ami ott porosodhat valahol a fészerben ismeretlenül. Aki egy ilyenhez hozzájutott, az gondolom pontosan tudta, mit szerzett, és az sem valószínű, hogy titkolná a gyűjteménye gyöngyszemét.

Szerkesztette: WhiteWolf 2006. 03. 12. 13:52 -kor

#425 Felhasználó inaktív   Aramir 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 12. 14:16

Idézet: WhiteWolf - Dátum: 2006. márc. 12., vasárnap - 13:46

Hát nem tudom... 200 és 500 közötti darabszámról írnak, de akkor hol a többi darab? Ha valaki vesz egy ilyet 666 DM-ért, akkor nem dobja ki két év múlva, gondolom...
A listán egyébként 36-an vannak, szerintem ez kb. reális, sokkal több nem lehet még szerteszét a világban. Ha belegondolsz, ez nem az a cucc, ami ott porosodhat valahol a fészerben ismeretlenül. Aki egy ilyenhez hozzájutott, az gondolom pontosan tudta, mit szerzett, és az sem valószínű, hogy titkolná a gyűjteménye gyöngyszemét.

Szerintem csak párt százat raktak össze, a többi csak kész alaplap, meg ilyesmi lehet (ha igaz a 2000-es szám).
De mondom, ahány oldal, annyi darabszám, szerintem senki nem tudja, hogy mennyi létezik pontossan.
Ezt az oldalt meg nembiztos, hogy minden tulaj ismeri, meg gondolj bele, annó, amikor kiárulták, még nem volt ez a gyüjtési láz, nembiztos, hogy minden tulajdonos megtartotta, vagy érdekli még egyátalán a dolog.
De hol van a 90 és a 200 közötti sorozatszámmal ellátott gép? :D
Egyébként németországban árulták ki a készletet? Az oldalon kb 250 eladott darabról írnak.

Szerkesztette: Aramir 2006. 03. 12. 14:19 -kor

#426 Felhasználó inaktív   DGabor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 12. 16:48

na ezaz :)

megint kezd visszatérni topikba az élet...

Szerkesztette: DGabor_ 2006. 03. 12. 16:49 -kor

Close the world. Open the nExt.

Megtudtam, hogy "Köcsög pösti" vagyok. Ujjé!

#427 Felhasználó inaktív   WhiteWolf 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 12. 17:59

Szerintem több országban is volt kiárusítás, az oldal példaként említi, hogy Németországban ki volt a kereskedő. Gondolom minimum az USA-ban és az UK-ben is volt hasonló akció.
De mikor lehetett mindez? Olyan '93 környékén?
Azért akkoriban már lehetett tudni, hogy a C64 a végét járja. Szerintem az Amiga láz tetőfokán nem tudatlan szülők vették meg a cuccot az unatkozó csemetéiknek (pláne nem 666 DM-ért). Hiszen alighanem ezek csomagolás és dokumentáció nélküli pőre gépek voltak. De az minimum nyilvánvaló volt, hogy szoftvertámogatottságban ne reménykedjen senki.
Szóval nekem gyanús, hogy ennyi pénzt azokban az időkben már csak előrelátó gyűjtők, vagy a téma iránt komolyan érdeklődők adtak ki ilyesmiért.
Így aztán nem hiszem hogy ezek a gépek a kukába kerültek, hiszen még működésképtelenül is komoly értéket képviselnek. És az sem valószínű, hogy a tulajdonosok nem lennének tisztában vele, hogy mi van a birtokukban. De akkor miért csak ilyen kevés gép holléte ismert? Hát eléggé misztikus az ügy...

#428 Felhasználó inaktív   WhiteWolf 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 12. 18:19

Azért ez sem gyenge: http://cgi.ebay.co.uk/C-64-mit-2-Floppys-i...1QQcmdZViewItem
Kíváncsi vagyok, hol lesz a vége!

#429 Felhasználó inaktív   Aramir 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 12. 18:50

Idézet: WhiteWolf - Dátum: 2006. márc. 12., vasárnap - 17:59

Szerintem több országban is volt kiárusítás, az oldal példaként említi, hogy Németországban ki volt a kereskedő. Gondolom minimum az USA-ban és az UK-ben is volt hasonló akció.
De mikor lehetett mindez? Olyan '93 környékén?
Azért akkoriban már lehetett tudni, hogy a C64 a végét járja. Szerintem az Amiga láz tetőfokán nem tudatlan szülők vették meg a cuccot az unatkozó csemetéiknek (pláne nem 666 DM-ért). Hiszen alighanem ezek csomagolás és dokumentáció nélküli pőre gépek voltak. De az minimum nyilvánvaló volt, hogy szoftvertámogatottságban ne reménykedjen senki.
Szóval nekem gyanús, hogy ennyi pénzt azokban az időkben már csak előrelátó gyűjtők, vagy a téma iránt komolyan érdeklődők adtak ki ilyesmiért.
Így aztán nem hiszem hogy ezek a gépek a kukába kerültek, hiszen még működésképtelenül is komoly értéket képviselnek. És az sem valószínű, hogy a tulajdonosok nem lennének tisztában vele, hogy mi van a birtokukban. De akkor miért csak ilyen kevés gép holléte ismert? Hát eléggé misztikus az ügy...

Apuka megveszi, meghal, unoka kidobja :D Simán elképzelhető :Đ

Egyébként akik annó megvették, nembiztos, hogy még érdeklődnek a téma iránt, lehet internetjük sincs. Ezt a széraiszám gyüjtögetést is csak egy levlistán, vagy hol láttam, hogy gyüjtik a tulajok nevét, nembiztos, sőt, hogy minden tulaj rátalált, szerintem is több van, mint amit ott felsoroltak.

Szerkesztette: Aramir 2006. 03. 12. 18:55 -kor

#430 Felhasználó inaktív   Aramir 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 12. 18:52

Idézet: WhiteWolf - Dátum: 2006. márc. 12., vasárnap - 18:19

Azért ez sem gyenge: http://cgi.ebay.co.uk/C-64-mit-2-Floppys-i...1QQcmdZViewItem
Kíváncsi vagyok, hol lesz a vége!

Ez valami homemade barkács, de jól néz ki :)

#431 Felhasználó inaktív   DGabor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 12. 20:10

:up:

#432 Felhasználó inaktív   Aramir 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 12. 20:19

Ilyenem sem lesz :(

#433 Felhasználó inaktív   WhiteWolf 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 12. 21:10

Idézet: Aramir - Dátum: 2006. márc. 12., vasárnap - 21:19

Jah, ezt én is néztem a Last Ninja-val együtt...
Olyan 25 fontot még adtam volna értük, de azért 15-16000 forint darabjáért már kicsit sok nekem is.  :(

#434 Felhasználó inaktív   Aramir 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 12. 21:23

Idézet: WhiteWolf - Dátum: 2006. márc. 12., vasárnap - 21:10

Jah, ezt én is néztem a Last Ninja-val együtt...
Olyan 25 fontot még adtam volna értük, de azért 15-16000 forint darabjáért már kicsit sok nekem is.  :(

Annyiért szerintem nem lesz olyan cartunk :( Rendre 30-35 font fölött szokott elkellni a Last Ninja cartridge. Egyszer láttam doboz nélkül, még hibás is volt, az ment el 20 fontért.

#435 Felhasználó inaktív   DGabor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 12. 23:49

:up:  :up:

#436 Felhasználó inaktív   DGabor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 13. 07:19

#437 Felhasználó inaktív   DGabor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 13. 15:21

#438 Felhasználó inaktív   DGabor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 13. 20:35

#439 Felhasználó inaktív   DGabor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 13. 22:39

#440 Felhasználó inaktív   sirkope 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 13. 23:15

Idézet: conSalves - Dátum: 2006. márc. 10., péntek - 19:47

S nekiálltál már hackelni?  :cool:   Mennyire könnyű a pal verzióval a hack? Nekem ntsc van s annak a nyáklapja fel van címkézve, h mit hova kell kötni (ps2 bill, floppy, ...). Nagyon komoly.  :D

Nah, én is vettem egyet, sajna már 5e Ft-ért. Gyerekek, hogy ez hogy be van csomagolva.... Hackelte már valaki?
Commo-do-re

Téma megosztása:

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.