HWSW Informatikai Kerekasztal: Gyorshajtás IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 105
  • 106
  • 107
  • 108
  • 109
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gyorshajtás IV. Értékeld a témát: -----

#2121 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 19. 15:39

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2006. ápr. 19., szerda - 16:29

:) Visszaolvasva sejtettem, hogy magadra veszed a bárányozást. Nem úgy értettem, viszont egyetértek Omegával, hogy soha senki nem tesz semmit, ezért enged(het)ik meg maguknak egyes emberek amit. A motorosok nem azért zavarnak, mert elöbb érnek oda valahova mint én, hanem sajnos nagyon rossz tapasztalataim vannak velük, és _félek_ hogy egyszer megölöm valamelyiket akaratlanul. Nem hiányzik a hercehurca sem, de aki ismer tudja, hogy lelkizős vagyok, örök életemre bántana a lelkiismeret, még ha nem is tehetek róla. Egy elütött madár is baromira tud bántani (nem röhög!), nem hogy egy ember. Pedig néha szívesen addig ütném a saját bukósisakjával amíg mozog. Remélem nem írtam túl nagy zagyvaságot...  :think:

Nem bizony, sőt szinte teljesen sajátként tudom a véleményt elfogadni!

(Életemben egyszer ütöttem el (Szentendrén) egy macskát, féktávolságon sprintelt elém a sötétben, még így is satuztam, de 50-ről esélytelen volt megállni. Majdnem megsírattam.)
Napokig azt a pillanatot láttam/éreztem/hallottam magamban... :(

Szerkesztette: *Macika* 2006. 04. 19. 15:39 -kor

Gondolkoztál már ma?

#2122 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 19. 15:40

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. ápr. 19., szerda - 16:36

Kicsit más téma, de az arcátlan pofátlanság az stimmel.

Ma reggel fél 9 körül, mentem BKV-val(!) a munkahelyemre.
(Nekem elveim vannak nem vagyok hajlandó mozgássérült kártyával várakozni, mint sok hitvány ember, a becsületes parkolás pedig sokba kerül, nem éri meg, így marad a busz és a 2x5 perc gyaloglás.)

Mivel közel lakom, a 7-es busszal szépen el az Astoriáig, onnan már csak 5-6 perc séta a meló.

Na, haladok a Nemzeti Múzeum előtt, amikor is a Kálvin téri sarokig elérve látom, hogy a Múzeum utcából feljött az üvegpalota előtti nagy széles járdára egy Octavia kombi 3-4 kopaszra borotvált jóarccal.

Mivel ugye onnan nem lehet ráhajtani a Kiskörútra (lánc+lakatok rulez), ezért bátortalanul megállt a gyalogosok között. Majd szépen indexelt jobbra és elindult az Astoria felé a JÁRDÁN!
Na, ekkor álltam elé és megkértem, hogy gyorsan tolasson vissza és menjen ahová akar. Nem mondom, hogy nem csuklott anyám otthon, de megtette. (Mondjuk nem tudott volna tovább menni, csak vagy 50 m-t, mert a Nemzeti Múzeum két kocsibejárata oszlopokkal van biztosítva.

Egy biztos, ha nem állok elé és nem hajtom el ÉS nincsenek ott az oszlopok sem, lett volna pofája elmenni akár a Bródyig is a járdán a gyalogosokat félrelökve.

Kérdés, hogy ki a rosszabb a pofátlan, szabálytalan kopaszok vagy az önjelölt igazság bajnoka? Nehezen tudnék dönteni. :omg:

#2123 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 19. 15:42

Idézet: Mikeee - Dátum: 2006. ápr. 19., szerda - 16:40

Kérdés, hogy ki a rosszabb a pofátlan, szabálytalan kopaszok vagy az önjelölt igazság bajnoka? Nehezen tudnék dönteni. :omg:

Szerintem meg szóljon. Egyébként Bécsben én is bekavarodtam egy parkba valahogy kocsival. Nem voltam bunkó csak valahol benéztem valamit. Néhány osztrák vörös fejjel üvöltött germánul. :D
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#2124 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 19. 15:42

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2006. ápr. 19., szerda - 16:29

:) Visszaolvasva sejtettem, hogy magadra veszed a bárányozást. Nem úgy értettem, viszont egyetértek Omegával, hogy soha senki nem tesz semmit, ezért enged(het)ik meg maguknak egyes emberek amit. A motorosok nem azért zavarnak, mert elöbb érnek oda valahova mint én, hanem sajnos nagyon rossz tapasztalataim vannak velük, és _félek_ hogy egyszer megölöm valamelyiket akaratlanul. Nem hiányzik a hercehurca sem, de aki ismer tudja, hogy lelkizős vagyok, örök életemre bántana a lelkiismeret, még ha nem is tehetek róla. Egy elütött madár is baromira tud bántani (nem röhög!), nem hogy egy ember. Pedig néha szívesen addig ütném a saját bukósisakjával amíg mozog. Remélem nem írtam túl nagy zagyvaságot...  :think:

Nem vettem magamra a bárányosdit. ;)
Nagyjából egyformán gondolkodunk, pontosan azért vagyok óvatos és megfontolt, mert legalább én vigyázzak a donorjelöltekre (meg magamra), ha már önmagukra (meg rám és másokra) nem tudnak/akarnak. Nincs a lelkizéssel semmi gond, életemben egyszer ütöttem el egy kóbor kutyát melóból hazafelé. Ráment a fél éjszakám, amit az állatkórházban dekkoltam, meg 15 000 ft-om, amibe az elsősegély-vizsgálat és az altató injekció került. Ez utóbbi azért, mert az orvos szerint mindenképp annyi az ebnek, akkor ne szenvedjen órákat, esetleg napokat. Meg utána hetekig bántott a dolog. Szóval véletlenül sem röhögök azon, amit írtál.

szerk.: Izé, volt egy fácán is, 4K volt a bontóból szervált jobbos visszapillantó, amit szegény pára levitt... :omg: :D

#2125 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 19. 15:45

Nem szeretnék előhozakodni a Polgárőrtörvénnyel.
Maradjunk annyiban, hogy jogszerűen jártam el. Pont.

Tőled meg nem is vártam mást.
Gondolkoztál már ma?

#2126 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 19. 15:47

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2006. ápr. 19., szerda - 16:42

Szerintem meg szóljon. Egyébként Bécsben én is bekavarodtam egy parkba valahogy kocsival. Nem voltam bunkó csak valahol benéztem valamit. Néhány osztrák vörös fejjel üvöltött germánul. :D

Megvannak rá a megfelelő emberek. Képzeld mekkora káosz lenne, ha mindenki önjelölt szuperhőst játszana. Nekem is volt már olyan, hogy balfasz voltam, mittudomén rossz helyre hajtottam be vagy álltam meg, szégyelltem magam. Aztán amint jött valami önjelölt díszfasz, hogy így meg-úgy, már nemhogy szégyelltem volna, hanem majdnem megcsaptam az illetőt. Ebből látszik, hogy nemcsak fölösleges beszólni, hanem egyenesen visszájára fordulhat a dolog.

#2127 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 19. 15:47

Bocs, de ebben nincs igazad. Macika szabályosan 'járt el'. Flamet gerjeszteni nem kéne. Ha van véleményed, akkor írd le, hadd lehessen már beléd is kötni. :]

#2128 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 19. 15:48

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. ápr. 19., szerda - 16:45

Nem szeretnék előhozakodni a Polgárőrtörvénnyel.
Maradjunk annyiban, hogy jogszerűen jártam el. Pont.

Tőled meg nem is vártam mást.

Milyen polgárőrtörvény??? Az egyszer hétszentség, hogy te az utcán nekem semmiért nem szólhatsz. Pont.

#2129 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 19. 15:49

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2006. ápr. 19., szerda - 16:42

Szerintem meg szóljon. Egyébként Bécsben én is bekavarodtam egy parkba valahogy kocsival. Nem voltam bunkó csak valahol benéztem valamit. Néhány osztrák vörös fejjel üvöltött germánul. :D És erre piros arccal, félig megszégyenülten, félig dühösen tövig nyomtam az Omegának, felkapáltam a park füvét vagy jó 300m-en át!

#2130 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 19. 15:50

Idézet: Mikeee - Dátum: 2006. ápr. 19., szerda - 16:48

Milyen polgárőrtörvény??? Az egyszer hétszentség, hogy te az utcán nekem semmiért nem szólhatsz. Pont.

Macika Polgárőr. Az egyszer hétszentség, hogy szólhat.

#2131 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 19. 15:52

Idézet: Mikeee - Dátum: 2006. ápr. 19., szerda - 16:48

Azért csak olvasd el azt a törvényt, valamint azt is, hogy a "közfeladatot ellátó személy" mit is jelent.

#2132 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 19. 15:58

Ez most fájni fog Neked.

Idézet

4. §
A polgárőr tevékenysége során jogosult a szabálysértés, bűncselekmény elkövetésén tetten ért személyt a cselekmény abbahagyására felszólítani, a cselekmény folytatását megakadályozni, az elkövetőt visszatartani. Köteles azonban az elfogott személyt haladéktalanul a büntetőeljárásról szóló törvény szerint eljárni jogosult nyomozó hatóságnak átadni, ha erre nincs módja, e szervet nyomban értesíteni.

A megcsapásról meg annyit, hogy:

Idézet

1. §
(2) A polgárőr ... a Büntető Törvénykönyvben meghatározottak szerint közfeladatot ellátó személy...

Eredetiben olvasható:
http://www.kozlonykiado.hu/nkonline/MKPDF/...les/MK06026.pdf
2133. oldal (a dokumentumban a 60-62. oldalon található, 2006. évi LII. törvény
Gondolkoztál már ma?

#2133 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 19. 16:01

Idézet: Omega - Dátum: 2006. ápr. 19., szerda - 16:49

:D bazze te hamisító! :D Egyéként a Prater mellett volt, aki járt arra tudja, hogy kb 4-5 méter széles asztaltcsík van végig, csak ugye nem az autósoknak, hanem a gyalogosoknak/kerékpárosoknak.

#2134 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 19. 16:03

Idézet: Mikeee - Dátum: 2006. ápr. 19., szerda - 16:47

Megvannak rá a megfelelő emberek. Képzeld mekkora káosz lenne, ha mindenki önjelölt szuperhőst játszana. Nekem is volt már olyan, hogy balfasz voltam, mittudomén rossz helyre hajtottam be vagy álltam meg, szégyelltem magam. Aztán amint jött valami önjelölt díszfasz, hogy így meg-úgy, már nemhogy szégyelltem volna, hanem majdnem megcsaptam az illetőt. Ebből látszik, hogy nemcsak fölösleges beszólni, hanem egyenesen visszájára fordulhat a dolog.

Mentalitás kérdése. Ha nekem szólnak és látom, hogy tényleg nincs igazam, inkább kussolok :)

#2135 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 19. 16:03

Idézet: Samott - Dátum: 2006. ápr. 19., szerda - 16:20

Szo se volt onbiraskodasrol... az autok lokharitotol lokharitoig alltak a dugoban... nem is ertem hogy gondolhattak, hogy lehet ott elozni. Hova akartak visszasorolni?

Samott

Igen, ezek a fejentaposós köcsögök. Akik a nagy forgalomban is 'majd beengednek' módon előzgetnek.

#2136 Felhasználó inaktív   WEbshark 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 19. 16:28

Idézet: csozsi - Dátum: 2006. ápr. 18., kedd - 22:44

Vagy a feleségét utálta, hogy vonat alá vitte, vagy olyan Golfos ő is, aki a STOP-táblát úgy értelmezi, hogy elég lassítani, becsurogni, stb.

Idézet

Idézet
Meghalt egy házaspár a vonyarcvashegyi vasúti átjáróban
április 17. hétfő 18:37
[MTI]
Életét vesztette egy magyar házaspár, amikor személygépkocsijukkal vonattal ütköztek Zalában, a Vonyarcvashegy északi szélén lévő, stoptáblával védett vasúti átjáróban hétfőn délután fél négy tájban, közölte a rendőrség az MTI-vel. A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense elmondta, hogy a helyszínelés első megállapításai alapján a sofőr nem lassított és nem tekintett körül, ezért hajtott a "Piroska" személyvonat elé. Csizmazia Péter tájékoztatása szerint a Balaton északi parti vasútszakaszán negyed hatkor állt helyre a menetrend szerinti közlekedés.

Idézet
A fénysorompó nélküli vasúti átjáróban a Keszthely felől Balatongyörök irányába haladó motorvonat a Volkswagen Golf jobb oldalának ütközött. A vonat az autót félig maga alá gyűrte, s körülbelül 250 métert tolta maga előtt, míg meg tudott állni. A Volkswagenben utazó középkorú házaspár a helyszínen életét vesztette, holttestüket a tűzoltók szabadították ki a roncsok közül.
Lánglovagok

Na ezért van az, hogy  én lassítok a villogós/sorompós helyen is (kivétel 70es csicsali,[csekkol tab fele és a máski irányból meg 20al jöhet ...ergo fényjelző ha nem műkszik én megállok] lepsényi kisvasút: itt 40
el átzúgok, de 2x körbenézek), mert ott néha még veszélyesebb a szitu ...

ha megdöglik a jelző, honnét tudod hogy nem e jön az expressz 70-110el és te meg elékerülsz...
személyesen veszélyesnek találtam: Világosi átjáró/Aligai duplakanyaros átjáró (ha a sínen állsz csak akkor látod a közeledő vonatot, ha a sorompó előtt 10 centivel akkor még nem...

#2137 Felhasználó inaktív   Fanatic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 19. 16:31

Kérdés, hogy ki a rosszabb a pofátlan, szabálytalan kopaszok vagy az önjelölt igazság bajnoka? Nehezen tudnék dönteni.   :omg:

Ha már rangsorolni kell, akkor a szabálytalan kopaszok. Mégpedig nagyságrendekkel.

Mi van ezen "önjelölt igazságbajnok"? Talán ha mindenkibe szorult volna egy kis felelősségtudat, akkor nem kéne ilyen balkáni országban élnünk és az ilyen és az ehhez hasonló "élet császárai"-nak egy kicsit  letörnék a szarvát, jóval élhetőbb hely lenne ez az ország. Mielőtt nekem esnétek, nem rendőrállamot, szabály-országot szeretnék. Csak azt, hogy az ilyen és ehhez hasonló esetekben a józan többség lépjen fel az idióta kissebség ellen, mert mindenkinek csak addig terjed a szabadsága, amig nem sérti mások szabadságát. Tudom ez is közhely, de attól még igaz. Ha a disznó egyenlőbb állat a többinél, akkor az már valami más.... Szabadság /= szabadosság "azt teszem amit akarok".

Olvasd el mégegyszer a postot. Kulcsszavak: felhajtott, járdára, elindult, járdán, Astoria, felé.

Bár tudom, neked heveny Macika fóbiád van. Ha ő azt mondja fekete, te: fehér. Ha ő: nappal, te: éjszaka.... És fordítva is... :D

Szerkesztette: Fanatic 2006. 04. 19. 16:33 -kor

"...Magyarország eljátszotta a lehetőségeit, és most nagy bajban van. Ez a szélsőségesen elitvezérelt ország beleragadt a nyolcvanas évek félkapitalista mutyivilágába. Ezen nem segít sem a reform, sem a kormányváltás. Itt elitváltástra van szükség..."

#2138 Felhasználó inaktív   !Rooland! 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 19. 17:08

Idézet: Fanatic - Dátum: 2006. ápr. 19., szerda - 17:31

Bár tudom, neked heveny Macika fóbiád van. Ha ő azt mondja fekete, te: fehér. Ha ő: nappal, te: éjszaka.... És fordítva is... :D

Ez így nem igaz. Sokszor látják ugyanúgy a dolgokat, csak akkor a később jövő nem szól bele. Nehogymááá ugyanazon az oldalon álljanak  :D

Engem kifejezetten szórakoztat a páros. Olyan mély gondolatokat tudnak kihozni, amiknek egyébként esélyük sem lenne felszínre törni, ha mindenki rögtön igazat adna. Így aztán valóban  ki van vesézve.
Provokatőrök, nyakasok, mindketten, de ez végeredményben jó :respect:
Bad cop, good cop. Néha szerepcsere.

#2139 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 19. 17:52

Idézet: Fanatic - Dátum: 2006. ápr. 19., szerda - 17:31

Nem erről van szó, egyszerűen utálom, ha valaki azt képzeli ő mindenkit helyreigazíthat.

Jöhet nekem itt akármilyen írással, azért mert valaki elvégzett valami tanfolyamot és "polgárőr" lett belőle nehogy már azt képzelje, hogy innentől ő az atyaúristen.

Holnap majd beleásom magam a dologba csakazértis, ha dvd jogtár közelbe leszek.

Szerkesztette: Mikeee 2006. 04. 19. 17:55 -kor

#2140 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 19. 17:54

Nem, a rosszabb bírkák, akik nem szólnak, akiknek a fejükre lehet szarni. Minél többen nem szólnak, annál többen veszik majd a bátorságot. Nem csak ilyenre, hanem bármire.

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 105
  • 106
  • 107
  • 108
  • 109
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.