HWSW Informatikai Kerekasztal: Gyorshajtás IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gyorshajtás IV. Értékeld a témát: -----

#381 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 26. 14:40

Idézet: Omega - Dátum: 2006. febr. 26., vasárnap - 15:33

Hogy jobban féljen? :D

Azt mondod, a hamis biztonságérzet veszélyesebb :think:
Ezt még nem éred föl, azt a kanyart ne is próbáld, maradj itt a helyeden.

#382 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 26. 14:56

Idézet: tolvaly - Dátum: 2006. febr. 26., vasárnap - 14:40

Azt mondod, a hamis biztonságérzet veszélyesebb :think:

Néha feltétlenül. :)

#383 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 26. 15:00

Idézet: Omega - Dátum: 2006. febr. 26., vasárnap - 15:56

Néha feltétlenül. :)

Megnyugtat, ha a célkeresztnek is és a lecummantott faroknak is mindig ezen a végén állok ;)

#384 Felhasználó inaktív   vátesz 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 26. 21:02

ki a hibás?
ma este történt:
M0: ma este, sötét, ónos eső.
Párom -a gyerekkel - egy fékező teherautó mögött fékezve megpördült, és egy fordulat után a felezővonalon állt meg a forgalom irányában. A mögötte lévő osztrák BMW még elfért volna, (mondta az osztrák), de jött mögötte egy teher, ami előre-előre-jöbbra lökte a párom kocsija elé. A BMW segge megsérült, de nagyon. A BMW is lefulladt, megállt a jobb sávban.  Ez a teherkocsi továbbment és nem fért el a párom felezővonalon álló kocsija mellett, tehát leamortizálta annak (hátulról nézve) bal oldalát is. Ezután a teherkocsi is megállt, a sofőr érdeklődött, hogy van-e sérülés. Nem volt. A háttérben megjelent egy rendőrkocsi, a rendőr  kiszállt és mondta, hogy menniük kell tovább, mert előrébb is baleset van, mindenki várjon, jön egy másik kocsi. Ezekután a teherkocsi sofőrje visszament a kocsijához és elhajtott. Megjött a második rendőrkocsi, megállapították, hogy NEM a BMW ütközött a párommal, és nem a párom ütötte meg a BMW seggét, és jobb híján mindenkit hazaküldtek, mert a teherkocsit senki sem tudta leírni, még a színére sem emlékeztek, csak annak örültek, hogy élnek. Mindnki el tudott indulni! HAZA! A papírok később jönnek, de vajon milyenek.

#385 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 26. 21:13

Elhajtott aki amortizálta a kocsitokat. Nyomozás indul ismeretlen ellen, mivel nem történt személyi sérülés, senki sem fog rámozdulni és le lesz zárva az ügy. Mabiszos kárkifizetés lesz, lassú és komplikált.
Neked és kedves feleségednek jó lecke, legközelebb felírjátok legalább a rendszámot.

Jah...mindig a hátulról érkező a hibás....

Szerkesztette: tolvaly 2006. 02. 26. 21:14 -kor

#386 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 26. 21:14

Randát fogok mondani, de ha a teherautót senki sem tudja azonosítani, akkor valószínűleg bukta van. (Biztosító se feltétlenül fizet. Legalábbis ismerőssel hasonló eset után ez volt a helyzet.  :(  . ) Meg ugye rendőr is mit mond? Nem az útviszonyoknak megfelelő sebesség megválasztása stb-stb.
42

#387 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 26. 21:20

Idézet: vátesz - Dátum: 2006. febr. 26., vasárnap - 21:02

ki a hibás?
ma este történt:
M0: ma este, sötét, ónos eső.
Párom -a gyerekkel - egy fékező teherautó mögött fékezve megpördült, és egy fordulat után a felezővonalon állt meg a forgalom irányában. A mögötte lévő osztrák BMW még elfért volna, (mondta az osztrák), de jött mögötte egy teher, ami előre-előre-jöbbra lökte a párom kocsija elé. A BMW segge megsérült, de nagyon. A BMW is lefulladt, megállt a jobb sávban.  Ez a teherkocsi továbbment és nem fért el a párom felezővonalon álló kocsija mellett, tehát leamortizálta annak (hátulról nézve) bal oldalát is. Ezután a teherkocsi is megállt, a sofőr érdeklődött, hogy van-e sérülés. Nem volt. A háttérben megjelent egy rendőrkocsi, a rendőr  kiszállt és mondta, hogy menniük kell tovább, mert előrébb is baleset van, mindenki várjon, jön egy másik kocsi. Ezekután a teherkocsi sofőrje visszament a kocsijához és elhajtott. Megjött a második rendőrkocsi, megállapították, hogy NEM a BMW ütközött a párommal, és nem a párom ütötte meg a BMW seggét, és jobb híján mindenkit hazaküldtek, mert a teherkocsit senki sem tudta leírni, még a színére sem emlékeztek, csak annak örültek, hogy élnek. Mindnki el tudott indulni! HAZA! A papírok később jönnek, de vajon milyenek.

Ügyesek a fiúk...
Azért helyszinelni kicsit kellett volna a dolgot...
Fotózgatni, ilyenek. Vagy erre csak helyszűke miatt nem tértél ki?

Őszintén szólva, ha az első ijedségen túl van valaki, akkor a következő rögtön utána az kell legyen, hogy a balesetben résztvevő autók rendszámait felírja.
Apám is ezt tanította >20 éve nekem, én is ezt tanítottam a nejemnek. Persze utólag már könnyű okosnak lenni, ha nagy az ijedség, akkor könnyedén felborul az értékrend.
Megértem a nejedet, náluk nőknél az érzelmek lényegesen nagyobb amplitúdójúak, mint nálunk, gyakran és hosszabb időre elhomályosítanak más dolgokat.
Sajnálom, hogy így járt, mert nagy valószínűséggel így Casco lesz a dologból.  Amit - ha szerencsétek van - utólag le lehet verni valakin. :(
Gondolkoztál már ma?

#388 Felhasználó inaktív   vátesz 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 26. 21:29

Idézet: tolvaly - Dátum: 2006. febr. 26., vasárnap - 21:13

Elhajtott aki amortizálta a kocsitokat. Nyomozás indul ismeretlen ellen, mivel nem történt személyi sérülés, senki sem fog rámozdulni és le lesz zárva az ügy. Mabiszos kárkifizetés lesz, lassú és komplikált.
Neked és kedves feleségednek jó lecke, legközelebb felírjátok legalább a rendszámot.

Jah...mindig a hátulról érkező a hibás....

nem voltam ott, de volt már hasonló esetem, én sem azzal törődtem, hogy elővegyem a tollamat. mondjuk nálam fölborult a leány, nem tudott elmenni. Megértem a szitut, pláne gyerekkel. ÉLNEK, ez a legfontosabb. Nem azért van a rendőrség, hogy ....???Mi az a Mabiszos kárfizetés? Casco nincs.

#389 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 26. 21:38

Idézet: vátesz - Dátum: 2006. febr. 26., vasárnap - 21:29

nem voltam ott, de volt már hasonló esetem, én sem azzal törődtem, hogy elővegyem a tollamat. mondjuk nálam fölborult a leány, nem tudott elmenni. Megértem a szitut, pláne gyerekkel. ÉLNEK, ez a legfontosabb. Nem azért van a rendőrség, hogy ....???Mi az a Mabiszos kárfizetés? Casco nincs.

A MABISZ az a Magyar Biztosítók Szövetsége(?), a lényeg, hogy ők fizetnek azok helyett ,akiknek nincs rendesen fizetett KGFB-jük de helyszínelhagyás esetén is az ő kasszájukból fizetik a károsultakat. Csak b. hosszadalmas.
Ezért írtam, hogy CASCO-ról hamar meg lehet csináltatni az autót és majd utólag - ha sikerült behajtani - akkor kifizeti valaki...
Gondolkoztál már ma?

#390 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 26. 21:46

Idézet: vátesz - Dátum: 2006. febr. 26., vasárnap - 22:29

Mivel nincs sérült, az ügyed szolgálat leadás után már befejezett, még két kör visszavan, de csak az idő fog múlni történet lezárva. Nem a rendőr dolga....a kiérkezésig biztosítani kell a helyszínt, nem megbontani....stb. Macika leírta finoman a női lélek működésén keresztül.

#391 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 26. 22:34

Idézet

Halálos baleset a 6-os úton
február 26. vasárnap 22:07
[MTI]
Frontálisan ütközött két autó a 6-os út fővárosi bevezető szakaszán. Egy Budapest felé tartó autó ismeretlen okból áttért a szembejövő sávba és ott ütközött. Az Érd felé tartó vétlen autó vezetője meghalt, egy nőutasa megsérült. A másik autóban ketten sérültek meg. A baleset körülményeit szakértők bevonásával vizsgálják.

"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#392 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 26. 23:28

Megint a vétlen :(
Gondolkoztál már ma?

#393 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 27. 08:25

Én csak azt nem értem az ilyen esetekben, hogy a vétlen autós mi a szarért nem húzza el a kormányt. Minden jobb, mint frontálisan valakivel összecsattanni.

#394 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 27. 08:33

Idézet: Mikeee - Dátum: 2006. febr. 27., hétfő - 8:25

Én csak azt nem értem az ilyen esetekben, hogy a vétlen autós mi a szarért nem húzza el a kormányt. Minden jobb, mint frontálisan valakivel összecsattanni.

Ha pont elötte történik, talán még meglepődni sincs ideje. No meg az is lehet, hogy ledermed a döbbenettől.
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#395 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 27. 08:45

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2006. febr. 27., hétfő - 8:33

Ha pont elötte történik, talán még meglepődni sincs ideje. No meg az is lehet, hogy ledermed a döbbenettől.

Hát lehet, mindenesetre kíváncsi lennék az ilyen eseteknél mennyi ideje volt a szabályosan haladónak, hogy megpróbálja elkerülni a frontális ütközést.

Mielőtt valaki nekem esik, természetesen a szabálytalanul haladó a hibás.

#396 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 27. 08:53

Idézet: Mikeee - Dátum: 2006. febr. 27., hétfő - 9:45

Hát lehet, mindenesetre kíváncsi lennék az ilyen eseteknél mennyi ideje volt a szabályosan haladónak, hogy megpróbálja elkerülni a frontális ütközést.

Mielőtt valaki nekem esik, természetesen a szabálytalanul haladó a hibás.

Meglepődnél....az első három-négy másodpercben még mutogatnak, villogtatnak, ahelyett amit tenniük kellene. A jogaikért jobban harcolnak, mint az életükért.

#397 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 27. 09:01

Idézet: tolvaly - Dátum: 2006. febr. 27., hétfő - 8:53

Meglepődnél....az első három-négy másodpercben még mutogatnak, villogtatnak, ahelyett amit tenniük kellene. A jogaikért jobban harcolnak, mint az életükért.

Én is erre gondoltam. És akkor még nem beszéltünk arról, aki bambán csodálkozva "ledermed". Na szóval az ilyenekkel egy idő után úgyis történni fog valami. Sajnos az ember óhatatlanul kerül éles helyzetekbe, amit neki (is) kell elhárítani, a jogok meg a szabályok csak ezután következnek. Nekem is volt már nem egy olyan eset, hogyha ledermedek, akkor lehet most nem irogatok ide.

#398 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 27. 09:03

Idézet: Mikeee - Dátum: 2006. febr. 27., hétfő - 8:45

Remélem én soha sem tudom meg.
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#399 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 27. 09:10

Idézet: Mikeee - Dátum: 2006. febr. 27., hétfő - 10:01

Én is erre gondoltam. És akkor még nem beszéltünk arról, aki bambán csodálkozva "ledermed". Na szóval az ilyenekkel egy idő után úgyis történni fog valami. Sajnos az ember óhatatlanul kerül éles helyzetekbe, amit neki (is) kell elhárítani, a jogok meg a szabályok csak ezután következnek. Nekem is volt már nem egy olyan eset, hogyha ledermedek, akkor lehet most nem irogatok ide.

Ezt ecsetelte Carmaged kollega is, hogy a megmentett helyzetek nem kerülnek a statisztikába. Nem bámészkodó óvodáscsoport letarolásáról van szó, Laudának volt fatális pédája, viszont nagyrészük igen is menthető lenne.
idézet: "egy balesethez egy balfaszság kevés"  ez alap igazság, hiszen minden ezért van "túlméretezve"
a megengedett sebességtől, a lámpák váltási idelyén át, a figyelmeztető táblák kihelyezési távolságáig.

#400 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 27. 09:12

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2006. febr. 27., hétfő - 10:03

Remélem én soha sem tudom meg.

Mivel itt vagy, már biztos sokszor vetted el a gázról a lábad, amikor feltűnt veled szemben még két lámpa ;)

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.