Idézet: Mikeee - Dátum: 2006. febr. 27., hétfő - 9:25
Szerintem is ez a helyzet. Persze tuti van olyan szitu, mikor a leggyorsabb reflexű sofőrök is szopnának, de az ilyen "áttért a szembe sávba és ott frontálisan ütközött" típusú eseteknél bizony a vétlen sem tett semmit a saját életéért.
Na várj.
Ha vezetsz (mert gondolom, hiszen csak akkor van itt keresnivalód, ha gyakorlatból beszélsz, nem elméleti fejtegetéseket olvashatunk Tőled), akkor tudod, hogy egyes pofátlankák szoktak úgy kielőzni, hogy az utolsó pillanatban húznak vissza a helyükre.
Most volt 20 éves a jogsim (azóta majdnem végig van autó alattam), EDDIG még nem csattantam frontálisan, DE volt már legalább 2tucatnyi olyan előzés az életemben, amikor én csak haladtam a sávomban szabályos (+/- 10%) sebességgel, a szembejövő pedig előzött, ahogy neki tetszett.
SZERINTEM ilyen esetben a szabályosan haladó konstatálja, hogy jön szembe az állatja, előz és várja, hogy visszatakarodjon már a helyére. És vár és vár és vár, mikozben kettejük között a távolság 160-180 km/h-s sebességgel csökken. Mivel kevesen vannak hozzászokva ehhez a sebességhez, ezért alábecsülik, mikorra kell már nagyon megijedni. Egészen egyszerűen egyik fél sem számít rá, hogy baj lesz.
Ha mindig félrerántanánk a kormányt, amikor valaki agyatlanul és pofátlanul előz szemből, akkor 2-3 havonta törnénk össze az autót, ráadásul úgy, hogy >95%-ban megúsznánk, ha nem rántanánk félre a kormányt.
Sajnos prófétának kellene lenni ahhoz, hogy megérezzük, tudjuk, mikor kell beszarni és mikor nem.
Szerkesztette: *Macika* 2006. 02. 27. 13:17 -kor