HWSW Informatikai Kerekasztal: Gyorshajtás IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gyorshajtás IV. Értékeld a témát: -----

#401 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 27. 09:25

Idézet: tolvaly - Dátum: 2006. febr. 27., hétfő - 9:10

Ezt ecsetelte Carmaged kollega is, hogy a megmentett helyzetek nem kerülnek a statisztikába. Nem bámészkodó óvodáscsoport letarolásáról van szó, Laudának volt fatális pédája, viszont nagyrészük igen is menthető lenne.
idézet: "egy balesethez egy balfaszság kevés"  ez alap igazság, hiszen minden ezért van "túlméretezve"
a megengedett sebességtől, a lámpák váltási idelyén át, a figyelmeztető táblák kihelyezési távolságáig.

Szerintem is ez a helyzet. Persze tuti van olyan szitu, mikor a leggyorsabb reflexű sofőrök is szopnának, de az ilyen "áttért a szembe sávba és ott frontálisan ütközött" típusú eseteknél bizony a vétlen sem tett semmit a saját életéért.

#402 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 27. 12:58

Mert sajna az esetek igen nagy részében esélye sincs reagálni.  :(
Pl. a sok előzési eset amikor kiugrik az autós aztán abban a pillanatban csatt.  :(  Ilyenkor semmire nincs időd, nemhogy kikerülni. Szóval nem kell azonnal a vétlent átkozni, hogy biztosan nem tett semmit, főleg, ha az adott esetről semmit se lehet tudni.
42

#403 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 27. 13:05

Idézet: BigBear - Dátum: 2006. febr. 27., hétfő - 13:58

Mert sajna az esetek igen nagy részében esélye sincs reagálni.  :(
Pl. a sok előzési eset amikor kiugrik az autós aztán abban a pillanatban csatt.  :(  Ilyenkor semmire nincs időd, nemhogy kikerülni. Szóval nem kell azonnal a vétlent átkozni, hogy biztosan nem tett semmit, főleg, ha az adott esetről semmit se lehet tudni.

Igen kis részében nincs és igen nagy részében lenne.
Ezt még nem éred föl, azt a kanyart ne is próbáld, maradj itt a helyeden.

#404 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 27. 13:15

Idézet: Mikeee - Dátum: 2006. febr. 27., hétfő - 9:25

Szerintem is ez a helyzet. Persze tuti van olyan szitu, mikor a leggyorsabb reflexű sofőrök is szopnának, de az ilyen "áttért a szembe sávba és ott frontálisan ütközött" típusú eseteknél bizony a vétlen sem tett semmit a saját életéért.

Na várj.

Ha vezetsz (mert gondolom, hiszen csak akkor van itt keresnivalód, ha gyakorlatból beszélsz, nem elméleti fejtegetéseket olvashatunk Tőled), akkor tudod, hogy egyes pofátlankák szoktak úgy kielőzni, hogy az utolsó pillanatban húznak vissza a helyükre.
Most volt 20 éves a jogsim (azóta majdnem végig van autó alattam), EDDIG még nem csattantam frontálisan, DE volt már legalább 2tucatnyi olyan előzés az életemben, amikor én csak haladtam a sávomban szabályos (+/- 10%) sebességgel, a szembejövő pedig előzött, ahogy neki tetszett.
SZERINTEM ilyen esetben a szabályosan haladó konstatálja, hogy jön szembe az állatja, előz és várja, hogy visszatakarodjon már a helyére. És vár és vár és vár, mikozben kettejük között a távolság 160-180 km/h-s sebességgel csökken. Mivel kevesen vannak hozzászokva ehhez a sebességhez, ezért alábecsülik, mikorra kell már nagyon megijedni. Egészen egyszerűen egyik fél sem számít rá, hogy baj lesz.
Ha mindig félrerántanánk a kormányt, amikor valaki agyatlanul és pofátlanul előz szemből, akkor 2-3 havonta törnénk össze az autót, ráadásul úgy, hogy >95%-ban megúsznánk, ha nem rántanánk félre a kormányt.
Sajnos prófétának kellene lenni ahhoz, hogy megérezzük, tudjuk, mikor kell beszarni és mikor nem.

Szerkesztette: *Macika* 2006. 02. 27. 13:17 -kor

Gondolkoztál már ma?

#405 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 27. 13:37

Idézet: tolvaly - Dátum: 2006. febr. 27., hétfő - 9:12

Mivel itt vagy, már biztos sokszor vetted el a gázról a lábad, amikor feltűnt veled szemben még két lámpa ;)

Út szélén parkoló fehér autók miatt gyakrabban ;) :D
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#406 Felhasználó inaktív   WEbshark 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 27. 15:18

Idézet

Halálos baleset a 6-os úton
február 26. vasárnap 22:07
[MTI]
Frontálisan ütközött két autó a 6-os út fővárosi bevezető szakaszán. Egy Budapest felé tartó autó ismeretlen okból áttért a szembejövő sávba és ott ütközött. Az Érd felé tartó vétlen autó vezetője meghalt, egy nőutasa megsérült. A másik autóban ketten sérültek meg. A baleset körülményeit szakértők bevonásával vizsgálják.

Az az út szerintem már 60nál is csúszhat és olyan nyomvályús, hogy az már nagyon dobálja a kocsit.

Szerkesztette: WEbshark 2006. 02. 27. 15:32 -kor

#407 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 27. 15:36

Idézet: tolvaly - Dátum: 2006. febr. 27., hétfő - 8:53

Meglepődnél....az első három-négy másodpercben még mutogatnak, villogtatnak, ahelyett amit tenniük kellene. A jogaikért jobban harcolnak, mint az életükért.

Ahelyett, hogy fékeznének...

#408 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 27. 15:37

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. febr. 27., hétfő - 13:15

Na várj.

Ha vezetsz (mert gondolom, hiszen csak akkor van itt keresnivalód, ha gyakorlatból beszélsz, nem elméleti fejtegetéseket olvashatunk Tőled), akkor tudod, hogy egyes pofátlankák szoktak úgy kielőzni, hogy az utolsó pillanatban húznak vissza a helyükre.
Most volt 20 éves a jogsim (azóta majdnem végig van autó alattam), EDDIG még nem csattantam frontálisan, DE volt már legalább 2tucatnyi olyan előzés az életemben, amikor én csak haladtam a sávomban szabályos (+/- 10%) sebességgel, a szembejövő pedig előzött, ahogy neki tetszett.
SZERINTEM ilyen esetben a szabályosan haladó konstatálja, hogy jön szembe az állatja, előz és várja, hogy visszatakarodjon már a helyére. És vár és vár és vár, mikozben kettejük között a távolság 160-180 km/h-s sebességgel csökken. Mivel kevesen vannak hozzászokva ehhez a sebességhez, ezért alábecsülik, mikorra kell már nagyon megijedni. Egészen egyszerűen egyik fél sem számít rá, hogy baj lesz.
Ha mindig félrerántanánk a kormányt, amikor valaki agyatlanul és pofátlanul előz szemből, akkor 2-3 havonta törnénk össze az autót, ráadásul úgy, hogy >95%-ban megúsznánk, ha nem rántanánk félre a kormányt.
Sajnos prófétának kellene lenni ahhoz, hogy megérezzük, tudjuk, mikor kell beszarni és mikor nem.

Na várj!

Ha vezetsz, akkor ezt szerintem gondold át mégegyszer, mert igenis egy gyakorlott (mondjuk legyen 3 évtől felfelé) söfőrnek már érezni kell mikor lesz nagy a baj. Ha megnézed, simán látod, hogy a pofátlanul kielőző nem fog beférni a helyére, ha mindketten tartjátok a sebességet. Nyilván elkezded taposni a féket, ha a helyzet nem változik, akkor rántod a kormányt. Én igaz csak 7 éve vezetek, de számtalan ilyen esetből még sosem rántottam a kormányt, de már készültem rá, tehát ha látom, hogy nem fér be még annak ellenére se, hogy satuféket nyomok, rántottam volna. Ezzel együtt nyilván van olyan helyzet, hogy esélyed nincs.
Most vagy kötözködni akartál, vagy a vezetési képességeddel vannak gondok, bízok az előbbiben.

#409 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 27. 15:39

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. febr. 27., hétfő - 13:15

... egyes pofátlankák szoktak úgy kielőzni, hogy az utolsó pillanatban húznak vissza a helyükre.

Ez így van, egyet kell hogy értsek! :up:

#410 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 27. 15:51

Idézet: Mikeee - Dátum: 2006. febr. 27., hétfő - 15:37

...

Szerintem kb. ugyanarról beszéltek, gondolom a szöveg bevezetése miatt írtad...

#411 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 27. 18:36

Idézet: Mikeee - Dátum: 2006. febr. 27., hétfő - 15:37

Na várj!

Ha vezetsz, akkor ezt szerintem gondold át mégegyszer, mert igenis egy gyakorlott (mondjuk legyen 3 évtől felfelé) söfőrnek már érezni kell mikor lesz nagy a baj. Ha megnézed, simán látod, hogy a pofátlanul kielőző nem fog beférni a helyére, ha mindketten tartjátok a sebességet. Nyilván elkezded taposni a féket, ha a helyzet nem változik, akkor rántod a kormányt. Én igaz csak 7 éve vezetek, de számtalan ilyen esetből még sosem rántottam a kormányt, de már készültem rá, tehát ha látom, hogy nem fér be még annak ellenére se, hogy satuféket nyomok, rántottam volna. Ezzel együtt nyilván van olyan helyzet, hogy esélyed nincs.
Most vagy kötözködni akartál, vagy a vezetési képességeddel vannak gondok, bízok az előbbiben.

Kötözködni nem szoktam ELSŐKÉNT.
A vezetési képességeimmel magamtól nem tudom megállapítani, mi baj lenne, eddig kb. 250e km ment le, 75%-ban Budapesten belül. Saját felelősséges balesetem egyetlen volt, 30-nál elaludtam sajnos (nem kell hullákat hátrahagyott balestre gondolni, megcsókoltam hátulról egy - mit tesz Isten - BRFK-es civilautót, amiben - mivel többen nem fértek - 4 rendőr ült, volt kettőnknek együtt tán 200e Ft kárunk, vittem a balhét szó nélkül). Egyébként csak belém jöttek belém, eddig 4x. A legsúlyosabb a Suzuki Sedan Managerem 16 hónaposan való rommátörése volt. Lent a parkolóban egy 51 éves mattrészeg hölgy fékezés nélküli töréspróbát hajtott végre éjszaka fél 2-kor a parkoló autósoron, kezdve az én kicsikémmel.
Előtte apróbb KGFB által vagy zsebbe fizetett csattjaim voltak, nem vészesek.
A Fiat Bravam 2002. jan. 4-én gurult ki a szalonból, azóta teljesít szolgálatot nálam és azóta (kopp-kopp-kopp) még szűz. Soha nem sikerül még sértetlenül megőriznem ilyen hosszú ideig autóm épségét. :)
Igaz, amióta a belvárosban lakom, azóta nem nagyon használom, a >4 év alatt 41e km-t futottunk együtt...
Gondolkoztál már ma?

#412 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 27. 19:38

Ez pech. Még le sem pofozhattad :D

#413 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 27. 22:24

Idézet: tolvaly - Dátum: 2006. febr. 27., hétfő - 19:38

Ez pech. Még le sem pofozhattad :D

Nem.
Képzeld, mekkora öröm volt, amikor éjszaka 3/4 2-kor csenget két ismerős zsaru az ajtón, és kérdezik hogy enyém-e az XXX-123 rendszámú autó. Az igenlő válasz után mondják, hogy jó, akkor vegyem elő a papírokat és menjek le velük, nézzem meg mi van vele. Azt hittem, hogy hülyéskednek, végig viccelődtem velük, ameddig le nem értünk.
Aztán komolyan, majdnem sírtam. Az én autómmal tolta végig a sort az idióta csipa... :(
Gondolkoztál már ma?

#414 Felhasználó inaktív   Goodman 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 28. 00:21

Idézet: WEbshark - Dátum: 2006. febr. 27., hétfő - 15:18

Az az út szerintem már 60nál is csúszhat és olyan nyomvályús, hogy az már nagyon dobálja a kocsit.

bar reg jartam arra (par honap) de emlekeim szerint a fovarosi szakasz egesz korrekt az m0-ig, 2x2 sav, sima burkolat, de vannak rajta szep nagy kanyarok. Egy legalabbis tuti.

Szerkesztette: Goodman 2006. 02. 28. 00:24 -kor

#415 Felhasználó inaktív   HBP 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 28. 10:02

Mitől ilyen népszerű, pörgő ez a topic?
Nevelő szándékú akar lenii?
Octeh Rhino KT333, Creative SB Live!, AMD Athlon XP 2000+, 2x Hitachi T250K 160GB, Kingstone 512 MB,NVIDIA RIVA TNT2 Ultra 32 MB, Samsung SyncMaster 750s, GoldStar CD-R CRD-8484B, HL-DT-ST RW/DVD GCC-4521B, FSP 300W
Bővebben honlapon

#416 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 28. 10:06

Idézet: HBP - Dátum: 2006. febr. 28., kedd - 10:02

Mitől ilyen népszerű, pörgő ez a topic?
Nevelő szándékú akar lenii?

Mitől érzel ellenállhatatlan késztetést a topicok rombolására?

#417 Felhasználó inaktív   csehga 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 28. 11:58

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. febr. 28., kedd - 10:06

egyszerűen csak irígy... :D

#418 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 28. 12:37

Idézet: csehga - Dátum: 2006. febr. 28., kedd - 12:58

egyszerűen csak irígy... :D

Pedig itt mindenki jószívű, bárkit megkérdezel :D

#419 Felhasználó inaktív   HBP 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 28. 14:56

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. febr. 28., kedd - 9:06

Miért számít ez topicrombolásnak?
Mitől érzel ellenállhatatlan késztetést beszólásnak? ;)
Pontosan mely topicokat romboltam? Egy nap alatt 4-5 topicba való beírás szerintem nem sok.
Na továbbra is áll a kérdés. Csak meglepődtem, már IV. résznél tart a thread. Bocsánat. Átmehetünk forum.index.hu-ba is.

Szerkesztette: HBP 2006. 02. 28. 15:04 -kor

Octeh Rhino KT333, Creative SB Live!, AMD Athlon XP 2000+, 2x Hitachi T250K 160GB, Kingstone 512 MB,NVIDIA RIVA TNT2 Ultra 32 MB, Samsung SyncMaster 750s, GoldStar CD-R CRD-8484B, HL-DT-ST RW/DVD GCC-4521B, FSP 300W
Bővebben honlapon

#420 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 28. 17:41

Idézet: HBP - Dátum: 2006. febr. 28., kedd - 14:56

Miért számít ez topicrombolásnak?
Mitől érzel ellenállhatatlan késztetést beszólásnak? ;)
Pontosan mely topicokat romboltam? Egy nap alatt 4-5 topicba való beírás szerintem nem sok.
Na továbbra is áll a kérdés. Csak meglepődtem, már IV. résznél tart a thread. Bocsánat. Átmehetünk forum.index.hu-ba is.

Az számít topikrombolásnak, hogy idejössz és a témához még csak nem is közelítő post/okk/al próbálsz offolást előidézni.

Számold meg a kis beszólásod miatt 5 olyan hozzászólás keletkezett ami nem ide való. Ennyi.  :offtopic:

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.