Elküldve: 2006. 10. 29. 15:30
Köszi a hozzászólásokat, sokat segítettek. Néztem még teszteket, árlistákat és most úgy néz ki, patthelyzet alakult ki az AGP-s kártyák közt: a Gf 6600GT memóriája nagyon gyors, viszont 128Mb, a Gf 7600Gs memóriája 256Mb, csak épp jóval lassabb. A PCI-E videókártyák választéka jóval szélesebb és a legtöbb kártya kapható GDDR3 256Mb kiszerelésben, de most nem fogok "csak" ezért egy rakat pénzt kidobni új alaplapért és prociért. Kezdem unni, hogy mindig kitalálnak valamit azért, hogy új gépet kelljen venni. Vígasz, hogy akármit veszek az úgyis sokkal jobb lesz a Geforce 4-nél, bár kb 1 éve vettem egy Gf 6200-ast és sokkal rosszabb volt a Gf4-nél, mert egy csomó régi játékot nem indított el, a Dx9 kompatibilitás miatt pedig olyan effekteket rakott fel az új játékokra amit még a kártya sem bírt és le sem lehetett tiltani ezeket (pl: Half Life 2, Battlefield Vietnam, Toca Race Driver 3, NFS Most Wanted - na ezeket jobban vitte a Gf 4MX, mert nem ismerte és nem is töltötte be a Dx9 effekteket). Ezt csak érdekességnek írtam, az utolsó kérdésem tehát az, hogy Gf 6600GT vagy Gf 7600Gs?