HWSW Informatikai Kerekasztal: Tápkérdés... III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tápkérdés... III. Kérdések, tapasztalatok tápegységekről Értékeld a témát: -----

#421 Felhasználó inaktív   Valentine 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 21. 10:45

Idézet: didyman - Dátum: 2006. márc. 21., kedd - 8:42

Ne szabályozd le, eleve az alap fordulat azt hiszem, 6-7V körül van, de az automatikát nem kéne kivonni a rendszerből, sok múlik rajta! halkabb ventire lehet érdemesebb cserélni, de a halk ne azt jelentse, hogy a légszállítás feleakkora.

Köszi a gyors választ! Igazából a megbízhatóságára vagyok kíváncsi, milyenek a tapasztalatok.
Olvastam már sajna halott enermax tápról ami a többi vasat is magával rántotta.

Azért reagálok az aggályaidra:
SilentPCReview-on (link) tesztelték a 475 wattosat, és lemérték az automatikát. Oldal közepén van a táblázat.
A baj vele az hogy nagy terhelés alatt (~350 w) már nagyon hangos, és bár nem vagyok még villamosmérnök sőt még tápot sem terveztem, de a ~40 fok körüli hőrmésékletet túlzásnak tartom (hozzá kell tennem, még így is a legkorrektebb automatikának tűnik, más táp már fél terhelésen kiküldi a 11-12 voltot). (Még egy kiegészítés: a low állásban alacsony terhelésen a 3 voltot úgy érik el, hogy bekapcsoláskor a táp felpörgeti 12 volttal a ventillátorokat.)
Egy szintén enermax érzékelővel monitoroznám a táp belső hőmérsékletét és max 55 fok körül tartanám.
Így mi a véleményed?

Más: olvasataim alapján a Seasonic instabilabbank tűnik az Enermaxnál. Osztja vki ezt a nézetemet?
ASUS P5K Premium, Intel E8200@3600, 2*2 GB Crucial Ballistix RAM@1125, MSI 8800GT Zilent, 6 Samsung HDD (2*RAID1, 1*RAID0) külső házban, Pioneer 108, InfraSonic Quartet, Logitech MX1000, Scythe Ninja, Casetek 1018B, Fatar StudioLogic 880 Pro, Behringer BCR2000, Alesis Monitor One MKII, AKG K701, ViewSonic VX2835WM

#422 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 21. 11:04

Idézet: didyman - Dátum: 2006. márc. 21., kedd - 9:42

Az FSP a Forron Source Power rövidítése

Es meg el is irta a Fortron-t :)

#423 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 21. 12:22

Idézet: Valentine - Dátum: 2006. márc. 21., kedd - 11:45

Köszi a gyors választ! Igazából a megbízhatóságára vagyok kíváncsi, milyenek a tapasztalatok.
Olvastam már sajna halott enermax tápról ami a többi vasat is magával rántotta.

Azért reagálok az aggályaidra:
SilentPCReview-on (link) tesztelték a 475 wattosat, és lemérték az automatikát. Oldal közepén van a táblázat.
A baj vele az hogy nagy terhelés alatt (~350 w) már nagyon hangos, és bár nem vagyok még villamosmérnök sőt még tápot sem terveztem, de a ~40 fok körüli hőrmésékletet túlzásnak tartom (hozzá kell tennem, még így is a legkorrektebb automatikának tűnik, más táp már fél terhelésen kiküldi a 11-12 voltot). (Még egy kiegészítés: a low állásban alacsony terhelésen a 3 voltot úgy érik el, hogy bekapcsoláskor a táp felpörgeti 12 volttal a ventillátorokat.)
Egy szintén enermax érzékelővel monitoroznám a táp belső hőmérsékletét és max 55 fok körül tartanám.
Így mi a véleményed?

Más: olvasataim alapján a Seasonic instabilabbank tűnik az Enermaxnál. Osztja vki ezt a nézetemet?

Nem.
Tök megfelelő a Seasonic is... Enermaxék elég későn kezdtek a zajra is gyúrni, Noisetaker nem rossz. Annyi lóvéból nem azt venném az egy dolog, de ez más tészta.
Ha zaj a legfontosabb, pl Seasonic. Ha ár teljesítmény, Csíftek/FSP. Ha többre vágysz extrákban Hiper lukacsos tápja vagy Liberty. Mivel 25,5ért kaptam zsírúj garis Liberty 500ast, sztem ha körbenézel a 425 Noisetaker áráért már rég kapsz 400as Libertyt, én inkább azt venném mint a Noisetakert. Nem kell a szellőzésen filózni, ha hangos lenne (nem lesz) 1 ventit cserélsz és cső. Vagy veszel mást :).
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#424 Felhasználó inaktív   <Euro> 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 21. 15:52

Sziasztok!

Egyik barátom új számítógépet készül vásárolni. Tőlem kért tanácsot, mondja véleményt a konfigról. A tápegységet kifogásoltam rajta. Többek között nem tudtam róla semmi közelebbi infót szerezni. Légyszives mondjatok róla véleményt, hogy milyen is lehet ez a táp, jó-e neki.

A konfig:
ASUS NForce4 A8N-E S939 AMD DDR 400 Glan, Hang ATX
2x512 MB DDR Ram 400 Mhz Kingmax-SuperRam
AMD Athlon 64 3200 BOX 939 Venice
Inno3D GeForce PCX 6600 GT 128 MB DDR3 TV DVI
Maxtor 250 GB. 7200 rpm SATA-II 16MB
Pioneer DVD-111D DVD-writer OEM Fekete
1,44 FDD NEC FEKETE

Az ajánlott táp pedig:
ATX Táp 350W P3/P4 Deer TC

Köszi a segítséget.

#425 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 21. 17:19

Vegyen inkabb 3000+-ot, es azt az 5e-t koltse inkabb tapra.

Ilyen konfighoz nem veszunk 5k-s tapot, ertem?

#426 Felhasználó inaktív   Rapidus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 21. 17:49

Ezt néztem ki magamnak: Hiper Power 480W.

A gépem (perpill):
Asus A8N8x Deluxe-E Wifi
Barton 3000+
1024Mb DDR
ATI 9800pro
120Gb HDD
DVD író
TV kártya, fdd, 3 ventillátor 

A táp adatai:
+3.3V / 28A
+5V / 32A 
+12V1 / 14A
+12V2 /16A

530 Watt peak power,  20 and 24 pins compatible,  Full ATX 2.2 compliance,  PCI-E cable,  Supports ATX up to v2.2 & Intel BTX configuration.  Complies with all Intel & AMD CPU specification requirement.
Gold Plated connector, preventing rust & bad connection.  EZ-Grip Molex connector.

Gondlom ez bőven jó lenne a gépemhez. Két dolog viszont elbizonytalanít:
-nincs -5V, ha jól látom. Ez nem lesz gond?
-nincs túláram védelem??? ebben a review-ban ezt olvastam: PSU would NOT shutdown from an over-current situation.

Mit gondoltok?
ÆQVITAS ET HONOS
R.I.P. 1954-2009

#427 Felhasználó inaktív   <Euro> 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 21. 18:24

Idézet: nyunyu - Dátum: 2006. márc. 21., kedd - 17:19

Vegyen inkabb 3000+-ot, es azt az 5e-t koltse inkabb tapra.

Ilyen konfighoz nem veszunk 5k-s tapot, ertem?

Értem!  ;) Hasonlóképpen gondolom én is.

Köszi.

#428 Felhasználó inaktív   ?uestLove 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 21. 23:27

Üdv!

A topik végigolvasása után még mindig nem tudtam dönteni, milyen táp is lenne jó nekem, ezért leírnám a problémám. Merthogy a tápot cserélnem kell, az fix. Jelenleg egy 2-3 éves 300W-os (leglábbis ez van ráírva :p ) kódgányom van, ami 2 vinyó + 1 optikai meghajtó mellett kezdi eldobálni a másodlagos vinyómat. Valószínűleg az egyik csatlakozó a hibás, mert nem minden felállásban produkálja a dolgot. Viszont javítani nem érdemes...
Még annyit elöljáróban, hogy még egy P3-as konfigom van (jó régi darab már, tudom), amit azért előbb-utóbb fejleszteni fogok, ahogy a pénztárcám engedi. (Nem tudom, mire váltsak, de amúgy is odébb van ez még.)
Tehát szükségem van egy új tápra, ami elviszi a jelenlegi gépem (várhatóan erre a célra szinte "bármi" megfelel), ugyanakkor szeretnék gondolni a jövőre is, hogy a max. 1 éven belüli gépfejlesztéskor legalább azt ne kelljen már lecserélnem. Kinéztem az Enermax EG375AX-VE típusát, elmentem a boltba, aszonták, nincs és nem is tartanak már, mert sokat visszahoztak, amik bedöglöttek. Kérdem magamban, egy Enermax szériahibás lenne? :confused: Sok helyen nem is találtam ilyen tápot árlistákban, így több helyen nem érdeklődtem utána. Viszont ha ez nem, akkor milyet? FSP-t ajánlottátok a legtöbb embernek... :)

Röviden az igényeim:
- a mostani konfiggal és egy fejlesztés utánival is megbirkózzon (nem szoktam sokat játszani, így nem gyúrok combos gépre, egy átlagos 1.5-2.0 GHz körüli gép bőven megfelelne)
- halk legyen
- megbízható legyen
- olyan 15e körüli összeget tudok rászánni, ennél ne kerüljön (számottevően) többe
- fordulatszám szabályzás előny, de nem feltétel
- dizájn nem érdekel, nem kell hupilila venti és neonzöld led és hasonlók
- 2x 8 cm vagy 1x 12 cm venti lehet a jobb megoldás? (Korábban már kérdezte valaki, de nem emlékszem a válaszra...)

Remélem, kellőképp körülírtam mindent és lámákat kérdeztem! :Đ
A segítséget pedig előre is köszönöm! :respect:
(Hű, de hosszúra sikerült!)
Eladó: 256 MB CF kártya - PÜ!
The Roots | Monty Python | HWSW UD Team | felajanlasok.hu

#429 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 22. 00:38

Idézet: ?uestLove - Dátum: 2006. márc. 22., szerda - 0:27

Üdv!

A topik végigolvasása után még mindig nem tudtam dönteni, milyen táp is lenne jó nekem, ezért leírnám a problémám. Merthogy a tápot cserélnem kell, az fix. Jelenleg egy 2-3 éves 300W-os (leglábbis ez van ráírva :p ) kódgányom van, ami 2 vinyó + 1 optikai meghajtó mellett kezdi eldobálni a másodlagos vinyómat. Valószínűleg az egyik csatlakozó a hibás, mert nem minden felállásban produkálja a dolgot. Viszont javítani nem érdemes...
Még annyit elöljáróban, hogy még egy P3-as konfigom van (jó régi darab már, tudom), amit azért előbb-utóbb fejleszteni fogok, ahogy a pénztárcám engedi. (Nem tudom, mire váltsak, de amúgy is odébb van ez még.)
Tehát szükségem van egy új tápra, ami elviszi a jelenlegi gépem (várhatóan erre a célra szinte "bármi" megfelel), ugyanakkor szeretnék gondolni a jövőre is, hogy a max. 1 éven belüli gépfejlesztéskor legalább azt ne kelljen már lecserélnem. Kinéztem az Enermax EG375AX-VE típusát, elmentem a boltba, aszonták, nincs és nem is tartanak már, mert sokat visszahoztak, amik bedöglöttek. Kérdem magamban, egy Enermax szériahibás lenne? :confused: Sok helyen nem is találtam ilyen tápot árlistákban, így több helyen nem érdeklődtem utána. Viszont ha ez nem, akkor milyet? FSP-t ajánlottátok a legtöbb embernek... :)

Röviden az igényeim:
- a mostani konfiggal és egy fejlesztés utánival is megbirkózzon (nem szoktam sokat játszani, így nem gyúrok combos gépre, egy átlagos 1.5-2.0 GHz körüli gép bőven megfelelne)
- halk legyen
- megbízható legyen
- olyan 15e körüli összeget tudok rászánni, ennél ne kerüljön (számottevően) többe
- fordulatszám szabályzás előny, de nem feltétel
- dizájn nem érdekel, nem kell hupilila venti és neonzöld led és hasonlók
- 2x 8 cm vagy 1x 12 cm venti lehet a jobb megoldás? (Korábban már kérdezte valaki, de nem emlékszem a válaszra...)

Remélem, kellőképp körülírtam mindent és lámákat kérdeztem! :Đ
A segítséget pedig előre is köszönöm! :respect:
(Hű, de hosszúra sikerült!)

Bármi jó ami a ktgbe belefér és recommended. Jó lenne tudni, hogy kell -5V neked, vagy nem. Ha kell, akkor régi csíftek,DTK. Ha nem, új csíftek, fsp.
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#430 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 22. 06:32

Idézet: ?uestLove - Dátum: 2006. márc. 21., kedd - 23:27

Kinéztem az Enermax EG375AX-VE típusát, elmentem a boltba, aszonták, nincs és nem is tartanak már, mert sokat visszahoztak, amik bedöglöttek. Kérdem magamban, egy Enermax szériahibás lenne? :confused: Sok helyen nem is találtam ilyen tápot árlistákban, így több helyen nem érdeklődtem utána. Viszont ha ez nem, akkor milyet? FSP-t ajánlottátok a legtöbb embernek... :)

NEm szériahibás, hanem ezt egyszerűbb volt neki mondani indokként, mivel nem tudják beszerezni... :Đ

#431 Felhasználó inaktív   <Euro> 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 23. 10:32

Idézet: <Euro> - Dátum: 2006. márc. 21., kedd - 15:52

A konfig:
ASUS NForce4 A8N-E S939 AMD DDR 400 Glan, Hang ATX
2x512 MB DDR Ram 400 Mhz Kingmax-SuperRam
AMD Athlon 64 3200 BOX 939 Venice
Inno3D GeForce PCX 6600 GT 128 MB DDR3 TV DVI
Maxtor 250 GB. 7200 rpm SATA-II 16MB
Pioneer DVD-111D DVD-writer OEM Fekete
1,44 FDD NEC FEKETE

Sziasztok!

Ajánljatok légyszives egy(-két) tápot 10 ezer forint környékén.

Köszi.

#432 Felhasználó inaktív   ?uestLove 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 23. 10:44

Idézet: MC Pite - Dátum: 2006. márc. 22., szerda - 1:38

Jó lenne tudni, hogy kell -5V neked, vagy nem. Ha kell, akkor régi csíftek,DTK. Ha nem, új csíftek, fsp.

És azt honnan lehet tudni, hogy mihez kell a -5V és mihez nem? A konfigom: Abit ST6, iPIII 800MHz @ 1.0GHz, 512MB SD-RAM, Asus V8200 Ti200, Seagate ST3160023 és Maxtor 2B020H1 (rack-ben), NEC 4571 DVD+-RW, Creative SB128, hálókártya, nincs floppy. Remélem, nem maradt ki semmi.

#433 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 23. 13:54

Meg tudná valaki mondani, hol keressek komolyabb kondikat(rubycon stb.)? Ill. hol érdemes? köszi!
A person who does not share is not only selfish, but bitter and alone. (Paulo Coelho)

#434 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 23. 18:04

Idézet: ?uestLove - Dátum: 2006. márc. 23., csütörtök - 10:44

És azt honnan lehet tudni, hogy mihez kell a -5V és mihez nem? A konfigom: Abit ST6, iPIII 800MHz @ 1.0GHz, 512MB SD-RAM, Asus V8200 Ti200, Seagate ST3160023 és Maxtor 2B020H1 (rack-ben), NEC 4571 DVD+-RW, Creative SB128, hálókártya, nincs floppy. Remélem, nem maradt ki semmi.

Sorosporti eszközöknek, belső modemnek, TV-tunernek, ill. egyes hangkártyának.

#435 Felhasználó inaktív   ?uestLove 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 23. 20:54

Modem, tuner nincs, vélhetően nem is lesz. :)
Soros port? Hm, azt sem használom. Már csak a hangkártya lehet a szűk keresztmetszet.

#436 Felhasználó inaktív   Prometheus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 24. 13:58

Idézet: <Euro> - Dátum: 2006. márc. 23., csütörtök - 9:32

Sziasztok!

Ajánljatok légyszives egy(-két) tápot 10 ezer forint környékén.

Köszi.

Siftek  :smoker:

#437 Felhasználó inaktív   Prometheus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 24. 14:01

Kérdés:
-ha egy müködő gépben tönkremegy az alaplap + proci, de minden más elektronikai alkatrész épségben maradt akkor igazán feltételezhető, hogy a tápegység tette tönkre  :confused:
A tápot nem merem kiprobálni más alaplappal nehogy azt is hazavágja > jól gondolom  :confused:

#438 Felhasználó inaktív   -=RelakS=- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 24. 14:52

Srácok, menjek templomba, és mondjak el egy-két hálaimát?

A minap áramszünet volt. Mikor visszajött a delej, áthívtak az egyik irodába, hogy égett szag van. Benyitottam, már onnan érződött az amperszag. Meg is találtam a ludast: 200W-os kodegány. Kicseréltem egy másikra, és az egész gép működött (a helytelen kikapcsolást kifogásoló dolgokat leszámítva, az pampogott a briósnál meg a ringyóznál is :D ), nem vitt semmit magával a táp :)
Gondolkodom, tehát nemtom.
レラクス

#439 Felhasználó inaktív   ?uestLove 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 24. 15:38

Szerintem mindeképp menj el az összes létező vallás templomába! :Đ

#440 Felhasználó inaktív   hjonny 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 24. 18:13

Hi all!

Szerintetek elviszi a régi konfigomból a 360W-os (alig használt) Chieftec ezt az új konfigot  :think: ???

MB: Asrock 775V88+, VIA PT880, LGA775, Dual DDR400
CPU: Intel P4 511 2,8GHz S775 533 1M EM64T (CPU-vent: GlacialTech Igloo S775 5071 light)
VGA: Sapphire Radeon 9600XT 128MB
RAM: 2x 512MB 400MHz PC3200
HDD: 2x 80Gb Maxtor 7200rpm
DVD-RW: NEC 4551 & NEC 3550

etc...

Hm?  :confused:

A válaszokat előre is köszz  :respect:

Téma megosztása:

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 20