HWSW Informatikai Kerekasztal: HP Proliant ML150G2 sata - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (6 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

HP Proliant ML150G2 sata Értékeld a témát: -----

#61 Felhasználó inaktív   Viktorka 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 24. 09:11

Idézet: pgyafi - Dátum: 2006. febr. 24., péntek - 9:27

Az a gond ezzel, hogy itt a kezemben a szervíz hivatalos szakvéleménye, ami alapján ez a hiba nem hiba. Tehát hiába megyek vissza az eladóhoz, max ő is elküldi a szervízbe, szervíz meg megmondja, hogy nem hibás a dolog, azt annyi.

Kérjél szakvéleményt egy igazságügyi szakértőtől

#62 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 02. 27. 14:37

Elvileg ha beadod "gariba", akkor ugye fél évig a szervíznek kell bizonyítania azt, hogy nem hiba és nem neked, hogy hiba. Mivel ők is tudják, hogy hiba, lehet cserélni. Volt már komplett csere?

Vagy nem?

Üdv!
"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

#63 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 27. 20:46

Idézet: Charles - Dátum: 2006. febr. 27., hétfő - 15:37

Elvileg ha beadod "gariba", akkor ugye fél évig a szervíznek kell bizonyítania azt, hogy nem hiba és nem neked, hogy hiba. Mivel ők is tudják, hogy hiba, lehet cserélni. Volt már komplett csere?

Vagy nem?

Üdv!

Komplett cserének nincs sok értelme, mivel ez tipushiba. Az összes ilyen gép csinálja. Ezek után jutottak arra, hogy ez csak egy bug, ez nem is hiba.

#64 Felhasználó inaktív   Ariadne 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 28. 09:30

A jótállás egy év erre, vagyis ez idő alatt nekik kell bizonyítaniuk, hogy te rontottad el. A gondok onnan kezdődnek, ha azt mondják, hogy szerintük nem hibás, ez nehéz ügy. A típushibával viszont lehet valamit kezdeni, mivel mint a neve is mutatja ez bizony hiba - adjanak másik fajtát, ha van olyan, ami megfelel, vagy vissza a pénzt... Sajnos kb. egyetlen módszer van arra, hogy elérj valamit náluk: ha bepereled őket. Ez van.
Muszáj mindig megoldást találnunk? Nem élvezhetnénk egy kicsit a problémát?

#65 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 28. 10:34

Idézet: Ariadne - Dátum: 2006. febr. 28., kedd - 10:30

A jótállás egy év erre, vagyis ez idő alatt nekik kell bizonyítaniuk, hogy te rontottad el. A gondok onnan kezdődnek, ha azt mondják, hogy szerintük nem hibás, ez nehéz ügy. A típushibával viszont lehet valamit kezdeni, mivel mint a neve is mutatja ez bizony hiba - adjanak másik fajtát, ha van olyan, ami megfelel, vagy vissza a pénzt... Sajnos kb. egyetlen módszer van arra, hogy elérj valamit náluk: ha bepereled őket. Ez van.

Egyelőre az eladó nagykerrel alkudozok, hogy a benne lévő 4 portos sata vezérlőt vegyék vissza és veszek helyette egy 6 portosat bele (ami jobb is, meg szebb is, meg nem bugos).

#66 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 28. 14:27

Idézet: Ariadne - Dátum: 2006. febr. 28., kedd - 9:30

Ez nem egészen így van, mert úgy tudom, hogy fél év, utána viszont megfordul a dolog a bizonyítás terén... (PH-n volt cikk erről nemrég...)

Szerintem jó ötlet, hogy veszel bele másikat, mert ha ilyen makacsok, úgyse tudsz mást csinálni... :(

Üdv!
"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

#67 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 28. 17:17

Idézet: Charles - Dátum: 2006. febr. 28., kedd - 15:27

Szerintem jó ötlet, hogy veszel bele másikat, mert ha ilyen makacsok, úgyse tudsz mást csinálni... :(

Igen, csak a 6 portos (annak 64mb memóriája is) 55e, ez a 4 portos meg itt a bolhán 8e-ért megy.

#68 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 01. 10:40

hasznosításra került a gép - a gyereknek ugye mindent megveszünk  :cool:
Kép

#69 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 01. 11:29

Ha lehet ne tapétázza még ki az új babaházat, éppen árulom a Háttértárak topicban. :D
https://forum.hwsw.hu/index.php?showtopic=1...=0#entry3861731
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#70 Felhasználó inaktív   Ariadne 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 01. 12:09

Idézet: Charles - Dátum: 2006. febr. 28., kedd - 15:27

Ez nem egészen így van, mert úgy tudom, hogy fél év, utána viszont megfordul a dolog a bizonyítás terén... (PH-n volt cikk erről nemrég...)

Üdv!

Ismerem a PH-s cikket, de annál is jobban a jótállási/szavatossági szabályokat. A kötelező jótállás ma Magyarországon 1 év egyes meghatározott termékekre, illetve tartós fogyasztási cikknél 3 év szavatosság a vásárlástól, aminek első 6 hónapja bizonyítás szempontjából ugyanúgy kedvező a vásárlónak, mint a jótállás egy éve. A jótállásnál egy kizáró ok azért lehet: ha cégnek vette az ember, cégként, mert akkor nincsen egy év, cégnek nem jár, csak a 3 év, illetve annak az első 6 hónapja. :)

Szerkesztette: Ariadne 2006. 03. 01. 12:10 -kor

Muszáj mindig megoldást találnunk? Nem élvezhetnénk egy kicsit a problémát?

#71 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 01. 14:16

Idézet: Ariadne - Dátum: 2006. márc. 1., szerda - 12:09

Ismerem a PH-s cikket, de annál is jobban a jótállási/szavatossági szabályokat. A kötelező jótállás ma Magyarországon 1 év egyes meghatározott termékekre, illetve tartós fogyasztási cikknél 3 év szavatosság a vásárlástól, aminek első 6 hónapja bizonyítás szempontjából ugyanúgy kedvező a vásárlónak, mint a jótállás egy éve. A jótállásnál egy kizáró ok azért lehet: ha cégnek vette az ember, cégként, mert akkor nincsen egy év, cégnek nem jár, csak a 3 év, illetve annak az első 6 hónapja. :)

Ok, ezt nem tudtam, céges ügyekben nem vagyok jártas. :)

Üdv!

Szerkesztette: Charles 2006. 03. 01. 14:17 -kor

#72 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 03. 02. 23:19

Nahh, beadtad már másik servicébe, hogy disk verify opciónál baszakodik a gép, és kérsz 24 órán belüli servicét?
Make love not Wor.

#73 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 04. 03:20

ah, ugyan! a HP az a ceg, akivel nem szabad szoballni. ilyen egyszeru.

ket eset utan jutottam erre a kovetkeztetesre, es azota megfogadtam, hogy ezt mindenkinek el is mondom.

az elso egyszerubb: egy DLT tape (akkor masodik legnagyobb/dragabb darab) 3 ev alatt 7x(!) lett kicserelve. ebbol negyszer "ujal azonos gyari refurbised" darabra (azaz agyonhasznalt, csupakarcos eszkoz gyarilag megbuheralva), amibol volt olyan, ami meg csak be sem kapcsolodott.. 1-2 ilyen darab utan mindig vertem az asztalt, es kaptam vadiujat. az is birta jopar honapig... szerintetek ez egy hasznalhato termek?

masik: LEGdragabb deskjet. azert vettuk, mert tudott (allitolag) PostScriptet. ja, de ugy a 72M memoria helyett csak a ps modulon talalhato 4M-at hasznalta (szerintetek meddig tartott neki egy a4 meretu kepet kinyomtatni? elarulom, tobb, mint fel ora!), illetve nem tudott rola, hogy van PhotoRE. olyan 6xx sorozatu nyomatokat produkalt, ha ismeritek milyen volt az. (a szinsotetitest fekete raszterrel erte el.) a bejelentesre, miszerint PS-ben rosszak a szinek olyanokat reagaltak, hogy a proof szinmanagement az egy nehez dolog, es nem tudnak nyomdai pontossagot garantalni.. (elejen meg cserelgettek benne ps modult, de mindhiaba..) kesobb mar nem torodtek a dologgal. helyszinen megvizsgalni nem voltak hajlandoak (helyszini garancia), elvittek a szervizbe, mit csinaltak vele nem tudom (nem tudhattam!), de szerintem egyszeruen nem tudtak hogy kell ra postscriptet kuldeni..

es ezekre nem lehet azt mondani, hogy "legolcsobb", mar "szinte nem is az" es hasonlo. egyszeruen szar, es nem erdekli oket.

ezek utan az a hulye, aki HP-t vesz. ennyi. :(
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#74 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 04. 08:20

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. márc. 4., szombat - 4:20

...
ezek utan az a hulye, aki HP-t vesz. ennyi. :(

Én ez előtt és ez után is hp-t veszek/viszek. A többi gyártó vacak, szervize, hozzáállása sem jobb semmivel. Valamit meg venni kell.
Dat-os mókát én is eljátszottam, de a 3. csere után vettem 15eFt-ért máshonnan IBM matricásat (ugyanaz a hp), az meg azóta is megy.

#75 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 04. 09:29

15E?  :eek:  en 400e-esrol irtam. azt nem oldod meg igy..
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#76 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 04. 10:00

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. márc. 4., szombat - 10:29

15E?  :eek:  en 400e-esrol irtam. azt nem oldod meg igy..

Ez kb 3 évvel ezelőtt volt, dat72i. Akkoriban ez is bőven 200eFt fölött volt.

#77 Felhasználó inaktív   Chieftec__ 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 09. 09:45

Hali! Technikai kérdésem lenne.

adott egy ML150 G2-es server, a 4 portos sata kártyával.

2 sata vinyó futott benne mirrorban, nemrég meghalt az egyik. tulajdonképpen a rendszergazda hibájából kifolyólag több hónapig 1 merevlemezzel futott. most bele kéne tenni egy frissen vásárolt 2. lemezt. ha berakom, automatikusan átmásolódik az új lemezre a régi tartalma és rendes mirrorként működik tovább a rendszer?

a másik kérdésem az hogy windows-ban hol lehet megnézni az array állapotát? (mert ugye a win2k3 server 1 vinyónak látja a 2 vinyó miután elkészült a tömb)

#78 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 03. 09. 09:54

Idézet: Chieftec__ - Dátum: 2006. márc. 9., csütörtök - 9:45

adott egy ML150 G2-es server, a 4 portos sata kártyával.

2 sata vinyó futott benne mirrorban, nemrég meghalt az

Egyszerre csak egy topikba írd be a kérdést. Másrészt nem tudjuk megmondani, mert itt úgy néz ki, hogy nem működött a raidvezérlés. Te erre miképpen vetted rá a cuccost?

Valamint tudni kellene, hogy ez hardwerből mirrorozik, vagy szoftverből, d eelvileg igen, berakod, felismeri, hogy mifene, aztán raidkötet újraépítése, addig menjél el kávézni nyugodtan.
Make love not Wor.

#79 Felhasználó inaktív   Chieftec__ 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 09. 10:29

Igen, itt is nehéz volt működésre bírni. a raid kártya bios-ának a tömbkészítője állandóan fagyott/újraindult már nem emlékszem. de utána ha újra rámentem a build array-re, csinálta a tömböt tovább onnan ahol megszakadt! tehát a csík folytatódott, nem kezdte előlről. 3-4 reboot után kész volt a raid, a csík elérte a 100%-ot. a tömb működött több kb 1 évig, mikor is tönkrement az egyik vinyó.

a biosban csináltam meg a tömböt, gondolom ez hardware szintű raidnek számít.

tehát ELVILEG ha berakom a működőképes 2-es vinyót, akkor felismeri a bios és kijívítja az arrayt
(ami jelenleg "array is degraded" állapotban van)? tehát az 1-es vinyó tartalmát rámásolja a 2-esre?

kicsit félek, ha rámegyek arra hogy "rebuild array" akkor kapok 2 üres vinyót ami mirorrba van kötve és lehet újrapartíciónálni, meg újratelepíteni mindent. :/

#80 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 09. 12:31

Idézet: Chieftec__ - Dátum: 2006. márc. 9., csütörtök - 11:29

Igen, itt is nehéz volt működésre bírni. a raid kártya bios-ának a tömbkészítője állandóan fagyott/újraindult már nem emlékszem.

Jelentsd be a hibát, tudjanak róla legalább. Mint olvashatod, szerintük ez nem hiba.

Téma megosztása:

• (6 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.