HWSW Informatikai Kerekasztal: Reset el a gépem 3D-ben állandóan! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (6 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Reset el a gépem 3D-ben állandóan! Mi lehet a baj? Értékeld a témát: -----

#101 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 09. 19. 20:35

Tápcsere nem volt még ugye? :think:
Khef: ebből az lesz, hogy nem lesz semmi értelmes...

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

Nem őszinteségre, meg bizalomra kell alapozni egy kapcsolatot, hanem tcp/ip-re!

#102 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 09. 20. 14:21

Idézet: BoGab - Dátum: 2006. szept. 19., kedd - 21:35

Tápcsere nem volt még ugye? :think:

Nem, nem volt még.
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#103 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 09. 21. 16:04

Idézet: Piftuka - Dátum: 2006. szept. 20., szerda - 15:21

Nem, nem volt még.

Hiba!

#104 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 09. 23. 22:00

Idézet: Omega - Dátum: 2006. szept. 21., csütörtök - 17:04

Hiba!

Hiba?

Gondolom mindenkinek van "talonban" 3-4 boltos ismerőse, aki ilyen hiba esetén a legnagyobb örömmel látja el hónapokra egy-egy megbízható csere hardverrel, ill. gondolom rajtam kívül mindenki azonnal zsebből vásárol egy új hardvert, ha a régi meghibásodik.

Nekem egyikre sincs lehetőségem. Én kérek elnézést!  :rolleyes:

#105 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 23. 22:36

Nyugalom! :respect:

Van még egy ötletem. Dobj be vmi PCI kártyát, biztos porosodik valahol egy :)
Ha azzal minden frankó, akkor vagy az AGP slot adta meg magát vagy a táp még akkor is gyanusítható :)
Khef: ebből az lesz, hogy nem lesz semmi értelmes...

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

Nem őszinteségre, meg bizalomra kell alapozni egy kapcsolatot, hanem tcp/ip-re!

#106 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 02. 19. 12:57

Nos, gondoltam, beszámolok a fejleményekről.

1-2 hete visszakaptam az ATI kártyámat BazsiMC barátomtól, akinek az Intel chipset-es alaplapjában kiválóan, gond nélkül üzemelt a kártya hosszú ideig.

Hasonlóan, mint az ő Geforce3-as kártyája az én gépemben hónapok óta. No, azon nyomban visszaszereltem a gépbe az ATI 9600-asomat, s láss csodát, az első Control Center-ben tett látogatásomkor, amikor arra a fülre kattintottam, ahol a "3D-s autó animáció" fut... azonnal leállt a gépem.

Gondolva a VIA KT chipset és az ATI kártyák immár a cégek részéről is bevallott (  :reklamacio: ) inkompatibilitására feltelepítettem a legfrissebb VIA 4in1 drivercsomagot, de sajnos az sem segített. Már a Windows-ba visszatéréskor leállt.

Visszaraktam a gépemen található legkorábbi ATI drivert és control panelt, de az sem segített.

Amint visszaraktam a GeForce3-at, minden probléma megoldódott. Azzal tökéletesen fut a gép.

Szóval nagyon úgy tűnik, hogy valamilyen okból (ki tudja, hogy melyik feltelepített program, vagy CATALYST verzió hozta ki belőle) egy idő után, 1-2 év normális működés után az alaplapomnak elege lett az ATI chipset-es videokártyákból.  :(

Tekintettel arra, hogy mindig is VIA ill. ATI párti voltam, így kénytelen leszek a következő fejlesztésnél a kedvem ellen tenni, és áttérni az NVidia chipset-es AMD lapok használatára. (VGA terén maradnék az ATI-nál a jobb képminőség miatt.)

Remélem, azokkal nem problémáznak az újabb (mert akkor már a VGA-t is le fogom cserélni) ATI gyártmányú videokártyák!

Szerkesztette: Piftuka 2007. 02. 19. 13:00 -kor

#107 Felhasználó inaktív   PittaH 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 21. 14:59

Hi
Mi találkoztunk már hasonló problémával. Az eszközkezelőben a rendszerezközöknél a via cpu->agp vezérlőt ki kell cserélni pci to pci hídra.
Remélem működik, nekünk bejött :)

#108 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 03. 01. 15:34

Azt kicserélni?

Nem egészen világos, hogy miért jó az, ha kiiktatjuk a processzor és az AGP busz közötti kommunikációt egy AGP-s videokártya esetében?  :think:

#109 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 01. 15:59

Tudom, hogy legalább 1 éves beírásodban olvastam Piftuka, hogy " a tápot azért kizárnám, mert világít az alaplapon a led a kikapcs után".

Ez teljesen téves következtetés, az csak a standby áramkör, attól, hogy világít a LED, még bőven lehet rossz a táp.

Most hogy az új kártyával is leállt, még tovább gyengült.

A RADEON 9600 vs. Geforce 3 Ti200 témára: én kb. 80-90%-ban biztos vagyok benne, hogy a Radeon többet fogyaszt.

A hivatalos adatok szerint a 9600 40-45 Watt körül fogyaszt, a Geforce 3 Ti200 pedig kb. 30 Wattot.

Szerkesztette: Kory 2007. 03. 01. 16:02 -kor

#110 Felhasználó inaktív   PittaH 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 03. 01. 16:35

Csak segíteni akarok. Nekünk ugyanez volt a problémánk. Kicseréltük az illesztőprogramot és jó lett.
Még csak nem is lett lassabb.  :)  Szerintem egy próbát megér. (Azért jó mert a kt400 inkompatibilis a videokártyáddal)

#111 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 03. 01. 19:42

Idézet: Kory - Dátum: 2007. márc. 1., csütörtök - 15:59

Tudom, hogy legalább 1 éves beírásodban olvastam Piftuka, hogy " a tápot azért kizárnám, mert világít az alaplapon a led a kikapcs után".

Ez teljesen téves következtetés, az csak a standby áramkör, attól, hogy világít a LED, még bőven lehet rossz a táp.

Én azt írtam, hogy nem szállhatott el a táp, mert akkor semmilyen áramot nem biztosítana. Még a stand by áramkörnek sem, ha jól sejtem. Vagy tévedek?  :think:

Idézet

Most hogy az új kártyával is leállt, még tovább gyengült.

A RADEON 9600 vs. Geforce 3 Ti200 témára: én kb. 80-90%-ban biztos vagyok benne, hogy a Radeon többet fogyaszt.

A hivatalos adatok szerint a 9600 40-45 Watt körül fogyaszt, a Geforce 3 Ti200 pedig kb. 30 Wattot.

Sajnos a GeForce3-ról nem találtam adatot, de találtam mást. Nem tudom, mennyire lehet elfogadni hiteles forrásnak az X-bit Labs oldalát, de a táblázat szerint...

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

... a 9600 Pro nem fogyaszt még 20 Watt-ot sem. Annál pedig a lassabb, passzív ventivel rendelkező 9600-nak nyilván valamivel még alacsonyabb fogyasztása van.

Ebben a cikkben: http://www.xbitlabs.com/articles/video/dis...s-nv-power.html még találhatsz érdekes táblázatokat a fogyasztásokkal kapcsolatban.

Egyszerűen a GeForce3-al kapcsolatban nem találtam semmit, pedig alaposan kerestem. De nem hiszem, hogy ennél sokkal kevesebbet fogyaszt (pláne, hogy ventilátor is van rajta), amellett szerintem a 20 Watt körüli fogyasztás bakfitty.

De ha találsz megbízható linket a GeForce3 fogyasztásáról, azt megköszönöm!

Arról szó sem lehet, hogy kevés a 300 Wattos DTK táp a gépemnek, mert már előtte évekig is ezt a konfigurációt vitte az említett hiba feltűnése nélkül.

Gondolom te arra célzol, hogy a táp már nem 300 Watt, hanem mondjuk csak 200 Watt teljesítményű. De annak lenne valami vizuális jele a tápban, ha ilyen "gyengülés" történik, nem?

#112 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 03. 01. 19:45

Idézet: PittaH - Dátum: 2007. márc. 1., csütörtök - 16:35

Csak segíteni akarok. Nekünk ugyanez volt a problémánk. Kicseréltük az illesztőprogramot és jó lett.
Még csak nem is lett lassabb.  :)  Szerintem egy próbát megér. (Azért jó mert a kt400 inkompatibilis a videokártyáddal)

Tudom, hogy segíteni szeretnél, s hálás is vagyok érte.  ;)

Csak a probléma ezen megoldása nem szimpatikus nekem. Mert ez kb. olyan, mintha valaki úgy oldaná meg az IDE vinyója Windows beli vacakolását, hogy az alaplapi driverlemezről a SATA vezérlőt telepíti fel. (Tudom, hülye példa, de csak a szemléltetés kedvéért.)

Szóval az, hogy egy AGP videokártya használata mellett ne legyen telepítve a CPU->AGP vezérlő... nagyon meredek ötletnek tűnik nekem.

#113 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 03. 16:33

Idézet: Piftuka - Dátum: 2007. márc. 1., csütörtök - 19:42

Én azt írtam, hogy nem szállhatott el a táp, mert akkor semmilyen áramot nem biztosítana. Még a stand by áramkörnek sem, ha jól sejtem. Vagy tévedek?  :think:

Sajnos a GeForce3-ról nem találtam adatot, de találtam mást. Nem tudom, mennyire lehet elfogadni hiteles forrásnak az X-bit Labs oldalát, de a táblázat szerint...

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

... a 9600 Pro nem fogyaszt még 20 Watt-ot sem. Annál pedig a lassabb, passzív ventivel rendelkező 9600-nak nyilván valamivel még alacsonyabb fogyasztása van.

Ebben a cikkben: http://www.xbitlabs.com/articles/video/dis...s-nv-power.html még találhatsz érdekes táblázatokat a fogyasztásokkal kapcsolatban.
----

Gondolom te arra célzol, hogy a táp már nem 300 Watt, hanem mondjuk csak 200 Watt teljesítményű. De annak lenne valami vizuális jele a tápban, ha ilyen "gyengülés" történik, nem?

Szerintem ez tévedés, mert láttam már pár olyan tápot, hogy ment a standby, de a gépet nem kapcsolta be.

A 9600 PRO-ról jóval nagyobb adatot találtam (35-40W terhelve), de hiszek az Xbitlabs kisebb értékeinek is.

A Geforce 3-ról azért gondolom hogy kevesebbet fogyaszt, mert egy 230W-os (HP) tápú gépben tökéletesen megy, viszont ha egy 9600XT teszek bele, akkor el sem indul. (tudom, alaplaptól is függhet, de a kártyát bele lehet tenni (4x AGP Universal)

Egy vga-hűtő ventilátor általában 0.14 Ampert fogyaszt, a feszültség értékből kiszámolható, hogy ez elég elenyésző Watt :)

Továbbá: ha megnézed a videókártyák fejlődésével akárhogy is nézzük - mégiscsak egyre többet kezdtek fogyasztani...

----
Igen erre gondolok, de nem vagyok villamosmérnök/műszerész, tehát nem tudom megindokolni :)

Szerkesztette: Kory 2007. 03. 03. 16:35 -kor

Téma megosztása:

• (6 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó