PICT0126.JPG [/quote] Izé, felejtsük el, hogy idetetted ezt a képet, ok? ;) - A vízfelszínen megcsillanó napfényfolt 80%-a full fehér. - A klónozást a hihetetlen mértékő flare lehetetlenné (pontosabban sziszifuszivá) teszi, ráadásul ugye magát a flare-t is el kellene tüntetni. - Az egész kép borzasztó zajos, és olyan hatású, mintha csak 1-2 ezer szín lenne rajta. - A kompozícióból gondolom a Nap helyzete miatt maradt ki a horizont, így viszont nekem "vízbeesős" a kép. Amit meg lehetne próbálni: ugyanezt úgy fényképezni, hogy nem szembe nézel a Nappal, hanem úgy, hogy éppen ne legyen látható a kép valamelyik oldalán. A horizont legyen benne, ha csak a legtetején, akkor is. Megpróbálkoznék (jobb híján) egy valódi polárszűrős napszemüveggel az objektív előtt fotózni. Valami ilyesmire gondolok első körben. szerk: második körben megpróbálkoztam vele, ilyen lett: [img]http://gazdi.dox.hu/PICT0126_healed.jpg
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
Mondtam, hogy nem szabad csodát várni. Ennyi tellett tőlem fél óra alatt, komolyabb PS gyakorlat nélkül. Ezt persze még finomítani kellene, kötelező zajszűrés kell rá figyelve, hogy a hullámok mintázata épen maradjon, stb, stb, de most megyek aludni. Holnap szívesen segítek tovább, ha lesz még kérdés.
Szerkesztette: gazdi 2006. 03. 01. 23:24 -kor

Súgó
A téma zárva.