HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezés IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (134 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezés IV. (≠ digitális fényképezőgépek topic)

#1781 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2006. 05. 24. 17:01

Idézet: saen - Dátum: 2006. máj. 24., szerda - 15:42

Ezt a megsértődés dolgot szerintem gyorsan felejtsétek el. Ezért nem szeretem pl a fotozz.hu-t sem, mert sok ember van aki nem tudja elviselni a kritikát. Minden ilyen negatív hozzászólást érdemes meghallgatni, jól átgondolni és levonni a következtetéseket, sokat lehet ebből tanulni. Nincs feltétlenül igaza a kritikusnak (itt mondjuk szerintem igen), de ettől függetlenül adhat egy olyan gondolatot ami esetleg neked nem jutott eszedbe. A 18db nagyon szép beszólásnak semmi értelme.

Feltettem egy fórumra képet az első bíráló két kérdőjelet tett. Tehát teljes értetlenség minek ez ide, mi ez. A következők már pontosan elmondták a hangulatot amit a kép közvetít, sőt volt olyan aki jobban megfogalmazta mint én. És ilyen még úgynevezett "hozzáértő, szakmai" zsűrinél is pontosan ugyanúgy fordul elő, semmi különbség nincs.

#1782 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2006. 05. 24. 17:15

Egy megyei kiállításon körülrajongott díjnyertes képet az országoson még a falra sem tettek ki, és az volt a röhej hogy az országos kiállítás zsűrije A-Z ig megegyezett a megyeiével. ( Csak úgy halkan jegyzem meg hogy az országos kiállítás képanyagának legalább 40%-a sokkal gyengébb volt mint az ominózus kép.)

#1783 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 05. 24. 17:53

Sony DSC-P32, itt van nálam kölcsönben. Van 128MB-os SD kártya, pótakksi, akksitöltő és hortdtáska hozzá. A dobozán kívül mindene megvan. 2003-as, a rá ragasztott matrica alapján, tehát idén lesz 3 éves. 4400 képet készítettek vele a képsorszámozás alapján. Az állapota kitűnő, nagyon vigyáztak rá.
Szerintetek mennyit ér?

A válasz sürgős, és előre is köszi!

#1784 Felhasználó inaktív   Gyalogkakukk 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 24. 20:12

Ilyenek az én felhőim, amikor kisüt közülük pár percre a nap :) :

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

#1785 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 24. 20:23

Próbálkoztam tárgyfotózással is, meg a megvilágítással ismerkedtem. Halványkékes lapot tettem palástnak a halogénes lámpámra, így természetesebb a fénye.

Füles
Kép

Mikre figyeljek oda (jobban)? (Azonkívűl hogy ne legyen a karton repedezett :rolleyes: :(

Másik: Felmerült a jeges képeknél, hogy a vágással van a hiba. Itt vannak az eredetiek, nagyon szívesen várnék vágási javaslatot :respect:

KépKép
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#1786 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 24. 20:41

[quote name='Gyalogkakukk' date='2006. máj. 24., szerda - 21:12'] Ilyenek az én felhőim, amikor kisüt közülük pár percre a nap :) :

http://wall.econ.klt..._resize.jpg[IMG] [/quote] [url="http://mcpite.uw.hu/kepek/fotok/sanchdr2.jpg"][i]Ez[/i][/url] meg az enyém mikor látni a napsugarakat, és mivel a felhőseim nem lettek túl jók, ezért a következő képpel nevezek a felhős kategóriában :) : [img]http://mcpite.uw.hu/kepek/sanc2_2_.jpg

(vágatlan)

Szerkesztette: MC Pite 2006. 05. 24. 21:13 -kor

Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?

#1787 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 24. 21:01

Délután a sógoroméktól megpróbáltam válaszolni, de szarakodott a net, egyszerűen nem tudtam elküldeni, pedig szép hosszú litániát írtam. Megpróbálom összefoglalni, csak hogy minden a helyére kerüljön:

Idézet

Egyszerűen fennakadt a szemem azon, hogy a "felhők nem tűnnek igazinak".

Szóval itt gyökerezik a probléma. Én egy szóval sem mondtam, hogy nem tűnnek igazinak, azt mondtam, hogy mást látok bennük, nem felhőket,

Idézet

Inkább valami kénes tóból felszálló füstpamacsoknak tűnnek

de nem azért, mert kétségbe vonom, hogy ezek a felhők ott voltak és úgy voltak ott, ahogy a képen szerepel, hanem mert a sötét tónusok, a színek, a kusza felhőpamacsok ezt a komor képet idézték föl bennem. Ezért nem tetszett a kép, természetemtől fogva nem szeretem a komor hangulatú képeket, legyenek bármennyire is jól megkomponálva. Ebből indultam ki, amikor azt javasoltam, hogy az efféle képekbe érdemes belekomponálni valami ázottat, valami aprót, esetleg valami mesterségeset: ez átfordíthatja a hangulatát, komor felhők helyett az elemi erők szükségszerű, fenséges győzelmét mutathatja az emberi kéz, a mulandó élet felett.

Idézet

De mondom, nem is igazán akartam mást belekomponálni, mert engem csak a felhők és a nap játéka érdekelt (én ilyen felhő-nap-buzi vagyok :)).

Erre mondják, hogy ízlések és pofonok :) Én inkább "pillanatfotós" vagyok, általában nem én keresem a témát, hanem a téma talál meg engem :)

OFF: A másik topicban feltett kérdéseimben nem tud valaki segíteni? :) Elég fontos lenne, szombaton megyek megtekinteni a gépet. :)

#1788 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 24. 21:07

Néhány kép a természetből...

Kötelező margaréta
Kép

Pipacs bogárral
Kép

A természet színpadán
Kép

Újszülött
Kép

Szauron szeme
Kép

Sávos táj
Kép

Kalásznász
Kép
Debütáló albuma zenész barátomnak: http://brushy.meltingpot.hu - letölt, hallgat, élvez

#1789 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 24. 21:09

Idézet: MC Pite - Dátum: 2006. máj. 24., szerda - 21:23

Mikre figyeljek oda (jobban)?

Tárgyfotóknál általában igyekeznek elkerülni az éles, sötét vetett árnyékot, ezért több lámpával világítják meg a "fotóalanyt" (legalább kettővel). Ha nem közvetlenül rá irányítod a lámpát (és szórod valamivel a fényt, pl. a plafonra vagy egy fehér papírlemezre világítasz), akkor az árnyék sem lesz olyan éles. Hagyj több teret a tárgynak, ne vágj ennyire szűken.
A füles elhelyezését viszont nagyon jól eltaláltad, pont annyi látszik belőle, amennyi kell, sem több, sem kevesebb. :)

#1790 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 24. 21:11

Idézet: bbence - Dátum: 2006. máj. 24., szerda - 22:07

Jó képek, találó címek :up: :)

#1791 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 24. 21:48

Idézet: debaj - Dátum: 2006. máj. 24., szerda - 22:09

Tárgyfotóknál általában igyekeznek elkerülni az éles, sötét vetett árnyékot, ezért több lámpával világítják meg a "fotóalanyt" (legalább kettővel). Ha nem közvetlenül rá irányítod a lámpát (és szórod valamivel a fényt, pl. a plafonra vagy egy fehér papírlemezre világítasz), akkor az árnyék sem lesz olyan éles. Hagyj több teret a tárgynak, ne vágj ennyire szűken.
A füles elhelyezését viszont nagyon jól eltaláltad, pont annyi látszik belőle, amennyi kell, sem több, sem kevesebb. :)

Próbálgattam sokat... azért vágtam ennyire szűkre, mert bal oldalt egy árnyék van, amit nem tudtam kiküszöbölni, és kicsit eltolva meg hülyén nézett ki, nem akartam ennyire szűken... hja, itt 1 lámpa+ nagylámpa volt amivel próbálkoztam, sajna több nem volt.

Köszönöm a tippeket, véleményt!

(alul eredetiben)

Csatolt fájl:

Szerkesztette: MC Pite 2006. 05. 24. 21:54 -kor

#1792 Felhasználó inaktív   7of9 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 24. 22:09

Idézet: bbence - Dátum: 2006. máj. 24., szerda - 21:07

A "babás" nagyon hangulatos, marha jó a szög, ahogy fotóztad, tetszenek a fények-árnyékok.
Gratulálok!
"Egy macskát mindenre megtaníthatsz, amit ő szeretne csinálni."
"Ha nem kérdeznek, ne válaszolj."

#1793 Felhasználó inaktív   7of9 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 24. 22:12

Idézet: MC Pite - Dátum: 2006. máj. 24., szerda - 20:41

Ez meg az enyém mikor látni a napsugarakat, és mivel a felhőseim nem lettek túl jók, ezért a következő képpel nevezek a felhős kategóriában :) :
(vágatlan)

Iszonyat jó, nekem itt inkább a vízen tükröződő cuccok a leglényegesebbek.
Az égből vágd le a felét, és akkor még jobb lesz. SZERINTEM.
"Egy macskát mindenre megtaníthatsz, amit ő szeretne csinálni."
"Ha nem kérdeznek, ne válaszolj."

#1794 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 25. 04:21

bbence: Grat, jó képek!

7of9: Így kb?
Kép

Vagy http://mcpite.uw.hu/.../sanc2_2__k.jpg így?

Szerkesztette: MC Pite 2006. 05. 25. 04:29 -kor

#1795 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 25. 07:34

Fotobolondokra a második vágást raktam fela  felhőkből, nem rt hamegnézem picibe is a képet, jobban látom (én) úgy a kompozíciót.

Füleses kép egésze ott van, ha sztetek nem gáz a baloldali árnyék, akkor újravágom (meg retusálom), de engem zavart...

Jegesekből szintén ott a két eredeti, a jobb oldali jobbnak tűnik; levágom a tetejét hogy az ujjam ne látszódjon azt kész? :think: :confused: Vagy?
Köszi a válaszokat!

#1796 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 25. 09:33

Idézet: debaj - Dátum: 2006. máj. 24., szerda - 22:01

de nem azért, mert kétségbe vonom, hogy ezek a felhők ott voltak és úgy voltak ott, ahogy a képen szerepel, hanem mert a sötét tónusok, a színek, a kusza felhőpamacsok ezt a komor képet idézték föl bennem.

Aha, szóval a borús felhők alapból nem tetszenek. Így kritikaként nem tudom elfogadni, amit mondtál, csak mint egyfajta ízlést.

bbence: na, a Kalásznászon már igazán látszik az az előny, amit a DSLR tud nyújtani, nagyon szép a mélységélesség által nyújtott hatás.
Aprócska fotó portfóliócska utoljára frissült: 2007. április 7.

#1797 Felhasználó inaktív   korbendallas 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 25. 10:15

RovarZoo
Kép

Szelek szárnyán
Kép

szerk. orig képek:
1. kép
2. kép

Szerkesztette: korbendallas 2006. 05. 25. 10:19 -kor

Opel Calibra 2.0 16V 150LE@150LE :) ** Fotós cuccaim ** Fényképalbum

#1798 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 25. 10:15

Idézet: zomgwtf - Dátum: 2006. máj. 25., csütörtök - 10:33

Aha, szóval a borús felhők alapból nem tetszenek.

Dehogynem tetszenek. :) Csak a színek...
Nem tudom, hogy ott a helyszínen hogy néztek ki a felhők, én ilyen sárgás felhőket még nem láttam, csak iparvárosok környékén, estefelé, amikor majdhogynem több volt a felhőben a korom, mint a vízpára, és még a lefele készülő nap fénye is oldalba kapja őket.

Idézet

Így kritikaként nem tudom elfogadni, amit mondtál, csak mint egyfajta ízlést.

A kritika nem a kritikus egyéni ízlésén alapul? ;) Szubjektív dolgokat szeretnél objektív szempontok alapján vizsgálni.

#1799 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 25. 10:31

Idézet: debaj - Dátum: 2006. máj. 25., csütörtök - 11:15

Nem tudom, hogy ott a helyszínen hogy néztek ki a felhők, én ilyen sárgás felhőket még nem láttam, csak iparvárosok környékén, estefelé, amikor majdhogynem több volt a felhőben a korom, mint a vízpára, és még a lefele készülő nap fénye is oldalba kapja őket.

A kritika nem a kritikus egyéni ízlésén alapul? ;) Szubjektív dolgokat szeretnél objektív szempontok alapján vizsgálni.

Akinek alapból nem tetszenek az ilyen képek, annak a kritikáját hogy fogadja az ember?
A képen rajta van a nap is, csak pont a felhők mögött, éppen betakarták a felhők. Ezért a színek. RAW konvertálásnál csak egy +10-es szaturációt raktam rá, WB korrekció után, mert az nem stimmelt.
Aprócska fotó portfóliócska utoljára frissült: 2007. április 7.

#1800 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 25. 10:39

Idézet: zomgwtf - Dátum: 2006. máj. 25., csütörtök - 11:31

Akinek alapból nem tetszenek az ilyen képek, annak a kritikáját hogy fogadja az ember?

Jól van, én kiszállok, ha valaki ez után:

Idézet

Aha, szóval a borús felhők alapból nem tetszenek.

Idézet

továbbra is azt szajkózza, hogy nekem alapból nem tetszenek az ilyen képek, arra én nem tudok mit mondani. :(

Téma megosztása:

• (134 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.