Délután a sógoroméktól megpróbáltam válaszolni, de szarakodott a net, egyszerűen nem tudtam elküldeni, pedig szép hosszú litániát írtam. Megpróbálom összefoglalni, csak hogy minden a helyére kerüljön:
Idézet
Egyszerűen fennakadt a szemem azon, hogy a "felhők nem tűnnek igazinak".
Szóval itt gyökerezik a probléma. Én egy szóval sem mondtam, hogy nem tűnnek igazinak, azt mondtam, hogy mást látok bennük, nem felhőket,
Idézet
Inkább valami kénes tóból felszálló füstpamacsoknak tűnnek
de nem azért, mert kétségbe vonom, hogy ezek a felhők ott voltak és úgy voltak ott, ahogy a képen szerepel, hanem mert a sötét tónusok, a színek, a kusza felhőpamacsok ezt a komor képet idézték föl bennem. Ezért nem tetszett a kép, természetemtől fogva nem szeretem a komor hangulatú képeket, legyenek bármennyire is jól megkomponálva. Ebből indultam ki, amikor azt javasoltam, hogy az efféle képekbe érdemes belekomponálni valami ázottat, valami aprót, esetleg valami mesterségeset: ez átfordíthatja a hangulatát, komor felhők helyett az elemi erők szükségszerű, fenséges győzelmét mutathatja az emberi kéz, a mulandó élet felett.
Idézet
De mondom, nem is igazán akartam mást belekomponálni, mert engem csak a felhők és a nap játéka érdekelt (én ilyen felhő-nap-buzi vagyok

).
Erre mondják, hogy ízlések és pofonok

Én inkább "pillanatfotós" vagyok, általában nem én keresem a témát, hanem a téma talál meg engem
OFF: A másik topicban feltett kérdéseimben nem tud valaki segíteni?
Elég fontos lenne, szombaton megyek megtekinteni a gépet.