HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezés IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (134 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezés IV. (≠ digitális fényképezőgépek topic)

#261 Felhasználó inaktív   Polikarpov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 08. 19:59

Hát ha tavasz, akkor olvadás a szögesdróton innen és túl...

Kép
flash-t kétféle ember használ: az egyikre rákényszerítik, a másik pedig hamis papírokkal lógott ki a zártosztályról ...
- Van a Földön értelmes élet?
- Nincs. Én is csak beugrottam ide...
- A nagyapám mindig mondogatta: "Pénzért nővel soha!". Ezt én is így gondolom, de ajándékot elfogadok.

#262 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 03. 08. 20:04

Idézet: Polikarpov - Dátum: 2006. márc. 8., szerda - 19:59

Hát ha tavasz, akkor olvadás a szögesdróton innen és túl...
[IMG]olvadas.jpg

:up: Ez nagyon jól néz ki, csak "kicsit" zajos a háttér. Azok a vonalkák a felső részen szétfröccsenő vízcsepp-darabkák?
Hallgatok, hogy ne rongáljam tovább a tudásom halvány látszatát. (*)

#263 Felhasználó inaktív   Polikarpov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 08. 20:26

Idézet: gazdi - Dátum: 2006. márc. 8., szerda - 21:04

:up: Ez nagyon jól néz ki, csak "kicsit" zajos a háttér. Azok a vonalkák a felső részen szétfröccsenő vízcsepp-darabkák?

Igen, csöpögött. :)
A háttér sajnos nem kicsit zajos - egyrészt fizikailag voltam a rálátásban korlátozva, másrészt a (ritka) Nap is meghatározta a helyem. Holnap megpróbálok a kivágással kicsit variálni - talán.
flash-t kétféle ember használ: az egyikre rákényszerítik, a másik pedig hamis papírokkal lógott ki a zártosztályról ...
- A nagyapám mindig mondogatta: "Pénzért nővel soha!". Ezt én is így gondolom, de ajándékot elfogadok.

#264 Felhasználó inaktív   7of9 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 08. 20:41

Idézet: gazdi - Dátum: 2006. márc. 8., szerda - 19:18

Őőő, rosszul értettem, hogy "Tavasz"? Mert oda csináltam ma képet, csak rendbe kellene tenni. Hmm, lehet, hogy felteszem nyersben, mostanában túl sok volt tőlem a túldolgozott kép.

Oké, lemaradtam.  :up:
Jó ez az olvadós kép! Gratulálok!
"Egy macskát mindenre megtaníthatsz, amit ő szeretne csinálni."
"Ha nem kérdeznek, ne válaszolj."

#265 Felhasználó inaktív   Polikarpov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 08. 21:32

Idézet: 7of9 - Dátum: 2006. márc. 8., szerda - 21:41

Jó ez az olvadós kép! Gratulálok!

Köszi!

Majdani témaként javasolhatnék egy kicsit szűkebb témát? (Predesztinálva, hogy a fórumtagok többsége műszaki beállítottságú)

tehát: Kering az elektron...

#266 Felhasználó inaktív   Kuronyab 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 08. 22:27

Holdal kapcsolatban jól sejtem, hogy ahogy jön a nyár (meg a meleg, ami "közelebb hozza", szerencsénk lehet egyre nagyobb holdhoz? Tudja valaki mikor lesz holdtölte? (met.hu-n csak a holdfelkeltét/nyugtát találtam).
Ma én is próbáltam egyet gyorsan, na majd ha telihold lesz (nameg ha lesz már normális állvány+tele-konverter) ;)

Kép
100%, a nagy feketeség croppolva
kuronya.hu                             Mediagalaxy.hu

#267 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 03. 08. 22:45

Idézet: Kuronyab - Dátum: 2006. márc. 8., szerda - 22:27

Holdal kapcsolatban jól sejtem, hogy ahogy jön a nyár (meg a meleg, ami "közelebb hozza", szerencsénk lehet egyre nagyobb holdhoz? Tudja valaki mikor lesz holdtölte? (met.hu-n csak a holdfelkeltét/nyugtát találtam).
Ma én is próbáltam egyet gyorsan, na majd ha telihold lesz (nameg ha lesz már normális állvány+tele-konverter) ;)

[IMG]http://www.mediagala...u/temp/hold.jpg
100%, a nagy feketeség croppolva

A méretet befolyásoló Föld-Hold távolság nem változik nagy mértékben, s ez a változás nem évszakfüggő (nincs összhangban a Föld Nap körüli pályáján elfoglalt helyével). Másrészt viszont a nyári meleg esténként kellemetlen felszálló meleg légáramlatokat eredményez, ami erősen rontja a Hold-képek minőségét. Határozatlanok lesznek az élek, mint a te képeden hétkilenced fotójához viszonyítva.
Holdtölte márc.14-én este 19óra körül lesz. A Magyar Csillagász Egyesület Hold szakcsoportjának oldalán találtam az infót, csak kicsit dátum-idő állítgatást kellett játszadozni. :)

#268 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 08. 23:34

Tényleg ennyire érdektelen a képem? Pedig nagyon nem volt könnyű elkészíteni.
Aprócska fotó portfóliócska utoljára frissült: 2007. április 7.

#269 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2006. 03. 08. 23:34

http://www.fotohaz.hu/fotoarena/showphoto..../cat/500/page/2

A kráterek teliholdnál kevésbé látszanak.

#270 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 03. 09. 00:21

Idézet: zomgwtf - Dátum: 2006. márc. 8., szerda - 23:34

Tényleg ennyire érdektelen a képem? Pedig nagyon nem volt könnyű elkészíteni.

Gondolom a méhecskésről beszélsz.
Előbbit (mármint hogy érdektelen lenne) nem gondolom, utóbbit (miszerint nem volt könnyű elkészíteni) viszont annál inkább elhiszem. A méhecske szét, a mélységélesség végülis nem túl nagy a témához, a tónusok tetszenek, viszont nálam "lépcsősek" a színek. Vagy (mint Kunyorab fényjátékánál) ez egy célzott hatás? Az eredeti sajnos nem látszik, rossz a link vagy ilyesmi, így nem tudtam ellenőrizni. Mindenesetre tetszik a kép.
Az előző virágos képről nem tudok ennyi jót mondani, ott zavar a középpontos elrendezés, a virág és az ég fehérje összemosódik, itt is "lépcsősek" a színek, és zavar a háttérben sétáló ember. Viszont szépen kijön a szirmok mintázata.

Szerkesztette: gazdi 2006. 03. 09. 00:23 -kor

#271 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 09. 07:59

Idézet: gazdi - Dátum: 2006. márc. 9., csütörtök - 1:21

Gondolom a méhecskésről beszélsz.
Előbbit (mármint hogy érdektelen lenne) nem gondolom, utóbbit (miszerint nem volt könnyű elkészíteni) viszont annál inkább elhiszem. A méhecske szét, a mélységélesség végülis nem túl nagy a témához, a tónusok tetszenek, viszont nálam "lépcsősek" a színek. Vagy (mint Kunyorab fényjátékánál) ez egy célzott hatás? Az eredeti sajnos nem látszik, rossz a link vagy ilyesmi, így nem tudtam ellenőrizni. Mindenesetre tetszik a kép.
Az előző virágos képről nem tudok ennyi jót mondani, ott zavar a középpontos elrendezés, a virág és az ég fehérje összemosódik, itt is "lépcsősek" a színek, és zavar a háttérben sétáló ember. Viszont szépen kijön a szirmok mintázata.

Tehát szerinted túl kontrasztosak a képek?

Méhecske linket tényleg elrontottam, itt a működő: http://nihontou.inte...94_filtered.jpg
Egyébként hol lépcsősek a színek? Azért nem értem, mert a méhecske sárga-fekete színei nem is lehetnek mások ;)

Virágos: a téma a virág, nem akartam semmit a háttérbe, ezért van középen.

#272 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 03. 09. 08:10

Idézet: zomgwtf - Dátum: 2006. márc. 9., csütörtök - 7:59

Tehát szerinted túl kontrasztosak a képek?

Méhecske linket tényleg elrontottam, itt a működő: http://nihontou.inte...94_filtered.jpg
Egyébként hol lépcsősek a színek? Azért nem értem, mert a méhecske sárga-fekete színei nem is lehetnek mások ;)

Virágos: a téma a virág, nem akartam semmit a háttérbe, ezért van középen.

"Lépcsős" színek: Természetesen nem a méhecskéről van szó, az nayon rendben van, pompásak a színei. De ha megnézed a kép bal alsó részét, olyan, mint egy meteorológiai légnyomástérkép más színekkel. Egyszínű foltok vannak nagy színkülönbségekkel, ditherelve, ahelyett hogy szép átmenetek lennének. Már tegnap is felmerült bennem: ez annak az eredménye, hogy ott a szirom a mélységélesség-tartományon kívül esik? Szerintem nálam nincs ilyen hatása a dolognak.

Szerkesztette: gazdi 2006. 03. 09. 08:12 -kor

#273 Felhasználó inaktív   Kuronyab 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 09. 08:51

Szerintem a legvalószinübb hogy az utólagos vágás-stb után elmentéskor ilyen rossz minőségben mentette el - bár akkor meg nem tudom mitől 1,3M.

És ahogy nézem nem csak a szélén ilyen, hanem belül is. Nincs valami effekt rányomva a képre?

Más: Holdhoz visszatérve tudtok valami massziv álványt javasolni FZ-30hoz? Még mindig nem siekrült olyat találnom ami megfelelő lett volna....
kuronya.hu                             Mediagalaxy.hu

#274 Felhasználó inaktív   Polikarpov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 09. 09:41

Idézet: Kuronyab - Dátum: 2006. márc. 9., csütörtök - 9:51

Más: Holdhoz visszatérve tudtok valami massziv álványt javasolni FZ-30hoz? Még mindig nem siekrült olyat találnom ami megfelelő lett volna....

Az olcsó kategóriából: Gamma79 (Hama gyártmány) A drágákhoz sajna nem volt (nincs) szerencsém! :D )

Szerkesztette: Polikarpov 2006. 03. 09. 09:42 -kor

#275 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 03. 09. 10:09

Idézet: Kuronyab - Dátum: 2006. márc. 9., csütörtök - 8:51

Van egy Soligor LG30-am, kipróbálható. Ez sem a Manfrotto kategória, de nekem bevált.

#276 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 09. 10:41

Idézet: gazdi - Dátum: 2006. márc. 9., csütörtök - 9:10

"Lépcsős" színek: Természetesen nem a méhecskéről van szó, az nayon rendben van, pompásak a színei. De ha megnézed a kép bal alsó részét, olyan, mint egy meteorológiai légnyomástérkép más színekkel. Egyszínű foltok vannak nagy színkülönbségekkel, ditherelve, ahelyett hogy szép átmenetek lennének. Már tegnap is felmerült bennem: ez annak az eredménye, hogy ott a szirom a mélységélesség-tartományon kívül esik? Szerintem nálam nincs ilyen hatása a dolognak.

Ja igen, azt én is észrevettem, több képnél is meglévő hiba, fogalmam sincs, mi csinálja, majd megnézem.
Minden ilyen kép RAWból készült, CS2be be, expozíció korrekció, shadows, kontraszt és színtelítettség. Sharpness és color noise reduction 0-ra, így elmentem TIF-be, aztán be Noise Image-be, auto profile, majd Filter and sharpen image. Nem tudom, melyik lépésnél jelenik meg a hiba, nem kutattam még a hiba forrását.

#277 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 09. 11:49

Hiba megtalálva, Neat Image jpg tömörítése csinálja ezt a hatást. Pedig 100%on van.
Úgyhogy tif-ben mentettem el Neat Image-nél is, és Irfanview-val mentettem jpg-be. Itt az eredmény (fél megás file):

Beesy

#278 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 03. 09. 11:58

Idézet: zomgwtf - Dátum: 2006. márc. 9., csütörtök - 11:49

Hiba megtalálva, Neat Image jpg tömörítése csinálja ezt a hatást. Pedig 100%on van.
:eek: Emlékeim szerint PS pluginként használva a NetImage-et nem művel ilyesmit.

Idézet: zomgwtf - Dátum: 2006. márc. 9., csütörtök - 11:49

Úgyhogy tif-ben mentettem el Neat Image-nél is, és Irfanview-val mentettem jpg-be. Itt az eredmény (fél megás file):
Beesy
Rögzön más a leányzó fekvése. Tecccik, gondolom nem kevés kitartás kellett hozzá. :up:

#279 Felhasználó inaktív   Picassu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 09. 12:05

Idézet: gazdi - Dátum: 2006. márc. 9., csütörtök - 12:58

:eek: Emlékeim szerint PS pluginként használva a NetImage-et nem művel ilyesmit.

Rögzön más a leányzó fekvése. Tecccik, gondolom nem kevés kitartás kellett hozzá. :up:

Nekem önmagában használva sem tünt még fel. Tény hogy nem 100-as negyságrendben dolgozok fel vele képeket, de néhány 10 fotó alatt egynél sem jött elő. Pedig mindíg rángatok mindencsúszkát  :D, kivétel a minőséget, mert az 100%-on marad. Esetleg az előzőn valamelyik beállítást nagyon túlhúztad  :think:

#280 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 09. 12:13

Biztos, hogy nem, ugyanis ugyanazokat a beállításokat alkalmaztam photoshopban is, neat image-ben, az egyetlen különbség, hogy a végén neat image-ben is tif-ben mentettem, és irfanview-val konvertáltam jpg-be.

Téma megosztása:

• (134 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.