HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezés IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (134 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezés IV. (≠ digitális fényképezőgépek topic)

#361 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 14. 22:59

Engedelmeddel:

Kép

Tovatűnő ifjúság

:)

#362 Felhasználó inaktív   Jam. 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 14. 23:39

Idézet: debaj - Dátum: 2006. márc. 14., kedd - 22:39

Vaku nélkül elég egészségtelen lenne pl. szobában. Próbáld ki napsütéses időben, az én gépem automata állásban 1/1000, 1/1200 másodperces záridővel operál olyankor. (Az enyém A520-as, nemrég volt a kezemben egy IXUS 40, de nem igazán próbálgattam.)

bbence: mutasd meg az eredeti képet, akkor biztos kiókumlál valamit a kupaktanács :)

Hát igen, én próbálkoztam a "kids & pets" üzemmóddal, de ott is vaku nélkül és vakuval is általában 1/60-at produkált, néha előfordult 1/80 is.
Autómata módban pedig szintén 1/60-at produkál.:(

Szerkesztette: Jam. 2006. 03. 14. 23:39 -kor

MSI GX701

#363 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 14. 23:57

Idézet: Jam. - Dátum: 2006. márc. 14., kedd - 23:39

Hát igen, én próbálkoztam a "kids & pets" üzemmóddal, de ott is vaku nélkül és vakuval is általában 1/60-at produkált, néha előfordult 1/80 is.

sport mód lesz a megoldás szerintem is.
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#364 Felhasználó inaktív   Jam. 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 15. 00:12

Idézet: qnadam - Dátum: 2006. márc. 14., kedd - 23:57

sport mód lesz a megoldás szerintem is.

"kids & pets" a canon-ál = sport mód, náluk ez a neve. ;)
MSI GX701

#365 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 15. 00:22

Az Ixusoknál esetleg, az enyémen van Kids&pets, mint témamód, és van Rövid bevilágítás (vagy hogy szól magyarul, német kiskönyvem van) gyors mozgások fényképezésére.

#366 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2006. 03. 15. 01:11

Idézet: Jam. - Dátum: 2006. márc. 15., szerda - 0:39

Hát attól függ milyen fényviszonyok között fényképeztél. Mert gyenge fényben nem mehet a zársebesség feljebb. Ha meg erős a megvilágítás és zárhiba lenne akkor az túlexpozcióban jelentkezik, ugyanúgy mint a fénymérési hiba. Előfordul gépeknél fordított működés tehát feljebb akarod állítani a sebességet és lefele állít de akkor a blendét is szűkíti ezért nem lesz túlexpozició, ez viszont nagy baj lehet itt a processzor bolondult meg és ez tragédia lehet.

#367 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2006. 03. 15. 01:38

Idézet: debaj - Dátum: 2006. márc. 15., szerda - 1:22

Az Ixusoknál esetleg, az enyémen van Kids&pets, mint témamód, és van Rövid bevilágítás (vagy hogy szól magyarul, német kiskönyvem van) gyors mozgások fényképezésére.

Látod ezért kell a nagyon pontos és jó magyar kifejezéseket megtanulni. Nem hallgattok az öregebbre.

#368 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 15. 09:50

Idézet: debaj - Dátum: 2006. márc. 14., kedd - 22:59

Tovatűnő ifjúság

kituno variacio!

(azert a kep vagy legyen ferde, vagy egyenes, mert ez a se-se kisse zavaro, nem?)
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#369 Felhasználó inaktív   Jam. 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 15. 10:36

Idézet: debaj - Dátum: 2006. márc. 15., szerda - 0:22

Igen, csak a gond az, hogy nekem vaku nélkül kéne, kültéri fényképezésre a rövid záridő.
MSI GX701

#370 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2006. 03. 15. 10:55

Idézet: Jam. - Dátum: 2006. márc. 15., szerda - 11:36

Igen, csak a gond az, hogy nekem vaku nélkül kéne, kültéri fényképezésre a rövid záridő.

Ha nincs a gépen záridő előválasztás akkor csak az ún sport móddal lehet a gépet rávenni ha az sincs akkor gépcsere. Ha kórosan a hosszabb időkhöz ragaszkodik akkor meg hibás a gép.

#371 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 15. 10:58

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. márc. 15., szerda - 9:50

(azert a kep vagy legyen ferde, vagy egyenes, mert ez a se-se kisse zavaro, nem?)

Jogos, javítva, plusz még raktam rá egy kis zajt, sötétítettem és kontrasztosítottam, hogy még nyomasztóbb legyen a hangulata.

Idézet

Viszont akkor be kéne vinni szervizbe, virító napsütésben nagyon sok az 1/60, lehet, hogy gondok vannak a fényméréssel. Próbáld már ki úgy, hogy a gép auto állásban van, felkapcsolsz egy lámpát, amiben egy százas villanykörte figyel, és közvetlen közelről fókuszálsz. (Nekem 1/1000 sec záridőt javasolt az A520.)

#372 Felhasználó inaktív   Jam. 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 15. 13:25

Idézet: debaj - Dátum: 2006. márc. 15., szerda - 10:58

Viszont akkor be kéne vinni szervizbe, virító napsütésben nagyon sok az 1/60, lehet, hogy gondok vannak a fényméréssel. Próbáld már ki úgy, hogy a gép auto állásban van, felkapcsolsz egy lámpát, amiben egy százas villanykörte figyel, és közvetlen közelről fókuszálsz. (Nekem 1/1000 sec záridőt javasolt az A520.)

Na most már valamivel jobbat produkált: 1/640.
MSI GX701

#373 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 15. 13:50

Az már jobb. Egyébként van gond a géppel, (túlságosan alulexponál, túlságosan túlexponál), vagy úgy általában meg vagy elégedve a képeivel? Nem nagyon ismerem ezt az IXUS sorozatot, de amikor a kezembe vettem az IXUS-40-et, nekem eléggé úgy tűnt, hogy ez a gép leginkább a méretével és a dizájnjával akar hódítani, nem a szolgáltatásaival. :)

#374 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 15. 14:52

Segítség.
Hogy kell utómunkálatban "csökkenteni" a mélységélességet? Blurrel próbálkozom, de az egész képet elmossa, és nem sikerült rájönnöm, hogyan tudnam a témát élesen tartani.
Aprócska fotó portfóliócska utoljára frissült: 2007. április 7.

#375 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 03. 15. 15:33

Idézet: zomgwtf - Dátum: 2006. márc. 15., szerda - 14:52

Segítség.
Hogy kell utómunkálatban "csökkenteni" a mélységélességet? Blurrel próbálkozom, de az egész képet elmossa, és nem sikerült rájönnöm, hogyan tudnam a témát élesen tartani.

Ki kell jelölnöd azt a területet, amit élesen akarsz tartani, és csak a többire alkalmazni a blurt. Ugyanezt csinálhatod több kijelöléssel, ahol az egyes területeket a kamerától való távolság szerint jelölöd ki, és aszerint egyre nagyobb mértékű blurt teszel rájuk.

szerk:
Játszottunk már ezzel a topikban (ill. az elődjében, de megtaláltam). Itt van az eredeti kép, ez készült belőle első körben, majd AViD az eredeti elképzeléshez szabta az eredetit ilyenné és itt közölt hozzá egy leírást.

Szerkesztette: gazdi 2006. 03. 15. 16:00 -kor

Hallgatok, hogy ne rongáljam tovább a tudásom halvány látszatát. (*)

#376 Felhasználó inaktív   Jam. 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 15. 15:33

Idézet: debaj - Dátum: 2006. márc. 15., szerda - 13:50

Az már jobb. Egyébként van gond a géppel, (túlságosan alulexponál, túlságosan túlexponál), vagy úgy általában meg vagy elégedve a képeivel? Nem nagyon ismerem ezt az IXUS sorozatot, de amikor a kezembe vettem az IXUS-40-et, nekem eléggé úgy tűnt, hogy ez a gép leginkább a méretével és a dizájnjával akar hódítani, nem a szolgáltatásaival. :)

Különösebben nincsen gondom vele, ahhoz képest, hogy mekkora, szerintem nagyon jól teljesít és szép képeket lehet vele készíteni.Ezt a záridős dolgot akkor vettem észre amikor repülő madarakat akartam fényképezni, igaz akkor nem volt valami napfényes az idő.Szóval szerintem nem a gép hibája volt, hogy állandóan 1/60-as képeket készített, hanem inkább az időjárásé.Szerintem a záridőt is a fényképezendő dolog sebessége alapján állítja be és egy madárnak ami 1m-el repül el a fényképező előtt, nem valami könnyű felmérni a sebességét.

Egyébként itt van pár kép ami szerintem jobban sikerült (van köztük olyan is amit még egy HP Photosmart 735-ös géppel készítettem):katt ide.

Úgy érzem ezt a gépet már teljesen kihasználtam.Szerintem itt az ideje, hogy vegyek mellé egy bridge gépet. :)
MSI GX701

#377 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2006. 03. 15. 15:36

Idézet: zomgwtf - Dátum: 2006. márc. 15., szerda - 15:52

Segítség.

Csodálkoznák erősen ha lenne ilyen szoftver, mert ez a gép leginkább hardveres tulajdonsága.

#378 Felhasználó inaktív   diab303 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 15. 15:45

Idézet: zomgwtf - Dátum: 2006. márc. 15., szerda - 14:52

Segítség.

pedig blurral lehet okosan, csak elotte ki kell maszkolni azt, amit elesben akarsz tartani.
en egy portrenal kinlodtam ezzel, de a sokfele szallo haj pl nagyon megneheziti (vagy levagod)
persze ha nem valami elesen elkulonulo dolog van az eloterben, akkor nem is tudom, hogy menne-e..
nyilvan az elmosas nem lesz olyan mint egy szepen rajzolo objektiv bokeh-je, de talan a semminel tobb.

Szerkesztette: diab303 2006. 03. 15. 15:45 -kor

#379 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 15. 16:15

Idézet: gazdi - Dátum: 2006. márc. 15., szerda - 16:33

Ki kell jelölnöd azt a területet, amit élesen akarsz tartani, és csak a többire alkalmazni a blurt. Ugyanezt csinálhatod több kijelöléssel, ahol az egyes területeket a kamerától való távolság szerint jelölöd ki, és aszerint egyre nagyobb mértékű blurt teszel rájuk.

szerk:
Játszottunk már ezzel a topikban (ill. az elődjében, de megtaláltam). Itt van az eredeti kép, ez készült belőle első körben, majd AViD az eredeti elképzeléshez szabta az eredetit ilyenné és itt közölt hozzá egy leírást.

Igen, emlékszem rá, de pont ezt akartam elkerülni... na mind1, majd egyszer nekiesek, vmikor...
Aprócska fotó portfóliócska utoljára frissült: 2007. április 7.

#380 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 03. 15. 16:30

Idézet: zomgwtf - Dátum: 2006. márc. 15., szerda - 16:15

Igen, emlékszem rá, de pont ezt akartam elkerülni... na mind1, majd egyszer nekiesek, vmikor...

A PS nem fogja helyetted kitalálni, hogy mi a téma, hogy mit kell élesen hagynia. :)
Hallgatok, hogy ne rongáljam tovább a tudásom halvány látszatát. (*)

Téma megosztása:

• (134 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.