Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. máj. 15., hétfő - 23:46
nekem a hekkes verzsönre dobott opera nem csináz ilyet...

És meg is mondom miért:
Miután rájöttem, hogy az OS X-hez adott webes fontok (Arial, Verdana, Trebuchet) nem unikódosak (legalábbis a közép európai glyph-ek nyista) - de le sem akartam őket törölni -, ezért a Font Book-ban letiltottam ezeket, majd User fontként telepítettem az XP-ről az unikódos változatokat. Így nagy volt a boldogság egészen a Firefox-ban tapasztalt jelenségig (Opera dettó). Szóval arra jöttem rá, hogy a Firefox és az Opera is a Font Book "Web" kolleksünjéből táplálkozik amiből "véletlenül" kimaradt a Verdana kizárólag Bold variációja

. Na ezt hogy is oldotta meg a szisztem? Persze hiába húztam át az User-ből a Web-be a Bold Verdanát, tojt az rá...
Ekkor kibújt belőlem a brute forsz win-es dzsunka énem: Uninstall minden Verdana - System és User egyaránt - majd csak az Unikódos Verdana reinstall az User-be. Természetesen ezután mind a négy Verdana variáció ott figyelt a Web kolleksünben, ezáltal az Opera + Firefox is tud róluk

A Safari úgy tévesztett meg idáig, hogy az tojik a Web-es collection-re.
Tényleg, akinek nincsenek meg ezek a korrekt unikódos bötűk alapból az hogyan tud szörfözgetni pl. magyar oldalakon? Pont ez az a rendszer ahol betűk terén nincs irgalom... Ehhez képest aki nem amcsiban lakik és nem amcsi oldalakat nézeget, az le van tojva? (le)
Na, már csak a nyomtató topikot kell kitotózzam vhogy
Szerkesztette: zef 2006. 05. 16. 00:31 -kor