HWSW Informatikai Kerekasztal: Apple Mac OS X V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (144 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Apple Mac OS X V.

#1561 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 20. 08:36

Idézet: evone - Dátum: 2006. jún. 20., kedd - 7:27

azt birom hogy ilyenkor szosincsen arrol hogy az apple lopott valami, az apple szent, az apple kiraj, de a microsoft szar szemet szar mert lenyulta a guit, de akkor szidjatok mar az almatokat is picit, hiszen ok meg egeret loptak... pf. :omg:

Azt se loptak. Elmentek a Xeroxhoz, Jobs meglatta a kezdetleges egeret, es latott benne fantaziat. Xerox meg azt monda nekik, vigyek a fenebe ok nem tudnak vele mit kezdeni.

#1562 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 20. 08:40

Idézet: hybris - Dátum: 2006. jún. 20., kedd - 9:28

Pusztan csak erdekelt, ahogyan teged is az, hogy milyen pc-s notik tetszenek  ;)
Tulzottan nem vagyok otthon a temaban, de a gnome ugy indult, hogy legyen egy olyan gnu wm, ami hasonlit a macos-re, es lenyegeben a mai napig (a menubar kivetelevel) percek alatt platinumot lehet varazsolni belole. A kde beepitve tartalmazza meg a menubart is, ha pedig e alatt enlightenmentet ertesz.. hm az csak egy eroforraszabalo tweak, bar vegulis a kde is eszi a vasat rendesen. Mint tudod a beos fejlesztese szinten erosen kapcsolodik a macos-hez, es ma mar a kedves developerek is minden bizonnyal belattak, hogy jovedelmezobb lett volna nekik a fenekukon maradni az applenel (attol fuggetlenul, hogy a beos nekem is nagyon tetszik). Az os/2 gyokerei pedig kozosek a windowseval, de tul sok ujat abban sem latni. A mac os 8 platinumja sokmindenben elter ugyan az os x guitol, de az alapveto dolgok ugyan azok.
Alapvetoen nem tudom min vitatkozunk. Az osszes ma hasznalatos gui-t, a system one es utodai alapjan keszitettek, csak a windows-like os-ekben a menubar az alkalmazasokhoz van kapcsolva. Ehhez nem kell filmet sem nezni, eleg pusztan megnezni, hogy 84-94-ig hogyan fejlodtek a guik.

enlightenment nem eszik sokat, mivel gpu szamolja a dolgokat... haveromnak p3 800on 256mega rammal 9000proval reccenes mentesen fut...
macbook air 2014

#1563 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 20. 09:10

Idézet: hybris - Dátum: 2006. jún. 20., kedd - 9:28

ma mar a kedves developerek is minden bizonnyal belattak, hogy jovedelmezobb lett volna nekik a fenekukon maradni az applenel

Gigaszi hiba lett volna, ha a fenekukon maradnak. Szegenyebbek lennenk.

Idézet

Alapvetoen nem tudom min vitatkozunk. Az osszes ma hasznalatos gui-t, a system one es utodai alapjan keszitettek, csak a windows-like os-ekben a menubar az alkalmazasokhoz van kapcsolva. Ehhez nem kell filmet sem nezni, eleg pusztan megnezni, hogy 84-94-ig hogyan fejlodtek a guik.

Nem vitatkoztunk, az egesz abbol indult ki, hogy nehezebben tudok megbaratkozni az OS X-nel, mint kepzeltem. Viszont a kulonbseg nem csak a menubar, hanem meg sokszaz funkcio, ami segit, hogy a kulonbozo beallitottsagu emberek megtalaljak a nekik legmegfelelobb munkakornyezetet. Ha erosen megprobalom belekepzelni magam abba a helyzetbe, hogy mac-kel kezdek, szerintem akkor is atnyargaltam volna Linuxra vagy Windowsra.

#1564 Felhasználó inaktív   hybris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 20. 09:12

Idézet: evone - Dátum: 2006. jún. 20., kedd - 9:40

enlightenment nem eszik sokat, mivel gpu szamolja a dolgokat... haveromnak p3 800on 256mega rammal 9000proval reccenes mentesen fut...

E-nek nem látom értelmét. Windowmakerrel sokkal hatákonyabban tudok dolgozni és az sima pentiumon is reccmentesen fut, 32mb rammal es bármilyen vesa vga-val ;-)
I don't believe it.
Prove it to me and I still won't believe it.
-- DNA

#1565 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 20. 09:15

Idézet: evone - Dátum: 2006. jún. 20., kedd - 9:40

Apropo, baratnom szerzett egy 1GHz-es P3-as notit. En is total ledobbentem, hogy nem csak az ikszpet, de az E-t is milyen jol viszi.

#1566 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 20. 09:16

hatekonysagot megertem :D bar aki only terminbalban dolgozik, annak nem hiszem hogy gondot jelent. de az xgl+gnome sem rossz dolog, azis kurva gyors... bar igy hogy meghalt a 6600am, mar nem gyors :)
macbook air 2014

#1567 Felhasználó inaktív   hybris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 20. 09:23

Idézet: ion - Dátum: 2006. jún. 20., kedd - 10:10

Nem vitatkoztunk, az egesz abbol indult ki, hogy nehezebben tudok megbaratkozni az OS X-nel, mint kepzeltem. Viszont a kulonbseg nem csak a menubar, hanem meg sokszaz funkcio, ami segit, hogy a kulonbozo beallitottsagu emberek megtalaljak a nekik legmegfelelobb munkakornyezetet. Ha erosen megprobalom belekepzelni magam abba a helyzetbe, hogy mac-kel kezdek, szerintem akkor is atnyargaltam volna Linuxra vagy Windowsra.

97 óta használok windowst, 98 óta linuxot, 99 óta macet. Elég sok os-t kipróbáltam már, pc-n a legjobbnak a slackwaret, ppc-n pedig az osx-et találtam. A windows alapvető hibája, hogy nem unix szerű és leginkább csak önmagával kompatibilis. OS X-nél is van jópár probléma. Le kellene cserélni a findert, vagy legalábbis teljesen újraírni (ftp kezelését pl), safari helyett kellene már vmi új böngésző (olyan mint pl a flock) és a terminálból is hiányzik a tabbing (ami pl van a gtermben). Ezenkívül örülnék, ha az ichat adium x szintű alkalmazás lenne (persze a videófunkciókat megtartva) és a spotlight helyett lenne egy quicksilver szerű dolog. Persze van hova fejlődni minden téren, de ettől függetlenül a kedvenc os-emet már egy ideje az apple gyártja és mondjuk a vistát elnézve, nem várható, hogy ez rövidesen microsoftra változik.
I don't believe it.
-- DNA

#1568 Felhasználó inaktív   HaZeX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 20. 10:55

Idézet: hybris - Dátum: 2006. jún. 20., kedd - 8:23

97 óta használok windowst, 98 óta linuxot, 99 óta macet. Elég sok os-t kipróbáltam már, pc-n a legjobbnak a slackwaret, ppc-n pedig az osx-et találtam. A windows alapvető hibája, hogy nem unix szerű és leginkább csak önmagával kompatibilis. OS X-nél is van jópár probléma. Le kellene cserélni a findert, vagy legalábbis teljesen újraírni (ftp kezelését pl), safari helyett kellene már vmi új böngésző (olyan mint pl a flock) és a terminálból is hiányzik a tabbing (ami pl van a gtermben). Ezenkívül örülnék, ha az ichat adium x szintű alkalmazás lenne (persze a videófunkciókat megtartva) és a spotlight helyett lenne egy quicksilver szerű dolog. Persze van hova fejlődni minden téren, de ettől függetlenül a kedvenc os-emet már egy ideje az apple gyártja és mondjuk a vistát elnézve, nem várható, hogy ez rövidesen microsoftra változik.

És az se ártana, ha lenne normális maximize funkció, ugye, mert a shift+zöld NEM működik. :)

#1569 Felhasználó inaktív   hybris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 20. 11:17

Idézet: HaZeX - Dátum: 2006. jún. 20., kedd - 11:55

És az se ártana, ha lenne normális maximize funkció, ugye, mert a shift+zöld NEM működik. :)

Nekem nem hiányzik és működik a shift-click, csak mivel a gombok "programozhatóak" nem mindegyik alkalmazásban jelent maximize-t. Próbáld ki szabványos appoknál pl terminal, textedit, quicktime..
I don't believe it.
-- DNA

#1570 Felhasználó inaktív   Naranek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 20. 11:17

"azt birom hogy ilyenkor szosincsen arrol hogy az apple lopott valami, az apple szent, az apple kiraj, de a microsoft szar szemet szar mert lenyulta a guit, de akkor szidjatok mar az almatokat is picit, hiszen ok meg egeret loptak... "

Ezzel az a gond, hogy itt a megszerezte azt jelenti, hogy megkapták a teljes licenszet, mert a kifejlesztő cég nem látott benne fantáziát.. Szó nincs lopásról.
Ellenben a MS gátlástalanul ellopta a MacOS GUI-ját, ami miatt évekig tartó perskedés volt a két cég között..

#1571 Felhasználó inaktív   Brianm74 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 20. 21:51

Idézet: ion - Dátum: 2006. jún. 20., kedd - 9:15

Apropo, baratnom szerzett egy 1GHz-es P3-as notit. En is total ledobbentem, hogy nem csak az ikszpet, de az E-t is milyen jol viszi.

Mivel mikor fejlesztették őket nagyrészt P3-as gépek voltak. Szóval jól tesztelték velük.

mondjuk az E jelentését nem egészen értem csak tippeltem
© 2005-2010. Alfa 75

ThinkPad T41 Pentium-M 1.6GHz, 1024MB,  14.1, ATI 7500
ThinkPad T23 PIII-M 1.0GHz, 512MB,  14.1, SuperSavage
Thinkpad 360PE 486DX2 50MHz, 9.5"touchscreen, 4MB, 540MB
Workpad  20X Dragonball 16 MHz, 2MB

#1572 Felhasználó inaktív   consono 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 21. 08:52

Idézet: Brianm74 - Dátum: 2006. jún. 20., kedd - 20:51

Mivel mikor fejlesztették őket nagyrészt P3-as gépek voltak. Szóval jól tesztelték velük.

mondjuk az E jelentését nem egészen értem csak tippeltem

Az enlightenmentre gondolnak E alatt. Persze nem mindegy, hogy melyik verzióra...

#1573 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 21. 09:45

Idézet: hybris - Dátum: 2006. jún. 20., kedd - 10:23

Persze van hova fejlődni minden téren, de ettől függetlenül a kedvenc os-emet már egy ideje az apple gyártja és mondjuk a vistát elnézve, nem várható, hogy ez rövidesen microsoftra változik.

Ha minden igaz akkor a 10.5-ösben egy teljesen új FINDER lesz. :)
A spotlight szerintem baromi jó, csak még korántsem tökéletes.
RDaneel_hu

#1574 Felhasználó inaktív   HaZeX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 21. 15:13

http://www.techeblog.com/index.php/tech-ga...-ibox#more-2655

Ez volt már? :)

#1575 Felhasználó inaktív   Brianm74 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 21. 22:42

Idézet: consono - Dátum: 2006. jún. 21., szerda - 8:52

Az enlightenmentre gondolnak E alatt. Persze nem mindegy, hogy melyik verzióra...

Én icewm-et használok. Mivel csak muszályból van, hogy tudjak normálisan ap-kat konfigurálni tökéletesen megfelel.
© 2005-2010. Alfa 75

ThinkPad T41 Pentium-M 1.6GHz, 1024MB,  14.1, ATI 7500
ThinkPad T23 PIII-M 1.0GHz, 512MB,  14.1, SuperSavage
Thinkpad 360PE 486DX2 50MHz, 9.5"touchscreen, 4MB, 540MB
Workpad  20X Dragonball 16 MHz, 2MB

#1576 Felhasználó inaktív   stephano_evb 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 22. 08:14

én linux alatt leginkább az xfce-t szerettem. Az új verziók már nagyon jók.. persze mostanában egyszerűen már nincs miért linuxot használnom, mert itt az OS X. És ugye az adobe cuccok csak OS X-re és Windows-ra vannak. Ha lennének linuxra is natívan, akkor nagyon elgondolkoznék a váltáson.

#1577 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 22. 08:15

Ha valaki esetleg nem ismerne...

https://www.hwsw.hu/hir.php3?id=31523

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#1578 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 22. 08:21

Idézet: H.Andras - Dátum: 2006. jún. 20., kedd - 7:52

Pedig igy van, tessek megnezni a Szilikon volgy kalozai cimu filmet.

Apple megszerezte a guit es az egeret a Xeroxtol, Microsoft csinalta az Apple-nek a Wordot, aztan egyszercsak lenyultak az egesz GUI-t, es megcsinaltak a Windowst.

Nem veletlenul pereskedtek evekig az Apple es az MS.

Dragajo andrisom. az apple eppen pofara esett a lisa-val amikor ott volt mar C64-re a Geos(GEM), kozben amigaos es atari st.
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#1579 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 22. 08:26

Idézet: Krinyo - Dátum: 2006. jún. 22., csütörtök - 9:15

Idézet

A cég megoldásának maga az Apple fog konkurenciát állítani a Mac OS X következő verziójában, a Leopárdban, melyről augusztusban tudhatunk meg többet.

Es akkor majd a Parallels bepereli az Apple-t, mint ahogy a Netscape meg a Real perelte a Microsoftot amikor az integralta a termekeik alternativajat az oprendszerebe? ;)

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#1580 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 22. 14:37

Idézet: Samott - Dátum: 2006. jún. 22., csütörtök - 9:26

Es akkor majd a Parallels bepereli az Apple-t, mint ahogy a Netscape meg a Real perelte a Microsoftot amikor az integralta a termekeik alternativajat az oprendszerebe? ;)

Samott

vagy az Apple felvasarolja a Parallelst
macbook air 2014

Téma megosztása:

• (144 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81