HWSW Informatikai Kerekasztal: Apple Mac OS X V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (144 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Apple Mac OS X V.

#1861 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 09. 16:40

Idézet: RDaneel_hu - Dátum: 2006. aug. 9., szerda - 15:31

Venti nuku a vinyók közelében?  :confused:
Vagy máshogy van megoldva?  :D

tuti, hogy van fent is 1 vagy ket venti. valszeg egy elol egy hatul a tapnal.

#1862 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 09. 16:41

Idézet: H.Andras - Dátum: 2006. aug. 9., szerda - 17:40

tuti, hogy van fent is 1 vagy ket venti. valszeg egy elol egy hatul a tapnal.

No mindegy... jöhet az Adobe CS3, oszt' veszek egy Zinteles POWERMEKET. :)
RDaneel_hu

#1863 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 09. 16:41

Idézet: H.Andras - Dátum: 2006. aug. 9., szerda - 16:23

Mert senki nem tudta a valaszt, en is most kapom csak meg az infokat az apple-tol mindenfele 100 megas prezentaciok formajaban. :)

Ami biztosan nagyon melegszik az a memoria, nem veletlen van rajtuk gyarilag is hutoborda, meg kivancsi lennek 4 darab 500 gigas winyo hogyan fozi meg magat. Bar mondjuk egy normal PC ben kibirjak egymas folott, akkor itt se lesz gond.

ja igen, vinyokat akartam meg emliteni, azokban a kis tokokban nem tudom hogy fogjak magukat erezni
macbook air 2014

#1864 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 09. 17:00

Idézet: RDaneel_hu - Dátum: 2006. aug. 9., szerda - 17:41

No mindegy... jöhet az Adobe CS3, oszt' veszek egy Zinteles POWERMEKET. :)

Csak puszta kivancsiskodas... megeri folyamatosan ujabb progikat es gepeket venni? Most a nyaron itthon voltam es besegitettem egy Axel-Springer napilap tordelesebe... Corel9, Photoshop 5.5 és Photoshop 7, Quark 4.11 van a gepeken, 1etlen 1 gepen van Photoshop CS de az is csak azert, mer amikor azt a gepet megvettek az volt az aktualisan kaphato Photoshop.

(Munkahelyen mi pl 1-2 eves programokat hasznalunk, valamiben megregebbiket... van olyan gep ami kb 6-8 eves es szinten ilyen idos program fut rajta mert nincs ami kivalthatna. Nomeg a pipeline mar felvan epitve, ujabb programverziokkal csak akkor szakitjuk meg, ha azokra is ujralettek forditva/irva a pluginek es mar tesztelt a verzio. Jo pelda erre, hogy mi kb 1-2 honapja altunk at Redhat9-rol Fedora3ra, es nem azert mert nincs penze a cegnek. Ott kaptam az Eizo CG210es monitort. :cool: )
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#1865 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 09. 17:56

Rdaneelnek mar reg kitermelte a full arat a dual G5. :)

En tavasszal eladtam a G5 quadomat asszem 850 000 penzert, most 7 kiloert veszek helyette egy Inteles Quadod ami meg gyorsabb is mint a regi, szoval megeri :)

#1866 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 09. 19:14

Idézet: Boba - Dátum: 2006. aug. 9., szerda - 18:00

Csak puszta kivancsiskodas... megeri folyamatosan ujabb progikat es gepeket venni? Most a nyaron itthon voltam es besegitettem egy Axel-Springer napilap tordelesebe... Corel9, Photoshop 5.5 és Photoshop 7, Quark 4.11 van a gepeken, 1etlen 1 gepen van Photoshop CS de az is csak azert, mer amikor azt a gepet megvettek az volt az aktualisan kaphato Photoshop.

(Munkahelyen mi pl 1-2 eves programokat hasznalunk, valamiben megregebbiket... van olyan gep ami kb 6-8 eves es szinten ilyen idos program fut rajta mert nincs ami kivalthatna. Nomeg a pipeline mar felvan epitve, ujabb programverziokkal csak akkor szakitjuk meg, ha azokra is ujralettek forditva/irva a pluginek es mar tesztelt a verzio. Jo pelda erre, hogy mi kb 1-2 honapja altunk at Redhat9-rol Fedora3ra, es nem azert mert nincs penze a cegnek. Ott kaptam az Eizo CG210es monitort. :cool: )

Hihi a konkurenciánál is a G4-400-as powermekeken megy a meló zöme.

Szkennereseknél van asszem egy-két izmosabb gép, meg grafikusnál, rendszergazdinál, szal ott ahol nem kell  :Đ  :Đ  :pokeas:
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#1867 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 09. 19:20

Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. aug. 9., szerda - 15:46

Nem fut el. nemis telepitheto aTiger G3-ra.

500-as imacimon akkor miért települt és miért fut vidáman? Jelzem hogy csak a firewire portal nem rendelkező gépek nem jutnak az OSX Tiger nevű csodához. Mindezt csak a miheztartás miatt. :)

#1868 Felhasználó inaktív   zef 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 09. 19:45

Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. aug. 9., szerda - 15:46

Nem fut el. nemis telepitheto aTiger G3-ra.

Dehonnem, annak idején egy "G3"-as PearPC alatt szórakoztam vele  :Đ

#1869 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 09. 20:32

Idézet: JonesC - Dátum: 2006. aug. 9., szerda - 20:14

Hihi a konkurenciánál is a G4-400-as powermekeken megy a meló zöme.

Szkennereseknél van asszem egy-két izmosabb gép, meg grafikusnál, rendszergazdinál, szal ott ahol nem kell  :Đ  :Đ  :pokeas:

Egy olyan gepen lehetetlenseg lenne dolgozni... a hajam befonnam. Amilyen gepeken itt dolgozunk azok 1.2-es Pentium3-ak 512mega memoriaval asszem, ill van par darab izmosabb P4-es es meg ezt is siman megfektetjuk itt bent... vagy egy G4-400 ennyire brutalis lenne, hogy lehet vele dolgozni? Mer szamomra enyhen mission imposible lenne. :D

(A nem nyari munkahelyemen szerencsere normalisabb geppark van... en A64 X2-es geppel dolgozom ill a mar fent emlitett Eizo CG210-el. Normalis gep nelkul embertol ne varjak el, hogy jo munkat tudjon kiadni a kezei kozul. Lassu geppel kinszenvedes mind a dolgozonak, mind pedig a dolgoztatonak.)

Najo, sorry ez eleg off topic lett. Lenyeg a lenyeg... korrekt nagyon ez az uj workstation, de az araval meg mindig nemvagyok kibekulve. Ennyi penzert mar lehet pl Boxxtech gepeket is szervalni... es amit ott megfizetunk az a supportjuk minosege, ami elott le a kalappal. Kotve hiszem, hogy az apple ilyet adna a gepek melle. (5 ev gari, helyszini telepites, beallitas, finomhangolas, 24 oras online support es hasonlo nyalanksagok. Ok... 500 dodoval tobbet kell fizetni erte de szvsz megeri.) Ezt csak azert mondtam, mert 2500-3000 dollarert vannak akik ugyan nem Apple gepeket adnak, de egy emberre igazitott megoldast kinalnak nagyon korrekt hatterrel.

#1870 Felhasználó inaktív   Naranek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 09. 20:34

"Nem akarlak lebeszélni az Apple gépekről :)

Nem is tudsz, mert aktívan használok több Mac-et és PC-t is, úgyhogy nagyon is látom mi a különbség köztük..

"de szerintem ez nem teljesen igaz - a nagyobb iMac majd fél milliós ára kb. 75% -ért rakod össze a nálánál jóval erősebb gépet monitorral, OS -al hagyományos PC alkatrészekből."

Nem véletlenül használtam a "hasonlóan kompakt" kifejezést.
Tehát hasonlóan kis helyet foglaló, hasonlóan csendes és azonos teljesítményű gép, azonos minőségű 20"-os TFT-vel..

Házi szerelésnél ez azt jelenti, hogy csak barebone jöhet szóba, egy Core Duo-ra építkező cucc, alapból 200 eFt körül mozog, ehhez vehetsz 2 GHz-es Core Duo procit, ezt megkapod úgy 50 eFt körül, veszel bele 250 GB-os vinyót 25 eFt, DVD író olvasó 15 eFt, ram 2 GB 50 eFt,  X1600-as video 30 eFt, 20"-os jó minőségű TFT 200 eFt, wifi és bt 15 eFt, webkamera 20 eFt, billentűzet és egér 15eFt, Windows XP 25 eFt
Ez durva számolgatás, de már 645 eFt-nál tartunk, pedig a PC-hez még XP-n kívül nincs semmi programod, a Mac-hez meg kapsz egy komplett programcsomagot, ami az otthon felhasználás legnagyobb részét lefedi..

Az iMac 20" 489 eFt...

Ha esetleg a barebone dologba szeretnél belekötni, akkor úgyis írhatjuk, hogy desktop rendszer esetén minőségi csendes ház 55 eFt, minőségi táp 25 eFt, alaplap Core Duo-hoz 60 eFt. Így 60 eFt-al jössz ki olcsóbban mint a barebone-al. De nem felelsz meg a kompakt kivitelnek, pedig nagyon sok iMac-et választó felhasználót az fog meg, hogy a gép semmi helyet nem foglal, és hangja abszolút nincs..

#1871 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 09. 20:43

Boba 300 dollarert kapsz 3 ev ilyet az Apple-nel is amit leirtal, ugy hivjak Apple Care. 500 dollarert en is bevallalom ezt neked ha veszel ilyen gepet :)

#1872 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 10. 00:09

Idézet: Naranek - Dátum: 2006. aug. 9., szerda - 21:34

"Nem akarlak lebeszélni az Apple gépekről :)

Nem is tudsz, mert aktívan használok több Mac-et és PC-t is, úgyhogy nagyon is látom mi a különbség köztük..

"de szerintem ez nem teljesen igaz - a nagyobb iMac majd fél milliós ára kb. 75% -ért rakod össze a nálánál jóval erősebb gépet monitorral, OS -al hagyományos PC alkatrészekből."

Nem véletlenül használtam a "hasonlóan kompakt" kifejezést.
Tehát hasonlóan kis helyet foglaló, hasonlóan csendes és azonos teljesítményű gép, azonos minőségű 20"-os TFT-vel..

Házi szerelésnél ez azt jelenti, hogy csak barebone jöhet szóba, egy Core Duo-ra építkező cucc, alapból 200 eFt körül mozog, ehhez vehetsz 2 GHz-es Core Duo procit, ezt megkapod úgy 50 eFt körül, veszel bele 250 GB-os vinyót 25 eFt, DVD író olvasó 15 eFt, ram 2 GB 50 eFt,  X1600-as video 30 eFt, 20"-os jó minőségű TFT 200 eFt, wifi és bt 15 eFt, webkamera 20 eFt, billentűzet és egér 15eFt, Windows XP 25 eFt
Ez durva számolgatás, de már 645 eFt-nál tartunk, pedig a PC-hez még XP-n kívül nincs semmi programod, a Mac-hez meg kapsz egy komplett programcsomagot, ami az otthon felhasználás legnagyobb részét lefedi..

Az iMac 20" 489 eFt...

Ha esetleg a barebone dologba szeretnél belekötni, akkor úgyis írhatjuk, hogy desktop rendszer esetén minőségi csendes ház 55 eFt, minőségi táp 25 eFt, alaplap Core Duo-hoz 60 eFt. Így 60 eFt-al jössz ki olcsóbban mint a barebone-al. De nem felelsz meg a kompakt kivitelnek, pedig nagyon sok iMac-et választó felhasználót az fog meg, hogy a gép semmi helyet nem foglal, és hangja abszolút nincs..

Azért a korrektséghez tartozik hogy az iMac monitora nem 200e-s szintű. Én is "csak" 130-ért vettem a 20-as wide monitoromat és jobbak a paraméterei mint egy ACD-nek. :)

#1873 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 10. 00:31

Idézet: Boba - Dátum: 2006. aug. 9., szerda - 17:00

Boba. A 'kreatívok' meg a tömeges ujsággyártás az két külön műfaj. Az AS-nek bejáratott belső szaványai, toolchain-je satöbbije van. És az AS megteheti azt, hogy aszondja a fotósának, hogy Photoshop 7-es formátumban kérném azokat a psd-ket. :D

A komoly nagy cégek kb 2 éve tértek át NT4-ről win2k-ra. És jó 1éve kinn lesz már a vista, mire a nagycégek kipróbálják és üzembe állítják az XP-t :D
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#1874 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 10. 00:50

Idézet: Naranek - Dátum: 2006. aug. 9., szerda - 20:34

ehhez vehetsz 2 GHz-es Core Duo procit, ezt megkapod úgy 50 eFt körül, veszel bele 250 GB-os vinyót 25 eFt, DVD író olvasó 15 eFt, ram 2 GB 50 eFt,  X1600-as video 30 eFt, 20"-os jó minőségű TFT 200 eFt, wifi és bt 15 eFt, webkamera 20 eFt, billentűzet és egér 15eFt, Windows XP 25 eFt

Az iMac 20" 489 eFt...

na akkor lássuk tételesen.

A Core Duo nem 50 ezer, az a Core 2 Duo lesz :D
250GByte-os HDD, 25E - oké ez még rendben
DVD író 10Ezerért már top model pio/nec vehető.
X1600-as VGA csak 25
20"-os jó minőségű TFT úgy 120 - persze ha valaki LaCie-alatt rebrandelt samut akar az télleg fizessen csak érte 200-at. 250 ezerért már ott a samu 242mp 1920x1200-as bontással, 24"-on.
Webkamera olcsó 1500Ft, Eyetoy valami 7000 valami ultravagáns izé max 15. Maradjunk a 7-nél.
logitec wireless desktop 8000Ft.
legyen valami szépkis aopen ház 20 ezer, de todmit , csicsázzunk vegyünk egy antec fusion házat 45 ezerért és legyen mondjuk az alaplap 30.
Ez nekem eddig 385 ezer...

Szerkesztette: SFIJ 2006. 08. 10. 00:52 -kor

νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#1875 Felhasználó inaktív   Naranek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 10. 05:58

"A Core Duo nem 50 ezer, az a Core 2 Duo lesz :D"

Igazad van, drágább.. Nem találtam 50-ért csak jóval többért..
A C2D olcsóbb és gyorsabb, legyen akkor az..

"DVD író 10Ezerért már top model pio/nec vehető."

Itt is eleg nagyvonalú voltam, tekintve, hogy barebone a megcélzott gép, így valószínű csak vékony kivitelű optikai drive fér el benne, ebből is slot loading-os, mert az iMac-ben az van... Abból meg egy pio/nec úgy 30-40 eFt..

"20"-os jó minőségű TFT úgy 120"

Az inteles iMac-nek jobb minőségű kijelzője van, mint a külön kapható 20"-os Cinema Display (nem keverendő a G5-os iMac kijelzőjével, ami tényleg gyengébb)..
Az olcsóbb Dell 160 eFt, de az sem közelíti meg minőségben (itt van a kettő előttem)..

"Webkamera olcsó 1500Ft"

Firewire-s webkamerát nézzél légyszi, én ilyet csak az iSight-ot ismerek, az meg 30 felett van, így a 15-el elég jóindulatú voltam.

"vegyünk egy antec fusion házat 45 ezerért és legyen mondjuk az alaplap 30."

A tápot kifelejtetted, az se 10 forint (passziv hutes)..
A ház esetén nem a csicsán van a hangsúly, hanem a zajszigetelésen, tehát keress olyan házat ami csendes..
Core Duo-t támogató alaplapot meg nem találsz 45 eFt alatt, de inkább 50 felett..

----

Adott egy kívánság (minimális helyet foglaló, hangtalan gép) és egy minőség.
Ehhez képest kéne otthon összerakni egy gépet (nem igazán lehet versenyképes gépet összeállítani, mert az iMac kompaktságával, design-jával nem fogja felvenni a versenyt)..

Szerkesztette: Naranek 2006. 08. 10. 06:02 -kor

#1876 Felhasználó inaktív   Naranek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 10. 06:07

Idézet: Xero - Dátum: 2006. aug. 10., csütörtök - 1:09

Azért a korrektséghez tartozik hogy az iMac monitora nem 200e-s szintű. Én is "csak" 130-ért vettem a 20-as wide monitoromat és jobbak a paraméterei mint egy ACD-nek. :)

Az inteles iMac monitora sokkal jobb, mint az ACD-nek (te a G5-ost lathattad)..

Milyen monitort vettél?
Én "olcsóért" a Dell 20"-osát találtam, de az a legolcsóbb helyen 160 eFt és még az is gyengébb (ACD minőség)..

Szerkesztette: Naranek 2006. 08. 10. 06:08 -kor

#1877 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 10. 07:20

Idézet: H.Andras - Dátum: 2006. aug. 9., szerda - 18:56

Rdaneelnek mar reg kitermelte a full arat a dual G5. :)

En tavasszal eladtam a G5 quadomat asszem 850 000 penzert, most 7 kiloert veszek helyette egy Inteles Quadod ami meg gyorsabb is mint a regi, szoval megeri :)

Bőven... de ezt előre tudtuk.
Ami most van, az egy 2003 októberi duál 2.0-ás G5, 3 giga rammal.
Munkára bőven jó még mindig, a több gigás PSD-k sem fektetik meg, elég korrekten lehet vele melózni.

Még 1 évig eszembe sem jutna újat venni, esetleg ha nagyon ütős lesz az új Creatíve Suite akkor elgondolkodom rajta. :)
RDaneel_hu

#1878 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 10. 08:50

Idézet: RDaneel_hu - Dátum: 2006. aug. 10., csütörtök - 8:20

Bőven... de ezt előre tudtuk.
Ami most van, az egy 2003 októberi duál 2.0-ás G5, 3 giga rammal.
Munkára bőven jó még mindig, a több gigás PSD-k sem fektetik meg, elég korrekten lehet vele melózni.

Még 1 évig eszembe sem jutna újat venni, esetleg ha nagyon ütős lesz az új Creatíve Suite akkor elgondolkodom rajta. :)

Mennyi memória van benne?

Szerk: devak vagyok :)

Szerkesztette: JonesC 2006. 08. 10. 09:00 -kor

world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#1879 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 10. 09:33

Idézet: Naranek - Dátum: 2006. aug. 10., csütörtök - 5:07

Az inteles iMac monitora sokkal jobb, mint az ACD-nek (te a G5-ost lathattad)..

Milyen monitort vettél?
Én "olcsóért" a Dell 20"-osát találtam, de az a legolcsóbb helyen 160 eFt és még az is gyengébb (ACD minőség)..

Naraneknek igaza van. A 20 as iMacben levo TFT brutalis jo minosegu, kizart.

Az uj 20 as ADC-ek elvileg mar ugyanazt tudjak mint az iMacben levo, mert a panelek folyamatosan fejlodnek.

Kar ezen vitazni, mert a 20 as iMac ugy ahogy van nagyon megeri az arat. Ha valaki leszarja a designt meg a kepminoseget wifit egyebeket, akkor mindegy, az ugyse fog ilyen gepet venni.

#1880 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 10. 11:20

Najo, inkabb kiszerkesztettem mert masodszorra is elolvasta tulsagosan off topic volt. Bocsesz!

Szerkesztette: Boba 2006. 08. 10. 11:27 -kor

Téma megosztása:

• (144 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.