HWSW Informatikai Kerekasztal: Apple Mac OS X V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (144 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • 121
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Apple Mac OS X V.

#2361 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 10. 10:48

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. jan. 10., szerda - 10:20

havi 100Mega  :nevet: te nagyon kispalyas vagy akkor - es ezesetben a 3G nalad csak parasztvakitas...

Ezt a kommentet inkabb nem velemenyezem. :D Mire nem eleg 100 mega mobil net? Az a lenyeg, hogy amikor kell, akkor legyen es gyors legyen. Nem ezen keresztul dolgozom, eszemben sincs.

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#2362 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 10. 10:53

Idézet: Krinyo - Dátum: 2007. jan. 10., szerda - 10:48

Ezt a kommentet inkabb nem velemenyezem. :D Mire nem eleg 100 mega mobil net? Az a lenyeg, hogy amikor kell, akkor legyen es gyors legyen. Nem ezen keresztul dolgozom, eszemben sincs.

Krinyo

a betarcsazos eraban az emberek 200-300 megakat mozgattak meg havonta. a betarcsazos eraban 56kbps sebesseg alt rendelkezesre. a 2.5G ennel azert -tipikusan- tobbet tud. ha ilyen alacsony a havi forgalomigenyed akkor nem latom be, hogy szamodra elfogadhatalan volna a 2.5G

egyre inkabb azt latom, hogy vegre van egy jo termek es akkor ubergeek modon belekotni olyasmibe 3G - amit meg teis csak a trendisege miatt hasznalsz...
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#2363 Felhasználó inaktív   consono 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 10. 10:58

Gaondolom a java nem fog hiányozni belőle, hisz Steve arról beszélt, hogy OSX-et futtat és desktop class appokat... Ja, meg van rajta Google Maps, mintha az is javás lenne...

#2364 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 10. 10:59

Ne akard mar megmagyarazni nekem, hogy mit miert csinalok, vagy mi miert jo nekem. :D Betarcsazos eraban egesz nap ultel a szaros modem mellett, mire lejott par mega adat ket megszakadas kozott. GPRS-hez meg volt szerencsem amiota elerheto, ne akard mar bemutatni. :D

A "vegre van egy jo termek" nem az iPhone-nal kezdodik, bar ketsegtelenul jobb kiserlet, mint a korabbi Motorolas kaki. Es tuti lesz ez meg jobb is. Akkor majd visszaterhetunk ra. :D

Neked megfelel, szived joga, ahogyan nekem is leirni a velemenyemet.

Krinyo

#2365 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 01. 10. 11:02

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. jan. 10., szerda - 10:45

amugy tudom mi a bajod az iPhone-nal: nem a nokia gyartja ;)

csak egy termék, nem érdekel, viszont a köré csoportosuló apple zealot bullshit és médiazaj már szokott zavarni. nokia telefonom meg sosem volt. ami zavar, ha a nokia/motorola/samsung/lg/se _ugyanezt_ piacra dobta volna, akkor alig lenne visszhangja. az iphone-t nem azért fogják megvenni, mert jó, hanem mert apple -- és persze attól még lehet valóban jó is.

2G/3G témában: egy 2G-s telefonon 100 mega kb. 2-5 óra letöltés, hálózati iszonyoktól függően, ergo annyit vársz havonta bambulva a mobil előtt. egy HSDPA készüléken ez mondjuk mivel a tcp/ip természete miatt nem skálázódik weboldalaknál teljesen, 20 perc. a 2G mobilon és PC-n egyaránt erősen korlátozó tényező, akárhogy csűröd. a példád azért rossz, mert egyrészt úgy teszel, mintha nem lett volna kurva tetű lassú, továbbá már nem modemre vannak belőve a tartalmak, harmadrészt pedig az embereknek nem volt választási lehetősége. én obszcén módon szitkozódom, mikor gprs/edge háló alatt kell valamit a weben csinálnom, mert nehezen tolerálm azt a sebességet a broadband kapcsolatok után, tudván, hogy mennyi időt vesztegetek el.

100 mega mobilon fogyasztva egyébként elég sok.

Szerkesztette: special 2007. 01. 10. 11:05 -kor

#2366 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 10. 11:02

Idézet: consono - Dátum: 2007. jan. 10., szerda - 10:58

Gaondolom a java nem fog hiányozni belőle, hisz Steve arról beszélt, hogy OSX-et futtat és desktop class appokat... Ja, meg van rajta Google Maps, mintha az is javás lenne...

Sok kerdojel van ezzel kapcsolatban, varjuk ra a valaszokat. Eddig csak infomorzsak vannak a cuccrol, ami a juniusi megjelenesre tekintve nem is csoda. Amugy "strategiai" termeknel nem is emlekszem mikor csinalt utoljara paper launch-ot az Apple...

Krinyo

#2367 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 10. 11:18

Idézet: special - Dátum: 2007. jan. 10., szerda - 11:02

csak egy termék, nem érdekel, viszont a köré csoportosuló apple zealot bullshit és médiazaj már szokott zavarni.

ugye ugyanez elmondhato a PS3-rol is, csak az kedves a szivednek.. :Đ

#2368 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 10. 11:36

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. jan. 10., szerda - 11:18

ugye ugyanez elmondhato a PS3-rol is, csak az kedves a szivednek.. :Đ

nem, az is csak homok, fém és műanyag, nem vennék, és ott is a fud és az ellenséges média szokott csak zavarni. előjelben szinte az apple ellentétje.

#2369 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 10. 11:43

Idézet: special - Dátum: 2007. jan. 10., szerda - 11:02

a példád azért rossz, mert egyrészt úgy teszel, mintha nem lett volna kurva tetű lassú, továbbá már nem modemre vannak belőve a tartalmak, harmadrészt pedig az embereknek nem volt választási lehetősége. én obszcén módon szitkozódom, mikor gprs/edge háló alatt kell valamit a weben csinálnom, mert nehezen tolerálm azt a sebességet a broadband kapcsolatok után, tudván, hogy mennyi időt vesztegetek el.

100 mega mobilon fogyasztva egyébként elég sok.

namost ugye egy 160x144-es kepernyon orrverzsesig nezel gooogle videokat 300x200-as bontasban, sot mindezt megfejelve 30 A4-es oldalnyi text contentet olvasol. ugye nem. hameg 100 mega mobilon fogyasztva sok, akkor nem latom be mert kene ehheze megabites kapcsolat ugye, amivel ez 10 perc alatt megvan, holott itt egyeletsesen elosztott havi 100 mega fogyasztasarol van szo.

Te elarulom neked, opera minivel a hwsw cimlapja, koszos szutyok 2.5G-vel kb 10 sec alatt bennvan...

#2370 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 10. 11:49

Idézet: special - Dátum: 2007. jan. 10., szerda - 11:36

és ott is a fud és az ellenséges média szokott csak zavarni.

persze mert sonyval kapcsolatban a zealot az te vagy :D

de ha beledoglesz akkorsem tudod kimagyarazni azt, hogy a protable multimediat az apple forradalmasitotta ebben az evtizedben. ezt nem tagadhatod el.

es tudodm ott a szivedeben a tuske amiatt hogy ez a kedvenc minidisc platformod halalat okozta...

De azon hogy le apple-zaelotozol burkoltan, szerintem H.Andras jokat kuncog most magaban :Đ

#2371 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 10. 11:56

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. jan. 10., szerda - 11:43

Te elarulom neked, opera minivel a hwsw cimlapja, koszos szutyok 2.5G-vel kb 10 sec alatt bennvan...

Azt miert nem irod le, hogy az Opera Mini teljesen atszabja az adott oldalt, kiszurve egy csomo dolgot, leoptimalizalva a kepeket, stb... az iPhone bongeszoje is tud ilyet? :D A HWSW fooldala nem 23 kbyte meretu egy normalis bongeszoben, az Apple pedig full Safarit iger.

3G-vel meg nem 10s a 23 kbyte, hanem 2. Ezert szeretem :D Geek vagyok mi? Azt meg mindig nem fogtad fel, hogy ugyanannyiba kerul a 3G-s adat, mint a 2/2,5G-s, a telefon sem volt dragabb a 2G-s tarsainal, akkor miert kellene visszalepnem hozza? Egy meregdraga telefonnal, ami dizajnos, de semmi tobb. Ugyanmar. :D

Krinyo

#2372 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 10. 11:58

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. jan. 10., szerda - 11:49

De ha beledoglesz akkorsem tudod kimagyarazni azt, hogy a protable multimediat az apple forradalmasitotta ebben az evtizedben. ezt nem tagadhatod el.

:nevet2:

Az ilyen baromsagoktol orditani tudnek. Videos iPod meg az Apple tervezoinek legszebb almaiban sem volt, amikor az Archos mar reg ilyen keszulekeket gyartott. Mit forradalmasitott az Apple? :D

Krinyo

#2373 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 10. 12:02

Idézet: Krinyo - Dátum: 2007. jan. 10., szerda - 11:58

Az ilyen baromsagoktol orditani tudnek. Videos iPod meg az Apple tervezoinek legszebb almaiban sem volt, amikor az Archos mar reg ilyen keszulekeket gyartott. Mit forradalmasitott az Apple? :D

Valamit biztosan, mert az Archost csak kevesen ismerjuk, az iPodot meg szinte mindenki.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#2374 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 10. 12:05

Idézet: Krinyo - Dátum: 2007. jan. 10., szerda - 11:58

az internet mar reg letezett, mikor a microsoft operacios rendszerei meg LAN-on sem voltak kepesek kommunikalni egymassal.

hogy mitis foradalmasitott az apple a portable multimedia kapcsan:

- merchandise
- vasarolhato online tartalom
- mukodo ecosystem
- valoban easy to use ciontent creation

Elgondolkodtato azis, hogy a legnagyobb autohifis cegek fejegysegei maramar mind ipod kompatibilisek.

Van egy mukodo platform ami a maga termeszetes egyszerusegevel hasznalhato.

Mitis mondtal milyen ceg, Archos? aztan rajtad meg nehany az IT sajtot meg ceges pr kommunikekt 24/7-ben bujo sajtomunkast leszamitva ismeri ezt a ceget masis? emlexunk egy olyan nevu cegre hogy diamond? - naugye...
wannak Archosra letoltheto webizodok lost-bol, 24-bol, prison breakbol, battlestar galacticabol, desperate haosewifes-bol, dexterbol, heroes-bol, jerichobol? hmm? vannak?

Szerkesztette: SFIJ 2007. 01. 10. 12:11 -kor

#2375 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 10. 12:07

Idézet: Krinyo - Dátum: 2007. jan. 10., szerda - 11:56

Azt miert nem irod le, hogy az Opera Mini teljesen atszabja az adott oldalt, kiszurve egy csomo dolgot, leoptimalizalva a kepeket, stb...
Krinyo

mert ezen nincs mit leirni. egy jo browser alakalmazkodik a platform adottsagaihoz. aki kicsit ismeri az operat az tudja, hogy pont ebben jo, ezert szeretjuk ;)

#2376 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 10. 12:11

Az Archost nem csak Amerikaban (ahol az egyik piacvezeto, minden komolyabb bolt polcain ott vannak a termekei), de Europaban is jol ismerik, es ismerheti mindenki, akit tenyleg erdekel a "portable multimedia".

Az Apple-nek valoban bejott az iPod-iTunes kombo, de ettol meg nem forradalmi, az egyszeruen hasznalhatosagrol meg eleget olvasni a fan oldalak forumait. :D

Idézet

Elgondolkodtato azis, hogy a legnagyobb autohifis cegek fejegysegei maramar mind ipod kompatibilisek.

Ez megint akkora nagyotmondas, mint az 500 HD DVD title, vagy mi szamit kompatibilitasnak, az aux bemenet? Az a sok-sok eves JVC-men is van. Huha. Azt is az Apple talalta ki? :nevet:

Krinyo

#2377 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 10. 12:12

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. jan. 10., szerda - 12:07

mert ezen nincs mit leirni. egy jo browser alakalmazkodik a platform adottsagaihoz. aki kicsit ismeri az operat az tudja, hogy pont ebben jo, ezert szeretjuk ;)

Akkor jo, remeljuk az iPhone Safarija is alkalmazkodik a lassucska EDGE-hez, ha nem eppen Wi-Fi-n hasznaljuk. Kulonben egy kalap szar szerinted is, nemde?

Krinyo

#2378 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 10. 12:13

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. jan. 10., szerda - 11:49

persze mert sonyval kapcsolatban a zealot az te vagy :D

de ha beledoglesz akkorsem tudod kimagyarazni azt, hogy a protable multimediat az apple forradalmasitotta ebben az evtizedben. ezt nem tagadhatod el.

es tudodm ott a szivedeben a tuske amiatt hogy ez a kedvenc minidisc platformod halalat okozta...

De azon hogy le apple-zaelotozol burkoltan, szerintem H.Andras jokat kuncog most magaban :Đ

1. nem zealotoztalak le. nem tudom, miért vetted magadra. így az erre érkezett reakciót is ignorálom.
2. nem is akarom "kimagyarázni", hogy nem forradalmasított semmit sem az apple, ugyanis ez világos, mint a nap. az apple strategic assetje a kommunikáció és a mindshare. nem több, nem kevesebb. az egész innovatív percepció, mondhatni illúzió ebből fakad. az apple által "forradalmasított" dolgok léteztek előtte is, csak nem váltak mainstreammé, vagy nem tudnak róla az emberek. a média bűne ebben nagy. a mai angolszász média gyakorlatilag önként és dalolva szolgálja ki az apple-t. a nokia pl. 70 millió zenetelefont eladott csak tavaly, idén 80-at akarnak. nem látom mégse a fórumokon a nyitott szájjal térdelő fanokat, hogy az  olli-pekkájuk eres férifasságát várják.
3. a minidiscet nem az apple nyírta ki, hanem a félvezetőipar fejlődése tette elavulttá. nem tüske ez nekem, a minidisc playerek a végüket járták már, a hi-md csak egy utolsó facsarás volt a high-end portable audio playerek piacán, mire az ipod egyáltalán sikeressé vált. mikor én megvettem az n707-et, a bulky ipodról még nem is lehetett nagyon hallani errefelé. ipod nélkül is örökrebefejzte volna az md.

Szerkesztette: special 2007. 01. 10. 12:15 -kor

#2379 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 10. 12:16

Idézet: Krinyo - Dátum: 2007. jan. 10., szerda - 12:11

vagy mi szamit kompatibilitasnak, az aux bemenet? Az a sok-sok eves JVC-men is van. Huha. Azt is az Apple talalta ki? :nevet:

nem tudod mirol van szo. nembaj...

#2380 Felhasználó inaktív   Emvy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 10. 12:35

Idézet: special - Dátum: 2007. jan. 10., szerda - 11:22

figy, a 3G és a 2G közötti váltás teljesen seamless technikailag és pénzügyileg egyaránt, ugyanis az előfizetések a trénél pl. tech-neutrálisak. a 2G-n letöltött oldalért annyit fizetsz, mint ha 3G-n töltöd le, csak tökönszúrhatod magad. nekem sincs 3G telefonom, de csak minimális tartalmat fogyasztok rajta (persze így is többet mint az emberek 99 százaléka), de egy 3,5 hüvelykes kijelzőn webező rettenethez már édeskevés, főleg a high lifestyle imidzshez nem illik a kattintás-ebédelés-olvasás-kattintás-mosogatás procedúra. mielőtt így-meg-úgy: notebookkal netezek rendszeresen 2G-n, ha nincs 3G vagy wi-fi. tökönszúrás. a broadbandhez szokott ember a tökét fűrészeli rajta. és főleg mert az oldalakat broadbandre tervezik. egy mai tisztességes nyitólap akár fél-egy perc gprs-en, mire teljesen lejön. persze, ki lehet kapcsolni a képeket, flasht, meg akár lynxet is lehet használni. csak az nem valami szexi lifesytle nekem, you know.

Szpesol, ez a nehany sor az utobbi hetek leggeekebb szokincsu szovege, grat  :cool:
while (!sleep) sheep++;

Téma megosztása:

• (144 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • 121
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.